EICMA 2019: Best of «Μπόμπος» - made in Greece

Ελληνικό το καλύτερο Honda Monkey
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

10/11/2019

Στο περίπτερο της Honda φιλοξενούνταν ένας «Μπόμπος» ένα Honda Monkey δηλαδή με την ονομασία «Τρελή Μαϊμού» που θα ήταν ο πιο περίεργος μπόμπος της φετινής έκθεσης, αν οι Έλληνες δεν είχαν φέρει δύο που ξεχωριστά ο καθένας έκρυβε περισσότερη δουλειά από το «Crazy Monkey» της Honda. Ιδιαίτερα με το DCR-017 Junior δεν υπάρχει καμία σύγκριση.

Eicma 2019: Η πρώτη παρουσίαση είναι ελληνική! DCR-Junior by DNA Filters! Ο «Μπόμπος» στα καλύτερά του!

Για τους “made in Greece” μπόμπους ο στόχος ήταν ξεκάθαρος, να αναδείξουν τα φίλτρα που φτιάχνει η DNA. Ο ένας, που ακολουθεί την πορεία της DCR-018 με τις φιλτροχοάνες είναι αυτό που μπορεί να κάνει κάθε ιδιοκτήτης και έχει απίστευτη δουλειά για να εξαφανιστεί το μαύρο κουτί που έχει η Honda σε εκείνο το σημείο και να φτιαχτεί μία γέφυρα – βάση - φιλτροκούτι, πολλαπλασιάζοντας τελικά την ροή του αέρα με τεράστια διαφορά.

Ο άλλος, ο DCR-017 Junior είναι ένα κιτ μετατροπής που επιτρέπει την τοποθέτηση ενός Stage 3 φίλτρο, τόσο μεγάλου, που από μέσα περνά η τάπα της βενζίνης! Τα είχαμε παρουσιάσει κατά αποκλειστικότητα την περασμένη Τρίτη, όμως τώρα στο τελείωμα της EICMA μπορεί πιο εύκολα να διεξαχθεί το συμπέρασμα πως πράγματι ήταν τα καλύτερα Honda Monkey, με μεγάλη διαφορά σε εμφάνιση και σε δουλειά, τόσο φανερή όσο και κρυμμένη.

Για τα DCR Junior όλες οι λεπτομέρειες βρίσκονται εδώ. Να θυμίσουμε όμως πως το αλουμινένιο, φτιαγμένο σε CNC ρεζερβουάρ του 017, έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα από το κανονικό, παρόλο που φιλοξενεί το τεράστιο φίλτρο. Η αναπνοή του αέρα έχει αυξηθεί κατακόρυφα και η απόδοση έχει ανέβει, παρόλο που η κατανάλωση είναι βελτιωμένη.

Στην εξαγωγή υπάρχει Akrapovic ολόσωμη, με έναν ήχο που ξετρελαίνει και αναρτήσεις έχει αναλάβει η Hyperpro μαζί με σταμπιλιζατέρ!

Σε διαφορετικό στιλ η πρόταση της Honda...

Ο “Crazy Monkey" που είχε η Honda στο περίπτερό της, ήταν επιμηκυμένος κατά 16 εκατοστά στο ψαλίδι, με το πιρούνι να είναι κατεβασμένο κατά 5 εκατοστά, την εξάτμιση χειροποίητη και ελεύθερη, με το φίλτρο να είναι ένα… τυπικό σφουγγάρι για απορροφητήρες. Καμία σχέση με μελέτες ροής και ψηφιακές προσομοιώσεις από την πλευρά της DNA. Άσχημο δεν θα πεις τον Crazy Monkey, σίγουρα όμως δεν είναι το ίδιο με τους ελληνικούς!

Με μεγάλη διαφορά ο καλύτερος μπόμπος στην EICMA ήταν ελληνικός…

Δείτε τις συλλογές φωτογραφιών με τους "μπόμπους":

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.