AMOTOE - Προκήρυξη Παγκρήτιου Κυπέλλου Motocross 2023

Τρεις αγώνες θα περιλαμβάνει ο θεσμός με τους δύο να διεξάγονται τον Νοέμβριο και τον τρίτο τον Δεκέμβριο
motomag AMOTOE - Προκήρυξη Παγκρήτιου Κυπέλλου Motocross 2023
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

17/10/2023

Το αθλητικό σωματείο ΛΕ.Μ.Α.Ν. μετά από έγκριση της ΑΜΟΤΟΕ, προκηρύσσει το Παγκρήτιο Κύπελλο Motocross 2023, ο οποίος θα αποτελείται από τρεις αγώνες.

Το πρόγραμμα του Παγκρήτιου Κυπέλλου Motocross 2023 αποτελείται από τους εξής αγώνες:

  • 12/11/2023 ΛΕ.Μ.Α.Ν. ΖΟΥΡΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
  • 26/11/2023 ΛΕ.Μ.Α.Ν. ΖΟΥΡΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
  • 10/12/2023 ΛΕ.Μ.Α.Ν. Θ.Α.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους όρους αυτής της προκήρυξης, και:

- τον αθλητικό νόμο 2725/99 και τις μετέπειτα τροποποιήσεις του

- τον Γενικό Κανονισμό Αγώνων MOTOCROSS

- τον Τεχνικό Κανονισμό Αγώνων MOTOCROSS

- τον Eιδικό Κανονισμό κάθε αγώνα

- τα πληροφοριακά δελτία που τυχόν θα εκδοθούν σε κάθε αγώνα

- και το εκάστοτε εγκεκριμένο από την Γ.Γ.Α. υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων

ΑΜΟΤΟΕ

Για το Παγκρήτιο Κύπελλο MOTOCROSS προκηρύσσονται οι παρακάτω κατηγορίες μοτοσυκλετών / αγωνιζομένων (όπου αναφέρεται ο όρος αθλητής/ές εννοείται και η αθλήτρια/ες).

Κύπελλο κατηγορίας ΜΧ1 - Δεκτοί αθλητές 16 ετών κι άνω. Μοτοσυκλέτες με κυβισμό 176 – 300 κ. εκ. (2Τ) ή με κυβισμό 290 - 450 κ.ε. (4Τ). Λευκά φόντα – Μαύροι αριθμοί. (3 αγώνες από 2 σκέλη)

Κύπελλο κατηγορίας ΜΧ2 - Δεκτοί αθλητές άνω των 13 ετών με μοτοσυκλέτα 2Τ ή άνω των 14 ετών με μοτοσυκλέτα 4Τ. Μοτοσυκλέτες με κυβισμό 101- 144 κ.ε (2Τ) ή με κυβισμό 176- 250 κ.εκ. (4Τ). Μαύρα φόντα – Λευκοί αριθμοί. (3 αγώνες από 2 σκέλη).

Κύπελλο κατηγορίας ΝΕΩΝ Αναβατών - Ίδια χαρακτηριστικά με την ΜΧ2. Δεκτοί αθλητές οι οποίοι έχουν εκδώσει αθλητικό δελτίο τα 2 τελευταία έτη, άνω των 13 κι έως 23 ετών με μοτοσυκλέτα 2Τ ή άνω των 14 κι έως 23 ετών με μοτοσυκλέτα 4Τ. Μοτοσυκλέτες με κυβισμό

101- 144 κ. εκ. (2Τ) ή με κυβισμό 176- 250 κ.ε. (4Τ). Μαύρα φόντα – Λευκοί αριθμοί. (3 αγώνες από 2 σκέλη).

Κύπελλο κατηγορίας ΜΧ65 - Δεκτοί αθλητές 8 – 12 ετών. Μοτοσυκλέτες 2Τ με κυβισμό 51- 65 κ. εκ. ή με κυβισμό έως 125 κ.ε. (4Τ). Μπλε φόντα – Λευκοί αριθμοί. (3 αγώνες από 2 σκέλη).

Κύπελλο κατηγορίας ΜΧ85 - Δεκτοί αθλητές 11-15 ετών. Μοτοσυκλέτες με κυβισμό 66 – 85 κ. εκ. (2Τ) ή με κυβισμό έως 150 κ.ε. (4Τ). Λευκά φόντα – Μαύροι αριθμοί. (3 αγώνες από 2 σκέλη).

Κύπελλο κατηγορίας OPEN - Δεκτοί αθλητές 40 ετών κι άνω (γεννημένοι έως

31/12/1983). Μοτοσυκλέτες με κυβισμό από 101 - 300 κ. εκ. (2Τ) ή με κυβισμό 176 - 450 κ.ε. (4Τ). Κίτρινα φόντα – Μαύροι αριθμοί. (3 αγώνες από 2 σκέλη).

Κύπελλο κατηγορίας ΜΧ50 - Δεκτοί αθλητές 6-9 ετών. Μοτοσυκλέτες με κυβισμό έως 50 κ. εκ. ανεξαρτήτως χρόνων κινητήρα (2Τ και 4Τ), με τροχούς έως και 12 ίντσες και είτε χωρίς ταχύτητες (αυτόματη μετάδοση) (2Τ/4Τ), είτε κι ημιαυτόματες (4Τ). Φόντα και αριθμοί συμμετοχής ελεύθερα. Η κατηγορία είναι εκπαιδευτικού προσανατολισμού και θα έχει τη μορφή επίδειξης, έχοντας άτυπη κατάταξη σε κάθε αγώνα και χωρίς βαθμολογία. Σκοπός της κατηγορίας είναι η εισαγωγή των μικρών αθλητών στον χώρο και στους αγώνες.

ΑΜΟΤΟΕ

Δικαίωμα και περιορισμοί συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλοι οι κάτοχοι ισχύοντος αθλητικού δελτίου της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε, για το έτος 2023 οι οποίοι και μπορούν να συμμετέχουν μόνο σε μια κατηγορία ανά αγωνιστική συνάντηση.

Στην κατηγορία ΝΕΩΝ Αναβατών έχουν δικαίωμα συμμετοχής αθλητές οι οποίοι έχουν αποκτήσει αθλητικό δελτίο τα δύο (2) τελευταία χρόνια (2022 και 2023).

Μπορούν ακόμα να συμμετάσχουν αθλητές – κάτοχοι αθλητικών δελτίων (license) χωρών-μελών των FIM-FIME, εφ’ όσον έχουν άδεια εκκίνησης (starting permission) από τον εποπτικό τους φορέα. Οι συγκεκριμένοι αθλητές θα συμμετέχουν στην κατηγορία EXPERT εκτός των αθλητών των κατηγοριών ΜΧ50, ΜΧ65 και ΜΧ85.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος της Ομοσπονδίας (e-amotoe.gr) και έως την Παρασκευή και ώρα 24.00 οι εμπρόθεσμες και έως Σάββατο και ώρα 24.00 οι εκπρόθεσμες.

Δεν θα γίνεται δεκτή η συμμετοχή αθλητή μη δηλωμένου στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Ο κάθε αθλητής κατά τον έλεγχο εξακρίβωσης οφείλει να προσκομίζει την κάρτα υγείας. Χωρίς αυτή δεν δύναται να εκκινήσει, ακόμη κι αν είναι δηλωμένος στο σύστημα.

Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 65€ για τις κατηγορίες ΜΧ1 - ΜΧ2 - OPEN ενώ στις κατηγορίες ΜΧ50 - ΜΧ65 – ΜΧ85 γίνεται έκπτωση λόγω επιδότησης κι ορίζεται στα 40€. Οι εκπρόθεσμες δηλώσεις συμμετοχής επιβαρύνονται με το ποσό των 20 ευρώ.

Σε κάθε αγωνιστική συνάντηση θα γίνονται 2 αγώνες (σκέλη) για κάθε κατηγορία και οι αθλητές θα βαθμολογούνται ξεχωριστά σε κάθε σκέλος. Ο Τεχνικός Έλεγχος, ο έλεγχος εξακρίβωσης και οι δοκιμές για τον αγώνα, θα γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινώνεται με τον ΕΚ του κάθε αγώνα.

Οι αθλητές θα κατατάσσονται και θα βαθμολογούνται σύμφωνα την θέση που τερμάτισαν σε κάθε σκέλος κι αγώνα και όπως αυτό ορίζεται στον Γενικό Κανονισμό Motocross.

Οι απονομές στους διακριθέντες θα γίνονται, όλες μαζί στο τέλος των αγώνων και θα αφορούν τον αγώνα συνολικά (μια απονομή σε κάθε κατηγορία με βάση την συνολική βαθμολογία του κάθε αθλητή στα 2 σκέλη του αγώνα και όπως αυτό ορίζεται στον Γενικό Κανονισμό Motocross. Βράβευση θα γίνεται στους 6 πρώτους αθλητές/τριες της κάθε κατηγορίας.

Με το τέλος του θεσμού και βάση της συνολικής βαθμολογίας, θα γίνει απονομή επάθλων στους έξι πρώτους αθλητές/τριες κάθε κατηγορίας. Εξαιρείται η κατηγορία ΜΧ50 στην οποία θα γίνει απονομή μεταλλίων σε όλους του συμμετέχοντες. Στην τελική βαθμολογία του θεσμού συμμετέχουν ΜΟΝΟ οι αθλητές των αθλητικών σωματείων της Περιφέρειας Κρήτης.

Ετικέτες

AMA Supercross 2024, Denver - Μία ανάσα από τον τίτλο ο Jett Lawrence με Honda στα 450SX [VIDEO]

Στα 250SX της Δυτικής Ακτής ο Jo Shimoda, επίσης με Honda, έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα
motomag AMA Supercross 2024, Denver – Μία ανάσα από τον τίτλο ο Jett Lawrence με Honda στα 450SX [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/5/2024

Ο προτελευταίος γύρος της σεζόν για το ΑΜΑ Supercross ήταν οικογενειακή υπόθεση όσον αφορά τα 450SX , καθώς τα αδέρφια Lawrence με Honda έκαναν το 1-2, με τον Jett ταυτόχρονα να πλησιάζει στην κατάκτηση του φετινού τίτλου με έναν αγώνα να απομένει! Στα 250SX της Δυτικής Ακτής νικητής ήταν ο Jo Shimoda επίσης με Honda, ο οποίος έκοψε βαθμούς από τους RJ Hampshire (Husqvarna) και Levi Kitchen (Kawasaki), οι οποίοι πλέον ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος.

Οι πρωταγωνιστές του AMA Supercross βρέθηκαν στο Denver για να λάβουν μέρος στον 16ο γύρο της χρονιάς. Με μία στροφή να απομένει για το φινάλε της χρονιάς ο συγκεκριμένος αγώνας θα ήταν καθοριστικός όσον αφορά την πορεία του πρωταθλήματος καθώς κάποιοι αναβάτες θα μπορούσαν με ένα καλό αποτέλεσμα να βρεθούν πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου στις κατηγορίες 450SX και 250SX.

Κάτι τέτοιο συνέβη στη μεγάλη κατηγορία 450SX. O Jett Lawrence με ένα καλό αποτέλεσμα θα μπορούσε να κλειδώσει την υπόθεση τίτλος και αυτό έκανε. Στην αρχή του αγώνα ο Jett είδε τον αδερφό του Hunter Lawrence να κερδίζει το Holeshot και να οδηγεί την κούρσα μέχρι τα μισά του αγώνα. Στη συνέχεια όμως ο ίδιος δεν άφησε ούτε τον αδερφό του Hunter να του στερήσει τη νίκη. Λίγους γύρους πριν το τέλος ο Jett πέρασε μπροστά με τον ίδιο να πανηγυρίζει την όγδοη νίκη στην χρονιά. Ταυτόχρονα είδαμε για πρώτη φορά στον θεσμό δύο αδέρφια να τερματίζουν στην πρώτη και δεύτερη θέση στην κατηγορία 450SX.

AMA Supercross 2024, Denver – Μία ανάσα από τον τίτλο ο Jett Lawrence με Honda στα 450SX [VIDEO]

O Jason Anderson (Kawasaki), κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση ωστόσο ποτέ δεν απείλησε ουσιαστικά τα αδέρφια Lawrence. Ο Cooper Webb (Yamaha), ο οποίος φιγουράρει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος αγωνίστηκε στο Denver με πρόβλημα στον αριστερό του αντίχειρα με αποτέλεσμα να τερματίσει στην πέμπτη θέση στον αγώνα.

Στην βαθμολογία ο Jett Lawrence (Honda) με έναν αγώνα να απομένει προηγείται με 336 βαθμούς, με τον Cooper Webb (Yamaha), να έχει 316 βαθμούς. Στην τρίτη θέση με 282 βαθμούς βρίσκεται ο Eli Tomac, με τον αναβάτη της Yamaha να είναι εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

O Jett Lawrence ανέφερε μετά την νίκη του: "Ούρλιαζα μέσα από το κράνος μου όταν καταφέραμε με τον αδερφό μου Hunter να κάνουμε το 1-2 στη μεγάλη κατηγορία. Είναι τρομερό το συναίσθημα μακάρι να το ξανακάνουμε. Τώρα όσον αφορά το Πρωτάθλημα τίποτα δεν έχει τελειώσει”.

AMA Supercross 2024, Denver – Μία ανάσα από τον τίτλο ο Jett Lawrence με Honda στα 450SX [VIDEO]

Επικράτηση της Honda είχαμε και στην κατηγορία 250SX της Δυτικής Ακτής. O Jo Shimoda με το που έπεσαν οι μπάρες πήρε το Holeshot, με τον ίδιο να οδηγεί κάθε γύρο του αγώνα. Ο αναβάτης της Honda πήρε μια πανάξια νίκη ενώ κατάφερε να κόψει πολύτιμους βαθμούς από τους RJ Hampshire (Husqvarna) και Levi Kitchen (Kawasaki), οι οποίοι πλέον ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με έναν αγώνα να απομένει.

Πίσω από τον Shimoda τερμάτισε ο Kitchen ο οποίος πλέον με τους βαθμούς της δεύτερης θέσης που πήρε στο Denver μπήκε για τα καλά στο κυνήγι του φετινού τίτλου. Μία θέση πιο πίσω στην τρίτη, ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Hampshire o οποίος είδε τον μεγάλο του αντίπαλο Kitchen να τον φτάνει στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

Όσον αφορά στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος της κατηγορίας 250SX της Δυτικής Ακτής οι RJ Hampshire (Husqvarna) και Levi Kitchen (Kawasaki), με 186 βαθμούς ισοβαθμούν στην πρώτη θέση, με τον Kitchen να έχει το προβάδισμα λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων. Στην τρίτη θέση με 165 βαθμούς βρίσκεται ο Jordan Smith (Yamaha), ο οποίος με ένα στραβοπάτημα των δύο πρωτοπόρων μπορεί να αναδειχθεί εκείνος Πρωταθλητής.

Ο Jo Shimoda δήλωσε μετά την νίκη του: "Παρά τις δυσκολίες στην αρχή της σεζόν χάρη στην ομάδα του HRC καταφέραμε και κερδίσαμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την επίδοση μου”.

Ο τελευταίος γύρος της χρονιάς θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου στην πόλη Salt Lake City με όλα τα μέτωπα να είναι ανοιχτά. Θα πανηγυρίσουν τα φαβορί ή θα δούμε ανατροπές στον καταληκτικό γύρο του ΑΜΑ Supercross.

Ετικέτες