MOTO & DCR-018 αγωνιζόμαστε στο Sultans Of Sprint!

Η μοναδική ελληνική συμμετοχή στην Monza!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

17/5/2019

Το Reunion είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια (απ’ το 2015) και παρά τη μικρή πορεία της στο πέρασμα των χρόνων έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής σε ολόκληρη την υφήλιο και κυρίως στην Ευρώπη. Διοργανώνεται κάθε χρόνο σε μια απ’ τις πιο ιστορικές πίστες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το δαχτυλίδι της Monza. Περιλαμβάνει μία οβάλ διαδρομή στην οποία το MOTO έχει βρεθεί αρκετές φορές, και μάλιστα καταγράφοντας παγκόσμιο ρεκόρ! Δέκα χρόνια πριν, το 2009, η Pirelli δοκίμασε να καταγράψει ρεκόρ Guinness κατά την παρουσίαση των νέων τότε Angel δοκιμάζοντας την αντοχή τους στην πίστα με 24 ώρες συνεχής οδήγησης και σταθερά 250km/h στο κοντέρ. Ένας από τους δημοσιογράφους που πήραν τότε μέρος σε αυτή την προσπάθεια ήταν ο Μπάμπης Μέντης, το όνομα του οποίου μπήκε στο βιβλίο Guinness μαζί με τους υπόλοιπους που έθεσαν το ρεκόρ και που παραμένει από τότε! Τώρα ο Μέντης είναι και πάλι εκεί με την DCR-018 έτοιμος για το Sultans Of Sprint!

Τι είναι λοιπόν αυτό το "Sprint": Στο ιστορικό αυτό μέρος κατά τη διάρκεια που διεξάγεται το The Reunion, πραγματοποιείται απ’ το 2018 (επώνυμα πλέον) το Sultans Of Sprint που είναι ένας αγώνας μεταξύ δύο αναβατών που πραγματοποιείται μέσα στην ευθεία της οβάλ πίστας, όμως το μήκος του περιορίζεται στα 200 μέτρα. Ο αγώνας περπατά χέρι-χέρι με το The Reunion απ’ το 2015, απλά τότε δεν είχε ονομαστεί, ενώ το βραβείο είναι παραδοσιακά ένα χρυσό μετάλλιο, η δόξα και η φήμη.

Δείτε στο τέλος το βίντεο απ' το περσινό Sultans Of Sprint

Ο σκοπός του The Reunion είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι custom builders απ’ την Ευρώπη και να αναδείξουν τις δημιουργίες τους καθώς και να λάβουν μέρος στον αγώνα. Επίσης, στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι θέλουν, ενώ βαθμούς δεν παίρνουν μόνοι αυτοί που θα τερματίσουν πρώτοι αλλά και αυτοί που φορούν τις πιο εκκεντρικές και εντυπωσιακές στολές, καθώς η εκδήλωση δεν αποτελεί μόνο μια γιορτή της μοτοσυκλέτας και της ταχύτητας αλλά και του στυλ. Παράλληλα, υπάρχει άφθονο μουσική και φαγητό που δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα για όσους θα βρεθούν εκεί. 

Μετά την παγκόσμια παρουσίαση της DCR-018 και το αυξημένο ενδιαφέρον του ευρωπαϊκού Τύπου που της επιφύλαξε μεγάλα αφιερώματα, (θυμηθείτε εδώ πως εκθειάζουν σε πρόσφατη ειδική έκδοση οι Γερμανοί του Motorrad την μοτοσυκλέτα του Ντίνου και Μάριου Νικολαΐδη), η πρόσκληση στον αγώνα αλλά και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Ευρώπη δεν σταμάτησαν να πέφτουν βροχή. Η DNA Filters διάλεξε προσεκτικά σε ποια από όλες αυτές τις παγκόσμιες εκδηλώσεις ήθελε να παρουσιάσει την DCR-018 χτίζοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ, ένα βαρύ πρόγραμμα για σχεδόν ολόκληρη το καλοκαίρι, μία κανονική περιοδεία ανά την Ευρώπη. Μετα το MOTO Test Ride Event λοιπόν, ξεκίνησε η περιοδεία της και συγκεκριμένα στο "The Reunion" που θα γίνει και το Sultans Of Spirnt θα είναι και το MOTO, για να αγωνιστεί με την DCR-018!

Κάθε μήνα παρουσιάζουμε στο MOTO την πορεία της DCR-018 από την αρχή της δημιουργίας έως την στιγμή που κατέβηκε απ’ τον πάγκο του εργαστηρίου, και την οδηγήσαμε για πρώτη φορά! Μία σειρά που όλη η τέχνη και η εμπειρία του Ντίνου και του Μάριου, προσφέρονται απλόχερα στο αναγνωστικό κοινό, με μόνη επιθυμία όλων μας, να δούμε στο μέλλον περισσότερες ελληνικές μοτοσυκλέτες να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, όπως συμβαίνει και με τις δύο DCR που έχουν φτιαχτεί έως τώρα, την 017 και την 018!

Το ντουέτο Μάριος και Μέντης βρίσκονται ήδη στην πίστα και αύριο το πρωί θα αρχίσουν οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές, ενώ απ’ το μεσημέρι κι έπειτα θα αρχίσουν οι αγώνες. 

 

ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.: Σκοπός δημιουργίας της Ελληνικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας

Νέα ανακοίνωση της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο
ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. Σκοπός ίδρυσης
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/3/2023

Πριν από λίγες ημέρες, στις 19 Μαρτίου, ιδρύθηκε η Ελληνική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία (ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.) η δεύτερη ομοσπονδία μοτοσυκλέτας της χώρας μας. Προφανώς στο μυαλό όλων μας είναι πως έννοια της ομοσπονδίας είναι να αποτελεί μία μονάδα, μία ομπρέλα που περιλαμβάνει όλες τις λέσχες της χώρας, μικρές και μεγάλες και όχι να αρχίσουμε να έχουμε δύο και τρεις. Ωστόσο αυτή η κίνηση ούτε ξαφνική είναι, ούτε έρχεται απροειδοποίητα. Ζυμώνεται πολύ καιρό και ήμασταν παρόν στο ιδρυτικό συνέδριο όπου συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι λεσχών από διαφορετικά μέρη της χώρας σχεδόν έναν χρόνο πριν.

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. κοινοποιεί στο κοινό τους σκοπούς της ίδρυσής της και ενημερώνει για τις λέσχες που την αποτελούν και το προσωρινό διοικητικό της συμβούλιο που θα την οδηγήσει σε ένα μήνα από τώρα στην πρώτη της γενική συνέλευση και ψηφοφορία.

Στην ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. θεωρούν πως τα πράγματα με την ΜΟΤΟΕ δεν πηγαίνουν όπως θα έπρεπε και μάλιστα μέλη της έχουν εμπλακεί σε δικαστικό αγώνα μαζί της αλλά φαίνεται πως έχουν χάσει τις πρώτες μάχες και ο αγώνας αυτός θα είναι δύσκολος. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κάποιο νομικό όριο για το πόσες Ομοσπονδίες μπορούν να συνυπάρχουν στη χώρα είτε βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη, είτε όχι. Προφανώς όμως, όπως έχει συζητήσει το ΜΟΤΟ με μέλη της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο., στα σχέδιά της είναι και η ίδρυση αθλητικής ομοσπονδίας και η ανάληψη πρωταθληματικών αγώνων μοτοσυκλέτας, όπου τότε θα ανοίξει ένας άλλος γύρος αντιπαράθεσης με την υπάρχουσα κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν περισσότερος κόσμος ασχολούταν με τα κοινά με έμπρακτη συμμετοχή και όχι απλά σχολιάζοντας ενώ δεν έχει και την συνολική εικόνα. Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.:

Οι σκοποί της Ομοσπονδίας μας είναι:
1.
Η διάδοση του υγιούς μοτοσυκλετισμού σε πανελλαδική κλίμακα σε όλες του τις μορφές: Πολιτιστική, Κοινωνική, Εκπαιδευτική, Περιηγητική, Συγκοινωνιακή, Ψυχαγωγική, Συνδικαλιστική κ.λπ
2.
Η καλλιέργεια της αλληλεγγύης μεταξύ των μοτοσυκλετιστών, ο συντονισμός, η δράση, και η δημιουργία φιλίας και αλληλοϋποστήριξης των σωματείων και των ενώσεων μελών της.
3.
Η εκπροσώπηση κάθε μοτοσυκλετιστή για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ή πρόκειται να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες μοτοσικλετιστές. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να σχετίζονται με την ασφάλεια, την ελεύθερη μετακίνηση με δίκυκλο, το δικαίωμα συμμετοχής τους στη λήψη αποφάσεων για τα θέματα που τους αφορούν, η ψυχαγωγία με την μοτοσυκλέτα, οικονομικά θέματα κ.λπ.
4.
Η ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων σε θέματα ασφάλειας, με την δημιουργία κάθε τύπου διαδικτυακής επικοινωνίας ΜΜΕ, ανταλλαγής γνώσεων και τεχνικών πληροφοριών.
5.
Η ακριβής και εκτενής πληροφόρηση για όλα τα θέματα που αφορούν στο δίκυκλο.
6.
Η προστασία των δικυκλιστών από ενέργειες που τους υπονομεύουν και τους βλάπτουν.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 όπου και πραγματοποιήθηκε το Ιδρυτικό Συνέδριο, εγκρίθηκε το καταστατικό της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. κι εκλέχτηκαν τα 7 μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής. Μετά από ψηφοφορία διαμόρφωσαν το παρακάτω προσωρινό  Δ.Σ. το οποίο και θα οδηγήσει την ομοσπονδία μέχρι την πρώτη της γενική συνέλευση στις 22 Απριλίου 2023 με σκοπό την ψήφιση του πρώτου Δ.Σ. :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καράμπελας Παναγιώτης - ΛΕΜΟΤ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ντίνιας Γιώργος - Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Αναγνωστόπουλος Γαρύφαλλος - BMW RIDERS CLUB ΕΛΛΑΣ

ΤΑΜΙΑΣ: Γκικόπουλος Παναγιώτης - ΜΟΤΟρχομενού

 ΜΕΛΗ:

Παπανδρικόπουλος Ανδρέας - ΜΟΤΟΛΕΑμαλιάδος

Αγιομαυρίτης Στέλιος - ΛΕΜΟΤ

Ντελής Νίκος - ΜΟΤΟΛΕΑμαλιάδος

Οι πρώτες 18 λέσχες από όλη την Ελλάδα που απαρτίζουν την ομοσπονδία είναι οι παρακάτω:

  1. Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών (Λ.Ε.ΜΟΤ.)

  2. Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Αμαλιάδας (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Α.)

  3. Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

  4. Μοτολέσχη Ορχομενού (ΜΟΤ.ΟΡ.)

  5. Σύλλογος Φίλων Αυτ/του-Μοτ/τας Σιδηροκάστρου (ΣΥ.Φ.Α.ΜΟ.Σ.)

  6. Moto Club Alexandroupolis "Οι Αγριάνες"

  7. Artemis Moto Club

  8. Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Λέρου (Μ.Ο.Λ.)

  9. Ομάδα Εκτός Δρόμου

10. Λέσχη Μοτοσυκλέτας Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.)

11. Λέσχη Μικτού Αθλητισμού Θέρμου (ΛΕ.Μ.Α.Θ.)

12. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "MOTOCROSS ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ"

13. Αρτινή Λέσχη Μοτοσυκλέτας (Α.Λ.ΜΟ.)

14. Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρίνιου

15. BMW RIDERS CLUB ΕΛΛΑΣ

16. TDM Hellas

17. Φίλοι Μοτοσυκλέτας Ευπαλίου (ΦΙΛ.ΜΟΤ.Ε.)

18. Africa Twin Club Hellas

 

 

Για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.)

 

Ο Γραμματέας

Αναγνωστόπουλος Γαρύφαλλος