Eicma 2021 αποκλειστικό: Το σχόλιο της Honda για επόμενο Transalp και η σχέση με το Hornet

Το μόνο σίγουρο πως θα αργήσει λίγο ακόμη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

29/11/2021

Τις ημέρες της Eicma επιδιώξαμε και τελικά είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με υψηλόβαθμα στελέχη της Honda στην Ευρώπη και φυσικά η πρώτη ερώτηση δεν ήταν άλλη από το πότε θα δούμε ένα νέο Transalp, με την πρώτη απάντηση να είναι -επίσης φυσικά- πως δεν ξέρουν για ποιο πράγμα μιλάμε.

Ωστόσο ας μην ξεχνάμε πως έχουν διαρρεύσει από καιρό τώρα κάποιες πρώτες πληροφορίες που μας έχουν οδηγήσει στο ασφαλές συμπέρασμα πως πρέπει να περιμένουμε ένα νέο μεσαίο On-Off με πρώτους και καλύτερους που δείχνουν ακόμη και ψηφιακά σχέδια, τους Ιάπωνες του YoungMachine που αποτελούν φερέφωνα της Honda κι έτσι δεν μιλούν ποτέ τυχαία. Επιπρόσθετα στο MOTO είμασταν οι πρώτοι παγκοσμίως που αποκαλύψαμε πως η νέα αυτή μοτοσυκλέτα δεν θα λέγεται Africa Twin, όπως όλοι οι υπόλοιποι έγραφαν τότε, αλλά θα έχει το όνομα Transalp. Κι έτσι με βάση αυτά τα δεδομένα η ερώτηση επαναλήφθηκε.

Ένα νέο Transalp πράγματι υπάρχει λοιπόν στα μελλοντικά σχέδια της Honda τα οποία φαίνεται πως έχουν επηρεαστεί χρονικά από τις εξελίξεις που έχει φέρει η πανδημία, αλλά σίγουρα δεν έχουν ακυρωθεί.

Στο μεταξύ η Honda επαναφέρει άλλο ένα όνομα από το παρελθόν, το Hornet, και μας έδειξε σκίτσο με την αρχική του μορφή. Μία μοτοσυκλέτα που στην διάρκεια της ιστορίας της ήταν τετρακύλινδρη. Το επόμενο όμως Hornet ίσως να είναι τελείως διαφορετικό, όχι μόνο σε σχεδιασμό που ήδη το σκίτσο αφήνει να εννοηθεί πως αυτός θα είναι ολότελα μοντέρνος, αλλά ως προς τον κινητήρα που θα χρησιμοποιεί. Οι ενδείξεις μιλούν για δικύλινδρο εν σειρά καθιστώντας το μελλοντικό Hornet τον μεγάλο αντίπαλο του KTM 890 Duke. Αυτό μπορεί να μην το δεχτούν εύκολα όσοι έχουν δέσει τα Hornet με τους τετρακύλινδρους κινητήρες, όμως σε κάθε περίπτωση είναι καλό για εκείνους που περιμένουν το νέο Transalp.

Κι αυτό γιατί η πληροφορία που εξασφαλίσαμε μέσα από την Honda, είναι πως πράγματι οι δύο αυτές μοτοσυκλέτες θα μοιράζονται τον κινητήρα αυτό, που επίσης σημαίνει πως το Transalp θα ξεφύγει από την οικογένεια των NC με το οποίο είχε συνδεθεί. Κι ενώ οι κινητήρες των NC είναι εξαιρετικοί για καθημερινή, αλλά και ταξιδιωτική χρήση με την κατανάλωση να είναι ιδιαίτερα χαμηλή σε φυσιολογικές ταχύτητες, ταυτόχρονα μία νέα Transalp θα ήταν προτιμότερη αν μπορούσε να γεφυρώσει το κενό από το NC750 μέχρι την Africa Twin αντί να προσφέρει την ίδια εφαρμογή σε διαφορετικό κουστούμι.

Η προσέγγιση των Hornet και Transalp από την Honda με βάση τις πληροφορίες που επιβεβαιώνουμε στο ΜΟΤΟ, πλησιάζει αυτό που κάνουν και άλλοι κατασκευαστές, όπως η Yamaha με την σειρά των MT και τα Tracer 700 και 900, αλλά από πλευράς κυβισμού θα είναι πιο κοντά στο παράδειγμα της KTM με τα 890 Duke και Adventure.

Κοινή πλατφόρμα λοιπόν για το Hornet και το Transalp από εδώ και πέρα, που το ασφαλές σενάριο λέει πως θα τα δούμε από στο τέλος 2022 για να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2023, εκτός κι αν διαρρεύσουν νωρίτερα…

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.