MOTO & DCR-018 αγωνιζόμαστε στο Sultans Of Sprint!

Η μοναδική ελληνική συμμετοχή στην Monza!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

17/5/2019

Το Reunion είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια (απ’ το 2015) και παρά τη μικρή πορεία της στο πέρασμα των χρόνων έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής σε ολόκληρη την υφήλιο και κυρίως στην Ευρώπη. Διοργανώνεται κάθε χρόνο σε μια απ’ τις πιο ιστορικές πίστες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το δαχτυλίδι της Monza. Περιλαμβάνει μία οβάλ διαδρομή στην οποία το MOTO έχει βρεθεί αρκετές φορές, και μάλιστα καταγράφοντας παγκόσμιο ρεκόρ! Δέκα χρόνια πριν, το 2009, η Pirelli δοκίμασε να καταγράψει ρεκόρ Guinness κατά την παρουσίαση των νέων τότε Angel δοκιμάζοντας την αντοχή τους στην πίστα με 24 ώρες συνεχής οδήγησης και σταθερά 250km/h στο κοντέρ. Ένας από τους δημοσιογράφους που πήραν τότε μέρος σε αυτή την προσπάθεια ήταν ο Μπάμπης Μέντης, το όνομα του οποίου μπήκε στο βιβλίο Guinness μαζί με τους υπόλοιπους που έθεσαν το ρεκόρ και που παραμένει από τότε! Τώρα ο Μέντης είναι και πάλι εκεί με την DCR-018 έτοιμος για το Sultans Of Sprint!

Τι είναι λοιπόν αυτό το "Sprint": Στο ιστορικό αυτό μέρος κατά τη διάρκεια που διεξάγεται το The Reunion, πραγματοποιείται απ’ το 2018 (επώνυμα πλέον) το Sultans Of Sprint που είναι ένας αγώνας μεταξύ δύο αναβατών που πραγματοποιείται μέσα στην ευθεία της οβάλ πίστας, όμως το μήκος του περιορίζεται στα 200 μέτρα. Ο αγώνας περπατά χέρι-χέρι με το The Reunion απ’ το 2015, απλά τότε δεν είχε ονομαστεί, ενώ το βραβείο είναι παραδοσιακά ένα χρυσό μετάλλιο, η δόξα και η φήμη.

Δείτε στο τέλος το βίντεο απ' το περσινό Sultans Of Sprint

Ο σκοπός του The Reunion είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι custom builders απ’ την Ευρώπη και να αναδείξουν τις δημιουργίες τους καθώς και να λάβουν μέρος στον αγώνα. Επίσης, στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι θέλουν, ενώ βαθμούς δεν παίρνουν μόνοι αυτοί που θα τερματίσουν πρώτοι αλλά και αυτοί που φορούν τις πιο εκκεντρικές και εντυπωσιακές στολές, καθώς η εκδήλωση δεν αποτελεί μόνο μια γιορτή της μοτοσυκλέτας και της ταχύτητας αλλά και του στυλ. Παράλληλα, υπάρχει άφθονο μουσική και φαγητό που δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα για όσους θα βρεθούν εκεί. 

Μετά την παγκόσμια παρουσίαση της DCR-018 και το αυξημένο ενδιαφέρον του ευρωπαϊκού Τύπου που της επιφύλαξε μεγάλα αφιερώματα, (θυμηθείτε εδώ πως εκθειάζουν σε πρόσφατη ειδική έκδοση οι Γερμανοί του Motorrad την μοτοσυκλέτα του Ντίνου και Μάριου Νικολαΐδη), η πρόσκληση στον αγώνα αλλά και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Ευρώπη δεν σταμάτησαν να πέφτουν βροχή. Η DNA Filters διάλεξε προσεκτικά σε ποια από όλες αυτές τις παγκόσμιες εκδηλώσεις ήθελε να παρουσιάσει την DCR-018 χτίζοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ, ένα βαρύ πρόγραμμα για σχεδόν ολόκληρη το καλοκαίρι, μία κανονική περιοδεία ανά την Ευρώπη. Μετα το MOTO Test Ride Event λοιπόν, ξεκίνησε η περιοδεία της και συγκεκριμένα στο "The Reunion" που θα γίνει και το Sultans Of Spirnt θα είναι και το MOTO, για να αγωνιστεί με την DCR-018!

Κάθε μήνα παρουσιάζουμε στο MOTO την πορεία της DCR-018 από την αρχή της δημιουργίας έως την στιγμή που κατέβηκε απ’ τον πάγκο του εργαστηρίου, και την οδηγήσαμε για πρώτη φορά! Μία σειρά που όλη η τέχνη και η εμπειρία του Ντίνου και του Μάριου, προσφέρονται απλόχερα στο αναγνωστικό κοινό, με μόνη επιθυμία όλων μας, να δούμε στο μέλλον περισσότερες ελληνικές μοτοσυκλέτες να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, όπως συμβαίνει και με τις δύο DCR που έχουν φτιαχτεί έως τώρα, την 017 και την 018!

Το ντουέτο Μάριος και Μέντης βρίσκονται ήδη στην πίστα και αύριο το πρωί θα αρχίσουν οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές, ενώ απ’ το μεσημέρι κι έπειτα θα αρχίσουν οι αγώνες. 

 

Οι αναβάτες του Motul WSBK δίνουν ραντεβού στην EICMA 2026

Σε μεγαλύτερη έκταση με 2.120 brands από 52 χώρες και φιλανθρωπικό αγώνα με θρύλους του WSBK
EICMA 2026
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/10/2026

Από τις 3 έως τις 8 Νοεμβρίου, η EICMA 2026 θα κορυφαία ονόματα του WorldSBK, Παγκόσμιους Πρωταθλητές και αναβάτες από τις υπόλοιπες κατηγορίες του θεσμού.

Η φετινή διοργάνωση θα καταλάβει δέκα εκθεσιακά περίπτερα, με 2.120 brands από 52 χώρες, ενώ το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί και φιλανθρωπικός αγώνας με συμμετοχή γνωστών αναβατών και παλιών πρωταθλητών.

Ο Nicolo Bulega και οι πρωταγωνιστές του WorldSBK στο Μιλάνο

Μετά την ολοκλήρωση της σεζόν του 2026, αρκετοί από τους πρωταγωνιστές του WorldSBK θα βρεθούν στην ιταλική έκθεση μοτοσυκλέτας. Ανάμεσά τους θα είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Nicolo Bulega και ο ομόσταυλός του στην Aruba.it Racing - Ducati, Iker Lecuona.

Στην EICMA θα δώσουν επίσης το παρών ο Yari Montella της Barni Spark Racing Team, ο οποίος ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην τρίτη θέση, και ο ομόσταυλός του, δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Alvaro Bautista.

Από τη Yamaha θα συμμετάσχει ο Andrea Locatelli, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της εταιρείας στο πρωτάθλημα, ενώ παρών θα είναι και ο Alberto Surra της Motocorsa Racing, ο κορυφαίος rookie της σεζόν.

Στη λίστα των αναβατών περιλαμβάνονται ακόμη οι Remy Gardner και Stefano Manzi της GYTR GRT Yamaha WorldSBK, καθώς και οι Lorenzo Baldassarri της Team GoEleven και Tommy Bridewell της Superbikes Advocates.

Παρουσία και από τις υπόλοιπες κατηγορίες

Η EICMA θα συγκεντρώσει και πρωταγωνιστές από τις άλλες κατηγορίες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής WorldSSP για το 2026, Albert Arenas, θα βρεθεί στην έκθεση μαζί με τον δεύτερο του πρωταθλήματος Valentin Debise και τον Federico Caricasulo, αμφότερους συνδεδεμένους με την ZXMOTO.

Από την WorldSPB θα συμμετάσχει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Xavi Artigas της MTM Kawasaki, ενώ την παρουσία της κατηγορίας WorldWCR θα εκπροσωπήσουν οι Emily Bondi της FT Racing Academy και Denise Dal Zotto της PATA AG Motorsport Italia.

Θρύλοι του WorldSBK ενώνονται για καλό σκοπό

Η παρουσία των αγωνιζομένων δεν θα περιοριστεί στους αναβάτες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα του 2026. Τρεις γνώριμες μορφές της ιστορίας του WorldSBK θα επιστρέψουν στην πίστα για τον Champions Charity Race, που θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή στον αγωνιστικό χώρο MotoLive της έκθεσης.

Ο Troy Bayliss, τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής WorldSBK, ο Marco Melandri, νικητής 20 αγώνων του θεσμού, και ο Ruben Xaus, ο πρώτος Ισπανός που κέρδισε αγώνα WorldSBK και δεύτερος στο πρωτάθλημα του 2003, θα φορέσουν ξανά τις αγωνιστικές τους φόρμες για την περίσταση.

Περισσότερα από 750 brands εκτός Ιταλίας

Η EICMA 2026 θα φιλοξενήσει συνολικά 2.120 brands από 52 χώρες, καταλαμβάνοντας δέκα εκθεσιακά περίπτερα στις εγκαταστάσεις Fiera Milano Rho. Σύμφωνα με τα στοιχεία της διοργάνωσης, το 74% των brands που θα συμμετάσχουν προέρχεται από χώρες εκτός Ιταλίας, ενώ οι εκθέτες ξεπερνούν τους 754.

Ο πρόεδρος της EICMA, Pietro Meda, αναφέρθηκε στη διεθνή διάσταση της έκθεσης και στον ρόλο της για τον κλάδο της μοτοσυκλέτας.

"Κάθε διοργάνωση της EICMA φέρνει κάτι καινούργιο, αλλά πάνω απ' όλα διατηρεί τη μοναδική ικανότητά της να προκαλεί ενθουσιασμό. Αυτό είναι το πραγματικό νόημα του “Always the first time” να επιστρέφεις και να αισθάνεσαι σαν να την επισκέπτεσαι για πρώτη φορά.

"Τα στοιχεία της διοργάνωσης του 2026 αποτυπώνουν μια ισχυρή, διεθνή και ολοκληρωμένη έκθεση. Πίσω από αυτά, όμως, βρίσκεται μια παγκόσμια κοινότητα επιχειρήσεων, επαγγελματιών, μέσων ενημέρωσης και εκατοντάδων χιλιάδων φίλων της μοτοσυκλέτας.

"Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε έναν χώρο που εκπλήσσει και προσελκύει το ενδιαφέρον, εμπνέει τις νεότερες γενιές, δημιουργεί σχέσεις, προωθεί την κουλτούρα του μοτοσυκλετισμού και προσφέρει αξία στον κλάδο, βελτιώνοντας παράλληλα την εμπειρία των επισκεπτών κάθε χρόνο".

Η EICMA θα ανοίξει τις πύλες της στις 3 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Νοεμβρίου 2026, με την παρουσία των πρωταγωνιστών του WorldSBK να προσθέτει έντονο αγωνιστικό ενδιαφέρον σε μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις του κλάδου της μοτοσυκλέτας.