EICMA 2021: Το Hornet επιστρέφει!

Θα το δούμε ως μοντέλο του 2023
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

23/11/2021

Στην παρουσίαση της Honda στην φετινή EICMA, υπήρχε και μία έκπληξη για την οποία μέχρι τώρα δεν είχε διαρρεύσει τίποτε. Πρόκειται για την επιστροφή του "Hornet", μιας οικογένειας ολόκληρης γυμνών τετρακύλινδρων, που σε πολύ μεγάλο βαθμό χαρακτήρισε την πορεία της Honda παγκοσμίως.

Αυτό προφανώς το στοιχείο είναι που έχει αναγνωρίσει η Big-H και γι' αυτό το λόγο αποφάσισε πως θέλει να διατηρήσει την διαχρονικότητα του ονόματος ώστε να μην χαθεί στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και ανακοίνωσε επίσημα πως το Hornet θα επιστρέψει ως μοντέλο του 2023.

Στην παρουσίαση αρκέστηκαν στο να δείξουν μόνο ένα βίντεο με σκίτσο του πρωτότυπου (μιας και είναι βέβαιο πως η μοτοσυκλέτα υπάρχει), χωρίς να δώσουν καμία πληροφορία γι' αυτό, πέρα από το ότι θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην EICMA του 2022. Η λογική λέει πως πρέπει να περιμένουμε τον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα του CB650, όμως υπάρχουν ήδη πληροφορίες που κάνουν λόγο για νέο κινητήρα, ακόμη και δικύλινδρο, χωρίς να αποκλείεται να δούμε την δημιουργία μιας ολόκληρης οικογένειας, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με τα Hornet 250/600/900.

Αναμονή λοιπόν ως του χρόνου τέτοια εποχή, αν και τα "λαγωνικά" μας θα είναι σε ετοιμότητα για να σας μεταφέρουμε τυχόν "κατασκοπίες" που θα προκύψουν.

QJMOTOR SRT 800 RX – Σύντομα στην Ελλάδα το πιο χωματερό μέλος των SRT

Πλησιάζει στη χώρα μας το αντίπαλο δέος των CFMOTO 800MT-X και Voge DS800X Rally
qjmotor srt 800 rx
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

2/3/2026

Έκανε την πρώτη του ευρωπαϊκή εμφάνιση στην EICMA πριν μερικούς μήνες, παρότι το είχαμε εντοπίσει στην κινέζικη επικαιρότητα τουλάχιστον έναν χρόνο νωρίτερα. Πλέον επίσημα πιστοποιημένο κατά τις προδιαγραφές Euro 5+ και επισημοποιημένο στην έκθεση του Μιλάνου, το SRT 800 RX ετοιμάζεται σύντομα να βρεθεί και στα μέρη μας, καθώς αναμένεται στην Ελλάδα μέσα στον Απρίλιο.

 

QJMOTOR SRT 800 RX

Το SRT 800 RX βασίζεται στον δικύλινδρο κινητήρα 799 cc του SRT 800 SX με απόδοση 94 hp και 8,9 kgm, που ήδη διατίθεται στην ελληνική αγορά, ωστόσο το εντυπωσιακότερο στοιχείο που το συνοδεύει είναι το ονομαστικό βάρος των 198 υγρών κιλών, με γεμισμένο το ρεζερβουάρ των 21 λίτρων που φορά.

QJMOTOR SRT 800 RX

Μιλάμε δηλαδή για μια διαφορά 65 ολόκληρων κιλών (!) από το αντίστοιχο SRT 800 SX, η οποία προφανώς δεν είναι δυνατό να οφείλεται στα τρία λιγότερα λίτρα του ρεζερβουάρ του RX και φυσικά θα δοκιμαστεί με ακρίβεια στις ζυγαριές του ΜΟΤΟ.

QJMOTOR SRT 800 RX

Το μοντέλο αυτό ξεχωρίζει τη θέση του από την υπόλοιπη γκάμα των SRT που εισάγεται στην Ελλάδα με τον συνδυασμό τροχών 21 και 18 ιντσών, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα νέα μικρά SRT 125 DX και SRT 300 DX, που επίσης αναμένονται στην Ελλάδα την ίδια εποχή.

QJMOTOR SRT 800 RX

Με ρυθμιζόμενο ύψος σέλας μεταξύ 830 και 860 mm, αλλά και με ελάχιστη απόσταση από το έδαφος στα 210 mm, περιμένουμε με ανοικτές αγκάλες το νέο μοντέλο της QJMOTOR για να δοκιμαστεί αναλυτικά επί ελληνικού εδάφους και να περάσει από το απόλυτο πεδίο δοκιμής του Mega Test.

Ετικέτες