BMW R 18 The Crown - Ένα μοναδικό custom για τα 100 χρόνια BMW Motorrad

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια των BMW Motorrad Days 2023
BMW R18 The Crown
Από το

motomag

10/7/2023

Ο Dirk Oehlerking ιδιοκτήτης του βελτιωτικού οίκου Kingston Custom δημιούργησε ένα ξεχωριστό BMW R 18, με ονομασία The Crown (Το Στέμμα), το οποίο αν μη τι άλλο δεν θυμίζει σε τίποτα το cruiser μοντέλο της γερμανικής εταιρείας.

Ο Γερμανός Oehlerking έχει δημιουργήσει τη δική του παράδοση στο customizing μοτοσυκλετών της BMW, ωστόσο η νέα του δημιουργία ανεβάζει τον πήχη πολλά σκαλιά πέρα από τις προηγούμενες μοτοσυκλέτες του. Το R 18 The Crown, είναι το απόσταγμα των μέχρι σήμερα δημιουργιών του, καθώς ο Oehlerking εδώ και 30 χρόνια παρουσιάζει ασυνήθιστες και μοναδικές μοτοσυκλέτες. Η βάση του Oehlerking ήταν μια BMW R 18 την οποία "έγδυσε" και μετά... "έντυσε" και πάλι με ένα ιδιαίτερο κοστούμι, ώστε να δημιουργήσει την τελική μορφή της R 18 The Crown, μιας μοτοσυκλέτας που “γεννήθηκε” για να τιμήσει τα 100 χρόνια BMW Motorrad. Ο Γερμανός σχεδιαστής αρχικά δούλεψε με χαρτί και σκληρό αφρό για να δημιουργήσει το σχήμα και τις γραμμές της νέας μοτοσυκλέτας. Στόχος του design ήταν η δυναμική, κομψή και πρωτοποριακή εμφάνιση. Ταυτόχρονα έπρεπε η σύγχρονη τεχνολογία να προσαρμοστεί στο design της μοτοσυκλέτας. Εντελώς νέα είναι η ανάρτηση μπροστά, με διπλά ψαλίδια, ενώ το ρεζερβουάρ χωρητικότητας 8 λίτρων και μέρη του αλουμινένιου φαίρινγκ, κόπηκαν, άλλαξαν κλίση και κατασκευάστηκαν στο χέρι.

BMW R 18 The Crown

Ο κινητήρας και η πίσω ανάρτηση δεν έχουν αλλαγές, αλλά οι εξαγωγές των εξατμίσεων από ανοξείδωτο χάλυβα κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στο χέρι. Πολλά εξαρτήματα της βασικής έκδοσης του μοντέλου -BMW R 18- , όπως ο προβολέας, το όργανο, οι διακόπτες και τα μαρσπιέ έχουν ενσωματωθεί άριστα στη νέα ιδέα του BMW R 18 The Crown. Αντίθετα, ο συμπλέκτης και τα φρένα της Magura, το πίσω φτερό, η μονοκόμματη σέλα από αλουμίνιο πάχους 2 χλστ. που καλύπτεται με γνήσιο δέρμα είναι νέα. Για κερασάκι στην τούρτα στο R 18 The Crown ο Γερμανός σχεδιαστής άφησε τον ιδιαίτερο χρωματικό συνδυασμό. Ο χρωματισμός Champagne Platinum του R 18 The Crown βασίζεται στο χρώμα πέρλας, ενώ συμπληρώνεται από το έμβλημα της βαυαρικής μάρκας διακοσμημένο με ένα μικρό στέμμα. To BMW R 18 The Crown εκτέθηκε στο κοινό στο Βερολίνο από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου στην εκδήλωση BMW Motorrad Days, στα πλαίσια εορτασμών των 100 ετών BMW Motorrad.

BMW R 18 The CrownBMW R 18 The CrownBMW R 18 The Crown

Ετικέτες

CFMOTO MT-X - Στην παραγωγή για την αγορά της Κίνας

Στο διαδίκτυο έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της έγκρισης τύπου
CFMOTO MT-X
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/5/2024

Το CFMOTO MT-X Adventure concept που είδαμε στην EICMA 2023 ετοιμάζεται για να βγει στην αγορά της Κίνας, όπως δείχνουν τα έγγραφα πιστοποίησης που κυκλοφόρησαν στον ασιατικό τύπο.

Με βάση τις φωτογραφίες της έγκρισης τύπου, το MT-X διατηρεί σε μεγάλο βαθμό το design του concept. Ελαφρώς διαφορετικά δείχνουν τα πλαϊνά πλαστικά του ψυγείου και εκείνα της ουράς, ενώ η ίσια Rally σέλα αντικαταστάθηκε από μια δυο επιπέδων.

CFMOTO MT-X

Δυο είναι οι εκδόσεις του MT-X, μια με ψηλό φτερό και μια με χαμηλό, ενώ στα φρένα οι ακτινικές δαγκάνες της Brembo του concept μοντέλου έδωσαν τη θέση τους σε πιο οικονομικές -δείχνουν να είναι της J.Juan. Φυσικά η εξάτμιση στην έκδοση παραγωγής δεν θα είναι της Akrapovic, ενώ στα τεχνικά χαρακτηριστικά του MT-X βρίσκουμε το βάρος της μοτοσυκλέτας με υγρά, στα 214 κιλά, και στα 235 με τρεις βαλίτσες. Οι τροχοί έχουν διαστάσεις 21 και 18 ίντσες, ενώ είναι ακτινωτοί, με τα ελαστικά να έχουν διάσταση 90 μπροστά και 150 πίσω και το μεταξόνιο ανακοινώνεται στα 1.530 mm. Η τελική ταχύτητα αναφέρεται στα 192 χλμ/ώρα.

mt-x

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 799 κ.εκ. προέρχεται από την ΚΤΜ, αποδίδοντας 94 hp και 7,85 kgm ροπής, απόδοση ίδια με του CFMOTO 800MT.

Η κάθετα τοποθετημένη ψηφιακή οθόνη οργάνων παραμένει, ενώ θα είναι TFT και θα έχει συνδεσιμότητα.

Στον εξοπλισμό της κορυφαίας έκδοσης της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνεται δικάναλο ABS 9.3MP της Bosch, Cruise Control, IMU μονάδα 6 αξόνων, TCS, αναρτήσεις είναι της KYB, shifter, Riding Modes, θερμαινόμενη σέλα, κ.α..

Καθώς η γκάμα MT της CFMOTO έχει ήδη πολλές εκδόσεις, και κυβισμούς, στην Ευρώπη, κρίνεται αρκετά αμφίβολο να δούμε ΚΑΙ το MT-X να έρχεται προς τα μέρη μας, με πιθανότερη εκδοχή να παραμείνει ασιατικό μοντέλο και μόνο.

Ετικέτες