Michael Dunlop - Μετά από 25 νίκες στο Isle of Man TT πήρε… δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας!

Θα συνεχίσει την οδήγηση στον δημόσιο δρόμο, αυτή τη φορά με πινακίδα και με τους δρόμους ανοιχτούς στην κυκλοφορία
motomagMichael Dunlop – Ο αναβάτης του TT πήρε… δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας!
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/2/2024

Ο Michael Dunlop, ένας από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες του Isle of Man TT, έχει πλέον στην κατοχή του και δίπλωμα το οποίο βεβαιώνει ότι… μπορεί να οδηγήσει μοτοσυκλέτα, ενώ οι διαδρομές του στους δημόσιους δρόμους -ανοιχτούς στην κυκλοφορία- θα μπορούν πλέον να γίνονται και με μοτοσυκλέτα.

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, όμως ένας από τους κορυφαίους αναβάτες του TT, το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο στους δημόσιους δρόμους του Νησιού, δεν είχε μέχρι τώρα δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας. Όμως αν το σκεφτούμε λίγο πιο διεξοδικά, δεν είναι, και αποτελεί κοινό τόπο για πολλούς αγωνιζόμενους.

Michael Dunlop – Ο αναβάτης του TT πήρε… δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας!

Ο αναβάτης από την Βόρεια Ιρλανδία, συνέντευξη του οποίου φιλοξενούμε στο ΜΟΤΟ τ.651, καβαλάει μοτοσυκλέτες από μικρό παιδί. Οι μετακινήσεις του όμως γίνονται κατά κύριο λόγο με αυτοκίνητα και βαν, καθώς οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες τις περισσότερες φορές δεν καλύπτουν τους κανονισμούς και τις εγκρίσεις τύπου για να κυκλοφορούν νόμιμα στον δρόμο (όταν αυτός δεν είναι κλειστός για αγώνα).

Michael Dunlop – Ο αναβάτης του TT πήρε… δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας!

Η Moto Training NI, η σχολή που ήταν υπεύθυνη για την… εκμάθηση του Dunlop, είναι η ίδια που πριν από σχεδόν δύο χρόνια είχε αναλάβει να… διδάξει και τον Jonathan Rea, πώς οδηγούμε μοτοσυκλέτα στον δρόμο. Με ανάλαφρο και διασκεδαστικό ύφος, η σχολή οδήγησης ανέφερε ότι δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από έναν τύπο που έλεγε ότι έχει μεγάλη εμπειρία οδήγησης σε δημόσιους δρόμους, όμως δυσκολευόταν στο να… κρατήσει και τους δύο τροχούς στο έδαφος.

Αν και η μέρα της εξέτασης χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα άσχημες καιρικές συνθήκες, τελικά ο Michael δεν επηρεάστηκε, καταφέρνοντας να πάρει το δίπλωμα οδήγησης -αυτό έλειπε. Τώρα μένει να δούμε την παρθενική του φωτογραφία με πολιτική μοτοσυκλέτα σε δημόσιο δρόμο ανοιχτό στην κυκλοφορία.

Michael Dunlop – Ο αναβάτης του TT πήρε… δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας!

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες