BMW - Το πρώτο πρωτάθλημα customizing της γερμανικής εταιρείας

Με βάση τέσσερα μοντέλα της σειράς R 18
BMW
Από το

motomag

19/7/2023

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η γερμανική εταιρεία διοργανώνει το BMW Motorrad Customizing Championship με 150 αντιπροσώπους από 18 χώρες να έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους.

Από τις 11 Απριλίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου τα τέσσερα μοντέλα της σειράς BMW R 18 -R 18, R 18 Classic, R 18 B και R 18 Transcontinental- θα χρησιμοποιηθούν ως βάση από διάφορους customizers των αντιπροσώπων της BMW ανά τον κόσμο, με στόχο το πρώτο βραβείο στον νέο διαγωνισμό customizing της βαυαρικής εταιρείας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν τις μοτοσυκλέτες δημιουργώντας μοναδικά σχέδια και ιδέες, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εκτενή γκάμα ανταλλακτικών και αξεσουάρ που προσφέρει η BMW Motorrad. Οι δύο καλύτερες custom μοτοσυκλέτες από κάθε συμμετέχουσα χώρα θα επιλεγούν στους εθνικούς διαγωνισμούς (15 Μαΐου - 16 Ιουλίου 2023), και κατόπιν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους διεθνείς ημιτελικούς (31 Ιουλίου - 14 Αυγούστου). Στους ημιτελικούς, έξι μοτοσυκλέτες θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή των ειδικών, και μία μέσω ψηφοφορίας του κοινού, για τον μεγάλο Παγκόσμιο Τελικό ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στα εγκαίνια του νέου BMW Motorrad Welt στο Βερολίνο, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023.

BMW

Μέχρι στιγμής οι έμποροι BMW Motorrad από τις ακόλουθες χώρες έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο Customizing Championship 2023: Αυστραλία, Αυστρία, Καναδάς, Κίνα, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Πολωνία, Πορτογαλία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Ελβετία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ. Όσον αφορά στην επιτροπή που θα αναδείξει τις καλύτερες δημιουργίες αυτή αποτελείται από τους Thor Drake (κατασκευαστής μοτοσυκλετών και επιχειρηματίας), Michael Lichter (φωτογράφος γνωστός για τη δουλειά του στη βιομηχανία μοτοσυκλετών), Roland Sands (αγωνιζόμενος αναβάτης και σχεδιαστής), J. Shia (διεθνώς αναγνωρισμένη και βραβευμένη κατασκευάστρια και σχεδιάστρια μοτοσυκλετών), Giuseppe Roncen, (συντάκτης και συγγραφέας του περιοδικού Lowride της ιταλικής κουλτούρας αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών), Yuichi Yoshizawa (βελτιωτής από την Ιαπωνία που δημιουργεί μοτοσυκλέτες custom διαφορετικού στυλ).

O Stephan Reiff, Επικεφαλής Πωλήσεων και εκπρόσωπος της BMW Motorrad δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που αναοινώνουμε το πρώτο πρωτάθλημα custom μοτοσυκλετών της BMW Motorrad. Αυτός ο διαγωνισμός είναι μια γιορτή του πάθους και της δημιουργικότητας του δικτύου αντιπροσώπων της BMW Motorrad και των οπαδών της μοτοσυκλέτας και ανυπομονούμε να δούμε τα νέα μέλη της οικογένειας R 18 που θα δημιουργήσουν οι συμμετέχοντες. Οι νικητές του BMW Motorrad Customizing Championship 2023 θα λάβουν μια σειρά από συναρπαστικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένης της ευκαιρίας να παρουσιάσουν τις custom μοτοσυκλέτες τους σε μεγάλες εκδηλώσεις μοτοσυκλέτας σε όλο τον κόσμο.”

BMW

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BMW Motorrad Customizing Championship 2023, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού, ΕΔΩ.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες