Παρουσιάστηκαν οι αγωνιστικές ομάδες της Ducati, με την Desmo450 MX να αποκαλύπτεται στο κοινό

Στην εκδήλωση Campioni In Pista εκτός από τις παρουσιάσεις των αγωνιστικών ομάδων θα δούμε και αγώνες με τη νέα Desmo450 MX
motomag Παρουσιάστηκαν οι αγωνιστικές ομάδες της Ducati, με την Desmo450 MX να αποκαλύπτεται στο κοινό
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/1/2024

Στο χειμερινό θέρετρο Madonna di Campiglio στην Ιταλία ως είθισται παρουσιάστηκαν οι αγωνιστικές ομάδες της Ducati για το MotoGP και το Motul WSBK, ενώ για πρώτη φορά εμφανίστηκε με τα αγωνιστικά της χρώματα η MX μοτοσυκλέτα των 450 κυβικών της ιταλικής εταιρείας, η οποία θα κάνει ντεμπούτο στο Ιταλικό πρωτάθλημα motocross από τη νέα χρονιά με αναβάτη τον Alessandro Lupino, ενώ ίσως δούμε σε κάποιους αγώνες τον δοκιμαστή εξέλιξης της Ducati Corse R&D - Factory MX Team, Antonio Cairoli.

O Claudio Domenicali, CEO της Ducati ανέλαβε χρέη παρουσιαστή με τον Ιταλό να καλεί στη σκηνή τον Γενικό Διευθυντή της Ducati Corse, Gigi Dall'Ignα, ενώ στο πίσω μέρος περίμεναν καρτερικά κάτω από τις κόκκινες κουκούλες οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες GP24 της Ducati Lenovo Team και οι Panigale V4 R της Aruba.it Racing – Ducati Team για να αποκαλυφθούν.

Ducati

Λίγα λεπτά αργότερα ο Dall'Ignα κάλεσε κοντά του, τους τέσσερις αναβάτες των δύο ομάδων της Ducati να ανέβουν στη σκηνή. Ο πρωταθλητής του MotoGP, Pecco Bagnaia και ο teammate του Enea Bastianini αποκάλυψαν τα χρώματα της GP24, ενώ με τη σειρά του ο πρωταθλητής του Motul WSBK, Alvaro Bautista μαζί με τον νέο του teammate στην Aruba.it Racing – Ducati Team, Nicolò Bulega αποκάλυψαν τα χρώματα της Panigale V4 R. Όσον αφορά τους χρωματισμούς των αγωνιστικών μοτοσυκλετών των δύο ομάδων για το 2024 δεν είδαμε κάποια ουσιαστική διαφορά σε σχέση με την περσινή αγωνιστική σεζόν.

Ducati

Με την παρουσίαση των δύο ομάδων της Ducati για το MotoGP και Motul WSBK να έχει ολοκληρωθεί, στη σκηνή είδαμε τον Γενικό Διευθυντή του τμήματος Ducati Corse Off-Road και μέχρι πρότινος Sporting Director της Ducati Lenovo Team, Paolo Ciabatti. Ο Ιταλός ο οποίος θα είναι ο ιθύνων νους του νέου χωμάτινου project της Ducati στο motocross ανακοίνωσε πως η αγωνιστική MX ομάδα θα λέγετε Ducati Corse R&D - Factory MX Team. Μαζί του στη σκηνή βρέθηκαν λίγο αργότερα οι αναβάτες που εξελίσσουν την Ducati Desmo450 MX, Antonio Cairoli και Alessandro Lupino, με τους δυο τους να αποκαλύπτουν για πρώτη φορά στο κοινό τα αγωνιστικά χρώματα της ιταλικής motocross μοτοσυκλέτας. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Desmo450 MX δεν έγιναν γνωστά ωστόσο το αγωνιστικό ντεμπούτο της μοτοσυκλέτας θα γίνει κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα Campioni in Pista που θα διεξαχθεί μεταξύ των αγωνιζομένων της Ducati στο χειμερινό θέρετρο Madonna di Campiglio.

Επιπρόσθετα ανακοινώθηκε πως ο Lupino θα αγωνιστεί φέτος σε όλους τους γύρους του ιταλικού πρωταθλήματος Motocross Pro - Prestige MX1, με τον αναβάτη εξέλιξης της Ducati και θρύλο του motocross Antonio Cairoli να λαμβάνει μέρος ίσως σε κάποιους αγώνες κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Την αγωνιστική ομάδα Ducati Corse R&D - Factory MX Team θα διευθύνουν οι Corrado και Marco Maddii με τον Ciabatti όπως αναφέραμε να είναι ο υπεύθυνος του συνολικού project. Ο πρώτος αγώνας της Desmo450 MX ενάντια στον υπόλοιπο ανταγωνισμό θα είναι στις 16 και 17 Μαρτίου στην Madova στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του ιταλικού πρωταθλήματος motocross pro prestige MX1. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ducati o φετινός στόχος είναι να εξελιχθεί η motocross μοτοσυκλέτα της εταιρείας, ενώ αναμένεται να βγει στην παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Ducati

Ο Claudio Domienicali, CEO της Ducati δήλωσε: "Είναι μεγάλη μας χαρά να εγκαινιάζουμε άλλη μια αγωνιστική σεζόν της Ducati στη Madonna di Campiglio, μια τοποθεσία που εκφράζει απόλυτα τις αξίες του "Made in Italy", των οποίων είμαστε περήφανοι πρεσβευτές και η οποία πέρυσι αποτέλεσε την αφετηρία μιας αξέχαστης σεζόν. Η πορεία που μας οδήγησε να είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο στους αγώνες αποτελείται αναμφίβολα από τη σκληρή καθημερινή δουλειά αυτών των ετών, αλλά και από την ικανότητά μας να εργαζόμαστε ως ομάδα και να καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια σε αυτό που κάνουμε. Ένα από τα ισχυρά στοιχεία της μάρκας μας είναι η ικανότητα να δημιουργούμε ένα σύστημα και σήμερα το αποδεικνύουμε αυτό παρουσιάζοντας από κοινού τις επίσημες ομάδες για την αγωνιστική σεζόν 2024, την ομάδα Ducati Lenovo, την ομάδα Aruba.it - Racing Ducati και την καινοτομία που αντιπροσωπεύει η νέα ομάδα Ducati Corse R&D - Factory MX Team.”

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες