Kawasaki H2R – Εγκαινιάζει γέφυρα με 400Km/h: VIDEO 360 μοιρών!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

30/6/2016

Ο Kenan Sofuoğlu, ο πιο πετυχημένος αναβάτης στα Supersport, ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του για να δει τα 400Km/h – στο κοντέρ – του Kawasaki H2R!

Πριν λίγο καιρό είχαμε δει ένα μέρος από τις προσπάθειές του όταν δημοσίευσε video που έδειχνε το κοντέρ του Kawasaki να πιάνει τα 391Km/h και λίγες μέρες πριν μας ενημέρωσε για πιο λόγο έκανε όλες αυτές τις δοκιμές, ενίοτε σε δημόσιο δρόμο, κλειστό όμως στην κυκλοφορία.

Σκοπός του Kenan Sofuoğlu ήταν να εγκαινιάσει με αυτό τον τρόπο, την γέφυρα Osman Gazi - μία νέα κρεμαστή γέφυρα στην θάλασσα του Μαρμαρά, που αποτελεί την τέταρτη σε μέγεθος για το είδος της, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η προετοιμασία για αυτό το εγχείρημα, σύμφωνα με τον Kenan, κράτησε 4 μήνες στην διάρκεια των οποίων επισκέφτηκε πολλές φορές την γέφυρα πριν αυτή ολοκληρωθεί. Παράλληλα έκανε πολλές δοκιμές με το H2R σε υψηλές ταχύτητες δοκιμάζοντας την ανοχή του ελαστικού, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι για να είναι ασφαλής από τυχόν υπερθέρμανση και καταστροφή του ελαστικού, θα έπρεπε να ελαχιστοποιήσει τον χρόνο παραμονής του, στην περιοχή άνω των 300Km/h.

Αν και μήνες πριν είχε ενημερώσει ότι προσπαθεί να φτάσει την μέγιστη ταχύτητα με το H2R, έχοντας πραγματοποιήσει ορισμένες τροποποιήσεις, μετά το σημερινό εγχείρημα δήλωσε ότι απλά έκανε «μικρές αλλαγές, χωρίς επέμβαση στα χαρακτηριστικά».

Το εγχείρημα ήταν προγραμματισμένο να γίνει παράλληλα με την εορτασμό των εγκαινίων, ωστόσο ο Kenan με την ομάδα του είδαν ότι οι καιρικές συνθήκες δεν θα ήταν κατάλληλες, με την ταχύτητα του αέρα να κάνει τα πράγματα επικίνδυνα, και έτσι πραγματοποίησαν την δοκιμή τα ξημερώματα.

 

Η νέα γέφυρα έχει μήκος 2,682 μέτρα και αποτελεί μέρος ενός νέου αυτοκινητόδρομου που θα ελαττώσει τον χρόνο ταξιδιού ανάμεσα στην Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη κατά 3 ολόκληρες ώρες. Με μήκος μεγαλύτερο από 2,5Km η γέφυρα είναι ιδανικό μέρος για μία τέτοια δοκιμή, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει δυνατός πλευρικός άνεμος. Κι αυτό γιατί το H2R θέλει χρόνο για να πιάσει με ασφάλεια αυτές τις υψηλές ταχύτητες. Θυμίζουμε ότι στο MOTO είμαστε οι μόνοι στην Ελλάδα που το έχουν δοκιμάσει σε όλες τις συνθήκες – και από τους λίγους στον κόσμο – και είχαμε δει ότι όσο η πραγματική ταχύτητα ανέβαινε πάνω από τα 300Km/h τόσο μεγαλύτερη ήταν και η διαφορά στο κοντέρ. Την διαφορά την είχαμε επίσης επιβεβαιώσει και στην δυναμομέτρηση του H2R. Ακόμα όμως κι αν ο Kenan πηγαίνει με είκοσι ή εικοσιπέντε λιγότερα χιλιόμετρα τελικής, ή και πολύ λιγότερα, εξακολουθεί να είναι ένα εντυπωσιακό νούμερο και να υπάρχει μεγάλος βαθμός επικινδυνότητας. Βασικός λόγος είναι ότι το ελαστικό της Bridgestone είναι φτιαγμένο για κανονική οδήγηση στην πίστα, κι όχι για τέτοιου είδους εγχειρήματα, που το καταπονούν ιδιαίτερα, αυξάνοντας την θερμοκρασία ανόμοια στην επιφάνεια του. Εμείς, μετρώντας την επιτάχυνση στο πρώτο χιλιόμετρο, έπρεπε να πραγματοποιούμε συχνά διαλλείματα καθώς η τρομακτική επιτάχυνση αύξανε την θερμοκρασία στα όρια του ελαστικού πολύ γρήγορα. Αναγνωρίζουμε λοιπόν την επικινδυνότητα της προσπάθειας και του δίνουμε συγχαρητήρια, έστω κι αν δεν ήταν 400 πραγματικά χιλιόμετρα! Αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους αναβάτες σε ολόκληρη την ιστορία του WorldSSP!!

Δείτε ένα εντυπωσιακό VIDEO - 360 μοιρών:

 

Σε ότι αφορά την ίδια την γέφυρα, είχε προσελκύσει την δημοσιότητα πέρσι, όταν ο Ιάπωνας υπεύθυνος έργου της κοινοπραξίας που ανέλαβε την κατασκευή της, αυτοκτόνησε στο σημείο, αφήνοντας μήνυμα ότι θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για την αποτυχία. Μέρες πριν ένα καλώδιο της γέφυρας είχε κοπεί, καθυστερώντας την ολοκλήρωση του έργου για πολλούς μήνες. Ωστόσο η γέφυρα ολοκληρώθηκε, ελέγχθηκε, και πλέον αποτελεί μία από τις πιο εντυπωσιακές του είδους της, σε όλο τον κόσμο

Απρίλιος 2015:

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες