MV Agusta - Νέα γραμμή παραγωγής, 4ετής εγγύηση και εφ' όρου ζωής οδική βοήθεια

Αρχική παραγωγή 1.000 μοτοσυκλετών το μήνα, με προοπτική να αυξηθεί στις 100 τη μέρα!
MV Agusta
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/12/2023

Με την ένταξη της στο ισχυρό γκρουπ της Pierer Mobility AG, η MV Agusta χαράζει νέα πορεία στην ιστορία της που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το λανσάρισμα 5 νέων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου της Adventure bike LXP Orioli, τη νέα πελατοκεντρική προσέγγιση με την 4ετή εγγύηση και την εφ' όρου ζωής οδική βοήθεια για κάθε νέα μοτοσυκλέτα, και μια νέα γραμμή παραγωγής που στόχο έχει να εξαλείψει τα προβλήματα διαθεσιμότητας και να καλύψει την αυξημένη ζήτηση.

Έχει περάσει ένας χρόνος από την ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της MV Agusta και της PIERER Mobility AG. Εντασσόμενη στον κορυφαίο όμιλο μοτοσυκλετών της Ευρώπης, η MV Agusta λάνσαρε ήδη 5 νέα μοντέλα, την LXP Orioli, την πρώτη Adventure μοτοσυκλέτα της εταιρείας, που η ίδια αποκαλεί “την πρώτη luxury (πολυτελή) μοτοσυκλέτα παντός εδάφους στον κόσμο”, την εμβληματική Superveloce 98, την Brutale 1000 RR Assen, την περιορισμένης έκδοσης Dragster RR SCS America και τη Superveloce Arsham που θα παραχθεί σε μόλις 6 τεμάχια, με τους Ιταλούς να την αποκαλούν “έργο τέχνης”.

Σε δελτίο τύπου της, η MV Agusta απαριθμεί μερικά από τα πιο σημαντικά ορόσημα της για τη χρονιά που μας πέρασε:

Νέα γραμμή παραγωγής

MV Agusta - νέα γραμμή παραγωγής

Το τελευταίο ορόσημο αντιπροσωπεύει η νέα γραμμή παραγωγής μέσω της οποίας η MV Agusta εντείνει τις βιομηχανικές της δραστηριότητες. Η νέα γραμμή θα παράγει έως και χίλιες μοτοσυκλέτες το μήνα. Η νέα γραμμή βρίσκεται στο ιστορικό εργοστάσιο της MV Agusta της Schiranna στο Varese, και διαθέτει όπως μας λένε οι Ιταλοί, την πιο προηγμένη τεχνολογία στον τομέα.

MV Agusta

Οι άνθρωποι της MV Agusta, που εξακολουθούν να συναρμολογούν κάθε μοντέλο με το χέρι, θα υποστηρίζονται από ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης της γραμμής για τον χειρισμό, τη μεταφορά και τη συναρμολόγηση των μοτοσυκλετών κατά μήκος των 28 θέσεων εργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην εργονομία και την ασφάλεια. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επένδυση της MV Agusta εδώ και αρκετά χρόνια, στο πλαίσιο του νέου και φιλόδοξου βιομηχανικού της σχεδίου. Η αρχική παραγωγή θα είναι περίπου 1.000 μοτοσυκλέτες τον μήνα, με τη νέα γραμμή να έχει συνολική δυναμικότητα 100 μοτοσυκλετών την ημέρα (!), ενώ σχεδιάζεται η σταδιακή αύξηση της παραγωγής ώστε να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Ο Timur Sardarov, Διευθύνων Σύμβουλος της MV Agusta Motor S.p.A., δήλωσε: "Είμαι ενθουσιασμένος για την έναρξη λειτουργίας αυτής της νέας γραμμής, στο ιστορικό μας εργοστάσιο στην Ιταλία, την ώρα που άλλες βιομηχανίες είτε μειώνουν είτε μεταφέρουν την παραγωγή τους στην Ασία. Όλες οι προσπάθειες που έχουμε καταβάλει τα τελευταία δύο χρόνια αποδίδουν καρπούς και βλέπουμε τώρα κάποια πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα, με αυξανόμενους αριθμούς και την αυξανόμενη επιτυχία των τελευταίων μοντέλων μας. Αυτό δεν είναι μόνο μια επένδυση στις δικές μας δραστηριότητες, αλλά και σε αυτή την κοινότητα και στους ανθρώπους μας".

4ετής εργοστασιακή εγγύηση

MV Agusta - 4ετής εγγύηση

Ένα άλλο σημαντικό αφορά στο πρώτο εξάμηνο του 2023, όταν η MV Agusta εγκαινίασε μια νέα 4ετή εργοστασιακή εγγύηση για όλες τις μοτοσυκλέτες του 2023. Αυτή η στρατηγική απόφαση αντικατοπτρίζει την αφοσίωση της μάρκας στην πελατοκεντρική προσέγγιση. Η εκτεταμένη εγγύηση όχι μόνο βελτιώνει την εμπειρία των πελατών της MV Agusta, αλλά αποτελεί επίσης μια απτή απόδειξη της ακλόνητης εμπιστοσύνης της εταιρείας στις μοτοσυκλέτες της που κατασκευάζονται 100% στην Ιταλία, και στις αυστηρές διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου που υφίσταται κάθε μοτοσυκλέτα της εταιρείας.

Εφ' όρου ζωής οδική βοήθεια 24/7

MV Agusta - Ισόβια οδική βοήθεια

Με στόχο την κάλυψη όλων των αναγκών του πελάτη και την ηρεμία πνεύματος του, η MV Agusta προσφέρει επίσης εφ' όρου ζωής 24/7 οδική βοήθεια, η οποία ενεργοποιείται με την αγορά οποιασδήποτε μοτοσυκλέτας της εταιρείας, στην Ιταλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Αυτό το ολοκληρωμένο πακέτο βοήθειας διασφαλίζει ότι οι πελάτες της MV Agusta μπορούν να έχουν ήσυχο το μυαλό τους, με υπηρεσίες που κυμαίνονται από επιτόπιες επισκευές και ρυμούλκηση σε εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους, μέχρι τεχνική βοήθεια, μεταφορά στον επιθυμητό προορισμό και μια ποικιλία συμπληρωματικών υπηρεσιών, όπως αντικατάσταση οχημάτων, επαναπατρισμός του οχήματος από το εξωτερικό και διαμονή.

Η MV Agusta έχει επίσης θέσει τις βάσεις για ένα επιτυχημένο 2024.

Ισχυρότερο και διευρυμένο δίκτυο αντιπροσώπων

Το 2024 θα δούμε το δίκτυο αντιπροσώπων της MV Agusta να επεκτείνεται, με στόχο να είναι ενεργοί 200 αντιπρόσωποι μέχρι τα μέσα του έτους, με έμφαση στις πιο σημαντικές αγορές σε παγκόσμια κλίμακα. Για παράδειγμα, η πατρίδα της MV Agusta, η Ιταλία, θα επωφεληθεί από 21 επίσημους αντιπροσώπους το 2024, οι οποίοι θα υποστηρίζονται από εξουσιοδοτημένα κέντρα σέρβις. Αυτά θα δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευμένους τεχνικούς για το σέρβις και τη συντήρηση των μοτοσικλετών MV Agusta. Το δίκτυο αντιπροσώπων θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές, όπως οι ΗΠΑ, όπου περισσότεροι από 40 αντιπρόσωποι θα είναι ενεργοί το 2024, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, κ.α.

Ολοκλήρωση διαδικασιών ενσωμάτωσης με το δίκτυο της Pierer Mobility AG

Το 2024 θα ολοκληρωθούν επίσης όλες οι ενσωματώσεις με τα συστήματα της PIERER Mobility AG. Για τη διανομή όλων των προϊόντων της MV Agusta από την KTM, χρειάστηκε μεγάλος αριθμός ενοποιήσεων: από λογισμικά υποστήριξης / υλικοτεχνικής υποδομής και απογραφής μέχρι εργαλεία πληροφορικής και διαχείρισης αντιπροσώπων. Αυτές οι ενσωματώσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2024, μειώνοντας τον χρόνο παράδοσης ανταλλακτικών, μοτοσυκλετών και υπηρεσιών, οδηγώντας σε βελτιωμένη εμπειρία για τον πελάτη.

Ενισχυμένη πελατοκεντρική προσέγγιση

MV Agusta - Ανοίγει τις πύλες του εργοστασίου τους στους επισκέπτες

Στόχος της MV Agusta είναι να γνωρίζει κάθε πελάτη με το όνομά του και με αυτό τον στόχο κατά νου, μια σειρά από πρωτοβουλίες θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν χώρα το 2024. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού, η επαναφορά των εργοστασιακών ξεναγήσεων, με την MV Agusta να ανοίγει σε όλους τους φαν της τις πύλες του μοναδικού εργοστασίου παραγωγής της στην Ιταλία. Για τους υπάρχοντες πελάτες και τους οπαδούς της MV Agusta θα είναι δυνατή η επίσκεψη στο εργοστάσιο με ξεναγήσεις που θα διοργανώνονται από τους επίσημους αντιπροσώπους της MV Agusta. Τέτοιες πρωτοβουλίες θα παρέχουν τη μοναδική ευκαιρία στους πελάτες της MV Agusta να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής των μοτοσυκλετών της εταιρείας και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τις μοτοσυκλέτες αυτές.

Νέα μοντέλα στον ορίζοντα

Superveloce Serie Oro

Κατά τη διάρκεια του 2024, οι οπαδοί της MV Agusta θα δουν νέα μοντέλα να βγαίνουν στην παραγωγή, όπως τη Superveloce 1000 Serie Oro, ενώ περισσότερα “έργα τέχνης σε δύο τροχούς”, όπως αναφέρει η εταιρεία, θα λανσαριστούν τη νέα χρονιά.

Luca Martin

Ο Luca Martin, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της MV Agusta Motor S.p.A. και COO, δήλωσε: "Όταν κοιτάμε προς τα πίσω, στην αρχή του 2023, μένουμε έκπληκτοι από τον αριθμό των αλλαγών, των υλοποιήσεων, των βελτιώσεων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια αυτού του πρώτου έτους συνεργασίας με την KTM. Ήταν όλα τέλεια; Όχι. Προσπαθούμε πάντα για την τελειότητα και, ως εκ τούτου, είμαστε υπερήφανοι για ό,τι έχει γίνει, αλλά ταυτόχρονα έχουμε πλήρη επίγνωση του τι μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω. Γνωρίζουμε πλήρως ότι οι πελάτες μας αντιμετώπισαν προκλήσεις, όπως η καθυστέρηση στην παράδοση ανταλλακτικών ή το ανανεωμένο δίκτυο αντιπροσώπων που δεν είχε τη βέλτιστη διείσδυση στην περιοχή. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ενημερώσω και πάλι τους πελάτες και τους οπαδούς μας ότι τους ακούμε και ότι κάθε απόφασή μας βασίζεται σε έναν μοναδικό στόχο: να θέτουμε τους πελάτες μας στο επίκεντρο της προσοχής μας. Όταν αποφασίσαμε την επανεκκίνηση ολόκληρου του δικτύου αντιπροσώπων, γνωρίζαμε ότι αυτό θα δημιουργούσε αναστάτωση στην αρχή της διαδικασίας, αλλά είμαστε επίσης σίγουροι ότι η απόφαση αυτή οδήγησε την MV Agusta στον σωστό δρόμο για να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία στους πελάτες της στο μέλλον. Το δίκτυο αντιπροσώπων θα επεκταθεί περαιτέρω το 2024, με βελτιωμένη διείσδυση, οι πρεσβευτές των προϊόντων μας και οι τεχνικοί σε κάθε μεμονωμένη αντιπροσωπεία εκπαιδεύονται εκτενώς, και η διαδικασία επιλογής των επιχειρηματιών για να συνεργαστούν με την MV Agusta είναι πολύ αυστηρή. Οι πελάτες βρίσκονται στο επίκεντρο της προσέγγισής μας και για να το πετύχουμε αυτό έχουμε πολλά να κάνουμε. Το ίδιο ισχύει και για τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών. Η ενοποίηση της αποθήκης και του συστήματος με την PIERER Mobility AG χρειάστηκε αρκετό χρόνο, προκαλώντας προσωρινές διακοπές, αλλά η εν λόγω διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024 και τέτοιες προκλήσεις για τους πελάτες μας θα τερματιστούν. Προσωπικά πιστεύω ότι η διαφάνεια είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσουμε μια υγιή σχέση με τους πελάτες και τους οπαδούς μας και ως εκ τούτου ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να αναφερθώ ανοιχτά στις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι πελάτες μας το 2023 και να τους ευχαριστήσω για το πάθος και την αγάπη τους".

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Υψηλή τεχνολογία κρατώντας την παραγωγή στην Ελλάδα
DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/5/2024

Με μία διαφορετική βραδινή εκδήλωση σε αέρα Μιλάνου με επίσημο ενδυματολογικό κώδικα, και ακριβώς όπως θα διοργάνωνε μία αντίστοιχη ιταλική εταιρεία, η ελληνική DNA High Performance Filters γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας της, σε ένα Gala που αναδείκνυε τα φίλτρα μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου, στον μέγιστο βαθμό.

Υπό την έννοια ενός εξαρτήματος που σε συντροφεύει σε όλη την διάρκεια ζωής της μοτοσυκλέτας καθώς δεν το αλλάζεις παρά μόνο το καθαρίζεις και το φροντίζεις, τα φίλτρα της DNA κερδίζουν επάξια τα φώτα της δημοσιότητας πριν κρυφτούν μέσα στο φιλτροκούτι, ή το αντικαταστήσουν σε κάποιο επόμενο στάδιο αναβάθμισης.

Κι από την στιγμή που βοηθούν τον κινητήρα να κερδίσει ίππους, βελτιώνοντας παράλληλα την καύση και την κατανάλωση, αποτελούν και το πρώτο στάδιο σε κάθε βελτίωση. Για αυτό και ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν την DNA είναι η αμεσότητα με την οποία παρουσιάζει τις προτάσεις της για τα νέα μοντέλα, ταυτόχρονα με την πρώτη τους εμφάνιση στα καταστήματα, πολλές φορές και νωρίτερα. Διότι πολλοί ιδιοκτήτες αγοράζουν φίλτρο της DNA με την παραγγελία της νέας μοτοσυκλέτας τους και πριν αυτή τους παραδοθεί!

Για να φτάσουν όμως να αποτελούν την πρώτη επιλογή, η οικογένεια Νικολαΐδη έδωσε έναν αγώνα να εδραιωθεί και να αποδείξει την αξία της, σε κάθε διαφορετική αγορά ανά την υφήλιο καθότι αποτελεί μία καθαρά εξαγωγική εταιρεία με την Ελλάδα να αποτελεί μικρό ποσοστό του συνολικού κύκλου εργασιών της - Παρόλο που έχει υψηλό ποσοστό διείσδυσης στην ελληνική αγορά. Έπειτα από τον παραπάνω αγώνα, η DNA έδωσε -και δίνει συνεχώς- έναν ακόμη ξεχωριστό: Να κρατήσει την γραμμή παραγωγής εντός συνόρων, μία δύσκολη διαδικασία στην οποία εμμένει.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Όλη αυτή η ανοδική πορεία που αντανακλάται στην σημερινή εμπορική επιτυχία της DNA, αναπτύχθηκε σε μία συγκινητική συζήτηση που διεύθυνε ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, θέτοντας ερωτήσεις στα μέλη της οικογένειας. Παρουσιάστηκαν οι τρόποι, η αγωνία, οι θυσίες, αλλά και ανέκδοτες ιστορίες πίσω από κάθε περίοδο της λειτουργίας της DNA, με την οικογένεια να τις μοιράζεται με τους καλεσμένους της, χωρίς να καταβάλλει προσπάθεια να κρύψει την συγκίνησή της.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Πολλές από αυτές τις ιστορίες και τις θυσίες, μπορούσε κανείς να τις καταχωρήσει σε κεφάλαια ανά όνομα φίλτρου, ένα στοιχείο που φανερώνει τον λόγο που όσα κατασκευάζει η DNA ξέφυγαν από το στάδιο του φίλτρου και έγιναν προϊόντα τεχνολογίας. Η αγωνιστική τους χρήση σε παγκόσμια πρωταθλήματα από εργοστασιακές ομάδες, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την παραπάνω θέση.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Στη συνέχεια της βραδινής εκδήλωσης η DNA Filters χαιρέτισε ένα προς ένα τους καλεσμένους της και ευχήθηκε για μεγαλύτερη εξωστρέφεια της μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα με περισσότερες εταιρείες που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας. Με την δεύτερη γενιά στο τιμόνι της εταιρείας και μία υγιέστατη σταδιακή παράδοση της σκυτάλης που αποτελεί “case study” για τα ελληνικά δεδομένα και την προσκόλληση στο micromanagement που κατά κόρον παρουσιάζουν οι ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων, η DNA τρέχει ήδη τις εξελίξεις ώστε στο επόμενο επετειακό Gala που θα διοργανώσει να έχει εδραιωθεί σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της εταιρείας:

 

Η DNA High Performance Filters γιόρτασε  με ένα εντυπωσιακό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας και υπεροχής.

     Την Τετάρτη στις 15 Μαΐου η εταιρεία DNA High Performance Filters επισφράγισε με ένα μοναδικό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας της. Η δεξίωση πραγματοποιηθηκε στον κατάμεστο χώρο του Universe Live Stage, στην Αθήνα και είχε τρομερή επιτυχία, ενώνοντας πολλούς επιχειρηματίες από τον χώρο της μοτοσυκλέτας και του αυτοκινήτου, ορισμένους εκλεκτούς καλεσμένους από το εξωτερικό, εξαίρετους δημοσιογράφους του χώρου καθώς και σύσσωμους τους εργαζόμενους της εταιρείας.

     Η βραδιά με παρουσιαστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη ήταν γεμάτη με όμορφες εκπλήξεις, περιλάμβανε ομιλία από τους ιδρυτές της εταιρείας αναδεικνύοντας την πορεία της DNA από μια μικρή νεοφυή επιχείρηση σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία υψηλής απόδοσης φίλτρων. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ζωντανή μουσική, γκουρμέ δείπνο και μια ειδική παρουσίαση που ανέδειξε τα ορόσημα και τα επιτεύγματα της εταιρείας.

     Ο CEO της εταιρείας Ντίνος Νικολαΐδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, δηλώνοντας: "Αυτό το ορόσημο αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης της ομάδας μας καθώς και της αδιάκοπης υποστήριξης των πελατών μας.”

Ενώ ο Managing Director, Μάριος Νικολαΐδης συμπλήρωσε “ Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την κληρονομιά της αριστείας μας." ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι: “ η εταιρεία είναι πλέον έτοιμη να αναλάβει νέα τεχνολογικά  έργα που θα ανεβάσουν την χώρα μας ακόμα πιο ψηλά, στην κατάταξη των εξιδεικευμένων επιχειρήσεων του χώρου”.

     Η εκδήλωση υπογράμμισε τη δέσμευση της DNA High Performance Filters στην καινοτομία και την αριστεία, θέτοντας τις βάσεις για συνεχιζόμενη ανάπτυξη και επιτυχία τα επόμενα χρόνια.

     Η βραδιά έκλεισε με πολλά χαμόγελα και την υπόσχεση για το επόμενο ραντεβού σε άλλα 20 χρόνια!

Ετικέτες