Έσπασε ξανά την κλείδα του ο Jeffrey Herlings σε αγώνα στην Ολλανδία [Video]

Τραυματισμοί δίχως τέλος για τον πέντε φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Motocross
motomag Έσπασε ξανά την κλείδα του ο Jeffrey Herlings σε αγώνα στην Ολλανδία [Video]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/10/2023

Αν μπορούσε να συνοψίσει κανείς την καριέρα του Herlings με 3 φράσεις, αυτές θα ήταν: ταχύτητα, νίκες και σοβαροί τραυματισμοί. Δυστυχώς ο Ολλανδός αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing για ακόμη μία φορά τραυματίστηκε σοβαρά σε αγώνα στην Ολλανδία, με αποτέλεσμα να σπάσει εκ νέου την κλείδα του.

Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής motocross -MX2 2012, 2013,2016 και MXGP 2018, 2021- Herlings αναμφίβολα από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε πάνω σε μία αγωνιστική μοτοσυκλέτα motocross εντυπωσίασε με την ταχύτητα του, ωστόσο ο Ολλανδός σε όλη τη διάρκεια της μέχρι τώρα καριέρας του ταλανίζεται από σοβαρούς τραυματισμούς οι οποίοι τον έχουν κρατήσει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του 2022 ο Herlings έμεινε εκτός αγώνων ελέω τραυματισμού στο πόδι, ενώ στην επιστροφή του το 2023 ο αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing, προσπάθησε να βρει μία χρυσή τομή μεταξύ ταχύτητας και ασφάλειας. Παρολαυτά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του “The Bullet” για ακόμη μία φορά καθώς στον αγώνα της Γερμανίας μετά από πτώση ο Herlings τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα με αποτέλεσμα να μείνει εκτός για αποθεραπεία.

MXGP

Ο τραυματισμός ήταν πιο σοβαρός από ότι περίμενε ο αναβάτης της KTM διότι υπήρχε ένα κάταγμα σπονδύλου στον αυχένα με αποτέλεσμα η αποθεραπεία να διαρκέσει περισσότερο χρόνο. Στην επιστροφή του στην ενεργό δράση ο Herlings έκανε ότι μπορούσε ώστε να επιστρέψει σε ανταγωνιστικό επίπεδο, όμως τραυματίστηκε ξανά, αυτή τη φορά σπάζοντας την κλείδα του στον αγώνα της Ολλανδίας τον Αύγουστο. Μετά από χειρουργική επέμβαση, ο αναβάτης της ΚΤΜ επέστρεψε για ακόμη μία φορά στους αγώνες με τον ίδιο να θέλει να τελειώσει χωρίς απρόοπτα την φετινή χρονιά ωστόσο λογάριαζε εκ νέου χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς στον αγώνα Strandcross στην Ολλανδία (γρουσούζικη χώρα) είχε μία πτώση στα δοκιμαστικά, με αποτέλεσμα να σπάσει εκ νέου την κλείδα του! Όπως φαίνεται η τύχη δεν είναι με τον “The Bullet” ενώ θα πρέπει να δούμε πόσο καιρό θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης.

Ετικέτες

MXGP – Η Kawasaki μπαίνει στην MX2 κατηγορία το 2025 με νέα μοτοσυκλέτα

Προς το παρόν δεν γίνεται λόγος για το ποιοι θα είναι οι αναβάτες της ομάδας
motomag MXGP – Η Kawasaki μπαίνει στην MX2 κατηγορία το 2025 με νέα μοτοσυκλέτα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Η Kawasaki Racing Team φαίνεται πως επενδύει στο motocross καθώς ανακοίνωσε πως από το 2025 θα έχει εργοστασιακή ομάδα και στην κατηγορία MX2, με τον Annti Pyrhonen -team manager της KRT- να αναλαμβάνει να ηγηθεί και της συγκεκριμένης ομάδας.

Η έδρα της ομάδας KRT MX2 θα είναι το Lommel του Βελγίου εκεί όπου εδρεύει σήμερα και η ομάδα της Kawasaki η οποία αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία του MXGP. O Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 και λάτρης των μοτοσυκλετών Kimi Raikonen είναι ο υπεύθυνος για τη λειτουργία της αγωνιστικής ομάδας motocross για λογαριασμό της ιαπωνικής εταιρείας, με τον Pyrhonen ο οποίος είναι ο team manager της ομάδας στο MXGP να είναι υπεύθυνος και για τη νέα ομάδα της MX2 κατηγορίας.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό για το ποιοι αναβάτες θα οδηγούν για την Kawasaki ωστόσο το σημαντικότερο όλων είναι πως σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία το 2025 θα δούμε μία νέα KX 250, με την ομάδα της KRT ΜΧ2 να συνεργάζεται στενά με το εργοστάσιο της Ιαπωνίας ώστε η μοτοσυκλέτα να είναι ανταγωνιστική από τα πρώτα της αγωνιστικά βήματα.

Μετά την ανακοίνωση ο Antti Pyrhönen, KRT MXGP Manager δήλωσε: "Όταν συζήτησα με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Kimi Räikkönen το ενδεχόμενο να μπούμε και στην MX2 κατηγορία αυτός έκανε το επόμενο βήμα και μίλησε με την Kawasaki. Έχουμε χτίσει μια απίστευτη σχέση συνεργασίας με την Kawasaki στην Ιαπωνία και είμαστε αποφασισμένοι να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη τους σε εμάς, ελπίζοντας πως το νέο project θα πετύχει”.

Ο Shigemi Tanaka, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Μάρκετινγκ και Πωλήσεων της Kawasaki Motors, Ltd. ανέφερε: “Είναι ένα σημαντικό βήμα για την Kawasaki καθώς πιστεύουμε πως μέσα από αυτό το project μπορούν να εξελιχθούν νέα ταλέντα στον χώρο του motocross. Ελπίζουμε οι νέοι αναβάτες να δουν αυτήν την ομάδα ως μία ευκαιρία για τον δρόμο προς την επιτυχία”.

Όπως φαίνεται το motocross αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την Kawasaki καθώς τα τελευταία χρόνια επενδύει σημαντικά κεφάλαια σε αυτό.

MXGP – Η Kawasaki μπαίνει στην MX2 κατηγορία το 2025 με νέα μοτοσυκλέτα
Ετικέτες