Α.ΜΟΤ.Ο.Ε – Προκήρυξη Χειμερινού Κυπέλλου Scramble Κρήτης

Τρεις αγώνες οι οποίοι θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο
motomag Α.ΜΟΤ.Ο.Ε – Προκήρυξη Χειμερινού Κυπέλλου Scramble Κρήτης
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/12/2023

Το Αθλητικό Σωματείο ΑΣΗ με την έγκριση της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. προκηρύσσει τον θεσμό Χειμερινό Κύπελλο Scramble Κρήτης σύμφωνα με τους Γενικούς και Τεχνικούς κανονισμούς της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. και τις ισχύουσες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Scramble 2024 κατηγορίες.

Οι ημερομηνίες των αγώνων του Χειμερινού Κυπέλλου Scramble Κρήτης θα είναι:

  • 1ος Αγώνας 14/01/2024
  • 2ος Αγώνας 18/02/2024
  • 3ος Αγώνας 24/03/2024

Προσμέτρηση Αγώνων

Στο κύπελλο μετράνε όλοι οι ανωτέρω προκηρυγμένοι σε αυτό αγώνες.

Καταλληλότητα Οχημάτων

Οι μοτοσυκλέτες που συμμετέχουν στο Κύπελλο πρέπει να ανήκουν στις αντίστοιχες κατηγορίες, όπως αυτές προσδιορίζονται στους ισχύοντες Γενικούς και Τεχνικούς Κανονισμούς και τις εγκυκλίους της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. και να διέπονται από τις ίδιες προδιαγραφές.

Αριθμός Εκκινησάντων αθλητών

Ο αριθμός των εκκινησάντων αθλητών είναι ο αριθμός των αθλητών που παρουσιάσθηκαν, πέρασαν τη διαδικασία διοικητικού και τεχνικού ελέγχου.

Σύστημα Βαθμολογίας

Σύστημα Βαθμολογίας για την απονομή του τίτλου του Κυπέλλου. Στους αγώνες του Κυπέλλου μπορούν να συμμετέχουν και να βαθμολογούνται αθλητές κάτοχοι Ελληνικού και άλλων χωρών δελτίου αθλητού μοτοσυκλέτας.

Για την απονομή των προκηρυχθέντων τίτλων εφαρμόζεται το ακόλουθο σύστημα βαθμολογίας :

Βαθμοί θέσεων ανά αγώνα :

  • 1η -25β 6η -10β 11η -5β
  • 2η -20β 7η -9β 12η -4β
  • 3η -16β 8η -8β 13η -3β
  • 4η -13β 9η -7β 14η -2β
  • 5η -11β 10η -β 15η -1β

Παράβολα Συμμετοχής

Τα παράβολα συμμετοχής ορίζονται ως εξής:

  • Το παράβολο συμμετοχής για τους Αθλητές που συμμετέχουν στα Scramble ορίζεται στο ποσό των 90€. Οι εκπρόθεσμες συμμετοχές θα επιβαρύνονται με το 20€.

Έπαθλα

Στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας κύπελλο

Κατηγορίες

  • S1 (101-199) Δίχρονες έως 175cc και τετράχρονες έως 250cc.
  • S2 (201-299)Δίχρονες από 175cc και άνω και τετράχρονες από 250cc και άνω.
  • S3 (301-399) Αθλητές ηλικίας άνω των 40 ετών, συμπληρωμένα πριν την 1η Ιανουαρίου του έτους του Πρωταθλήματος. Ανεξαρτήτως κυβισμού.
  • S4 (401-499) Αθλητές που έβγαλαν αθλητικό δελτίο για πρώτη φορά από το 2020 και μετά). Ανεξαρτήτως κυβισμού.
  • S5 (501-599) Αθλητές που έχουν πάρει βαθμούς σε αγώνες πανελλήνιων πρωταθλημάτων scramble-motocross . Ανεξαρτήτως κυβισμού
Ετικέτες

X-Trial Geneva - Ο Toni Bou πέφτει και παρόλα αυτά κερδίζει για μια ακόμη φορά

Με τον teammate του Gabriel Marcelli να κάνει το 1 -2 για την Repsol Honda Team
motomag X-Trial Geneva – Ο Toni Bou με Honda κερδίζει παρά την πτώση του
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/5/2024

Μετά από δώδεκα χρόνια απουσίας από το καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος X-Trial, η Γενεύη φιλοξένησε τον τέταρτο γύρο της χρονιάς με τον Toni Bou να κερδίζει -καμία έκπληξη- και τον teammate του Gabriel Marcelli να κλειδώνει το 1 – 2 για τη Repsol Honda Team.

Αν και πολλοί θα πουν όταν διαβάσουν το άρθρο… σιγά ο Bou κέρδισε για ακόμη μία φορά τα πράγματα στη Γενεύη κύλησαν ελαφρώς διαφορετικά από ότι συνήθως. Ο πολυπρωταθλητής Toni Bou δεν ήταν σε καλή αγωνιστική μέρα και αυτό φάνηκε από τον πρώτο γύρο του αγώνα. O Marcelli ο οποίος είναι teammate του στην Repsol Honda Team ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα με τον ίδιο να ηγείται στα αρχικά στάδια.

X-Trial Geneva – Ο Toni Bou με Honda κερδίζει παρά την πτώση του

Η συνέχεια δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο για τον Bou καθώς μία πτώση στον πρώτο γύρο έβαλε δύσκολα στον Ισπανό. Στον δεύτερο γύρο τα πράγματα άλλαξαν και ήταν λες και είδαμε έναν διαφορετικό αγώνα. Ο Bou αν και πονούσε από την πτώση κατάφερε να πάρει λιγότερους βαθμούς ποινής από τον teammate του, παίρνοντας ταυτόχρονα την πρωτοπορία στον αγώνα. Στον τελικό ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα κερδίζοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της χρονιάς.

Μπορεί ο Marcelli να τερμάτισε τελικά δεύτερος ωστόσο στη Γενεύη ο νεαρός Ισπανός πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Toby Martin από τη Βρετανία. Όσον αφορά τη βαθμολογία του πρωταθλήματος ο Toni Bou προηγείται έχοντας 86 βαθμούς με τον Gabriel Marcelli να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 55 βαθμούς και τον Jaime Busto (GASGAS) να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 52 βαθμούς.

Ο Toni Bou ανέφερε μετά την νίκη του: "Είμαι χαρούμενος με τη σημερινή νίκη, παρόλο που η οδήγησή μου δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Κάναμε αρκετά λάθη, ειδικά στο τέλος του πρώτου γύρου, όταν είχα και μια πτώση. Χρειάστηκε να τα δώσω όλα για να κερδίσω στη Γενεύη”.

X-Trial Geneva – Ο Toni Bou με Honda κερδίζει παρά την πτώση του
Ετικέτες