EICMA 2021: Το Hornet επιστρέφει!

Θα το δούμε ως μοντέλο του 2023
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

23/11/2021

Στην παρουσίαση της Honda στην φετινή EICMA, υπήρχε και μία έκπληξη για την οποία μέχρι τώρα δεν είχε διαρρεύσει τίποτε. Πρόκειται για την επιστροφή του "Hornet", μιας οικογένειας ολόκληρης γυμνών τετρακύλινδρων, που σε πολύ μεγάλο βαθμό χαρακτήρισε την πορεία της Honda παγκοσμίως.

Αυτό προφανώς το στοιχείο είναι που έχει αναγνωρίσει η Big-H και γι' αυτό το λόγο αποφάσισε πως θέλει να διατηρήσει την διαχρονικότητα του ονόματος ώστε να μην χαθεί στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και ανακοίνωσε επίσημα πως το Hornet θα επιστρέψει ως μοντέλο του 2023.

Στην παρουσίαση αρκέστηκαν στο να δείξουν μόνο ένα βίντεο με σκίτσο του πρωτότυπου (μιας και είναι βέβαιο πως η μοτοσυκλέτα υπάρχει), χωρίς να δώσουν καμία πληροφορία γι' αυτό, πέρα από το ότι θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην EICMA του 2022. Η λογική λέει πως πρέπει να περιμένουμε τον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα του CB650, όμως υπάρχουν ήδη πληροφορίες που κάνουν λόγο για νέο κινητήρα, ακόμη και δικύλινδρο, χωρίς να αποκλείεται να δούμε την δημιουργία μιας ολόκληρης οικογένειας, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με τα Hornet 250/600/900.

Αναμονή λοιπόν ως του χρόνου τέτοια εποχή, αν και τα "λαγωνικά" μας θα είναι σε ετοιμότητα για να σας μεταφέρουμε τυχόν "κατασκοπίες" που θα προκύψουν.

Royal Enfield Flying Flea C6: Πρώτη δημόσια εμφάνιση στην Ευρώπη

Η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του νέου brand της RE ετοιμάζεται για τις ευρωπαϊκές αγορές
C6
Από τον

Παύλο Καρατζά

26/3/2026

Η Royal Enfield Flying Flea C6, που θα κυκλοφορήσει σύντομα, έκανε την πρώτη της εμφάνιση στους δρόμους της Ευρώπης στον Μαραθώνιο της Ρώμης.

Μαζί με τη νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, στην πρωτεύουσα της Ιταλίας παρέλασαν μια σειρά από κλασικές και vintage μοτοσυκλέτες από την ιστορία της ινδικής εταιρείας. Η Royal Enfield δεν ήθελε μάλλον να αποκαλύψει πολλά σχετικά με την εμφάνιση της Flying Flea C6, καθώς εμφανίστηκε μεν δημόσια, αλλά ήταν καμουφλαρισμένη.

C6

Μαζί με τη Flying Flea C6 παρέλασαν ακόμη μια Royal Enfield Quadracycle του 1901, μια Model 201 225 κυβικών του 1921, μια Meteor 700 κυβικών του 1953 και μια Bullet Trails 350 κυβικών του 1957, ενώ συμμετείχαν και συνολικά 30 Guerrilla 450 και Himalayan 450.

Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα έχει ρετρό σχεδίαση που ξεχωρίζει και έχει εμπνευστεί από την πολύ ελαφριά μοτοσυκλέτα που είχε το παρατσούκλι "Ιπτάμενος Ψύλλος" (Flying Flea) και κατασκευάστηκε από την Royal Enfield στον 2ο ΠΠ για να πέφτει με αλεξίπτωτο και να τίθεται αμέσως σε λειτουργία από τον αναβάτη της. Το πλαίσιό της είναι αλουμινένιο και φέρει girder πιρούνι που είναι επίσης αλουμινένιο.

C6

Η Flying Flea C6 διαθέτει 5 riding modes, απομακρυσμένο κλείδωμα/ξεκλείδωμα, πλήρη συνδεσιμότητα με δυνατότητα πλοήγησης, traction control και ABS που απενεργοποιείται. Η κυκλοφορία της αναμένεται σύντομα, οπότε και περισσότερες πληροφορίες πρόκειται να ανακοινωθούν.

C6

 

Ετικέτες