CFMOTO 450MT - Η τιμή της στην Ελλάδα

Οι εντυπωσιακές προδιαγραφές της μοτοσυκλέτας ολοκληρώνονται έτσι με τον καλύτερο τρόπο
CFMOTO 450MT - Η τιμή της στην Ελλάδα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/12/2023

Δυνατή η τιμή της Royal Enfield Himalayan 450 (από 5.890) στην Ελλάδα, δυνατή και αυτή της CFMOTO 450MT (5.990 ευρώ) που ανακοινώθηκε από την MUVUS A.E., την ελληνική αντιπροσωπεία που βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει στις τάξεις της δυο από τις πιο πολυαναμενόμενες Adventure μοτοσυκλέτες μεσαίας κατηγορίας για το 2024. 

Με τον δοκιμασμένο (450SR, 450NK) δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 449 κυβικών της CFMOTO, το 450MT έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί για να καλύψει τις απαιτήσεις της adventure κατηγορίας. Ο δυνατός κινητήρας αποδίδει τα εντυπωσιακά νούμερα των 43,4 ίππων στις 8.500 rpm και 4,5 Kgm στις 6.250 rpm, χαρίζοντας δύναμη αλλά και ελαστικότητα στον αναβάτη. Οι δυο αντικραδασμικοί άξονες φροντίζουν για την ανυπαρξία κραδασμών, ενώ ο στρόφαλος των 270° δίνει απολαυστικό, χαρακτηριστικό ήχο που έχουμε χαρεί και στα δυο προηγούμενα μοντέλα 450 κ.εκ. της εταιρείας. Με βάρος 175kg χωρίς υγρά, το 450MT δεν θα δυσκολέψει την κίνηση εκτός δρόμου, ενώ στον εξοπλισμό του ξεχωρίζουν οι premium αναρτήσεις KYB που προσφέρουν διαδρομή 200 mm, διαθέτοντας ρυθμίσεις απόσβεσης συμπίεσης, απόσβεσης επαναφοράς και προφόρτισης ελατηρίου.

CFMOTO 450MT - Η τιμή της στην Ελλάδα

Η εργονομία της μοτοσυκλέτας έχει αλλάξει σε σχέση με τα SR & NK, για να παρέχει άνεση κατά τη διάρκεια ταξιδιών, διασφαλίζοντας παράλληλα τον απόλυτο έλεγχο σε off road διαδρομές. Οι ακτινωτοί τροχοί φέρουν tubeless ελαστικά 90/90-21 εμπρός και 140/70-18 πίσω, ενώ στην οδήγηση εκτός δρόμου ένα ακόμα δυνατό χαρτί είναι και η μεγάλη ελάχιστη απόσταση από το έδαφος που βρίσκεται στα 220 mm. Τα χαμηλά αναστήματα δεν θα δυσκολευτούν από τη χαμηλή σέλα των 820 mm -που πέφτει κι άλλο στα 800 mm με χαμηλότερη σέλα που βρίσκεται στον έξτρα εξοπλισμό. 

CFMOTO 450MT - Η τιμή της στην Ελλάδα

Για περαιτέρω βελτίωση των δυνατοτήτων εκτός δρόμου, οι αναβάτες έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν το δικάναλο ABS της BOSCH στον πίσω τροχό μέσω ενός κουμπιού στο τιμόνι, ενώ επιπλέον, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS) της BOSCH μπορεί να απεμπλακεί και αυτό, μέσω του μενού της φιλικής προς τον χρήστη έγχρωμης οθόνης 5" TFT, η οποία υποστηρίζει επίσης συνδεσιμότητα Bluetooth.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ 450MT
    • Δικύλινδρος εν σειρά 4χρονος, υγρόψυκτος, 8βάλβιδος, DOHC 449cc 
    • Μέγιστη Ισχύς 43,4hp (32,5kW) / 8500rpm με μέγιστη ροπή 44Nm / 6.250rpm
    • Ρεζερβουάρ 17,5Lt με αυτονομία άνω των 300χλμ, βάρος άνευ υγρών 175kg
    • Τροχοί 21 ιντσών μπροστά / 18 ιντσών πίσω και 220mm ground clearance για Adventure χρήση
    • Ρυθμιζόμενη ζελατίνα και ρυθμιζόμενη σέλα  
    • Traction control και ABS από την Bosch απενεργοποιούμενα για Off road χρήση 
    • KYB ρυθμιζόμενες αναρτήσεις με διαδρομή 200mm και δυνατότητα ρύθμισης απόσβεσης
    • TFT οθόνη με Bluetooth συνδεσιμότητα επιτρέποντας mirroring πλοήγησης, μουσική και κλήσεις. 

CFMOTO 450MT - Η τιμή της στην Ελλάδα

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος Κινητήρα : Παράλληλος Δικύλινδρος 4χρονος , υγρόψυκτος, 8-βάλβιδος, DOHC
Κυβισμός: 449cc
Διάμετρος x Διαδρομή : 72mm x 55.2mm
Λόγος Συμπίεσης: 11.5 :1
Σύστημα Τροφοδοσίας: EFI
Μέγιστη Ισχύς: 43.4 hp/ 8,500rpm
Μέγιστη Ροπή: 44Nm / 6.250rpm
Μετάδοση: 6-ταχυτήτων

ΠΛΑΙΣΙΟ
Εμπρός Ανάρτηση: Ø41mm KYB ανεστραμμένο πιρούνι, ρυθμιζόμενη συμπίεση, απόσβεση επαναφοράς και προφόρτιση ελατηρίου, 200mm διαδρομή
Πίσω Ανάρτηση: Μονό αμορτισέρ KYB, ρυθμιζόμενη συμπίεση, απόσβεση επαναφοράς και προφόρτιση ελατηρίου, 200mm διαδρομή
Φρένα : Εμπρός: J.Juan τετραπίστονη δαγκάνα, μονός δίσκος Ø320mm / Πίσω: J.Juan μονοπίστονη δαγκάνα, δίσκος Ø240mm 
ABS: της BOSCH με δυνατότητα απενεργοποίησης στον πίσω τροχό
Εμπρός Ελαστικό: 90/90-21, CST
Πίσω Ελαστικό: 140/70-18, CST
Μήκος x Πλάτος x Ύψος: 2,210mm x 870mm x 1,390mm
Μεταξόνιο: 1,505mm
Ύψος σέλας: 820mm (προαιρετική χαμηλή 800mm)
Ρεζερβουάρ: 17.5L
Βάρος χωρίς υγρά: 175kg

ΧΡΩΜΑΤΑ

  • Zephyr Blue
  • Tunda Grey

Προτεινόμενη τιμή λιανικής και δυνατότητα προπαραγγελίας

Η Προτεινόμενη Τιμή Λιανικής είναι στα 5.990€ και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν άμεσα να προχωρήσουν σε προπαραγγελία με παράδοση τον Απρίλιο 2024, εξασφαλίζοντας την απόκτηση του 450MT, με την άφιξη της μοτοσυκλέτας την άνοιξη του 2024. 

Ετικέτες

Kymco Downtown GT 350i ABS/TCS - Ανανέωση με φόντο την κορυφή [VIDEO]

Εστιάζοντας στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα
motomag Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/5/2024

Το Downtown GT 350i ABS/TCS δέχεται ανανέωση από την Kymco, συνεχίζοντας στην τρίτη του γενιά να αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή scooter της κατηγορίας.

To Downtown 350GT με περισσότερες από 150.000 πωλήσεις στην Ευρώπη συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο χαρακτηριστικά των κατηγοριών Luxury GT και Sport Touring. Στην τρίτη του γενιά αποκτά νέο σχεδιασμό ο οποίος εστιάζει περισσότερο στην άνεση του αναβάτη και του συνεπιβάτη. Ο στόχος των μηχανικών της Kymco όταν κλήθηκαν να σχεδιάσουν το νέο GT 350i ήταν ξεκάθαρος, να κάνουν το scooter πιο αεροδυναμικό, πιο ασφαλές και πιο άνετο στην καθημερινή οδήγηση τόσο εντός όσο και εκτός πόλης.

Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα

Η αεροδυναμική προστασία από τα πλαστικά και τη ζελατίνα πλέον είναι ακόμη καλύτερη, με την νέα σέλα δύο επιπέδων να διαθέτει πλέον αντιολισθητικό κάλυμμα. Οι γωνίες που σχηματίζουν τα άκρα του αναβάτη εγγυώνται άνεση και ευκολία χειρισμού, ενώ και ο συνεπιβάτης έχει στη διάθεση του μπόλικο χώρο. Ταυτόχρονα, οι λαβές που βρίσκονται στην ουρά του νέου GT 350i βοηθούν τον συνεπιβάτη να απολαύσει κάθε διαδρομή με ασφάλεια.

Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ατσάλι προκειμένου να παρέχει την απαιτούμενη στιβαρότητα, ενώ το χωρητικότητας 12,5 λίτρων ρεζερβουάρ είναι τοποθετημένο στο κέντρο για καλύτερη κατανομή βάρους, άρα και καλύτερη οδική συμπεριφορά. Στα φρένα έχουν επιλεγεί δύο υδραυλικά δισκόφρενα με διπίστονες δαγκάνες, ενώ υπάρχει και το τελευταίας γενιάς δικάναλο σύστημα ABS 9.1 της Bosch. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control) το οποίο βοηθά στην ασφαλή οδήγηση, με τους τροχούς να είναι 15” εμπρός και 14” πίσω.

Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα

O υγρόψυκτος τετραβάλβιδος κινητήρας των 321 κ.εκ. αποδίδει 29 ίππους και ανήκει στην οικογένεια G5-SC. Σύμφωνα με την Kymco στον συγκεκριμένο κινητήρα έχει μειωθεί η απώλεια τριβών κατά 20% με 30% σε σχέση με άλλους κινητήρες αυτού του κυβισμού, κάτι που κατά βάση οφείλεται στην επιφανειακή κάλυψη των ελατηρίων του εμβόλου με νιτρίδιο του χρωμίου. Η νέα σχεδίαση στο σύστημα ψύξης βελτιώνει τη ροή αέρα διατηρώντας αναλλοίωτη την απόδοση ακόμα και μετά από πολύωρη οδήγηση.

Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός του νέου GT 350i περιλαμβάνει φωτισμό Full Led με τους δίδυμους προβολείς να διαθέτουν και τεχνολογία DRL (φώτα ημέρας). Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control), το οποίο είναι στον βασικό εξοπλισμό απενεργοποιείται μέσω ενός μπουτόν στην αριστερή πλευρά του τιμονιού. Ακόμη υπάρχει σύστημα keyless, κάτω από το τιμόνι υπάρχουν δύο ντουλαπάκια τα οποία φιλοξενήσουν μικροαντικείμενα, ενώ υπάρχουν και δύο θύρες USB (Α και C). Η έγχρωμη οθόνη LCD 6” προσφέρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο αναβάτης κατά την οδήγηση.

Kymco Downtown GT 350i ABS/TCS – Ανανέωση με φόντο την κορυφή [VIDEO]

Η τιμή αγοράς του νέου GT 350i βρίσκεται στα 5.495 ευρώ και το μοντέλο διατίθεται σε τρεις χρωματισμούς: Golden Grey, Petrol Blue και Abyss Black Matt. Kαλύπτεται από εγγύηση 2 ετών χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων και για την απόκτησή του υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής σε 18 άτοκες δόσεις ή/και μέχρι 72 έντοκες χωρίς προκαταβολή. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα

Βασικός εξοπλισμός Downtown GT 350i

• TCS (σύστημα ελέγχου πρόσφυσης)
• ΑΒS (δικάναλο)
• Full LED φωτισμός

• Προβολείς DRL (φώτα ημέρας)

• Σύστημα προειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος (ESS)

• Keyless (σύστημα εκκίνησης και λειτουργιών χωρίς κλειδί)
• Έγχρωμη οθόνη LCD 6”
• Φωτιζόμενος χώρος κάτω από τη σέλα για 2 κράνη (Fullface)
• Ντουλαπάκια κάτω από το τιμόνι
• Θύρες USB-A και USB-C
• Ρεζερβουάρ χωρητικότητας 12,5Lt

• Ελαστικά tubeless
• Χειρολαβές συνεπιβάτη
• Πλαϊνό και κεντρικό σταντ

Ετικέτες