Διαδήλωση στο Peterborough της Αγγλίας για να σωθεί η πίστα East of England Showground

Με την ομάδα Speedway Peterborough Panthers να είναι ο οργανωτής της διαδήλωσης
motomag Διαδήλωση στο Peterborough της Αγγλίας για να σωθεί η πίστα East of England Showground
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/11/2023

Στο Peterborough της Αγγλίας πριν λίγες ημέρες είχαμε μία ιδιαίτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους κατοίκους της πόλης με αφορμή την επικείμενη κατεδάφιση της πίστας East of England Showground στην οποία διεξάγονται αγώνες speedway.

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει για διάφορες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ωστόσο η συγκεκριμένη η οποία έλαβε χώρα στο Peterborough της Αγγλίας στις 18 Νοεμβρίου αληθινά μας εξέπληξε. Ο λόγος είναι πως εδώ έχουμε να κάνουμε με μία συγκέντρωση που αναδεικνύει την αγάπη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την μοτοσυκλέτα. Και εξηγούμαστε, στις 12 Ιουνίου 1970 δημιουργήθηκε η πίστα East of England Showground στην οποία διεξάγονται αγώνες speedway μέχρι και σήμερα. Η East of England Agricultural Society ιδιοκτήτρια της πίστας καθώς και όλης της έκτασης των 165 στρεμμάτων όλα αυτά τα χρόνια είχε αγαστή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς καθώς και με την ομάδα Speedway Peterborough Panthers η οποία από το άνοιγμα της πίστας μέχρι και σήμερα έχει συνεχή αγωνιστική παρουσία στους αγώνες speedway έχοντας κατακτήσει τρία πρωταθλήματα στην Μεγάλη Βρετανία το 1999, το 2006 και το 2021.

Διαδήλωση στο Peterborough της Αγγλίας για να σωθεί η πίστα East of England Showground

Ωστόσο τα πράγματα τη φετινή χρονιά άλλαξαν άρδην, η Asset Earning Power Group (AEPG), η οποία εκμεταλλεύεται την εν λόγω έκταση για λογαριασμό της East of England Agricultural Society θέλει να προχωρήσει σε κατεδάφιση της πίστας ώστε να ξεκινήσει νέα επαγγελματικά πλάνα τα οποία όπως φαντάζεστε δεν περιλαμβάνουν εκδηλώσεις οι οποίες σχετίζονται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και δη τους αγώνες speedway. Όπως είναι προφανές η ομάδα Speedway Peterborough Panthers δεν θα μπορούσε να αφήσει να γκρεμιστούν όλες αυτές οι στιγμές που έζησε στην συγκεκριμένη τοποθεσία και για τον λόγο αυτό προχώρησε σε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στο κέντρο του Peterborough βρέθηκαν 350 κάτοικοι της περιοχής ενώ στην διαδήλωση έδωσαν το παρών και μέλη της πολιτικής ηγεσίας της περιοχής. Ο Mick Bratley ο οποίος αποτελεί μέλος της ομάδας η οποία έχει δημιουργηθεί για να “σώσει” την πίστα έκανε δηλώσεις για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας: “Η συγκέντρωση πήγε πολύ καλά. Είχαμε προσέλευση κόσμου και περάσαμε το μήνυμά μας, βγήκαμε στις ειδήσεις του ITV καθώς και στο τοπικό ραδιόφωνο ενώ είχαμε  πρωτοφανή δημοσιότητα. Ωστόσο βρισκόμαστε σε ένα μικρό αδιέξοδο, προσπαθούμε να μιλήσουμε με τους φορείς εκμετάλλευσης αλλά αυτοί δεν θέλουν να συνομιλήσουν μαζί μας καθώς η απόφαση τους παραμένει αμετάκλητη. Νομίζουν πως εμείς θα υποχωρήσουμε ωστόσο δεν θα το κάνουμε. Το μόνο που ζητάμε είναι να μας αφήσουν να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στην πίστα καθώς από όσα γνωρίζω η κατεδάφιση θα πάρει 4 με 5 χρόνια ή να βρεθεί ένας άλλο χώρος για να συνεχίσουμε.”

Διαδήλωση στο Peterborough της Αγγλίας για να σωθεί η πίστα East of England Showground

Σε όλα αυτά τα ζητούμενα ωστόσο είχε απαντήσει η Asset Earning Power Group από τον προηγούμενο μήνα με την εξής ανακοίνωση: "Δεν υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης για τη σεζόν 2024 αγώνων speedway. Η συμφωνία για τη λειτουργία της πίστας ήταν πάντα μόνο σε εποχιακή βάση και ποτέ δεν υπήρξε μακροπρόθεσμη δέσμευση από καμία πλευρά για τη συνέχιση της."

Μπορεί η Asset Earning Power Group να έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή τις προθέσεις της και τα πλάνα της όσον αφορά την έκταση του East of England Showground, ωστόσο όπως φαίνεται το “κίνημα Save East of England Showground” με μπροστάρηδες τους Speedway Peterborough Panthers δεν πρόκειται να αφήσει να γίνουν μπάζα οι κόποι και η αγωνιστική ιστορία όλων αυτών των ετών.

Διαδήλωση στο Peterborough της Αγγλίας για να σωθεί η πίστα East of England ShowgroundΔιαδήλωση στο Peterborough της Αγγλίας για να σωθεί η πίστα East of England Showground
Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.