EICMA 2021: Το Hornet επιστρέφει!

Θα το δούμε ως μοντέλο του 2023
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

23/11/2021

Στην παρουσίαση της Honda στην φετινή EICMA, υπήρχε και μία έκπληξη για την οποία μέχρι τώρα δεν είχε διαρρεύσει τίποτε. Πρόκειται για την επιστροφή του "Hornet", μιας οικογένειας ολόκληρης γυμνών τετρακύλινδρων, που σε πολύ μεγάλο βαθμό χαρακτήρισε την πορεία της Honda παγκοσμίως.

Αυτό προφανώς το στοιχείο είναι που έχει αναγνωρίσει η Big-H και γι' αυτό το λόγο αποφάσισε πως θέλει να διατηρήσει την διαχρονικότητα του ονόματος ώστε να μην χαθεί στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και ανακοίνωσε επίσημα πως το Hornet θα επιστρέψει ως μοντέλο του 2023.

Στην παρουσίαση αρκέστηκαν στο να δείξουν μόνο ένα βίντεο με σκίτσο του πρωτότυπου (μιας και είναι βέβαιο πως η μοτοσυκλέτα υπάρχει), χωρίς να δώσουν καμία πληροφορία γι' αυτό, πέρα από το ότι θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην EICMA του 2022. Η λογική λέει πως πρέπει να περιμένουμε τον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα του CB650, όμως υπάρχουν ήδη πληροφορίες που κάνουν λόγο για νέο κινητήρα, ακόμη και δικύλινδρο, χωρίς να αποκλείεται να δούμε την δημιουργία μιας ολόκληρης οικογένειας, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με τα Hornet 250/600/900.

Αναμονή λοιπόν ως του χρόνου τέτοια εποχή, αν και τα "λαγωνικά" μας θα είναι σε ετοιμότητα για να σας μεταφέρουμε τυχόν "κατασκοπίες" που θα προκύψουν.

Suzuki V-Strom 250: Ανανεώνεται και συνεχίζει στην Ιαπωνία με εξαιρετική τιμή

Η μοτοσυκλέτα που γνωρίσαμε και στην Ελλάδα φρεσκάρεται με LED φώτα, νέο ABS και τέσσερα χρώματα
Suzuki V-Strom 250
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/7/2026

Το V-Strom 250 πρωτοεμφανίστηκε το 2017, κατασκευασμένο από τη Haojue στην Κίνα για λογαριασμό της Suzuki. Κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα, μοιραζόμενο τον ίδιο δικύλινδρο σε σειρά 248 cc που φορούσε και το Suzuki Inazuma 250, επίσης με θητεία στην ελληνική αγορά.

Στον κόσμο των Euro 5 το μικρό V-Strom χάθηκε από τις ευρωπαϊκές αγορές, ωστόσο η παραγωγή του συνεχίστηκε κανονικά στην Κίνα και η εμπορικότητά του παραμένει υψηλή σε αρκετές ασιατικές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ινδία, ενώ είναι δημοφιλέστατο και στην Ιαπωνία όπου πωλείται ως εισαγόμενο μοντέλο.

Suzuki V-Strom 250

Φέτος το V-Strom 250 δεν έχει καμιά αλλαγή στα βασικά του μηχανικά και δομικά μέρη, έχει ωστόσο δύο πινελιές εκσυγχρονισμού. Η πρώτη είναι η πιο εμφανής και αφορά στα φωτιστικά σώματα, τα οποία έγιναν LED τόσο μπροστά, στον χαρακτηριστικό στρογγυλό προβολέα, όσο και πίσω. Παραδόξως πάντως, τα φλας δεν αναβαθμίστηκαν σε LED και παραμένουν ως είχαν.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά στο δικάναλο σύστημα ABS, το οποίο είναι επίσης καινούργιο.

Suzuki V-Strom 250

Κατά τα λοιπά δεν θα βρούμε καμιά διαφορά στο Suzuki V-Strom 250 του 2026, το οποίο μόλις ανακοινώθηκε για την αγορά της Ιαπωνίας με έναρξη εμπορικής διάθεσης την 23η Ιουλίου και τιμή 685.300 γιεν, ή περίπου 3.690 ευρώ (ισοτιμία 16/7/2026). Πρόκειται για μια μικρή αύξηση από την πρότερη τιμή των 668.800 γιεν (3.600 ευρώ) που ίσχυε στην Ιαπωνία.

Ο δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας του αποδίδει 24 hp και 2,2 kgm μέσω εξατάχυτου κιβωτίου για 191 κιλά, οι τροχοί του είναι 17 ιντσών μπροστά και πίσω, ενώ διαθέτει ρεζερβουάρ 17 λίτρων καυσίμου για ικανοποιητική αυτονομία.

Το μοντέλο του 2026 θα διατεθεί σε τέσσερα χρώματα: κίτρινο, κόκκινο, μαύρο και λευκό.

Ετικέτες