X-Trial 2024, 2ος αγώνας, Γαλλία - Παράσταση για έναν ρόλο από Toni Bou και Honda

Ούτε βαθμό δεν έχει χάσει ο Ισπανός πολυπρωταθλητής μέχρι στιγμής τη φετινή χρονιά!
motomag X-Trial, 2ος αγώνας, Γαλλία – Παράσταση για έναν ρόλο από τον Toni Bou με Honda
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/3/2024

O δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος X-Trial έλαβε χώρα στη Γαλλία, με τον GOAT του αθλήματος Toni Bou της Repsol Honda Team να κατακτά τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στον θεσμό για φέτος, αυξάνοντας τη βαθμολογική διαφορά του από τους υπόλοιπους στην κούρσα του τίτλου.

Ο... 17 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Toni Bou έχει βάλει πλώρη για ακόμη έναν τίτλο, και αυτό έγινε ξεκάθαρο στον αγώνα Chalon-Sur-Saône στη Γαλλία. Ο αναβάτης της Honda μετά τη νίκη του στην Βαρκελώνη "σκόρπισε" τον ανταγωνισμό και στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς, καθώς όχι μόνο κέρδισε αλλά κατάφερε να συγκεντρώσει το απόλυτο των βαθμών.

Για να φτάσει στη νίκη ο Bou, χρειάστηκε να περάσει από τον πρώτο και δεύτερο γύρο, με τον Ισπανό να έχει αφήσει το καλύτερο για τον τελικό στην Γαλλία. Ο αναβάτης της Honda έδωσε μια εξαιρετική αγωνιστική παράσταση στο τέλος καθώς κατάφερε με μηδέν βαθμούς ποινής να φύγει ως θριαμβευτής στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς. Η επικράτηση του Toni Bou επί γαλλικού εδάφους σημαίνει ταυτόχρονα πως ο αναβάτης της Honda κατάφερε να ανοίξει και άλλο τη βαθμολογική του διαφορά από τους υπόλοιπους στο πρωτάθλημα Χ-Trial.

X-Trial, 2ος αγώνας, Γαλλία – Παράσταση για έναν ρόλο από τον Toni Bou με Honda

Πίσω από τον Toni Bou στον αγώνα της Γαλλίας βρέθηκε ο teammate του στην Repsol Honda Team Gabriel Marcelli, με τον Jaime Busto της GASGAS να τερματίζει στην τρίτη θέση.  Όσον αφορά τη βαθμολογία, ο Toni Bou προηγείται έχοντας 44 βαθμούς, με τους Marcelli και Busto να συγκατοικούν στη δεύτερη θέση έχοντας 27 βαθμούς. Ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένος για τις 22 Μαρτίου στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη Νίκαια.

Μετά τη νίκη o Toni Bou ανέφερε: "Κατάφερα να είμαι σε όλο τον αγώνα σε υψηλό επίπεδο όσον αφορά την αγωνιστική μου ετοιμότητα. Η ομάδα μου έκανε πολύ καλή δουλειά και καταφέραμε να φύγουμε νικητές από τη Γαλλία, ενώ αυξήσαμε το βαθμολογικό μας προβάδισμα στο πρωτάθλημα".

motomag X-Trial, 2ος αγώνας, Γαλλία – Παράσταση για έναν ρόλο από τον Toni Bou με Honda
Ετικέτες

X-Trial Geneva - Ο Toni Bou πέφτει και παρόλα αυτά κερδίζει για μια ακόμη φορά

Με τον teammate του Gabriel Marcelli να κάνει το 1 -2 για την Repsol Honda Team
motomag X-Trial Geneva – Ο Toni Bou με Honda κερδίζει παρά την πτώση του
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/5/2024

Μετά από δώδεκα χρόνια απουσίας από το καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος X-Trial, η Γενεύη φιλοξένησε τον τέταρτο γύρο της χρονιάς με τον Toni Bou να κερδίζει -καμία έκπληξη- και τον teammate του Gabriel Marcelli να κλειδώνει το 1 – 2 για τη Repsol Honda Team.

Αν και πολλοί θα πουν όταν διαβάσουν το άρθρο… σιγά ο Bou κέρδισε για ακόμη μία φορά τα πράγματα στη Γενεύη κύλησαν ελαφρώς διαφορετικά από ότι συνήθως. Ο πολυπρωταθλητής Toni Bou δεν ήταν σε καλή αγωνιστική μέρα και αυτό φάνηκε από τον πρώτο γύρο του αγώνα. O Marcelli ο οποίος είναι teammate του στην Repsol Honda Team ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα με τον ίδιο να ηγείται στα αρχικά στάδια.

X-Trial Geneva – Ο Toni Bou με Honda κερδίζει παρά την πτώση του

Η συνέχεια δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο για τον Bou καθώς μία πτώση στον πρώτο γύρο έβαλε δύσκολα στον Ισπανό. Στον δεύτερο γύρο τα πράγματα άλλαξαν και ήταν λες και είδαμε έναν διαφορετικό αγώνα. Ο Bou αν και πονούσε από την πτώση κατάφερε να πάρει λιγότερους βαθμούς ποινής από τον teammate του, παίρνοντας ταυτόχρονα την πρωτοπορία στον αγώνα. Στον τελικό ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα κερδίζοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της χρονιάς.

Μπορεί ο Marcelli να τερμάτισε τελικά δεύτερος ωστόσο στη Γενεύη ο νεαρός Ισπανός πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Toby Martin από τη Βρετανία. Όσον αφορά τη βαθμολογία του πρωταθλήματος ο Toni Bou προηγείται έχοντας 86 βαθμούς με τον Gabriel Marcelli να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 55 βαθμούς και τον Jaime Busto (GASGAS) να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 52 βαθμούς.

Ο Toni Bou ανέφερε μετά την νίκη του: "Είμαι χαρούμενος με τη σημερινή νίκη, παρόλο που η οδήγησή μου δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Κάναμε αρκετά λάθη, ειδικά στο τέλος του πρώτου γύρου, όταν είχα και μια πτώση. Χρειάστηκε να τα δώσω όλα για να κερδίσω στη Γενεύη”.

X-Trial Geneva – Ο Toni Bou με Honda κερδίζει παρά την πτώση του
Ετικέτες