Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS 3ος Σπερχειάδα: Φανταστικό θέαμα με μπόλικο συναγωνισμό – Πρώτες φωτογραφίες!

Ο καιρός δυσκόλεψε τους αναβάτες αλλά δεν έκοψε την φόρα…
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS 3ος Σπερχειάδα: Φανταστικό θέαμα με πολλές με μπόλικο συναγωνισμό – Πρώτες φωτογραφίες!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/5/2024

Φανταστικό θέαμα και σε αρκετά σκέλη μπόλικες προσπεράσεις με “photo-finish” τερματισμούς απολαύσαμε στην Σπερχειάδα όπου η λάσπη δεν μπόρεσε τελικά να κόψει την φόρα των αγωνιζόμενων ή να κερδίσει την διοργάνωση που έκανε την προσπάθειά της και κατάφερε να νικήσεις τις συνθήκες.

Με την χθεσινή ημέρα να ακυρώνεται σε μία σωστή απόφαση, έπρεπε σήμερα να γίνουν όλες οι διαδικασίες με μικρό παράθυρο χρόνου και χωρίς πολλά περιθώρια να μην κυλήσουν όλα βάση προγράμματος. Οι μικρότερες κατηγορίες δυσκολεύτηκαν στην αρχή της ημέρας που ξεκίνησε αρκετά νωρίς αλλά με συντονισμένες προσπάθειες κάθε πρόβλημα προσπεράστηκε. Ο καιρός στο μεταξύ προσπάθησε μέσα σε λίγες ώρες να χωρέσει περισσότερες από μία εποχές, ξεκινώντας την ημέρα με συντήρηση της λάσπης, βγάζοντας ζέστη το μεσημέρι και γυρνώντας και λίγο προς τη βροχή στο τέλος, ώστε να κάνει όλο τον κύκλο για να δυσκολέψει με τις αλλαγές του, τους ανθρώπους της ΛΕΜΣ και τους αγωνιζόμενους. Αμφότεροι τα κατάφεραν εξαιρετικά, αντιμετωπίζοντας την κατάσταση οι πρώτοι και χαρίζοντας θέαμα οι δεύτεροι, με την πίστα να δημιουργεί λούκια αλλά ταυτόχρονα να παραμένει ευχάριστη στην οδήγηση, όπως τουλάχιστον δήλωσε η πλειοψηφία των ερωτηθέντων.

Στην MX1 ο Ράδος (#97 GASGAS) που είχε εξαιρετικό χρόνο στις δοκιμές και ήταν σήμερα σε καταπληκτικό ρυθμό, ζόρισε τον Κουζή (#338 Honda) και στο πρώτο σκέλος σημείωσε πτώση όταν πήγε να προσπεράσει αναβάτη που βρισκόταν σε διαφορετικό γύρο, χάνοντας την ευκαιρία να παλέψει για την πρώτη θέση και αφήνοντας και τον Κρητικό (#160 ΚΤΜ) να περάσει.

Στο δεύτερο σκέλος όμως ο Ράδος ήταν έτοιμος για την επανάληψη του εκπληκτικά γρήγορου ρυθμού, χωρίς απρόοπτα όπως και έκανε με φοβερό θέαμα μαζί με τον Κουζή. Που ήταν τώρα η σειρά του να σημειώσει πτώση. Κατάφερε όμως με μερικά φανταστικά περάσματα σε απίστευτο ρυθμό να κλείσει την απόσταση με τον κόσμο να μην είναι σίγουρος ποιος θα κερδίσει στον τελευταίο γύρο, όπου τερμάτισαν με ελάχιστη διαφορά και τον Ράδο να παίρνει την νίκη! Ταχύτερο χρόνο με σχεδόν ένα δευτερόλεπτο κάτω, είχε ο Κουζής στο δεύτερο σκέλος με τον Κρητικό να κρατά την 3η θέση.

Στην MX300 την τριάδα είχαν σταθερά και στα δύο σκέλη ο Μπάκας (#29 Yamaha) με τον Τζιατζιο (#423 KTM) δεύτερο και τον Τσατσο (#411 Husqvarna) τρίτο σε μία γενικά ίδια κατάταξη σε όλες τις θέσεις!

Στην MX2 ο Κανάκης (#49 ΚΤΜ) με τον Ζούνη (#37 Yamaha) έδωσαν μία δυνατή μάχη με φανταστικό θέαμα και κατέληξαν να τερματίζουν με ένα κλάσμα του δευτερολέπτου και την νίκη οριακά να πηγαίνει στον Ζούνη, έχοντας πάρει την εσωτερική στην τελευταία στροφή και καταφέρνοντας την ελάχιστη αυτή διαφορά. Στον δεύτερο αγώνα τερμάτισαν με μεγαλύτερη διαφορά με τον Κανάκη να μένει στην δεύτερη θέση και τους Κοσμά (#322 KTM) και Λυρίου (#161 Fantic) να κλείνουν αντίστοιχα την τριάδα.

Στην ΜΧ125 ο διαστημικός Μερκούρης (#111 KTM) που κάνει χρόνους της ΜΧ2, πήρε δύο νίκες με διαφορά από Παπαδακη (#177 KTM) και Ταμβακο (#66 Yamaha) αντίστοιχα που εναλλάξ έκλεισαν την τριάδα και στα δύο σκέλη.

Στην OPEN ο Βαγγελακος (#122 Fantic) είχε μία εξαιρετική ημέρα με καταπληκτική οδήγηση σημειώνοντας δύο νίκες ακολουθούμενος από Αυγέρη (#1 Yamaha) και Τζιωρα (#46 ΚΤΜ) στο πρώτο σκέλος και Σωτηρόπουλο (#78 Yamaha) και Δημολιανη (#5 GASGAS) στο δεύτερο.

Κλασική αξία και άπιαστος ο Καρασακαλίδης (#177 GASGAS) που κέρδισε τα δύο σκέλη της MXSENIOR με τον Ζερβα (#240 Honda) και τον Ράπτη (#103 Kawasaki) να κλείνουν την τριάδα στο πρώτο και έπειτα τον Ράπτη να ανεβαίνει στην δεύτερη θέση με την τρίτη να πηγαίνει στον συντάκτη MX του MOTO, τον Δημήτρη Κεραμιδά (#777 Suzuki) που ανέκαμψε και πήρε την θέση του στο βάθρο.

Στην MXWOMEN που αγωνίζεται μαζί τους, οι αδερφές Λάμπρου με την Πασαλη Δεσποινα έκαναν έναν όμορφο αγώνα και πήραν τις θέσεις τους όπου η Λ. Ιωάννα (#7yamaha) πήρε την πρώτη θέση ακολουθούμενη από την Λ. Αμαλία (#17 Yamaha) και τρίτη την Πασαλη Δεσμπινα (#9 KTM).

Στην ΜΧ65 είχαμε πολλές μάχες από τους νεαρούς αναβάτες, ιδιαίτερα στο πρώτο σκέλος που η  πρώτη θέση άλλαξε πολλές φορές και τελικά πήγε στον Τρακαδα (#2 KTM) ενώ ταχύτερο γύρο είχε ο Αρωνης (#55 GASGAS) που τερμάτισε στην 4η θέση. Η δεύτερη και η τρίτη πήγαν αντίστοιχα στους Στρουγκ (#4 Yamaha) και Τσιγκολη (#98 GASGAS). Στον δεύτερο αγώνα η πρώτη θέση πήγε στον Ψαρογιαννη (#228 KTM) με τον Τρακαδα να παίρνει την δεύτερη θέση και τον Αρώνη την τρίτη.

Στην MX85 ο Χατζακης (#21 Yamaha) πήρε την πρώτη νίκη με ταχύτερο γύρο αγώνα στον Κουκαλιώτη (#125 Yamaha) που κράτησε την δεύτερη θέση και τρίτο τον Χατζηβασιλείου (#111 KTM). Στον επόμενο αγώνα ο Κουκαλιώτης πήρε τελικά την νίκη, έχοντας πάλι ταχύτερο γύρο με τον Χατζάκη να κρατά την δεύτερη και τον Τσαλίκη (#114 Yamaha) να ανεβαίνει στην τρίτη θέση του βάθρου.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα αναλυτικά και οι πρώτες φωτογραφίες της ημέρας μαζί με τις απονομές:

Triumph: Άνοιγμα και στο Freestyle Motocross το 2026 με Guillem Navas και TF 450-X

Ο Ισπανός αναβάτης freestyle ενώνει δυνάμεις με την Triumph για μια σεζόν γεμάτη θέαμα και άλματα, στοχεύοντας σε μετάλλια
Triumph FMX
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

20/3/2026

Η βρετανική εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνει το δυναμικό άνοιγμά της στον off-road χώρο και αυτή τη φορά βάζει στο στόχαστρό της τις εντυπωσιακές διοργανώσεις Freestyle Motocross με συνεργάτη τον Ισπανό αναβάτη Guillem Navas.

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Ισπανό freestyler για το 2026, σε μια κίνηση που δείχνει ξεκάθαρα τις φιλοδοξίες της εταιρείας στον κόσμο του off-road και του FMX.

Ο Navas έχει ήδη κερδίσει τρία μετάλλια στα X Games και θα αγωνιστεί φέτος με την TF 450-X, επιδιώκοντας να προσθέσει ακόμη περισσότερα μετάλλια στη συλλογή του και να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχη στο freestyle.

Triumph FMX

Γνωστός για τα εντυπωσιακά του tricks, τη συμπάθειά του στα quarter pipes και το επιθετικό του στυλ στον αέρα, ο Navas έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να καθιερωθεί ως ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στο διεθνές στερέωμα του FMX.

Triumph FMX

Η φετινή του σεζόν ξεκινά δυνατά, με συμμετοχή στα X Games 2026 στo Sacramento των Ηνωμένων Πολιτείων, όπου θα αγωνιστεί στις κατηγορίες Best Whip και Quarter Pipe High Air, στοχεύοντας στο τέταρτο (και ίσως και πέμπτο) μετάλλιο της καριέρας του.

Triumph FMX

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα του περιλαμβάνει το Air Contest στη Γαλλία, το Supercross του Παρισίου και το King of the Whip στη Νότια Αφρική, ολοκληρώνοντας ένα από τα πιο γεμάτα προγράμματα της καριέρας του.

Triumph FMX

TF 450-X

Η επιλογή της TF 450-X δεν είναι τυχαία. Η νέα motocross μοτοσυκλέτα της Triumph έχει εξελιχθεί με τη συμβολή θρύλων όπως ο Ricky Carmichael, κατά πολλούς τον πλέον επιτυχημένο αναβάτη ΜΧ και SX, καθώς και ο πεντάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro, Ivan Cervantes.

Triumph FMX

Ο Paul Stroud εμπορικός διευθυντής της Triumph τόνισε: "Η δημιουργικότητα, η τεχνική ακρίβεια και η διάθεση του Guillem να ξεπερνά τα όρια αντικατοπτρίζουν απόλυτα όσα θέλουμε να πετύχουμε στο off-road πρόγραμμα της Triumph."

Triumph FMX

Από την πλευρά του, ο Guillem Navas δήλωσε: "Με την Triumph μπαίνω στο 2026 έτοιμος να πάω πιο ψηλά και πιο μακριά από ποτέ. Δεν έχω ξανανιώσει τόσο άνετα πάνω σε μοτοσυκλέτα, το πλαίσιο της TF 450-X μου δίνει την αυτοπεποίθηση να εξελίξω τα κόλπα μου ακόμη περισσότερο."

Triumph FMX

Πέρα από τις διοργανώσεις, ο Navas θα αξιοποιήσει την TF 450-X και σε δημιουργικά projects και άλματα αναδεικνύοντας την πολυχρηστικότητα της μοτοσυκλέτας και τη φαντασία του ίδιου.

 

Triumph FMX

Διαθέσιμη τώρα

Η TF 450-X είναι ήδη διαθέσιμη στο δίκτυο αντιπροσώπων motocross και enduro της Triumph, με τιμή που ξεκινά από 11.890 ευρώ στην ελληνική αγορά, φέρνοντας την αγωνιστική τεχνολογία πιο κοντά στο κοινό.

Triumph FMX

Με αυτή τη συνεργασία, η Triumph δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν αρκείται στο να συμμετέχει απλώς στις εξελίξεις στο off-road , αλλά θέλει να τις ορίζει. Και με έναν αναβάτη όπως ο Guillem Navas, το θέαμα είναι μάλλον εγγυημένο.