Motul WSBK – Δεν πρόλαβε να επιστρέψει και τραυματίστηκε ξανά ο Somkiat Chantra στο Assen [Video]

Ο Ταϊλανδός αναβάτης της Honda HRC δεν αγωνίστηκε στην Ολλανδία καθώς επέστρεψε από τραυματισμό και χτύπησε εν νέου
somkiat chantra
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

20/4/2026

Η ατυχία του Somkiat Chantra δεν έχει τελειωμό, καθώς χτύπησε ξανά στις ελεύθερες δοκιμές του αγώνα του Assen και αποκλείστηκε από τη δράση του σαββατοκύριακου. Ο Ταϊλανδός αναβάτης είχε μόλις επιστρέψει από έναν σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί κατά την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν – την πρώτη του στο WSBK με τη Honda, προερχόμενος από το MotoGP – όταν είχε σπάσει και τα δύο του χέρια.

Αν και δήλωνε πως δεν έχει επανέλθει ακόμη σε πλήρη φυσική κατάσταση όταν δοκίμασε να αγωνιστεί στον προηγούμενο αγώνα στο Portimao, κατάφερε να πάρει τον πρώτο του βαθμό τερματίζοντας 15ος στο δεύτερο σκέλος του πορτογαλικού αγώνα και συνέχιζε την αποκατάστασή του ενόψει Assen.

Το πρωί του Σαββάτου στο Assen ωστόσο, κατά τη διάρκεια του Free Practice 3 είχε μια πτώση στην αριστερή στροφή 5 που αρχικά φάνηκε μάλλον ακίνδυνη για τον ίδιο, ωστόσο η μοτοσυκλέτα του τον χτύπησε καθώς σερνόταν στην άσφαλτο. Αυτό που αρχικά έμοιαζε με ένα σύνηθες lowside από τα πολλά που βλέπουμε σε κάθε αγώνα ταχύτητας, διανθίστηκε σύντομα με αγωνία καθώς ο αναβάτης πονούσε και μπήκε ασθενοφόρο για να τον βγάλει από την πίστα.

somkiat chantra

Η διάγνωση πρέπει να έφερε ανάμικτα συναισθήματα στο γκαράζ της Honda HRC, καθώς ο αναβάτης τους απέφυγε μεν τα χειρότερα, δηλαδή να ξαναχτυπήσει στα χέρια, αλλά όχι και τον ιατρικό αποκλεισμό από τον ολλανδικό αγώνα.

Η επίσημη διάγνωση μιλά για εκχυμώσεις χαμηλά στην πλάτη και στους μηρούς, καθώς και ένα αιμάτωμα, εξαιτίας των οποίων ο γιατρός του WSBK δεν του έδωσε το πράσινο φως για να αγωνιστεί στο Assen.

Θυμίζουμε πως η εργοστασιακή ομάδα Honda HRC έχει χάσει και τους δύο αναβάτες της, Somkiat Chantra και Jake Dixon, από τραυματισμούς, τρέχοντας σε Portimao και Assen με τον Jonathan Rea στη θέση του Dixon.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν ο Ταϊλανδός θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στον επερχόμενο 4ο γύρο του πρωταθλήματος στην Ουγγαρία και την πίστα Balaton Park (1-3/5).

 

 

Motul WSBK, Misano: Εκτός μάχης ξανά ο Jake Dixon - Τον αντικαθιστά ο Ryan Vickers στη Honda HRC

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία με τα προβλήματα τραυματισμού για τον Βρετανό
Vickers to replace Dixon
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/6/2026

Η πρώτη σεζόν του Jake Dixon στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike εξελίσσεται πολύ διαφορετικά από ό,τι θα περίμενε ο ίδιος και η Honda HRC. Ο Βρετανός αναβάτης, που έχασε το ξεκίνημα της χρονιάς λόγω σοβαρού τραυματισμού στον καρπό κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών, θα απουσιάσει και από τον γύρο του Misano στις 12-14 Ιουνίου, καθώς η αποθεραπεία του απαιτεί περισσότερο χρόνο.

Ο πρώην διεκδικητής του τίτλου στη Moto2 πραγματοποίησε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του με την εργοστασιακή Honda στον προηγούμενο αγώνα της Aragon, όμως η επιστροφή του αποδείχθηκε σύντομη.

Παρότι κατάφερε να ολοκληρώσει τον πρώτο αγώνα του Σαββατοκύριακου, οι ενοχλήσεις και η κόπωση στον τραυματισμένο καρπό αυξήθηκαν σημαντικά, με αποτέλεσμα να κριθεί ακατάλληλος για συμμετοχή στους αγώνες της Κυριακής μετά το warm-up.

Ο τραυματισμός εξακολουθεί να τον περιορίζει

Μετά την αποχώρησή του από την Aragon, ο Dixon είχε δηλώσει πως δεν διέθετε ακόμη την απαιτούμενη δύναμη για να αντέξει τις απαιτήσεις ενός πλήρους αγωνιστικού τριημέρου.

Η Honda είχε αρχικά εκφράσει την αισιοδοξία ότι ο Βρετανός θα επέστρεφε στο Misano δίπλα στον Somkiat Chantra, όμως η κατάσταση εξελίχθηκε διαφορετικά.

Στη νεότερη ενημέρωσή της, η Honda HRC ανέφερε ότι, “Παρά την ενθαρρυντική πρόοδο, ο Jake χρειάζεται να αξιοποιήσει στο μέγιστο το επόμενο στάδιο του προγράμματος αποκατάστασης κατά τις τέσσερις εβδομάδες που απομένουν έως τον αγώνα του Donington.”

Ως αποτέλεσμα, ο Dixon δεν θα λάβει μέρος στο Misano.

Dixon

Ο Ryan Vickers παίρνει τη θέση του

Η Honda έχει ήδη χρησιμοποιήσει αρκετούς αναβάτες ως αντικαταστάτες του Dixon κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Αρχικά επιστρατεύτηκε ο Jonathan Rea, ενώ αργότερα αγωνίστηκε και ο Yuki Kunii.

Για το Misano, όμως, η επιλογή της ομάδας είναι διαφορετική. Ο Ryan Vickers θα βρεθεί στο γκαράζ της Honda HRC δίπλα στον Somkiat Chantra, όπως επιβεβαίωσε επίσημα η ομάδα.

Ο Βρετανός διαθέτει ήδη εμπειρία από το WorldSBK, καθώς αγωνίστηκε ολόκληρη τη σεζόν του 2025 με τη Motocorsa Racing Ducati. Η καλύτερη επίδοσή του ήταν η έβδομη θέση στην Ουγγαρία, ενώ φέτος συμμετείχε ως wildcard στον εναρκτήριο αγώνα του Phillip Island με τη Honda, κατακτώντας έναν βαθμό χάρη στη 15η θέση.

Στόχος η επιστροφή στο Donington

Η απόφαση της Honda δείχνει ότι προτεραιότητα αποτελεί πλέον η πλήρης αποκατάσταση του Dixon και όχι μια βιαστική επιστροφή στη δράση.

Με το Donington Park να ακολουθεί μετά το Misano, η βρετανική πίστα θεωρείται πλέον ο πιο ρεαλιστικός στόχος για την επιστροφή του 29χρονου αναβάτη, ο οποίος εξακολουθεί να προσπαθεί να αφήσει πίσω του έναν τραυματισμό που έχει επηρεάσει καθοριστικά το ξεκίνημα της καριέρας του στο WorldSBK.

Μέχρι τότε, ο Ryan Vickers θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του απέναντι στον ανταγωνισμό της κορυφαίας κατηγορίας παραγωγής μοτοσυκλετών, εκπροσωπώντας τα χρώματα της Honda HRC στο Misano.