Ανανεωμένα BMW G310 GS & R!

Διακριτικές αλλαγές στην εμφάνιση
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

21/4/2020

Το πρώτο από τα δύο μοντέλα της σειράς των 310 που βγήκε απ’ τις πόρτες του εργοστασίου ήταν το G310R το 2015, ενώ ένα χρόνο αργότερα ακολούθησε και η adventure έκδοση που χρησιμοποιεί τον ίδιο μονοκύλινδρο κινητήρα των 313cc με τα 34 άλογα, το G310GS. Πρόκειται για τις δύο μικρότερες σε κυβισμό μοτοσυκλέτες που υπάρχουν στη γκάμα της BMW και είναι απ’ τα πιο σημαντικά μοντέλα της, καθώς αποτελούν entry level προτάσεις για τον κόσμο των δύο τροχών αλλά και της βαυαρικής εταιρείας. Έκτοτε, έχουν περάσει αρκετά χρόνια χωρίς να δεχθούν καμία αλλαγή, ενώ τώρα σε μια απ’ τις πιο δύσκολες στιγμές των τελευταίων δεκαετιών για την ανθρωπότητα, ήρθε η ώρα να ανανεωθούν.

Υπό κανονικές συνθήκες, από τη 1η Ιανουαρίου του 2021, όλες οι μοτοσυκλέτες που δεν πληρούν τις προδιαγραφές Euro5 δεν θα επιτρέπεται να πωλούνται στην Ευρώπη, όμως με την πανδημία υπάρχουν αρκετά εργοστάσια που έχουν ζητήσει να γίνει η παράταση των προδιαγραφών για το 2022, λόγω της ζημιάς που έχει προκληθεί στις πωλήσεις και στο στοκ των Euro4 μοντέλων.

Η BMW φαίνεται πως συνεχίζει ακάθεκτη το πλάνο ανανέωσης της γκάμας της κι έτσι ο κατασκοπικός φακός του Rideapart έπιασε τους αναβάτες της να δοκιμάζουν σε δημόσιους δρόμους τα ανανεωμένα G310 R & GS. Πέρα απ’ τις αλλαγές που αναμένονται στον κινητήρα ώστε να γίνει Euro5, η BMW ανανέωσε και την εμφάνισή τους με μικρές πινελιές, ενώ παραμένει άγνωστο το κατά πόσο και αν θα επηρεαστούν οι επιδόσεις των μοτοσυκλετών. Αρχικά και τα δύο μοντέλα απέκτησαν νέο LED προβολέα, με κατακόρυφη διάταξη για τη μικρή και μεγάλη σκάλα, ενώ αντίστοιχης τεχνολογίας είναι και τα φλας. Ωστόσο, κανείς δεν μας εγγυάται ότι τα LED φωτιστικά σώματα θα είναι στο βασικό εξοπλισμό και δεν θα αποτελούν μέρος του πρόσθετου εξοπλισμού.

Τα ανανεωμένα μοντέλα παραμένουν πιστά στη σχεδιαστική ταυτότητα των υφιστάμενων G310 R & GS με τις αλλαγές να είναι διακριτικές, όπως συνηθίζει να κάνει η BMW. Το R έχει αποκτήσει μια όχι και τόσο επιθετική σχεδίαση, με λιγότερες γωνίες στο ρεζερβουάρ και στα πλαστικά μέρη. Στο GS απ’ την άλλη, τα πλαϊνά πλαστικά δείχνουν να έχουν αποκτήσει μια ελαφρώς πιο αιχμηρή σχεδίαση, με τον προβολέα να είναι μικρότερος σε διαστάσεις συγκριτικά με το υφιστάμενο G310GS.

Τέλος, ο περιφερειακός εξοπλισμός δεν φαίνεται να έχει πολλές αλλαγές με τις ζάντες να διατηρούν το ίδιο σχέδιο, όπως και τα δισκόφρενα.

Ετικέτες

CFMOTO MT-X - Στην παραγωγή για την αγορά της Κίνας

Στο διαδίκτυο έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της έγκρισης τύπου
CFMOTO MT-X
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/5/2024

Το CFMOTO MT-X Adventure concept που είδαμε στην EICMA 2023 ετοιμάζεται για να βγει στην αγορά της Κίνας, όπως δείχνουν τα έγγραφα πιστοποίησης που κυκλοφόρησαν στον ασιατικό τύπο.

Με βάση τις φωτογραφίες της έγκρισης τύπου, το MT-X διατηρεί σε μεγάλο βαθμό το design του concept. Ελαφρώς διαφορετικά δείχνουν τα πλαϊνά πλαστικά του ψυγείου και εκείνα της ουράς, ενώ η ίσια Rally σέλα αντικαταστάθηκε από μια δυο επιπέδων.

CFMOTO MT-X

Δυο είναι οι εκδόσεις του MT-X, μια με ψηλό φτερό και μια με χαμηλό, ενώ στα φρένα οι ακτινικές δαγκάνες της Brembo του concept μοντέλου έδωσαν τη θέση τους σε πιο οικονομικές -δείχνουν να είναι της J.Juan. Φυσικά η εξάτμιση στην έκδοση παραγωγής δεν θα είναι της Akrapovic, ενώ στα τεχνικά χαρακτηριστικά του MT-X βρίσκουμε το βάρος της μοτοσυκλέτας με υγρά, στα 214 κιλά, και στα 235 με τρεις βαλίτσες. Οι τροχοί έχουν διαστάσεις 21 και 18 ίντσες, ενώ είναι ακτινωτοί, με τα ελαστικά να έχουν διάσταση 90 μπροστά και 150 πίσω και το μεταξόνιο ανακοινώνεται στα 1.530 mm. Η τελική ταχύτητα αναφέρεται στα 192 χλμ/ώρα.

mt-x

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 799 κ.εκ. προέρχεται από την ΚΤΜ, αποδίδοντας 94 hp και 7,85 kgm ροπής, απόδοση ίδια με του CFMOTO 800MT.

Η κάθετα τοποθετημένη ψηφιακή οθόνη οργάνων παραμένει, ενώ θα είναι TFT και θα έχει συνδεσιμότητα.

Στον εξοπλισμό της κορυφαίας έκδοσης της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνεται δικάναλο ABS 9.3MP της Bosch, Cruise Control, IMU μονάδα 6 αξόνων, TCS, αναρτήσεις είναι της KYB, shifter, Riding Modes, θερμαινόμενη σέλα, κ.α..

Καθώς η γκάμα MT της CFMOTO έχει ήδη πολλές εκδόσεις, και κυβισμούς, στην Ευρώπη, κρίνεται αρκετά αμφίβολο να δούμε ΚΑΙ το MT-X να έρχεται προς τα μέρη μας, με πιθανότερη εκδοχή να παραμείνει ασιατικό μοντέλο και μόνο.

Ετικέτες