REC Watches TTT KNIEVEL - 736 ρολόγια με ατσάλι από τις μανέτες της XR750 του Evel Knievel

“Ο καθένας μπορεί να πηδήξει με μια μοτοσυκλέτα. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν προσπαθείς να την προσγειώσεις". - Evel Knievel
REC Watches TTT KNIEVEL
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/11/2023

Η ελβετική εταιρεία REC Watches ειδικεύεται στην παραγωγή συλλεκτικών ρολογιών χρησιμοποιώντας ατσάλι από διάσημες μοτοσυκλέτες, που κατόπιν σφυρηλατεί σε εξαρτήματα ωρολογοποιίας. Μετά από την παραγωγή 393 ρολογιών με ατσάλι από τους δίσκους συμπλέκτη και τις μπιέλες της TR6 Triumph Trophy του 1961 που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία “Η μεγάλη απόδραση”, τώρα έχουμε την παραγωγή 736 ρολογιών που ενσωματώνουν σε λεπτομέρειες τους ατσάλι από τις μανέτες της Harley-Davidson XR750 που χρησιμοποίησε ο θρυλικός stunt-rider Evel Knievel στο τελευταίο του άλμα, πάνω από μια πισίνα με καρχαρίες.

Τον Ιανουάριο του 1977μ, ο 38χρονος τότε Knievel βρισκόταν στη δύση της καριέρας του, όταν το τηλεοπτικό δίκτυο CBS τον προσέγγισε σχετικά με μια νέα σειρά stunts που θα ονομαζόταν "Evel Knievel's Death Defiers" και θα παρουσιαζόταν σε ζωντανή μετάδοση.

REC Watches TTT KNIEVEL

Στο πιλοτικό επεισόδιο με τίτλο Shark Jump, ο Evel Knievel θα επιχειρούσε να πηδήξει πάνω από "τη μεγαλύτερη πισίνα αλμυρού νερού εσωτερικού χώρου στον κόσμο, γεμάτη με ανθρωποφάγους καρχαρίες δολοφόνους" (όπως έγραφε το δελτίο τύπου), στο εμβληματικό Διεθνές Αμφιθέατρο του Σικάγο.

REC Watches TTT KNIEVEL

Η απόσταση για να “καθαρίσει” τη δεξαμενή ο Evel ήταν μόνο 19,5 μέτρα, λιγότερο από το μισό από το μακρύτερο καταγεγραμμένο άλμα του, και οι "ανθρωποφάγοι καρχαρίες δολοφόνοι" επίσης αποτελούσαν μικρή απειλή. Ο Jerry Clay, ο υπεύθυνος για τους καρχαρίες, δήλωσε στους New York Times πριν από την εκδήλωση: "Αν ο Evel έπεφτε μέσα, θα τρόμαζε τα ζώα τόσο, που θα πηδούσαν έξω από την πισίνα".

REC Watches TTT KNIEVEL

Λίγες ώρες πριν από το ζωντανό σόου, ο Evel έκανε ένα απρογραμμάτιστο άλμα πρόβας στην άδεια αρένα. Ξεπερνώντας την πισίνα με ευκολία με την Harley-Davidson XR750, ο Knievel έχασε τον έλεγχο κατά την προσγείωση. Γλίστρησε στη ράμπα προσγείωσης, πέφτοντας πάνω σε έναν τοίχο και πάνω σε έναν εικονολήπτη.

REC Watches TTT KNIEVEL

Ο Evel και ο εικονολήπτης μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, σηματοδοτώντας τη μοναδική φορά που ένα από τα ακροβατικά του Knievel τραυμάτισε κάποιον παρευρισκόμενο. Πάντα λάτρης της υπερβολής, ο Evel ισχυρίστηκε ότι το μάτι του εικονολήπτη… κρεμόταν από τη θέση του, αν και στην πραγματικότητα οι γιατροί φρόντισαν μερικές γρατζουνιές που είχε, και τον έστειλαν σπίτι του. Ο Evel δεν ήταν το ίδιο τυχερός, αφού έσπασε την κλείδα και το δεξί του χέρι. Ο Evel δεν επέστρεψε ποτέ στη σκηνή των παράτολμων αλμάτων, και το The Shark Jump αποδείχθηκε τελικά το τελευταίο του, υψηλού προφίλ, εθνικής εμβέλειας stunt εγχείρημα.

REC Watches TTT KNIEVEL

Πρόσφατα, η REC Watches πήρε μετά από συμφωνία με την οικογένεια του Knievel τις μανέτες από το XR750 που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Shark Jump, για να χρησιμοποιήσει το μέταλλο τους στα ρολόγια TTT KNIEVEL.

Στόχος της REC Watches με το TTT KNIEVEL, πέρα από το κέρδος φυσικά, ήταν να σχεδιάσει ένα ρολόι φόρο τιμής στον Evel Knievel που να αποτυπώνει τον θρύλο του Αμερικανού stunt-rider.

REC Watches TTT KNIEVEL

Στο επίκεντρο, το αστέρι στις 12 η ώρα στο καντράν είναι κατασκευασμένο από σφυρηλατημένο αλουμίνιο από τις μανέτες του τιμονιού του XR750 Shark Bike. Το ανοιχτό καντράν και το καπάκι επιτρέπουν την πλήρη προβολή του μηχανισμού SW200-1Sb του ρολογιού, ενώ στο ρολόι επικρατούν τα χρώματα της στολής του Knievel, ενώ πάνω από το 6 έχουμε το “1” στη γραμματοσειρά της Harley-Davidson. Στο εσωτερικό του κρυστάλλου του περιβλήματος, η υπογραφή του εμπορικού σήματος του Evel Knievels είναι τυπωμένη σε μπλε χρώμα.

REC Watches TTT KNIEVEL

Ο προσανατολισμός του ρολογιού έχει 2 θέσεις, επιτρέποντας στον αναβάτη να επιλέξει ανάμεσα σε RIDE και DRESS modes, με το καντράν να μπορεί να περιστραφεί 30 μοίρες προς τα δεξιά όταν οδηγείτε, ώστε να βλέπετε πιο εύκολα την ώρα! Μάλιστα στη θέση RIDE ο μηχανισμός της περιστροφής δείχνει έναν… κομήτη, ενώ στη θέση DRESS αναγράφει “SHOW TIME”.

REC Watches TTT KNIEVEL

Οι προ-παραγγελίες για το TTT KNIEVEL έχουν ήδη ξεκινήσει, με 15% έκπτωση σε σχέση με τα 2.095 ευρώ της τελικής τιμής του, που ρίχνει την τιμή στα 1.780 ευρώ. Το ρολόι θα παραχθεί σε 736 αριθμημένα κομμάτια, ενώ δεν θα υπάρξει επανέκδοση του.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.