ΕΛ.ΑΣ. - Αφαίρεση 123 αδειών κυκλοφορίας και 89 αδειών ικανότητας οδήγησης σε ένα 24ωρο [VIDEO]

3.530 έλεγχοι και 1.788 παραβάσεις μεταξύ 20-21/03/2024 σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Έλεγχοι τροχαίας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/3/2024

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι των Διευθύνσεων Τροχαίας σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, στις οποίες παρατηρούνται φαινόμενα παραβατικών και επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών, με στόχο την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.

Ειδικότερα, στην Αττική, το τελευταίο 24ωρο (20-21/03/2024), κλιμάκια της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς των κατά τόπο αρμοδιότητας Τμημάτων Τροχαίας, πραγματοποίησαν ειδικές εξορμήσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επίδραση οινοπνεύματος, την υπέρβαση των ορίων ταχύτητας, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους αλλά και λοιπές επικίνδυνες παραβάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκαν 1.592 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 525 παραβάσεις, γα τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

  • 123 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 148 για ταχογράφο- ωράριο εργασίας,
  • 30 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • 17 για παραβάσεις ΚΤΕΟ,
  • 15 για θορύβους,
  • 14 για υπερβολική ταχύτητα,
  • 8 για στέρηση – μη ανάρτηση ειδικής άδειας,
  • 6 για παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων,
  • 7 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • 3 για επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων και
  • 154 για λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 31 ζεύγη πινακίδων, 123 άδειες κυκλοφορίας, 89 άδειες ικανότητας οδήγησης και ακινητοποιήθηκαν 17 οχήματα.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν και από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών σε εκμισθωμένα Ι.Χ.Ε. οχήματα με οδηγό στην ευρύτερη περιοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Στο πλαίσιο αυτό, ελέγχθηκαν 48 εκμισθωμένα οχήματα και βεβαιώθηκαν 17 παραβάσεις για διενέργεια επιβατικής μεταφοράς με κόμιστρο, η οποία έχει ανατεθεί σε άλλο φορέα ή πρόσωπο και για στέρηση έγκυρης σύμβασης μίσθωσης, καθώς δεν πληρούνταν οι νόμιμες προϋποθέσεις μεταφοράς των επιβατών.

Βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις, από τις οποίες, 1 αφορούσε  σε έλλειψη διακριτικών γνωρισμάτων και οι 2 ήταν διαπιστωτικού χαρακτήρα προς την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Αττικής, για μη καταχώριση του μεταφορικού έργου στο Ψηφιακό Μητρώο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Παράλληλα, τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και των Τμημάτων Τροχαίας Χαλκηδόνας και Αυτοκινητοδρόμων/ΠΑΘΕ Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκαν συνολικά 1.890 έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 1.243 παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

  • 110 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα,
  • 457 για παράνομη στάθμευση και
  • 30 παραβάσεις φορτηγών.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες