Daytona G200 by ZONTES - Νέο μέλος στην οικογένεια των "G"

198 κυβικά, 21,7 ίπποι, 160 κιλά με υγρά και οδήγηση με Α2 δίπλωμα
Daytona G200
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

9/2/2024

Η οικογένεια των naked μοτοσυκλετών G της DAYTONA μετά το G125 αποκτά και ένα μεγαλύτερο μέλος, με το G200 να έρχεται με αυξημένες επιδόσεις (21,7 hp αντί για 14,5) και να οδηγείται με δίπλωμα Α2 αντί για Α1.

Ακολουθώντας πιστά την συνταγή της οικογένειας “G”, η G200 έχει τον ίδιο κλασσικό σχεδιασμό με νεοτερισμούς, ο οποίος παραπέμπει σε café racer - scrambler μοντέλο. Οι γωνίες και οι πολυεπίπεδες επιφάνειες που καθορίζουν τη μορφή της μοτοσυκλέτας ξεχωρίζουν στη σχεδιαστική εικόνα του μοντέλου, όπως και με το G125.

Daytona G200 by ZONTES – Ακόμη ένα νέο μέλος στην οικογένεια των "G"

Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 20 λίτρα με διπλή εσωτερική αντιοξειδωτική βαφή και εσοχές ώστε τα γόνατα του αναβάτη να “κουμπώνουν” για καλύτερο έλεγχο της μοτοσυκλέτας. Όλα τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED, με τον εμπρόσθιο προβολέα να ξεχωρίζει χάρη στο περιμετρικό "δαχτυλίδι" των DRL (φώτα ημέρας) και το αλουμινένιο μπαράκι με το ποιοτικό φινίρισμα που φέρει το λογότυπο του εργοστασίου.

Αλουμινένια είναι τα προστατευτικά των μανετών καθώς και οι ρυθμιζόμενες μανέτες φρένου και συμπλέκτη. Η εξάτμιση η οποία βγαίνει χαμηλά και πίσω από τον κινητήρα, αποτελεί άλλο ένα στοιχείο του σχεδιασμού της μοτοσυκλέτας, όπως και το χυτό, αλουμινένιο, ασύμμετρο ψαλίδι σε σχήμα "τόξου", το οποίο μειώνει το βάρους, χαρίζοντας υψηλότερη στρεπτική ακαμψία και σταθερότητα.

Daytona G200 by ZONTES – Ακόμη ένα νέο μέλος στην οικογένεια των "G"

Επιπλέον, η ρετρό σχεδίαση της G200 προτάσσει και τη χρήση κλασικού κλειδιού, με τον κεντρικό διακόπτη να διαθέτει μαγνητικό πορτάκι για ασφάλεια από πιθανή κλοπή. Η ενιαία σέλα δημιουργεί δύο επίπεδα και παραπέμπει κι αυτή με τη σειρά της σε ρετρό στιλ.

Η G200 εξοπλίζεται με τον υγρόψυκτο, τετραβάλβιδο κινητήρα των 198 κυβικών εκατοστών της ZONTES. Το κιβώτιο είναι έξι σχέσεων και η ιπποδύναμη αγγίζει τους 22 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 1,93 Kgm. Η σχέση συμπίεσης είναι 12.5:1 προς όφελος των επιδόσεων, ενώ παράλληλα η κατανάλωση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στα 2,5L/100km (WMTC3) που σε συνδυασμό με τη μεγάλη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ, μπορεί να προσφέρει αυτονομία σύμφωνα με την εταιρεία που αγγίζει τα 800 χιλιόμετρα! Στον εξοπλισμό του G200 υπάρχει και μονόδρομος συμπλέκτης ο οποίος βοηθά να μην μπλοκάρει ο πίσω τροχός στα απότομα και διαδοχικά κατεβάσματα των ταχυτήτων.

Daytona G200 by ZONTES – Ακόμη ένα νέο μέλος στην οικογένεια των "G"

Στην πέδηση υπάρχει δικάναλο σύστημα ABS, με το συγκεκριμένο σύστημα να συνδυάζεται με ένα δισκόφρενο μπροστά 300mm με διπίστονη δαγκάνα και πίσω με ένα δισκόφρενο 230mm και έμβολο διαμέτρου 38mm. Στις αναρτήσεις συναντάμε ανεστραμμένο πιρούνι διαμέτρου 37mm και μονό πίσω αμορτισέρ το οποίο διαθέτει δοχείο αζώτου υψηλής πίεσης.

Οι τροχοί είναι κατασκευασμένοι από αλουμίνιο με τα ελαστικά μικτής χρήσης να διευρύνουν το πεδίο οδηγικής δράσης του νέου G200. Η LCD οθόνη σε παραλληλόγραμμη σχεδίαση προβάλλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως τη θερμοκρασία ψυκτικού, τη στάθμη καυσίμου, το στροφόμετρο, την ταχύτητα και την επιλεγμένη σχέση του κιβωτίου, στον αναβάτη του. Επιπλέον, προβάλλει την πίεση και τη θερμοκρασία των ελαστικών, χάρη στους αισθητήρες του συστήματος TPMS που διαθέτει η μοτοσυκλέτα.

G200

Οι διακόπτες στα χειριστήρια της G200 έχουν σύγχρονη, εργονομική σχεδίαση με υψηλά ποιοτικά στάνταρ, καθώς και οπίσθιο φωτισμό ο οποίος προσθέτει πρακτικότητα σε νυχτερινές συνθήκες οδήγησης. Επιπλέον, η G200, διαθέτει δύο USB εξόδους QC3.0 για την ταχεία φόρτιση δύο συσκευών ταυτόχρονα. Κατά τη φόρτιση συσκευών κάθε θύρα μπορεί να φορτίσει με ισχύ 18W.

Η τιμή της G200 έχει καθοριστεί στα 2.995 ευρώ και διατίθεται μέσω του επίσημου δικτύου συνεργατών της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του μοντέλου ΕΔΩ.

Daytona G200 by ZONTES – Ακόμη ένα νέο μέλος στην οικογένεια των "G"

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τετράχρονος

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ

1 / 4

ΨΥΞΗ

Υγρόψυκτο

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

EFI BOSCH

ΚΙΒΩΤΙΟ

6 Ταχύτητες

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Μίζα

ΙΣΧΥΣ

21,7 hp /9000rpm

ΡΟΠΗ

1,93 Kgm /7000rpm

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

12.5:1

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

2.5 l/100km (Euro5)

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

20 L

ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ

Δίσκος 300mm +ABS

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ

Δίσκος 230mm +ABS

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

110/70-17

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

130/70-17

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ)

1976 x 870 x 1105

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ

1360mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

830 mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

160kg

 

Ετικέτες

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει [VIDEO]

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας δείχνουν τι να περιμένουμε
motomagBajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/4/2024

Η Bajaj αναμένεται να προσθέσει ένα ακόμα μέλος στην οικογένεια των σπορ γυμνών μοντέλων της, το NS400, διευρύνοντας έτσι τη συγκεκριμένη οικογένεια μοτοσυκλετών της προς τα πάνω, με την παρουσίαση να αναμένεται στις 3 Μαΐου, ενώ νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μας αποκαλύπτουν την τελική μορφή του μοντέλου.

Το Pulsar NS400 αποτελεί αυτή την στιγμή, το μεγαλύτερο σε κυβισμό Pulsar που έχει παράξει η εταιρεία. Όπως βλέπουμε στις κατασκοπευτικές εικόνες, σχεδιαστικά διατηρεί την επιθετική φιλοσοφία που έχουμε δει και στα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας. Η σέλα δύο επιπέδων, το κομμάτι της ουράς και οι χειρολαβές θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό το NS200. Όπως βλέπουμε, όμως, το ρεζερβουάρ και ειδικότερα οι επεκτάσεις του έχουν νέο σχεδιασμό, χαρίζοντας μία ελαφρώς ξεχωριστή εμφάνιση στον μεγάλο αδερφό.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Μπροστά βλέπουμε έναν LED προβολέα τύπου προτζέκτορα, ο οποίος περιβάλλεται από δύο DRL φωτιστικά σώματα, σε σχήμα κεραυνού, στοιχείο που χαρακτηρίζει και το teaser βίντεο της εταιρείας. Τα γωνιώδη πλαστικά που περικλείουν τον προβολέα, τονίζουν ακόμη περισσότερο την επιθετική σχεδιαστική ταυτότητα του νέου Pulsar NS400, με τα προστατευτικά του ψυγείου να έχουν carbon υφή, θυμίζοντας το εξωτικό υλικό.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά τον κινητήρα, πέραν του ότι μιλάμε για μία υγρόψυκτη, μονοκύλινδρη μονάδα κοντά στα 400 κυβικά. Η συνεργασία της Bajaj με την KTM είναι γνωστή. Επομένως, το θέμα είναι αν θα δανείζεται τον κινητήρα των 399 κυβικών που είδαμε στην πρόσφατη ανανέωση του 390 Duke της KTM για το 2024 ή αν θα πάρει την καρδιά του Dominar 400 των 373 κυβικών, με διαφορετική χαρτογράφηση, προκειμένου η απόδοση να ταιριάζει στον νέο της ρόλο. Κρίνοντας από το αγοραστικό κοινό που στοχεύει η οικογένεια Pulsar γενικότερα, τότε οι πιθανότητες γέρνουν την ζυγαριά περισσότερο στη δεύτερη λύση. Μένει να περιμένουμε μέχρι τις 3 Μαΐου, για να μάθουμε σίγουρα.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Κάτω από τα πλαστικά, βλέπουμε ένα ατσάλινο περιμετρικό πλαίσιο, παρόμοιο με αυτό του NS200. Αυτό, σύμφωνα με τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, θα συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι, το οποίο μοιάζει αρκετά μεγάλο σε διάμετρο. Πίσω, ένα μονό αμορτισέρ αναλαμβάνει να αποσβένει τις ανωμαλίες, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές τυχών ρυθμίσεις στις αναρτήσεις. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο μπροστά και έναν πίσω, με τους τροχούς να είναι χυτοί με μπράτσα – πιθανότατα 17 ιντσών.

Στον βασικό εξοπλισμό, αναμένεται να υπάρχει μία ψηφιακή LCD οθόνη, όμοια με αυτή που δέχτηκαν τα μοντέλα της οικογένειας στην τελευταία τους ανανέωση. Πιθανότατα θα έχει Bluetooth για δυνατότητα συνδεσιμότητας, με τον αναβάτη να μπορεί να διαχειριστεί από εκεί εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα, ενώ θα δίνει και την δυνατότητα turn by turn πλοήγησης. Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, ο κινητήρας θα εξοπλίζεται με μία ποδιά, για μεγαλύτερη προστασία.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ινδικός κολοσσός, Bajaj, το νέο και μεγαλύτερο σε κυβισμό μέχρι σήμερα, Pulsar NS400, αναμένεται να παρουσιαστεί στις 3 Μαΐου. Με γνώμονα ότι στην Ευρώπη έχουμε ήδη τόσο το Dominar 400, όσο και το 390 Duke της KTM, τα οποία συμμορφώνονται με τις Euro5+ προδιαγραφές, δεν είναι απίθανο το Pulsar NS400 να κάνει την εμφάνισή του και προς τα μέρη μας.

Ετικέτες