Πήρε έγκριση η ελληνική συμμετοχή του Rally Dakar 2024! VIDEO – Παρουσίαση της αναχώρησης

Η HUSQVARNA FR 450 RALLY της DNA ταξιδεύει ένα μήνα νωρίτερα στο Dakar
Πήρε έγκριση η ελληνική συμμετοχή του Rally Dakar 2024! VIDEO – Παρουσίαση της αναχώρησης
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/12/2023

Με ένα μήνα διαφορά από την εκκίνηση του Rally Dakar 2024, η "ΠΝΟΗ", η ολοκαίνουρια HUSQVARNA FR 450 RALLY της DNA Filters με την οποία θα αγωνιστεί ο Βασίλης Μπούδρος στην δεύτερη συμμετοχή του στο πιο απαιτητικό Rally του κόσμου, ταξίδεψε για την Βαρκελώνη και παραδόθηκε από τώρα στην διοργάνωση!

Ο τερματισμός στο Rally Dakar αποτελεί έναν πραγματικό άθλο, όμως συχνά παραβλέπει κανείς πως και η συμμετοχή από μόνη της είναι άλλος ένας άθλος και μάλιστα πολύμηνος, με μπόλικο άγχος και χώρια τα υπέρογκα έξοδα.

Δείτε το VIDEO με την προετοιμασία και την αναχώρηση της μοτοσυκλέτας από την Ελλάδα:

Βασικός χορηγός η ελληνική DNA και μπόλικοι οι υποστηρικτές του νέου εγχειρήματος του Βασίλη Μπούδρου όπως είδατε στο VIDEO.

Η ολοκαίνουρια μοτοσυκλέτα απέκτησε νέα εισαγωγή και φίλτρο που η DNA προετοίμασε αποκλειστικά για αυτό το μοντέλο και για σκληρή αγωνιστική χρήση, ενσωματώνοντας τις βελτιώσεις που η εμπειρία του Βασίλη υπέδειξε πως χρειάζεται για να βελτιώσει τους χρόνους προετοιμασίας.

Αποτελεί κοινό μυστικό κάθε ομάδας που αγωνίζεται στο Dakar πως ο βασικός κίνδυνος για τους κινητήρες των μοτοσυκλετών δεν είναι ούτε η ζέστη, ούτε η συνεχής χρήση σε αγωνιστικό ρυθμό. Έχουν χαθεί εκατομμύρια από κινητήρες που προσπάθειες για νίκη που τερμάτισαν απότομα από σπασμένο κινητήρα και τις περισσότερες φορές βασική αιτία ήταν η άμμος που σαν πούδρα έχει εισπνεύσει κουταλιά – κουταλιά ο κινητήρας.

Όλα αυτά τα έχουμε εξηγήσει σε αυτό το VIDEO, με την πρώτη παρουσίαση του εγχειρήματος πριν η μοτοσυκλέτα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό, στο περίπτερο της DNA Filters στην EICMA:

Ελληνική ομάδα και μοτοσυκλέτα με ελληνικό DNA στο Rally Dakar 2024!

Ελληνική ομάδα και μοτοσυκλέτα με ελληνικό DNA στο Rally Dakar 2024! Κεντρικό έκθεμα στο περίπτερο της DNA στην EICMA 2023, την μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας του κόσμου! #rally #rallydakar #dna #dnafilters #motomagazine #motomagazinegreece DNA High Performance Filters Eicma #eicma

Posted by Moto Magazine Greece on Monday, November 13, 2023

 

Ο Βασίλης έφτασε στο λιμάνι της Βαρκελώνης δίχως προβλήματα και παρέδωσε την "Πνοή" στην διοργάνωση, μαζί με το κουτί εργαλείων και ανταλλακτικών, το δεύτερο ζευγάρι τροχών και τα ελαστικά που θα χρησιμοποιήσει στον αγώνα και παρουσιάζονται στο παραπάνω video.

Ήταν μάλιστα ο πρώτος που πήρε την έγκριση εκείνη την ημέρα, χωρίς να χρειαστεί "μπρος-πίσω" και διορθώσεις. Ήταν τόσο το άγχος του Βασίλη να είναι όλα σωστά και μαζί η σχολαστικότητα με την οποία αντιμετώπισε την διαδικασία, που πολύ γρήγορα πρόσθεσε την καλωδίωση για το νέο tablet – road book, που του παρέδωσαν εκεί και τσεκάροντας όλα τα κουτάκια της λίστας, ολοκλήρωσε την διαδικασία πρώτος από όλους. Η διοργάνωση έλεγξε την μοτοσυκλέτα του, τον εξοπλισμό του αλλά και τον ίδιο και πήρε το ΟΚ να βρεθεί στην εκκίνηση του Rally Dakar 2024.

Μόλις 27 αναβάτες από όλο τον κόσμο θα διαγωνιστούν σε αυτή την δύσκολη κατηγορία “Original by MOTUL” και μάλιστα η προηγούμενη μοτοσυκλέτα του Βασίλη με το όνομα "Βουκεφάλας" θα ξανατρέξει στο Dakar και στην ίδια μάλιστα κατηγορία.

Στο λιμάνι της Βαρκελώνης κατά την παράδοση:

Πήρε έγκριση η ελληνική συμμετοχή του Rally Dakar 2024! VIDEO – Παρουσίαση της αναχώρησης

Καλό τερματισμό στον Βασίλη Μπούδρο και αλώβητη η μοτοσυκλέτα της DNA Filters να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ετικέτες

NW200 2024 – Τρομακτικό ατύχημα με απογείωση αναβάτη! [VIDEO]

Προσγείωση σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο σε γκαράζ σπιτιού, με αποφυγή σοβαρού τραυματισμού
NW200 Τρομακτικό ατύχημα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/5/2024

Στον πιο γνωστό Road-Racing αγώνα της Ιρλανδίας, το φημισμένο NW200, ο αγωνιζόμενος Paul Cassidy είχε ένα τρομακτικό ατύχημα, όπου μετά από πρόσκρουση σε προστατευτική μαλακή μπαριέρα απογειώθηκε σε ύψος 7-8 μέτρων παίρνοντας τούμπες, για να προσγειωθεί πάνω σε αυτοκίνητο που βρισκόταν σε γκαράζ σπιτιού, αποφεύγοντας ως εκ θαύματος κάποιον σοβαρό τραυματισμό!

Ο Paul Cassidy ανέφερε τα εξής για το ατύχημά του: “Όπως γνωρίζετε είχα ένα μικρό ατύχημα στο NW200. Είμαι εντάξει, απλώς πολύ μελανιασμένος και πονεμένος. Βρισκόμουν πίσω από έναν άλλο αναβάτη, με 4η στο κιβώτιο, όταν η μοτοσυκλέτα του προπορευόμενου αγωνιζόμενου εμφάνισε πρόβλημα και έσβησε. Εκείνος τραβήχτηκε προς τα αριστερά, μη γνωρίζοντας πως βρισκόμουν ακριβώς από πίσω, και συγκρουστήκαμε. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο με αυτή την ταχύτητα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την υποστήριξή σας, και στο ιατρικό προσωπικό που έκανε εξαιρετικά τη δουλειά του. Έσκασα στον προστατευτικό φράχτη και πήρα ύψος 7 ή 8 μέτρων, για να προσγειωθώ στον κήπο ενός σπιτιού, πάνω σε ένα αυτοκίνητο.”

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την τεράστια επικινδυνότητα του NW200, η χρήση φόρμας με αερόσακο δεν είναι υποχρεωτική, απλώς συστήνεται. Υποχρεωτική είναι η χρήση συμβατικής φόρμας, αλλά και πέρα από τον υπόλοιπο εξοπλισμό τόσο η χρήση προστασίας πλάτης όσο και στήθους.

Paul Cassidy

Ο Cassidy φορούσε φόρμα της RST, όπως βλέπουμε πάνω, ενώ δεν γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη ερχόταν με αερόσακο.

 

Posted by Paul Cassidy on Thursday, May 9, 2024
Ετικέτες