Beta RR Racing 2024 - Αλλαγές σε κινητήρα, πλαίσιο, φρένα και γραφικά

Νέος κινητήρας με δύο μπουζί στο RR 300 Racing, νέος κινητήρας στο RR 125 Racing, νέο πλαίσιο και τρόμπα πίσω φρένου σε όλα πλην των RR 125 και RR 200
motomag Beta RR Racing 2024 – Αλλαγές σε κινητήρα, πλαίσιο, φρένα και γραφικά
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

6/10/2023

H Beta προχώρησε σε αλλαγές στα μοντέλα της RR Racing σειράς για το 2024, με το RR Racing 125 να αποκτά νέο κινητήρα, το RR Racing 300 να αποκτά νέο κινητήρα με δύο μπουζί, σχεδόν όλα τα μοντέλα της enduro σειράς (εξαιρουμένων των RR 125 και 200) να αποκτούν νέο πλαίσιο, ενώ νέα είναι η τρόμπα του πίσω φρένου (εξαιρουμένων των RR 125 και 200) και τα γραφικά σε όλα τα μοντέλα της RR Racing σειράς.

Οι μοτοσυκλέτες της σειράς RR Racing της Beta αποτελούν τις κορυφαίες, Race-Ready εκδόσεις των Enduro RR, με την ιταλική εταιρεία να προχωρά για το 2024 σε σειρά αναβαθμίσεων σε όλα της σχεδόν τα μοντέλα.

RR 300 Racing

Το Beta RR 300 Racing για τη νέα χρονιά αποκτά νέο δίχρονο κινητήρα με νέα κυλινδροκεφαλή η οποία εφοδιάζεται με δύο μπουζί για πιο αποδοτική καύση. Ταυτόχρονα μειώνεται η κατανάλωση, ενώ γίνεται πιο ομαλή η απόδοση καθώς αυξάνεται η ροπή και η ισχύς που προσφέρει ο κινητήρας σε όλο το φάσμα λειτουργίας. Κάθε μπουζί διαχειρίζεται από εντελώς ξεχωριστό ηλεκτρικό σύστημα που σημαίνει πως αν κάποιο μπουζί βραχυκυκλώσει ο κινητήρας εξακολουθεί να λειτουργεί (έστω και με μικρότερη απόδοση) επιτρέποντας στον αναβάτη να συνεχίσει την οδήγηση. Στο Beta RR 300 Racing νέο είναι και το πλαίσιο, οι δοκοί στην περιοχή του λαιμού έχουν μεγαλώσει κατά 1 εκατοστό για μεγαλύτερη ακαμψία, κάτι που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ακρίβεια στις στροφές σύμφωνα με την Beta. Έτσι το κράτημα παρουσιάζεται βελτιωμένο ενώ πιο άμεσες είναι πληροφόρηση και απόκριση. Η διαφορά αυτή η οποία προέρχεται από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Beta Factory Racing Team, έχει επιφέρει μια σειρά επιπλέον αλλαγών όπως στις βάσεις στήριξης του κινητήρα και των υπόλοιπων εξαρτημάτων που στηρίζονται στο πλαίσιο, όπως οι βάσεις για τα μαρσπιέ που έχουν γίνει πιο στενές για να μη βρίσκουν στο έδαφος όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται υπό κλίση. Οι αλλαγές για το 2024 συνεχίζονται καθώς το RR 300 Racing έχει αποκτήσει νέα τρόμπα της Nissin στο πίσω φρένο για καλύτερη απόδοση ενώ νέα είναι και τα γραφικά του μοντέλου.

Beta

RR 125 Racing

Το Beta RR 125 Racing έχει έναν νέο δίχρονο κινητήρα, με νέο κύλινδρο, νέες θυρίδες και ένα νέο σύστημα βαλβίδας εξαγωγής, που κάνουν την απόκριση του κινητήρα πιο άμεση, αυξάνοντας την απόδοση χωρίς να χαθεί η ροπή στις χαμηλές στροφές. Νέο είναι το πλαίσιο με τις δοκούς στην περιοχή του λαιμού να έχουν μεγαλώσει κατά 1 εκατοστό όπως και στο μεγαλύτερο μοντέλο 300 με τα ίδια οφέλη. Όπως και στο 300, έτσι και εδώ οι βάσεις για τα μαρσπιέ έχουν γίνει πιο στενές για να μη βρίσκουν στο έδαφος όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται υπό κλίση, και το 125 διαθέτει και αυτό νέα τρόμπα της Nissin στο πίσω φρένο για καλύτερη απόδοση. Τέλος νέα είναι και τα γραφικά του μοντέλου.

Beta

Στα δυνατά σημεία της κορυφαίας σειράς Enduro RR Racing της Beta για το 2024 περιλαμβάνονται και τα κάτωθι:

Σε όλες τις μοτοσυκλέτες έχει τοποθετηθεί νέα τρόμπα της Nissin στο πίσω φρένο, με μεγαλύτερη απόδοση (εξαιρουμένα τα μοντέλα 125 και 200).

Το Traction Control, το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, είναι πλέον βασικό χαρακτηριστικό των τετράχρονων κινητήρων της σειράς και φυσικά βρίσκεται και στη σειρά Model Year 2024.

Όσον αφορά στα δίχρονα μοντέλα, να πούμε πως για χάρη του μικρότερου βάρους η Beta έχει παραμείνει πιστή στο pre-mix σύστημα με τον αναβάτη να πρέπει ο ίδιος να ανακατέψει λιπαντικό και καύσιμο για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του, αν και υπάρχει δυνατότητα για εφαρμογή / χρήση αντλίας λαδιού αν έτσι θέλετε.

Στις αναρτήσεις η σειρά RR Racing του 2024 είναι εξοπλισμένη με ένα πλήρως ρυθμιζόμενο 48άρι ανεστραμμένο πιρούνι AOS κλειστού φυσιγγίου της Kayaba, με ανωδιωμένα εσωτερικά μέρη και νέα επεξεργασία, που μειώνουν τις τριβές, και με ένα επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ C46 RCU Mono. Η Beta αναφέρει πως αμφότερες οι αναρτήσεις εξελίχθηκαν σε συνεργασία KYB-Beta, με οφέλη τόσο στη μεγαλύτερη ακρίβεια λειτουργίας όσο και στη βελτιωμένη άνεση του αναβάτη.

Beta

Racing Εξοπλισμός

  • Quick release άξονας μπροστινού τροχού για ταχύτερη αφαίρεση/τοποθέτηση
  • Ενισχυμένες χούφτες δύο υλικών σχεδιασμένες και κατασκευασμένες από τη Beta σε διχρωμία κόκκινο και μπλε
  • Πιο μεγάλα, ergal μαρσπιέ με ατσάλινες μύτες
  • Γρανάζι πίσω τροχού με ανοδιωμένο αλουμινένιο κέντρο και ατσάλινα δόντια
  • Μπλε αγωνιστική σέλα με αντιολισθητικό υλικό και θήκη
  • Μαύρα ανοδιωμένα πεντάλ φρένου και λεβιέ ταχυτήτων
  • Κόκκινες αλουμινένιες τάπες λαδιού (κινητήρα & κιβωτίου ταχυτήτων) και φίλτρου λαδιού
  • Κόκκινος ergal οδηγός αλυσίδας
  • Racing γραφικά και αυτοκόλλητα στα στεφάνια των τροχών
Beta
Ετικέτες

BMW - Έρχεται νέο γυμνό μοντέλο με τον θηριώδη boxer των 1.800 κυβικών!

Ο CEO των Βαυαρών, Markus Flasch μας ιντριγκάρει στο instagram με teaser φωτογραφίες και το τσιτάτο... “κάτι μεγάλο ετοιμάζεται”
BMW νέο μοντέλο με τον μεγάλο Boxer των 1.800 κ.εκ.
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

17/5/2024

Από τον Απρίλιο ο CEO της BMW Motorrad, Markus Flasch έχει ξεκινήσει στον προσωπικό του λογοαριασμό στο instagram να ποστάρει teaser φωτογραφίες, με τα τσιτάτα “something big is coming” (κάτι μεγάλο έρχεται) και "time to bring some color into the game" (ώρα να βάλουμε λίγο χρώμα στο παιχνίδι), ανεβάζοντας την προσμονή για το τι μπορεί να ετοιμάζει η BMW, με τον μεγαλύτερο σε κυβισμό boxer που έχει ποτέ κατασκευάσει μέχρι σήμερα.

Αυτή τη στιγμή, η BMW έχει στην γκάμα της έναν κτηνώδη κινητήρα 1.800 κυβικών, τον οποίο κατασκεύασε αρχικά για να εξοπλίσει το θηριώδες μοντέλο της, R18. Όπως φαίνεται όμως, στόχος της δεν είναι να μείνει μόνο στις διάφορες εκδόσεις του εν λόγω cruiser, αλλά μάλλον στα άμεσα σχέδιά της είναι να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο την γκάμα της, εξοπλίζοντας και μοντέλα άλλων κατηγοριών με το μηχανολογικό της μεγαθήριο.

BMW – Ετοιμάζει νέο μοντέλο με τον boxer των 1.800 κυβικών!

Η πρώτη ένδειξη ήρθε στις 9 Απριλίου του 2024 ο Flasch ανέβασε μία φωτογραφία, όπου φαίνεται το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, από το οποίο είτε λείπει η σέλα, είτε μιλάμε για bobber στιλ με το σήμα κατατεθέν κενό πάνω από τον πίσω τροχό και ο εκτεθειμένος άξονας, έχοντας όμως διαφορετικό -και πολύ εντυπωσιακό- ψαλίδι από του R18. Εντυπωσιακή είναι και η μασίφ ζάντα που παραπέμπει άμεσα σε cruiser / custom κατηγορία, ενώ εξίσου ενδιαφέρον είναι και το χαμηλό προφίλ του σπορ ελαστικού.

Something big is coming

Λίγο καιρό αργότερα, στις 16 Μαΐου 2024, ο CEO της BMW Motorrad ανέβασε μία ακόμα φωτογραφία στα κοινωνικά του δίκτυα, όπου βλέπουμε να κοιτάζει την υπό κατασκευή μοτοσυκλέτα, από την οποία βλέπουμε τη μισή, από πίσω. Πέρα από τον δεξιό κύλινδρο, ο οποίος φαίνεται καθαρά, στην φωτογραφία μπορούμε να διακρίνουμε και ένα άβαφο αλουμινένιο ρεζερβουάρ, που θυμίζει αρκετά αυτό του R nineT, αλλά και ένα τιμόνι τύπου fatbar. Τα δύο αυτά στοιχεία από μόνα τους είναι αρκετά για να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται για κάποια νέα έκδοση του R18, με την διάταξη που έχουν τοποθετηθεί να προδίδουν ότι πιθανότατα μιλάμε για κάποιο γυμνό roadster / power cruiser μοντέλο. Εκτός από αυτά, φαίνεται ότι μπροστά το συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι χωρίς ρυθμίσεις έχει αντικατασταθεί από ένα ευμέγεθες ανεστραμμένο, το οποίο μοιάζει να είναι ρυθμιζόμενο!

 

BMW – Ετοιμάζει νέο μοντέλο με τον boxer των 1.800 κυβικών!

Ακόμη ένα στοιχείο ότι πρέπει να περιμένουμε κάτι νέο από την BMW, βρίσκεται κρυμμένο επιμελώς στο δελτίο τύπου που έστειλε για την συμμετοχή της στο Concorso d’Eleganza 2024, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Villa d’Este της Ιταλίας. Βλέπουμε ότι οι Βαυαροί, μετά και την συμμετοχή τους στην EICMA 2023 έχουν αρχίσει να αφήνουν πίσω την περίοδο της εσωστρέφειας, κατανοώντας ότι δεν γίνεται να πουλάς μοτοσυκλέτες από το διαδίκτυο. Επιστρέφοντας στο δελτίο τύπου και περνώντας το μία πιο προσεκτική ματιά, βλέπουμε τις κωδικές λέξεις “rock ‘n’ roll”, φράση που είχε χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση του πρώτου R 18, το 2020.

BMW – Ετοιμάζει νέο μοντέλο με τον boxer των 1.800 κυβικών!

Το πιο πιθανό είναι το γράμμα “R” να παραμείνει στην ονομασία του μοντέλου, μιας και με αυτό η BMW έχει επιλέξει να συμβολίζει όλα της τα μοντέλα που χρησιμοποιούν boxer κινητήρα. Το ίδιο ισχύει και για το “18”, που υποδηλώνει τον κυβισμό του μοντέλου. Οι διαφορές όμως που φαίνονται στο μοντέλο μιλούν για διαφορετικό στιλ, με μεγαλύτερη έμφαση στις επιδόσεις. Δυνατή υποψηφιότητα θέτει κάποια έκδοση με την κωδική ονομασία R18 nineT, ερχόμενο να βρεθεί πάνω από το R12 nineT, το οποίου παρουσιάστηκε ως μοντέλο του 2024. Στην περίπτωση που τελικώς μιλάμε για ένα roadster μοντέλο, τότε εικάζουμε ότι θα αλλάξει και η απόδοση του boxer των 1.802 κυβικών, προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στον νέο του ρόλο. Έτσι, από τους 91 ίππους στις 4.750 στροφές, υπολογίζουμε ότι θα ξεπεράσει τους 100 ίππους, ανεβάζοντας ίσως ελαφρώς και τις στροφές του κινητήρα -η μεγάλη αδράνεια των κινούμενων μερών δεν επιτρέπει πολύ μεγάλες μεταβολές προς τα πάνω στο στροφόμετρο.

Όπως και να ‘χει, δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε για πολύ ακόμα. Στις 24 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το Concorso d’Eleganza. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου των Βαυαρών, η ημέρα έναρξης της ετήσιας εκδήλωσης θα είναι και αυτή που θα παρουσιάσουν τα μοντέλα τους. Ανάμεσα στα διάφορα αυτοκίνητα του ομίλου, περιμένουμε να δούμε και την νέα “rock ‘n’ roll” μοτοσυκλέτα, με τον μεγαλύτερο σε κυβισμό boxer κινητήρα που έχουν κατασκευάσει ποτέ να βρίσκει μία ακόμα εφαρμογή.

Ετικέτες