Χτύπησαν άσχημα τον Anthony Gobert

Δεν μπορούσαν να τον αναγνωρίσουν οι γιατροί…
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

27/6/2019

Ο Anthny Gobert, γνωστός και ως "Go Show" όπως ήταν το παρατσούκλι λόγω της θεαματικής του οδήγησης, είναι ένας από τους θρυλικούς αναβάτες του παγκόσμιου πρωταθλήματος WSBK, της δεκαετίας του '90, ενώ είχε δοκιμάσει την τύχη και στα GP. Ο Αυστραλός αναβάτης έχει μείνει στην Ιστορία, όντας ο νεότερος στην ιστορία του θεσμού που πήρε την pole position και κέρδισε αγώνα (το 1994 στο Phillip Island, όντας 19 ετών). Το 2000 επέστρεψε στο WSBK με την Bimota, κερδίζοντας μάλιστα κι ένα σκέλος πάλι στο Phillip Island, με την εταιρεία να δίνει το όνομά του στο μοντέλο παραγωγής SB8K. Έκτοτε είχε συμμετοχές ως wild card, ενώ είχε και θέματα με το νόμο (είχε συλληφθεί για μικροκλοπές), αλλά και με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.


Πριν από λίγες μέρες όμως, ο Gobert ήταν πρωταγωνιστής κι ενός άσχημου περιστατικού, αφού κατέληξε χτυπημένος στο νοσοκομείο, σε κατάσταση μάλιστα που να μην μπορεί να αναγνωριστεί από τους γιατρούς. Πιο συγκεκριμένα, από την ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα ο αδερφός του Aaron, μάθαμε ότι ο Anthony Gobert είχε βγει για φαγητό όταν τον πλησίασε ένας μεθυσμένος και τον ρώτησε αν είναι ο "Go Show". Ο Anthony του απάντησε ότι όντως ήταν αυτός κι ότι εκείνη την στιγμή τον διέκοψε από το φαγητό του. Στην συνέχεια ο μεθυσμένος επέστρεψε με μερικούς φίλους του και ξεκίνησε ένας καβγάς, με τον Gobert να ρίχνει κάτω έναν από αυτούς. Οι φίλοι του μεθυσμένου ακολούθησαν τον Gobert μέχρι το σπίτι του, όπου εισέβαλλαν σπάζοντας την πόρτα και άρχισαν να τον χτυπούν με ρόπαλα του μπέιζμπολ. Έφτασε στο νοσοκομείο σχεδόν ετοιμοθάνατος και μπήκε αμέσως στην ΜΕΘ, όπου οι γιατροί δεν ήξεραν ποιος είναι. Όταν αργότερα μπόρεσε να μιλήσει, οι άνθρωποι του νοσοκομείου έψαξαν και βρήκαν τους συγγενείς τους και τους ενημέρωσαν για όσα είχαν συμβεί. Αυτή τη στιγμή είναι σε άσχημη κατάσταση αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Σύντομα θα βγει και άλλο ιατρικό ανακοινωθέν που θα δίνει νέα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του.

 

Motul WSBK - Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Αγώνας δρόμου για να προλάβει τον επόμενο αγώνα στο Portimao
motomag Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/7/2024

Ο αναβάτης της Honda, Xavi Vierge o οποίος λίγο έλειψε να μπει στη δεκάδα στον αγώνα της Τσεχίας υποβλήθηκε στη Βαρκελώνη σε εγχείρηση για να αντιμετωπίσει το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα γνωστό και ως arm pump.

O Vierge δεν κατάφερε να αποφύγει τελικά το νυστέρι καθώς ο πόνος στο δεξί του χέρι στους δύο τελευταίου αγώνες -Ηνωμένο Βασίλειο και Τσεχία- ήταν αφόρητος. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda χειρουργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus με τον Dr. Xavier Mir να είναι ο υπεύθυνος ιατρός.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Ο Vierge τώρα έχει δύο εβδομάδες μπροστά του ώστε να αναρρώσει και να επιστρέψει στον επόμενο γύρο του WSBK στο Portimao ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 11 Αυγούστου 2024.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Ετικέτες