Eicma 2019: Η πρώτη παρουσίαση είναι ελληνική! DCR-Junior by DNA Filters!

Ο «Μπόμπος» στα καλύτερά του!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/11/2019

Προϊόν που κινείται στα όρια και του πιο εξειδικευμένου customizing από την DNA Filters, παρουσιάζουν τα «παιδιά», δύο Honda Monkey δηλαδή που εμπνευσμένα από τις DCR-017 και DCR-018, αλλάζουν το φιλτροκούτι και ολόκληρη την αναπνοή του κινητήρα, αναδεικνύοντας αυτό για το οποίο έγινε γνωστή η DNA High Performance Filters, σε ολόκληρο τον κόσμο, τα καλύτερα φίλτρα!

Η DNA αποφάσισε με τις DCR, τις δύο μοτοσυκλέτες που έφτιαξε, να τραβήξει το βλέμμα του κόσμου στην δουλειά που κάνει όλα αυτά τα χρόνια, την πλήρη μεταμόρφωση των μοτοσυκλετών μέσα από τα εξαιρετικά φίλτρα που κατασκευάζει. Αντί να κόβει προσχεδιασμένα κομμάτια υφάσματος και απλά να τα τοποθετεί σε ένα φιλτροκούτι αφήνοντάς το και εκτεθειμένο στην σκόνη με κενά συναρμογής, όπως έβλεπε να συμβαίνει με τα εργοστασιακά, κάθε δουλειά της DNA είναι στην πράξη ένας ύμνος του customizing. Κανείς άλλος στον κόσμο, δεν κάθεται να φτιάξει ένα φίλτρο στο απολύτως μεγαλύτερο χώρο που επιτρέπει το φιλτροκούτι, και όταν δεν είναι ευχαριστημένη από την ποσότητα του αέρα στον κινητήρα, αλλάζει ακόμη κι αυτό, προσφέροντας στον τελικό πελάτη την ευκαιρία να βελτιώσει απόδοση και κατανάλωση με τον πιο απλό τρόπο.

Αφιερώνει χρόνο για κάθε ένα φίλτρο που οι μέχρι τώρα μεγάλοι κατασκευαστές, απλά δεν μπορούσαν να διαθέσουν για κάθε ένα όχημα για το οποίο αποφάσιζαν να κατασκευάσουν  φίλτρα. Είναι αυτό το customizing που τους οδήγησε και σε ένα τέτοιο δρόμο παρουσίασης με δικές τους δημιουργίες, με πολλαπλά οφέλη, ξεκινώντας από την συνεργασία πατέρα και υιού. Μοτοσυκλέτα από τα χέρια «Νικολαΐδη» έχει φτιαχτεί στο παρελθόν, δεν ήταν η πρώτη η DCR-017, ήταν όμως η πρώτη από δύο ζευγάρια τέτοια χέρια…

Φέτος οι δύο Junior έρχονται να επισφραγίσουν την πορεία αυτή, και να αναδείξουν τα καλύτερα φίλτρα του κόσμου, τα ελληνικά, τραβώντας τα βλέμματα!

Αναμφισβήτητα πιο εντυπωσιακός ο Junior που ακολουθεί την φιλοσοφία της DCR-017 με το φίλτρο στο κέντρο του CNC-ρεζερβουάρ, αλλά κρύβει εξίσου πολύ δουλειά και ο αδερφός του, με τις φιλτροχοάνες σε ένα απίστευτο «φιλτροκούτι»!

Εντός εισαγωγικών το τελευταίο γιατί μόνο κουτί δεν είναι, κουτί έχει το Honda Monkey εκεί μπροστά και μάλιστα σε μέγεθος αντίστοιχο με το κύλινδρο εξωτερικά και είναι το πρώτο πράγμα που θέλεις να αλλάξεις επάνω του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, που θα σπαταλήσει ένας κατασκευαστής για αυτό το κομμάτι της μοτοσυκλέτας. Θέλει απλά να περνά ο αέρας στον κινητήρα. Ούτε η μέγιστη ροή τον ενδιαφέρει, ούτε και αν μένουν κενά και εισχωρεί σκόνη που καταλήγει να κυκλοφορεί μέσα στα λάδια. Ακόμη και στο Dakar κατέληγαν να σχεδιάζουν κινητήρες που δεν θα σπάσουν αν τους πετάξεις στραγάλια, αντί να προσπαθήσουν να τους σφραγίσουν τέλεια, μέχρι που ανακάλυψαν την DNA Filters και εκεί…

Στο Junior DCR-018 έχει φτιαχτεί μία βάση για τις φιλτροχοάνες που παραπέμπουν στον κινητήρα του R9T και την πρόσθετη τροφοδοσία αέρα που δεχόταν από την επαναστατική σχεδίαση που είχαν κάνει ο Ντίνος και ο Μάριος. Στην πράξη μπορείς εκεί να βάλεις ό,τι φιλτροχοάνες θέλεις πλέον, αλλά είναι κάπως χαζό να μην χρησιμοποιήσεις τις δικές τους, που εκτός της απόδοσης έχουν και βραβείο Red Dot για τον σχεδιασμό τους! Άλλο ένα Red Dot βραβείο για την DNA…

Στο Junior DCR-017 το Stage3 φίλτρο δεν έρχεται με φιλτροκούτι, έρχεται με κάτι πολύ καλύτερο, με το δικό του ρεζερβουάρ! Ακριβώς όπως είχε γίνει με την RC8 R που είχαν μετατρέψει σε café racer, ένα τεράστιο φιλτροκούτι/ρεζερβουάρ δεσπόζει στο κέντρο της μοτοσυκλέτας!

Εξωτερικά το βλέπεις μικρότερο από το κανονικό, κι αυτό εκτός από τις διαστάσεις οφείλεται και στις CNC επιφάνειες με τις προσεκτικά σχεδιασμένες γωνίες. Δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις πως παίρνει περισσότερη βενζίνη από το εργοστασιακό ρεζερβουάρ, ιδιαίτερα όταν βλέπεις το φίλτρο στο κέντρο να έχει καταλάβει όλη την επιφάνεια.

Δεν υπήρχε επίσης περίπτωση να έχουν κάνει κάποια έκπτωση στην DNA! Το ρεζερβουάρ είναι μεγαλύτερο από πριν και από μέσα του περνά ο αέρας, κάθετα, για την εισαγωγή του κινητήρα! Μέσα από το τεράστιο φίλτρο περνά και η τάπα της βενζίνης! Αν το λιώσεις φτιάχνεις πίνακα του Salvador Dalí, έτσι όπως όλα συνυπάρχουν το ένα μέσα στο άλλο! Η τάπα ανοίγει με αντίστοιχο τρόπο επίσης, με το ειδικό, CNC κλειδί – μπρελόκ των DCR και παίζει και αυτή διπλό ρόλο, καθώς προσθέτει διακοσμητικά και δένει λειτουργικά με το σύνολο.

Το ρεζερβουάρ δεν είναι μία πράξη ακραίου customizing για τον Μπόμπο, αλλά αποτελεί μέρος του kit που μπορεί κανείς να παραγγείλει στην DNA για τον δικό του! Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ρεζερβουάρ και φίλτρο αλλάζουν μαζί μεταμορφώνοντας πλήρως το Honda Monkey.

Το ρεζερβουάρ φτιάχνεται από δύο μασίφ κομμάτια αλουμινίου στο CNC με ειδική επεξεργασία στην DNA για την υφή του εξωτερικά πριν περάσει ανοδίωση και προστατευτεί.

Ενώνονται στο κέντρο και φτιάχνουν έναν full-metal Μπόμπο, από την στιγμή που το ρεζερβουάρ αποτελεί τον βασικό όγκο μετά τον κινητήρα. Μόλις κάτσεις στην σέλα του αυτό που αντικρύζεις μπροστά σου, καθοδηγεί το συναίσθημα. Αισθάνεσαι αμέσως πως είσαι σε κάτι εξειδικευμένο, το τεράστιο φίλτρο ανάμεσα στα πόδια σου δεν σε αφήνει να το ξεχάσεις εύκολα…

Φυσικά και τα δύο Honda Monkey έχουν δεχτεί πολλές ακόμη αλλαγές. Πρώτη απ’ όλες είναι οι εξατμίσεις της Akrapovic από την TECNOMOTO που βγαίνουν ψηλά και με εντυπωσιακό τρόπο δίνουν μία scrambler εκδοχή. Για ήχο δεν το συζητάμε, γυρνάνε κεφάλια και μετά παγιδεύεται και το βλέμμα από το υπόλοιπο σύνολο.

Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο τέλος του άρθρου

Με αναρτήσεις της HyperPro αλλάζει αισθητά και η συμπεριφορά, προτρέχουμε χωρίς να τις έχουμε ακόμη οδηγήσει, αλλά η στατική δοκιμή αυτή την εντύπωση δημιουργεί! Σταμπιλιζατέρ επίσης από την HyperPro, και προσεγμένες λεπτομέρειες ολοκληρώνουν τις αλλαγές τους!

Στο περίπτερο της DNA στην EICMA, τα δύο Honda Monkey θα εξυπηρετήσουν έναν διπλό σκοπό. Θα δείξουν την κατασκευαστική δεινότητα που κατέχει η ελληνική εταιρία και παράλληλα θα αποτελούν ένα ξεχωριστό προϊόν για το δημοφιλές Honda Monkey… Ο μόνος φόβος της DNA; Να αρχίσει ο καταιγισμός παραγγελιών, μιας και μπορεί φθηνά να μην είναι, που είναι αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος της δουλειάς που κρύβουν, αλλά μία ασιατική χώρα από τις πολλές που πωλούν τα φίλτρα τους να τα αναδείξει σε μόδα και οι εργαλειομηχανές δεν θα φτάνουν…

Ετικέτες

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες