Anthony Gobert – Νοσηλεύεται σε τελικό στάδιο "άγνωστης" ασθένειας

Λαμβάνει παρηγοριτική φροντίδα σε νοσοκομείο της Αυστραλίας
motomagAnthony Gobert – Νοσηλεύεται σε τελικό στάδιο μετά από σύντομη ασθένεια
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

11/1/2024

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αδερφού του Aaron, ο Antony Gobert νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αυστραλίας, λαμβάνοντας παρηγοριτική φροντίδα καθώς βρίσκεται στα τελευταία στάδια της ζωής του, μετά από μία σύντομη ασθένεια χωρίς να δίνει παραπάνω λεπτομέρειες σχετικά με αυτή.

Ο Anthony Gobert υπήρξε ένας πολλά υποσχόμενος αναβάτης, ο οποίος έκανε τα πρώτα του βήματα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα WSBK μέσα στην δεκαετία του ’90, αποκτώντας γρήγορα την αναγνώριση. Η θεαματική του οδήγηση του χάρισε το παρατσούκλι “Go Show”, ενώ η καλή του πορεία τον οδήγησε στο να συμμετάσχει ως wildcard σε αγώνες των 500GP. Κατά την διάρκεια της καριέρας του, η οποία έκλεισε το 2007, κατάφερε να νικήσει πρωταθλήματα Supercross και Superbike στον τόπο καταγωγής του, την Αυστραλία, 7 αγώνες WSBK, 11 στο AMA Pro Superbike, ενώ βρέθηκε μέσα στην πρώτη δεκάδα σε 10 αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 500GP.

Anthony Gobert – Νοσηλεύεται σε τελικό στάδιο μετά από σύντομη ασθένεια

Το χαρακτηριστικό οδηγικό του στυλ και οι αγωνιστικές του επιτυχίες όμως δεν είναι τα μόνα για τα οποία έμεινε γνωστά ο Gobert, καθώς είναι γνωστή η χρόνια κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών, την οποία έχει και ο ίδιος παραδεχτεί. Ο εθισμός του άλλωστε ήταν αυτός που του στέρησε την θέση του στην εργοστασιακή Suzuki στα 500GP το 1997, μετά από εξέταση για χρήση ουσιών, το οποίο και όπως καταλαβαίνετε δεν πέρασε. Τελευταία χρονιά που αγωνίστηκε επαγγελματικά ήταν το 2007 στο αυστραλιανό πρωτάθλημα Superbike.

Οι εθισμοί, όπως τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, όμως δεν του στέρησαν μόνο μία λαμπρή καριέρα, καθώς στα 48 του χρόνια πλέον, ο Gobert έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις Αρχές, έχοντας δικαστικές διαμάχες και προβλήματα με το νόμο, ενώ έχει μείνει και άστεγος. Το 2008 θα κατηγορηθεί για δύο κλοπές, ενώ το όνομά του θα το ξαναδούμε το 2019 σε μία άσχημη περίπτωση ξυλοδαρμού. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό Anthony Gobert – Official πριν λίγες ημέρες, ο Αυστραλός φάνηκε να είναι αρκετά καταβεβλημένος, ως αποτέλεσμα των καταχρήσεων των προηγούμενων ετών.

​ Anthony Gobert – Νοσηλεύεται σε τελικό στάδιο μετά από σύντομη ασθένεια

Λίγα 24ωρα μετά, ο αδερφός του Aaron ανακοίνωσε ότι ύστερα από μία σύντομη ασθένεια – δεν διευκρινίζει τι ακριβώς – ο Anthony βρίσκεται λίγο πριν το θάνατο σε νοσοκομείο στο Gold Coast του Queensland της Αυστραλίας. Εκεί, όπως μας ενημερώνει ο Aaron λαμβάνει παρηγοριτική φροντίδα – καθώς μάλλον περιμένουν το αναπόφευκτο. Ο ίδιος δήλωσε ότι για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση.

Ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο των αγώνων μοτοσυκλέτας, που δυστυχώς οι καταχρήσεις και οι αυτοκαταστροφικές του τάσεις δεν το άφησαν να εξελιχθεί περισσότερο, οδηγώντας τον σε ένα πρόωρο τέλος, τόσο αγωνιστικό όσο και ζωής.

Ετικέτες

Cal Crutchlow - Δεν θα αγωνιστεί στο Mugello

Επιπλοκές από εγχείρηση στο δεξί του χέρι δεν του επιτρέπουν να συμμετάσχει ως wildcard στον ιταλικό γύρο
motomagCal Crutchlow – Δεν θα τρέξει στο Mugello
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

21/5/2024

Η Yamaha ανακοίνωσε ότι ο Cal Crutchlow δεν θα αγωνιστεί τελικά ως wildcard συμμετοχή στην πίστα του Mugello το τριήμερο 31/5 – 2/6 εξαιτίας επιπλοκών που προέκυψαν μετά από εγχείρηση στο δεξί του χέρι.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, ο Cal Crutchlow αναμενόταν να κάνει τρεις wildcard συμμετοχές με την Yamaha στην διάρκεια του MotoGP 2024. Τελικά, η πρώτη εκ των τριών, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 31 Μαΐου μέχρι και 2 Ιουνίου, στα πλαίσια διεξαγωγής του ιταλικού GP στην πίστα του Mugello, ακυρώθηκε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Yamaha, της οποίας είναι αναβάτης εξέλιξης, αιτία για την απόσυρσή του είναι επιπλοκές που προέκυψαν μετά από εγχείρηση στο δεξί του χέρι. Ο λόγος του χειρουργείου ήταν κάποιοι πόνοι που ένιωθε ο Βρετανός εκεί -πιθανά να μιλάμε και σύνδρομο arm-pump, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλο και πιο συχνά οι αναβάτες των MotoGP.

Για την ώρα, οι δύο ακόμη εμφανίσεις του σε Silverstone (2-4/8) και San Marino (6-8/9) ισχύουν κανονικά. Μάλιστα, στο Misano προβλέπεται και ένα τεστ την Δευτέρα, μετά την ολοκλήρωση του αγωνιστικού τριημέρου, κάτι που δυστυχώς θα χάσει στο Mugello, όπου επίσης αναβάτες και ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να προβούν σε δοκιμές με την ολοκλήρωση του GP.