Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS 3ος Σπερχειάδα: Φανταστικό θέαμα με μπόλικο συναγωνισμό – Πρώτες φωτογραφίες!

Ο καιρός δυσκόλεψε τους αναβάτες αλλά δεν έκοψε την φόρα…
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS 3ος Σπερχειάδα: Φανταστικό θέαμα με πολλές με μπόλικο συναγωνισμό – Πρώτες φωτογραφίες!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/5/2024

Φανταστικό θέαμα και σε αρκετά σκέλη μπόλικες προσπεράσεις με “photo-finish” τερματισμούς απολαύσαμε στην Σπερχειάδα όπου η λάσπη δεν μπόρεσε τελικά να κόψει την φόρα των αγωνιζόμενων ή να κερδίσει την διοργάνωση που έκανε την προσπάθειά της και κατάφερε να νικήσεις τις συνθήκες.

Με την χθεσινή ημέρα να ακυρώνεται σε μία σωστή απόφαση, έπρεπε σήμερα να γίνουν όλες οι διαδικασίες με μικρό παράθυρο χρόνου και χωρίς πολλά περιθώρια να μην κυλήσουν όλα βάση προγράμματος. Οι μικρότερες κατηγορίες δυσκολεύτηκαν στην αρχή της ημέρας που ξεκίνησε αρκετά νωρίς αλλά με συντονισμένες προσπάθειες κάθε πρόβλημα προσπεράστηκε. Ο καιρός στο μεταξύ προσπάθησε μέσα σε λίγες ώρες να χωρέσει περισσότερες από μία εποχές, ξεκινώντας την ημέρα με συντήρηση της λάσπης, βγάζοντας ζέστη το μεσημέρι και γυρνώντας και λίγο προς τη βροχή στο τέλος, ώστε να κάνει όλο τον κύκλο για να δυσκολέψει με τις αλλαγές του, τους ανθρώπους της ΛΕΜΣ και τους αγωνιζόμενους. Αμφότεροι τα κατάφεραν εξαιρετικά, αντιμετωπίζοντας την κατάσταση οι πρώτοι και χαρίζοντας θέαμα οι δεύτεροι, με την πίστα να δημιουργεί λούκια αλλά ταυτόχρονα να παραμένει ευχάριστη στην οδήγηση, όπως τουλάχιστον δήλωσε η πλειοψηφία των ερωτηθέντων.

Στην MX1 ο Ράδος (#97 GASGAS) που είχε εξαιρετικό χρόνο στις δοκιμές και ήταν σήμερα σε καταπληκτικό ρυθμό, ζόρισε τον Κουζή (#338 Honda) και στο πρώτο σκέλος σημείωσε πτώση όταν πήγε να προσπεράσει αναβάτη που βρισκόταν σε διαφορετικό γύρο, χάνοντας την ευκαιρία να παλέψει για την πρώτη θέση και αφήνοντας και τον Κρητικό (#160 ΚΤΜ) να περάσει.

Στο δεύτερο σκέλος όμως ο Ράδος ήταν έτοιμος για την επανάληψη του εκπληκτικά γρήγορου ρυθμού, χωρίς απρόοπτα όπως και έκανε με φοβερό θέαμα μαζί με τον Κουζή. Που ήταν τώρα η σειρά του να σημειώσει πτώση. Κατάφερε όμως με μερικά φανταστικά περάσματα σε απίστευτο ρυθμό να κλείσει την απόσταση με τον κόσμο να μην είναι σίγουρος ποιος θα κερδίσει στον τελευταίο γύρο, όπου τερμάτισαν με ελάχιστη διαφορά και τον Ράδο να παίρνει την νίκη! Ταχύτερο χρόνο με σχεδόν ένα δευτερόλεπτο κάτω, είχε ο Κουζής στο δεύτερο σκέλος με τον Κρητικό να κρατά την 3η θέση.

Στην MX300 την τριάδα είχαν σταθερά και στα δύο σκέλη ο Μπάκας (#29 Yamaha) με τον Τζιατζιο (#423 KTM) δεύτερο και τον Τσατσο (#411 Husqvarna) τρίτο σε μία γενικά ίδια κατάταξη σε όλες τις θέσεις!

Στην MX2 ο Κανάκης (#49 ΚΤΜ) με τον Ζούνη (#37 Yamaha) έδωσαν μία δυνατή μάχη με φανταστικό θέαμα και κατέληξαν να τερματίζουν με ένα κλάσμα του δευτερολέπτου και την νίκη οριακά να πηγαίνει στον Ζούνη, έχοντας πάρει την εσωτερική στην τελευταία στροφή και καταφέρνοντας την ελάχιστη αυτή διαφορά. Στον δεύτερο αγώνα τερμάτισαν με μεγαλύτερη διαφορά με τον Κανάκη να μένει στην δεύτερη θέση και τους Κοσμά (#322 KTM) και Λυρίου (#161 Fantic) να κλείνουν αντίστοιχα την τριάδα.

Στην ΜΧ125 ο διαστημικός Μερκούρης (#111 KTM) που κάνει χρόνους της ΜΧ2, πήρε δύο νίκες με διαφορά από Παπαδακη (#177 KTM) και Ταμβακο (#66 Yamaha) αντίστοιχα που εναλλάξ έκλεισαν την τριάδα και στα δύο σκέλη.

Στην OPEN ο Βαγγελακος (#122 Fantic) είχε μία εξαιρετική ημέρα με καταπληκτική οδήγηση σημειώνοντας δύο νίκες ακολουθούμενος από Αυγέρη (#1 Yamaha) και Τζιωρα (#46 ΚΤΜ) στο πρώτο σκέλος και Σωτηρόπουλο (#78 Yamaha) και Δημολιανη (#5 GASGAS) στο δεύτερο.

Κλασική αξία και άπιαστος ο Καρασακαλίδης (#177 GASGAS) που κέρδισε τα δύο σκέλη της MXSENIOR με τον Ζερβα (#240 Honda) και τον Ράπτη (#103 Kawasaki) να κλείνουν την τριάδα στο πρώτο και έπειτα τον Ράπτη να ανεβαίνει στην δεύτερη θέση με την τρίτη να πηγαίνει στον συντάκτη MX του MOTO, τον Δημήτρη Κεραμιδά (#777 Suzuki) που ανέκαμψε και πήρε την θέση του στο βάθρο.

Στην MXWOMEN που αγωνίζεται μαζί τους, οι αδερφές Λάμπρου με την Πασαλη Δεσποινα έκαναν έναν όμορφο αγώνα και πήραν τις θέσεις τους όπου η Λ. Ιωάννα (#7yamaha) πήρε την πρώτη θέση ακολουθούμενη από την Λ. Αμαλία (#17 Yamaha) και τρίτη την Πασαλη Δεσμπινα (#9 KTM).

Στην ΜΧ65 είχαμε πολλές μάχες από τους νεαρούς αναβάτες, ιδιαίτερα στο πρώτο σκέλος που η  πρώτη θέση άλλαξε πολλές φορές και τελικά πήγε στον Τρακαδα (#2 KTM) ενώ ταχύτερο γύρο είχε ο Αρωνης (#55 GASGAS) που τερμάτισε στην 4η θέση. Η δεύτερη και η τρίτη πήγαν αντίστοιχα στους Στρουγκ (#4 Yamaha) και Τσιγκολη (#98 GASGAS). Στον δεύτερο αγώνα η πρώτη θέση πήγε στον Ψαρογιαννη (#228 KTM) με τον Τρακαδα να παίρνει την δεύτερη θέση και τον Αρώνη την τρίτη.

Στην MX85 ο Χατζακης (#21 Yamaha) πήρε την πρώτη νίκη με ταχύτερο γύρο αγώνα στον Κουκαλιώτη (#125 Yamaha) που κράτησε την δεύτερη θέση και τρίτο τον Χατζηβασιλείου (#111 KTM). Στον επόμενο αγώνα ο Κουκαλιώτης πήρε τελικά την νίκη, έχοντας πάλι ταχύτερο γύρο με τον Χατζάκη να κρατά την δεύτερη και τον Τσαλίκη (#114 Yamaha) να ανεβαίνει στην τρίτη θέση του βάθρου.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα αναλυτικά και οι πρώτες φωτογραφίες της ημέρας μαζί με τις απονομές:

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS Σπερχειάδα: MEGA GALLERY 3ου αγώνα!

Όλη η δράση αποτυπώνεται στην οθόνη σας από το MOTO!
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024, Σπερχειάδα 3ος
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/5/2024

Ο 3ος αγώνας στην Σπερχειάδα είχε έντονη δράση συμπυκνωμένη σε μία ημέρα εξαιτίας της ακύρωσης της αγωνιστικής δραστηριότητας την πρώτη ημέρα, αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων που επικρατούσαν σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα, εκείνες τις ημέρες.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους αναβάτες να προπονηθούν σε παρακείμενη έκταση χαρίζοντας εικόνες απευθείας βγαλμένες από το Enduro, σε σημείο που η εικόνα μπέρδευε τον κόσμο στα κοινωνικά δίκτυα, βλέποντας τίτλο MOTOCROSS αλλά σε ένα διαφορετικό όμως video που δεν θύμιζε κάτι τέτοιο. Οι εικόνες αυτές έχουν αποτυπωθεί στην συλλογή της πρώτης ημέρας μαζί με τις απονομές!

Για το ρεπορτάζ του αγώνα και τα αναλυτικά αποτελέσματα διαβάζετε εδώ:

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS 3ος Σπερχειάδα: Φανταστικό θέαμα με μπόλικο συναγωνισμό – Πρώτες φωτογραφίες!

AM Supercross 2024, Salt Lake City – O rookie Jett Lawrence με Honda κατακτά το πρωτάθλημα στα 450SX [VIDEO]

Παρακολουθείτε τις συλλογές φωτογραφιών ανά κατηγορία εδώ: