KTM GP ACADEMY - Ride to MXGP: Το πορτοκαλί φυτώριο των νέων ταλέντων του Motocross

Η ακαδημία θα λειτουργήσει στα Πρωταθλήματα EMX125, EMX250 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Junior Motocross 125
motomag KTM GP ACADEMY – Ride to MXGP – Η ακαδημία που θέλει να αναδείξει τα νέα ταλέντα του motocross
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/11/2023

Η KTM θέλοντας να αναδείξει νέα ταλέντα στην παγκόσμια σκηνή του Motocross, δημιουργεί από το 2024 την ακαδημία KTM GP Academy - Ride to MXGP σε συνεργασία με τις αγωνιστικές ομάδες Racestore KTM Factory Rookies και Gabriel SS24 KTM.

Ακολουθώντας τα χνάρια των ακαδημιών Red Bull MotoGP Rookies Cup, FIM JuniorGP και KTM Junior Cup powered by ADAC, η KTM GP ACADEMY – Ride to MXGP έχει σκοπό να εξελίξει αναβάτες οι οποίοι θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια στο MXGP μέσω της καθοδήγησης και της υποστήριξης της αυστριακής εταιρείας. Φυσικά για να ευοδωθεί το συγκεκριμένο πλάνο θα χρειαστεί να συνδράμουν και αγωνιστικές ομάδες οι οποίες έχουν παρουσία τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Motocross.

KTM GP ACADEMY – Ride to MXGP – Η νέα ακαδημία που στοχεύει να αναδείξει τα νέα ταλέντα του motocross

Για τον λόγο αυτό η KTM απευθύνθηκε στις αγωνιστικές ομάδες Racestore KTM Factory Rookies και Gabriel SS24 KTM, οι οποίες από το 2024 θα είναι υπεύθυνες για την εν λόγω ακαδημία. Τα πεδία δράσης της KTM GP ACADEMY – Ride to MXGP θα είναι τα Πρωταθλήματα EMX125 και EMX250 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Junior Motocross 125. Στην Racestore KTM Factory Rookies επικεφαλής θα είναι ο πρώην Ιταλός αναβάτης της KTM και νυν διευθυντής της ομάδας Motocross of Nations της Ιταλίας Thomas Traversini, ενώ οι πρώτοι αναβάτες της ακαδημίας στο πρωτάθλημα EMX125 θα είναι οι Gyan Doensen και Nicolo Alvisi. Όσον αφορά την Gabriel SS24 KTM επικεφαλής θα είναι ο πρώην Βρετανός αναβάτης Shaun Simpson, ο οποίος την επόμενη χρονιά θα καθοδηγήσει τον Cas Valk στο πρωτάθλημα EMX250.

Ετικέτες

MXGP – Η Kawasaki μπαίνει στην MX2 κατηγορία το 2025 με νέα μοτοσυκλέτα

Προς το παρόν δεν γίνεται λόγος για το ποιοι θα είναι οι αναβάτες της ομάδας
motomag MXGP – Η Kawasaki μπαίνει στην MX2 κατηγορία το 2025 με νέα μοτοσυκλέτα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Η Kawasaki Racing Team φαίνεται πως επενδύει στο motocross καθώς ανακοίνωσε πως από το 2025 θα έχει εργοστασιακή ομάδα και στην κατηγορία MX2, με τον Annti Pyrhonen -team manager της KRT- να αναλαμβάνει να ηγηθεί και της συγκεκριμένης ομάδας.

Η έδρα της ομάδας KRT MX2 θα είναι το Lommel του Βελγίου εκεί όπου εδρεύει σήμερα και η ομάδα της Kawasaki η οποία αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία του MXGP. O Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 και λάτρης των μοτοσυκλετών Kimi Raikonen είναι ο υπεύθυνος για τη λειτουργία της αγωνιστικής ομάδας motocross για λογαριασμό της ιαπωνικής εταιρείας, με τον Pyrhonen ο οποίος είναι ο team manager της ομάδας στο MXGP να είναι υπεύθυνος και για τη νέα ομάδα της MX2 κατηγορίας.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό για το ποιοι αναβάτες θα οδηγούν για την Kawasaki ωστόσο το σημαντικότερο όλων είναι πως σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία το 2025 θα δούμε μία νέα KX 250, με την ομάδα της KRT ΜΧ2 να συνεργάζεται στενά με το εργοστάσιο της Ιαπωνίας ώστε η μοτοσυκλέτα να είναι ανταγωνιστική από τα πρώτα της αγωνιστικά βήματα.

Μετά την ανακοίνωση ο Antti Pyrhönen, KRT MXGP Manager δήλωσε: "Όταν συζήτησα με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Kimi Räikkönen το ενδεχόμενο να μπούμε και στην MX2 κατηγορία αυτός έκανε το επόμενο βήμα και μίλησε με την Kawasaki. Έχουμε χτίσει μια απίστευτη σχέση συνεργασίας με την Kawasaki στην Ιαπωνία και είμαστε αποφασισμένοι να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη τους σε εμάς, ελπίζοντας πως το νέο project θα πετύχει”.

Ο Shigemi Tanaka, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Μάρκετινγκ και Πωλήσεων της Kawasaki Motors, Ltd. ανέφερε: “Είναι ένα σημαντικό βήμα για την Kawasaki καθώς πιστεύουμε πως μέσα από αυτό το project μπορούν να εξελιχθούν νέα ταλέντα στον χώρο του motocross. Ελπίζουμε οι νέοι αναβάτες να δουν αυτήν την ομάδα ως μία ευκαιρία για τον δρόμο προς την επιτυχία”.

Όπως φαίνεται το motocross αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την Kawasaki καθώς τα τελευταία χρόνια επενδύει σημαντικά κεφάλαια σε αυτό.

MXGP – Η Kawasaki μπαίνει στην MX2 κατηγορία το 2025 με νέα μοτοσυκλέτα
Ετικέτες