Στο ψηφιακό Gov.gr wallet, σε 6 μήνες, θα προστεθούν άδεια κυκλοφορίας οχημάτων και διαβατήριο

Έρχονται επίσης οι ηλεκτρονικές κλήσεις και οι πληρωμές αυτών μέσω του Gov.gr wallet, ενώ θα υπάρχει και ψηφιακός βοηθός
motomag Στο ψηφιακό Gov.gr wallet σε 6 μήνες θα προστεθούν η άδεια κυκλοφορίας οχημάτων και το διαβατήριο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/11/2023

To Gov.gr Wallet τέθηκε σε λειτουργία στα τέλη Ιουλίου 2022 δίνοντας τη δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και ελέγχου γνησιότητας των ψηφιακών αντιγράφων της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό μας τηλέφωνο, ενώ το επόμενο 6μηνο αναμένεται να προστεθούν σε αυτό η άδεια κυκλοφορίας του εκάστοτε οχήματος και το διαβατήριο.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ανακοίνωσε πως προς το παρόν εκκρεμούν κάποιες νομικές διαδικασίες για το συγκεκριμένο βήμα στο ψηφιακό wallet, ενώ το τεχνικό κομμάτι πηγαίνει πολύ γρήγορα. Ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε πως το νέο Gov.gr Wallet θα είναι ένας σύνδεσμος μεταξύ των πολιτών και πολλών υπηρεσιών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ενώ θα διαθέτει και ηλεκτρονικές κλήσεις και πληρωμές.

Αυτό θα επιτευχθεί χάρη στη συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το οποίο θα απλοποιήσει τη διαδικασία σχετικά με τις κλήσεις. Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε: “Είναι ένα πλάνο ενός ευρύτερου σχεδίου για ψηφιοποίηση και αυτών των διαδικασιών. Και θα κόβονται ηλεκτρονικά οι κλήσεις και θα πληρώνονται ηλεκτρονικά. H νέα έκδοση του gov.gr, θα παρουσιαστεί σε 15 μέρες και πλέον με τις παραπάνω από τις 1.600 υπηρεσίες δεν είναι βέβαιο ότι ξέρουμε τι θέλουμε ή ακόμη κι αν ξέρουμε αν θα το βρούμε, διότι έχει μεγαλώσει πολύ ο κατάλογος των υπηρεσιών. Με έναν ψηφιακό βοηθό θα περιγράφουμε ή θα εκφωνούμε σε φυσικό λόγο τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε και θα μας απαντά είτε γράφοντας, είτε μετατρέποντας το κείμενο σε φωνή”.

Tom Cruise – Με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα το Mission Impossible - Dead Reckoning Part Two [VIDEO]

Ακόμη και ο σκληροπυρηνικός λάτρης των κινητήρων εσωτερικής καύσης Tom Cruise έπεσε θύμα της ηλεκτροκίνησης
motomag Tom Cruise – Με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα το Mission Impossible - Dead Reckoning Part Two [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Ο γνωστός ηθοποιός Tom Cruise είναι γνωστό πως λατρεύει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης είτε μιλάμε για μοτοσυκλέτες είτε για αυτοκίνητα. Επίσης εδώ και πολλά χρόνια πραγματοποιεί ο ίδιος τις περισσότερες επικίνδυνες σκηνές στις ταινίες που πρωταγωνιστεί χωρίς την υποστήριξη κασκαντέρ, με τον ίδιο να έχει τραυματιστεί αρκετές φορές σοβαρά.

Στην πιο πρόσφατη ταινία στην οποία έλαβε μέρος το γνωστό σε όλους Mission Impossible - Dead Reckoning Part One πραγματοποίησε μια σκηνή στην οποία έπεσε στον γκρεμό με μοτοσυκλέτα όχι μία, όχι δύο αλλά έξι φορές σε μία ημέρα -υπήρχε προσγείωση με αλεξίπτωτο για τον ίδιο, οι μοτοσυκλέτες πάλι διαλύθηκαν- με τον Cruise να μας χαρίζει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Τώρα όμως τα μαντάτα τόσο για τον ίδιο τον ηθοποιό όσο και για τους λάτρεις της σειράς δεν είναι και τόσο καλά καθώς στο δεύτερο μέρος της ταινίας το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2025, ο Cruise θα χρησιμοποιήσει μοτοσυκλέτα ωστόσο αυτή θα είναι ηλεκτρική… ναι καλά διαβάσατε ο γνωστός ηθοποιός έπεσε θύμα της ηλεκτροκίνησης οπότε ότι θυμόσαστε από σούζες, άλματα με BMW, Ducati, Honda κλπ. θα πρέπει να τα ξεχάσετε.

Και το λέμε μετά λόγου γνώσεως καθώς πριν μερικές ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες και βίντεο στο οποίο ο Cruise γυρίζει κάποιες σκηνές της επερχόμενης ταινίας στο Παρίσι καβάλα σε μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα χωρίς ο ίδιος να κάνει κάτι επικίνδυνο.

Εμείς ενδόμυχα ελπίζουμε πως αυτό που είδαμε να είναι μία απλή σκηνή και πως θα υπάρχουν και επικίνδυνες stunt σκηνές με μοτοσυκλέτες οι οποίες χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης καθώς αυτό θέλουμε να δούμε από τον αειθαλή Cruise. Μέχρι να φτάσει η ώρα της προβολής της ταινίας δεν χάνουμε την ελπίδα μας αν και από ότι φαίνεται μέχρι και ο γνωστός ηθοποιός του Hollywood δείχνει να “πηγαίνει με τα νερά” της ηλεκτροκίνησης.