EICMA 2021: Το Hornet επιστρέφει!

Θα το δούμε ως μοντέλο του 2023
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

23/11/2021

Στην παρουσίαση της Honda στην φετινή EICMA, υπήρχε και μία έκπληξη για την οποία μέχρι τώρα δεν είχε διαρρεύσει τίποτε. Πρόκειται για την επιστροφή του "Hornet", μιας οικογένειας ολόκληρης γυμνών τετρακύλινδρων, που σε πολύ μεγάλο βαθμό χαρακτήρισε την πορεία της Honda παγκοσμίως.

Αυτό προφανώς το στοιχείο είναι που έχει αναγνωρίσει η Big-H και γι' αυτό το λόγο αποφάσισε πως θέλει να διατηρήσει την διαχρονικότητα του ονόματος ώστε να μην χαθεί στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και ανακοίνωσε επίσημα πως το Hornet θα επιστρέψει ως μοντέλο του 2023.

Στην παρουσίαση αρκέστηκαν στο να δείξουν μόνο ένα βίντεο με σκίτσο του πρωτότυπου (μιας και είναι βέβαιο πως η μοτοσυκλέτα υπάρχει), χωρίς να δώσουν καμία πληροφορία γι' αυτό, πέρα από το ότι θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην EICMA του 2022. Η λογική λέει πως πρέπει να περιμένουμε τον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα του CB650, όμως υπάρχουν ήδη πληροφορίες που κάνουν λόγο για νέο κινητήρα, ακόμη και δικύλινδρο, χωρίς να αποκλείεται να δούμε την δημιουργία μιας ολόκληρης οικογένειας, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με τα Hornet 250/600/900.

Αναμονή λοιπόν ως του χρόνου τέτοια εποχή, αν και τα "λαγωνικά" μας θα είναι σε ετοιμότητα για να σας μεταφέρουμε τυχόν "κατασκοπίες" που θα προκύψουν.

Η Royal Enfield ετοιμάζει το Continental GT-R 750 για παραγωγή

Το αγωνιστικό πρωτότυπο που είχε εμφανιστεί στην EICMA έχει πάρει ρότα για τον δρόμο
royal enfield continental gt-r 750 spy pics
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/3/2026

Η Royal Enfield προετοιμάζεται για να λανσάρει έναν νέο κινητήρα, δικύλινδρο σε σειρά με 750 κυβικά εκατοστά χωρητικότητα και ήδη έχουμε δει πρωτότυπα εξέλιξης να δοκιμάζονται με αυτόν σε δύο διαφορετικές μορφές: Himalayan 750 και Continental GT 750.

Η νέα έκπληξη μας έρχεται από την Ινδία και αφορά μιαν ακόμη μοτοσυκλέτα με τον νέο δικύλινδρο που δοκιμάζεται στον δρόμο και η οποία μοιάζει πολύ με το πρωτότυπο Continental GT-R που είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην εκδήλωση MotoVerse στην Ινδία και μετά στην έκθεση EICMA 2025 στο Μιλάνο.

Σε αμφότερες περιπτώσεις η μοτοσυκλέτα δεν διέθετε εξοπλισμό δρόμου και έμοιαζε με ένα αγωνιστικό πρωτότυπο στημένο πάνω στον νέο κινητήρα, με τη σιλουέτα του Continental GT και ένα κοντό ρετρό φέρινγκ.

Σε αυτό το νέο μοντέλο η Royal Enfield πατά στη βάση του πρωτοτύπου Continental GT 750 που είχαμε δει πρόσφατα σε δοκιμές στον δρόμο, με δύο δίσκους μπροστά.

Συγκριτικά με το πρωτότυπο GT-R 750 της EICMA, ξεχωρίζουν οι μακρύτερες εξατμίσεις, προφανώς ελέω προδιαγραφών και φυσικά ο πλήρης εξοπλισμός δρόμου.

Οι πληροφορίες μας μιλούν για ένα μοντέλο 2027 πιθανότατα θα εμφανιστεί δίπλα στο Continental GT 750 στις μεγάλες εκθέσεις στο τέλος της φετινής χρονιάς.