FIM World Supercross 2023 - Πρωταθλητές οι Ken Roczen και Max Anstie σε WSX και SX2

Με τις μοτοσυκλέτες των Suzuki και Honda στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου των δυο κατηγοριών
Ken Roczen
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/11/2023

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross του 2023 ολοκληρώθηκε στην Αυστραλία, με τους Ken Roczen (Suzuki Pipes Motorsport Group) και Max Anstie (Firepower Honda), να κατακτούν τους τίτλους στις κατηγορίες WSX και SX2.

Στην μεγάλη κατηγορία της WSX, o Γερμανός αναβάτης της Suzuki Pipes Motorsport Group κατάφερε να κερδίσει τους δύο από τους τρεις αγώνες της χρονιάς -Μεγάλη Βρετανία και Αυστραλία- εξασφαλίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο στο World Supercross που θέλει να ανταγωνιστεί το αντίστοιχο Supercross Πρωτάθλημα της AMA στις Η.Π.Α. Ο Roczen για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάστηκε να παλέψει σκληρά με τον μεγάλο του αντίπαλο Joey Savatgy ο οποίος μέχρι την Αυστραλία προηγούταν στην βαθμολογία.

FIM World Supercross 2023 - Πρωταθλητές οι Ken Roczen και Max Anstie σε WSX και SX2

Ο αναβάτης της Suzuki, με δύο νίκες και μία τρίτη θέση στο Marvel Stadium της Αυστραλίας κατάφερε να πανηγυρίσει τον back-to-back Παγκόσμιο Τίτλο στο WSX μπροστά στους 45.000 θεατές.

FIM World Supercross 2023 - Πρωταθλητές οι Ken Roczen και Max Anstie σε WSX και SX2

Στην κατηγορία SX2, ο περσινός πρωταθλητής Shane McElrath δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στην Αυστραλία καθώς μία πτώση στον πρώτο αγώνα τον έθεσε νωρίς εκτός μάχης. Στον αντίποδα ο Max Anstie (Firepower Honda, φωτό άνω) έκανε το απόλυτο κερδίζοντας και τους τρεις αγώνες μπροστά στο αυστραλιανό κοινό. Η απόδοση του Βρετανού αναβάτη στη χώρα των καγκουρό ήταν αρκετή για να του φέρει τον πρώτο Παγκόσμιο Τίτλο στην κατηγορία SX2 του World Supercross με την ομάδα της Firepower Honda.

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες