Πανελλήνιο ΜΧ - Αρχαία Ολυμπία

Κυριαρχία ΚΤΜ
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

22/6/2018

Συνεχίζοντας την εκπληκτική πορεία τους, οι Νίκος Λυρίου & Μάριος Κανάκης ολοκλήρωσαν τη χρονιά με δυο ακόμη νίκες σε MX2 & MX85 αντίστοιχα, διατηρώντας το αήττητο σερί τους στην Αρχαία Ολυμπία, ενισχύοντας την εικόνα της ΚΤΜ στο φετινό πρωτάθλημα.

#161 Νίκος Λυρίου – ΚΤΜ 250 / SX-F ΜΧ2
Παραμένοντας πρώτος και στα δύο σκέλη του αγώνα, κατάφερε να κυριάρχησει κλείνοντας έτσι τη σεζόν με 14 νίκες χωρίς να αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Σε δηλώσεις του, ανέφερε πως ξεκίνησε πολύ καλά από τα δοκιμαστικά και παρά τη πτώση που είχε κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν πτοήθηκε το ηθικό του ανακάμπτοντάς ξανά στις πρώτη θέση.

#49 Μάριος Κανάκης – ΚΤΜ 85 SX / ΜΧ85
Ο Μάριος όντας ήδη πρωταθλητής από τον προηγούμενο αγώνα έθεσε ως στόχο στην Αρχαία Ολυμπία τη διατήρηση του αήττητου σερί του, πράγμα που κατάφερε παρά την όχι και τόσο καλή εκκίνηση του το Σάββατο. Τη Κυριακή διατήρησε το ρυθμό του ανεπηρέαστος από τη βροχή και τη πτώση που είχε στο τρίτο γύρο, τερματίζοντας ξανά πρώτος.

#2 Γιώργος Ηλιόπουλος – ΚΤΜ 450 SF-F / MX1
Αν και δεν κατάφερε να ανεβεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ο Γιώργος Ηλιόπουλος γεύτηκε για πρώτη φορά τη δόξα του βάθρου στην κατηγορία τερματίζοντας τρίτος. Στο πρώτο σκέλος του αγώνα το Σάββατο, ένα πρώιμο λάθος του Γιώργου ήταν η ευκαιρία που άδραξε ο Κουζής για να το προσπεράσει. Στη συνέχεια, όπως δήλωσε και ο ίδιος, η κούραση τον νίκησε και δεν κατάφερε να κρατήσει το ρυθμό του, τερματίζοντας τέταρτος. Στο δεύτερο σκέλος μια πτώση κατά τη προσπάθεια του να περάσει στη πρώτη θέση του κόστισε τερματίζοντας τρίτος.

AMOTOE, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - Δεν θα αντικατασταθεί ο αγώνας της Πτολεμαΐδας

Με έξι αγώνες αντί για επτά θα πραγματοποιηθεί ο φετινός θεσμός
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Δεν θα αντικατασταθεί ο αγώνας της Πτολεμαΐδας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ για την ακύρωση του αγώνα motocross της Πτολεμαΐδας ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 1 και 2 Ιουνίου. Η έλλειψη εγγράφων αδειοδότησης της πίστας έβαλε φρένο στους διοργανωτές με την ΑΜΟΤΟΕ να ανακοινώνει πως ο συγκεκριμένος αγώνας δεν θα αντικατασταθεί.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross θα έχει έξι αγώνες αντί για επτά που όριζε το πρόγραμμα. Μετά την ακύρωση του αγώνα της Πτολεμαΐδας ο θεσμός θα πάει για διακοπές οι οποίες θα διαρκέσουν τρεις ολόκληρους μήνες καθώς ο επόμενος αγώνας είναι αυτός της Αρχαίας Ολυμπίας στις 31 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τότε εσείς θα μπορείτε να πάρετε μία γεύση από τα όσα έγιναν στον τελευταίο αγώνα του θεσμού στην πίστα motocross της Σπερχειάδας.

Ετικέτες