Τραγική κατάληξη για Αργεντίνο πρωταθλητή Motocross

Είχε συγκλονίσει, αγωνιζόμενος με ένα χέρι
Από το

motomag

7/4/2021

Σκοτώθηκε κατά την διάρκεια αγώνα ο Geronimo Alberto Zapata Bacur, γνωστός ως "El Wey" όταν έπεσε σε προσγείωση άλματος μέσα στην πίστα και δύο από τους αναβάτες που ακολουθούσαν δεν μπόρεσαν να τον αποφύγουν.

Δυστυχώς ο θάνατός του αποτυπώθηκε σε video το οποίο και για ευνόητους λόγους δεν πρόκειται να δείξουμε, κι ελπίζουμε σύντομα να κατέβει από όποια πλατφόρμα το φιλοξενεί.

Ο "El Wey" είχε συγκινήσει τον κόσμο του Motocross πριν από λίγους μήνες, με την επάνοδό του. Στις 15 Νοεμβρίου του 2020 είχε χάσει το χέρι του σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και δύο μήνες μετά είχε επιστρέψει στις πίστες. Ο "El Wey" ήθελε να αγωνίζεται με τους υπόλοιπους αρτιμελείς αθλητές και δεν δεχόταν καμία διάκριση.

Γεννημένος το 1997, με τα γενέθλια του σε λίγες ημέρες από τώρα, υπήρξε τρεις φορές πρωταθλητής Αργεντινής, μία φορά πρωταθλητής Supercross στο Περού τερματίζοντας άλλες δύο στην δεύτερη θέση και παράλληλα αγωνιζόμενος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το περασμένο Σάββατο αγωνιζόταν στο Πρωτάθλημα Cordoba Motocross στο San Agustín, όταν έχασε την ζωή του με τον παραπάνω τρόπο.

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS Σπερχειάδα: MEGA GALLERY 3ου αγώνα!

Όλη η δράση αποτυπώνεται στην οθόνη σας από το MOTO!
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024, Σπερχειάδα 3ος
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/5/2024

Ο 3ος αγώνας στην Σπερχειάδα είχε έντονη δράση συμπυκνωμένη σε μία ημέρα εξαιτίας της ακύρωσης της αγωνιστικής δραστηριότητας την πρώτη ημέρα, αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων που επικρατούσαν σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα, εκείνες τις ημέρες.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους αναβάτες να προπονηθούν σε παρακείμενη έκταση χαρίζοντας εικόνες απευθείας βγαλμένες από το Enduro, σε σημείο που η εικόνα μπέρδευε τον κόσμο στα κοινωνικά δίκτυα, βλέποντας τίτλο MOTOCROSS αλλά σε ένα διαφορετικό όμως video που δεν θύμιζε κάτι τέτοιο. Οι εικόνες αυτές έχουν αποτυπωθεί στην συλλογή της πρώτης ημέρας μαζί με τις απονομές!

Για το ρεπορτάζ του αγώνα και τα αναλυτικά αποτελέσματα διαβάζετε εδώ:

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS 3ος Σπερχειάδα: Φανταστικό θέαμα με μπόλικο συναγωνισμό – Πρώτες φωτογραφίες!

AM Supercross 2024, Salt Lake City – O rookie Jett Lawrence με Honda κατακτά το πρωτάθλημα στα 450SX [VIDEO]

Παρακολουθείτε τις συλλογές φωτογραφιών ανά κατηγορία εδώ: