Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

EICMA 2021: Το Hornet επιστρέφει!

Θα το δούμε ως μοντέλο του 2023

Στην παρουσίαση της Honda στην φετινή EICMA, υπήρχε και μία έκπληξη για την οποία μέχρι τώρα δεν είχε διαρρεύσει τίποτε. Πρόκειται για την επιστροφή του "Hornet", μιας οικογένειας ολόκληρης γυμνών τετρακύλινδρων, που σε πολύ μεγάλο βαθμό χαρακτήρισε την πορεία της Honda παγκοσμίως.

Αυτό προφανώς το στοιχείο είναι που έχει αναγνωρίσει η Big-H και γι' αυτό το λόγο αποφάσισε πως θέλει να διατηρήσει την διαχρονικότητα του ονόματος ώστε να μην χαθεί στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και ανακοίνωσε επίσημα πως το Hornet θα επιστρέψει ως μοντέλο του 2023.

Στην παρουσίαση αρκέστηκαν στο να δείξουν μόνο ένα βίντεο με σκίτσο του πρωτότυπου (μιας και είναι βέβαιο πως η μοτοσυκλέτα υπάρχει), χωρίς να δώσουν καμία πληροφορία γι' αυτό, πέρα από το ότι θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην EICMA του 2022. Η λογική λέει πως πρέπει να περιμένουμε τον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα του CB650, όμως υπάρχουν ήδη πληροφορίες που κάνουν λόγο για νέο κινητήρα, ακόμη και δικύλινδρο, χωρίς να αποκλείεται να δούμε την δημιουργία μιας ολόκληρης οικογένειας, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με τα Hornet 250/600/900.

Αναμονή λοιπόν ως του χρόνου τέτοια εποχή, αν και τα "λαγωνικά" μας θα είναι σε ετοιμότητα για να σας μεταφέρουμε τυχόν "κατασκοπίες" που θα προκύψουν.