MOTO & DCR-018 αγωνιζόμαστε στο Sultans Of Sprint!

Η μοναδική ελληνική συμμετοχή στην Monza!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

17/5/2019

Το Reunion είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια (απ’ το 2015) και παρά τη μικρή πορεία της στο πέρασμα των χρόνων έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής σε ολόκληρη την υφήλιο και κυρίως στην Ευρώπη. Διοργανώνεται κάθε χρόνο σε μια απ’ τις πιο ιστορικές πίστες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το δαχτυλίδι της Monza. Περιλαμβάνει μία οβάλ διαδρομή στην οποία το MOTO έχει βρεθεί αρκετές φορές, και μάλιστα καταγράφοντας παγκόσμιο ρεκόρ! Δέκα χρόνια πριν, το 2009, η Pirelli δοκίμασε να καταγράψει ρεκόρ Guinness κατά την παρουσίαση των νέων τότε Angel δοκιμάζοντας την αντοχή τους στην πίστα με 24 ώρες συνεχής οδήγησης και σταθερά 250km/h στο κοντέρ. Ένας από τους δημοσιογράφους που πήραν τότε μέρος σε αυτή την προσπάθεια ήταν ο Μπάμπης Μέντης, το όνομα του οποίου μπήκε στο βιβλίο Guinness μαζί με τους υπόλοιπους που έθεσαν το ρεκόρ και που παραμένει από τότε! Τώρα ο Μέντης είναι και πάλι εκεί με την DCR-018 έτοιμος για το Sultans Of Sprint!

Τι είναι λοιπόν αυτό το "Sprint": Στο ιστορικό αυτό μέρος κατά τη διάρκεια που διεξάγεται το The Reunion, πραγματοποιείται απ’ το 2018 (επώνυμα πλέον) το Sultans Of Sprint που είναι ένας αγώνας μεταξύ δύο αναβατών που πραγματοποιείται μέσα στην ευθεία της οβάλ πίστας, όμως το μήκος του περιορίζεται στα 200 μέτρα. Ο αγώνας περπατά χέρι-χέρι με το The Reunion απ’ το 2015, απλά τότε δεν είχε ονομαστεί, ενώ το βραβείο είναι παραδοσιακά ένα χρυσό μετάλλιο, η δόξα και η φήμη.

Δείτε στο τέλος το βίντεο απ' το περσινό Sultans Of Sprint

Ο σκοπός του The Reunion είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι custom builders απ’ την Ευρώπη και να αναδείξουν τις δημιουργίες τους καθώς και να λάβουν μέρος στον αγώνα. Επίσης, στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι θέλουν, ενώ βαθμούς δεν παίρνουν μόνοι αυτοί που θα τερματίσουν πρώτοι αλλά και αυτοί που φορούν τις πιο εκκεντρικές και εντυπωσιακές στολές, καθώς η εκδήλωση δεν αποτελεί μόνο μια γιορτή της μοτοσυκλέτας και της ταχύτητας αλλά και του στυλ. Παράλληλα, υπάρχει άφθονο μουσική και φαγητό που δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα για όσους θα βρεθούν εκεί. 

Μετά την παγκόσμια παρουσίαση της DCR-018 και το αυξημένο ενδιαφέρον του ευρωπαϊκού Τύπου που της επιφύλαξε μεγάλα αφιερώματα, (θυμηθείτε εδώ πως εκθειάζουν σε πρόσφατη ειδική έκδοση οι Γερμανοί του Motorrad την μοτοσυκλέτα του Ντίνου και Μάριου Νικολαΐδη), η πρόσκληση στον αγώνα αλλά και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Ευρώπη δεν σταμάτησαν να πέφτουν βροχή. Η DNA Filters διάλεξε προσεκτικά σε ποια από όλες αυτές τις παγκόσμιες εκδηλώσεις ήθελε να παρουσιάσει την DCR-018 χτίζοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ, ένα βαρύ πρόγραμμα για σχεδόν ολόκληρη το καλοκαίρι, μία κανονική περιοδεία ανά την Ευρώπη. Μετα το MOTO Test Ride Event λοιπόν, ξεκίνησε η περιοδεία της και συγκεκριμένα στο "The Reunion" που θα γίνει και το Sultans Of Spirnt θα είναι και το MOTO, για να αγωνιστεί με την DCR-018!

Κάθε μήνα παρουσιάζουμε στο MOTO την πορεία της DCR-018 από την αρχή της δημιουργίας έως την στιγμή που κατέβηκε απ’ τον πάγκο του εργαστηρίου, και την οδηγήσαμε για πρώτη φορά! Μία σειρά που όλη η τέχνη και η εμπειρία του Ντίνου και του Μάριου, προσφέρονται απλόχερα στο αναγνωστικό κοινό, με μόνη επιθυμία όλων μας, να δούμε στο μέλλον περισσότερες ελληνικές μοτοσυκλέτες να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, όπως συμβαίνει και με τις δύο DCR που έχουν φτιαχτεί έως τώρα, την 017 και την 018!

Το ντουέτο Μάριος και Μέντης βρίσκονται ήδη στην πίστα και αύριο το πρωί θα αρχίσουν οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές, ενώ απ’ το μεσημέρι κι έπειτα θα αρχίσουν οι αγώνες. 

 

Honda: Προσθέτει κι άλλη γραμμή παραγωγής δικύκλων στην Ινδία – Δυνατότητα επιπλέον 670.000 μονάδων ετησίως

Στοχεύουν στην παραγωγή 8 εκατομμύριων μονάδων ετησίως το 2028
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/3/2026

Η Honda Motorcycle and Scooter India Private Limited (HMSI) ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και τρίτη γραμμή παραγωγής στο δεύτερο εργοστάσιο της στην Ινδία, που θα παράγει 670.000 δίκυκλα ετησίως.

Σας είχαμε ενημερώσει πέρυσι, πως η ιαπωνική εταιρεία ετοιμαζόταν για την προσθήκη τέταρτης γραμμής παραγωγής στο πρώτο εργοστάσιο της στο Vithalapur και σήμερα η θυγατρική εταιρεία της Honda στην Ινδία ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και τρίτη γραμμή παραγωγής στο δεύτερο της εργοστάσιο στην Tapukara.

Η νέα γραμμή παραγωγής υπολογίζεται πως θα αρχίσει να λειτουργεί το 2028, με ετήσια παραγωγική δυνατότητα 670,000 μονάδων, κάτι που θα αυξήσει την συνολική ετήσια παραγωγή του εργοστασίου στα 2,01 εκατομμύρια μονάδες. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο άρχισε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2011 με ετήσια παραγωγική ικανότητα 600.000 μονάδων, η οποία αυξήθηκε σε 1,2 εκατομμύρια μονάδες τον Μάρτιο του 2012.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση για δίκυκλα στην Ινδία, η οποία αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, η HMSI θα επενδύσει 140 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει ένα οικόπεδο έκτασης 74.000 στρεμμάτων δίπλα στο εργοστάσιο, ώστε να μπορέσει να επεκταθεί. Η νέα γραμμή παραγωγής θα είναι ικανή να παράξει 670.000 σκούτερ και μοτοσυκλέτες 125-160 κυβικών ετησίως, κάτι που θα δημιουργήσει παράλληλα 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η HMSI σχεδιάζει την γενικότερη ανάπτυξή της παραγωγικής της ικανότητας και σκοπεύει να την αυξήσει από τα 6,25 εκατομμύρια μονάδες που είναι σήμερα σε περίπου 8 εκατομμύρια μονάδες ετησίως έως το 2028.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Tsutsumu Otani, δήλωσε: “Η αγορά δικύκλων στην Ινδία συνεχίζει να επεκτείνεται σταθερά παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη. Η Honda θα συνεχίσει να ενισχύει συνεχώς το σύστημα εφοδιασμού της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη των πελατών της, τόσο στην Ινδία όσο και σε όλο τον κόσμο. Μέσω της πρόσθετης επένδυσης στο δεύτερο εργοστάσιο, θα προσφέρουμε ελκυστικά προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο την περαιτέρω αύξηση της ικανοποίησης των πελατών μας.”