Ducati World Premiere 2024 - Στις 3/10 η αποκάλυψη του τρίτου νέου μοντέλου των Ιταλών για το 2024

Με τίτλο “Race Wilder”, και με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για την έλευση του νέου Ducati DesertX Rally
motomag Ducati World Premiere 2024: Το τρίτο επεισόδιο Τρίτη 3 Οκτωβρίου στις 17:00
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/10/2023

Μετά την παρουσίαση του Ducati Multistrada V4 S Grand Tour στις 19/9, η ιταλική εταιρεία ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα των παρουσιάσεων της, στις 3 Οκτωβρίου θα  παρουσιάσει μέσω της σειράς Ducati World Premier το τρίτο νέο μοντέλο της για το 2024. Αυτό όπως όλα δείχνουν θα είναι το DesertX Rally καθώς στο βίντεο που έχει προβληθεί στις 26/7 βλέπουμε να υπάρχουν πλάνα μόνο από χωμάτινο τερέν.

Στις 3 Οκτωβρίου λοιπόν -και στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδας-, οι Ιταλοί προφανώς θα παρουσιάσουν τη σκληροπυρηνική έκδοση του DesertX, με τη Rally έκδοση όπως είχατε διαβάσει στο MOTO να εφοδιάζεται με νέες αναρτήσεις, ενισχυμένη ποδιά, βάσεις για βαλίτσες και πολλά άλλα. Σύμφωνα επίσης με την Ducati το νέο αυτό μοντέλο είναι αφιερωμένο στους τολμηρούς αναβάτες που τους αρέσουν τα ταξίδια στις πιο δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες καθώς και οι αγώνες αντοχής, ενώ η μοτοσυκλέτα έχει εξελιχθεί μέσα από τους αγώνες -ακόμα και από το Hard Enduro, με τον Antoine Meo.

Ducati DesertX Rally 2024

Την παρουσίαση του νέου αυτού μοντέλου μπορείτε να δείτε ζωντανά μέσα από τα social media της Ducati καθώς και από το επίσημο κανάλι της στο YouTube. Τέλος, όσοι το επιθυμούν μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή MyDucati App, διαθέσιμη τόσο για iOS όσο και για Android λογισμικό, όπου στο τέλος κάθε επεισοδίου, το εργοστάσιο του Borgo Panigale προσφέρει αποκλειστικό περιεχόμενο για τη μοτοσυκλέτα που παρουσίασε.

Ετικέτες

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει [VIDEO]

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας δείχνουν τι να περιμένουμε
motomagBajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/4/2024

Η Bajaj αναμένεται να προσθέσει ένα ακόμα μέλος στην οικογένεια των σπορ γυμνών μοντέλων της, το NS400, διευρύνοντας έτσι τη συγκεκριμένη οικογένεια μοτοσυκλετών της προς τα πάνω, με την παρουσίαση να αναμένεται στις 3 Μαΐου, ενώ νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μας αποκαλύπτουν την τελική μορφή του μοντέλου.

Το Pulsar NS400 αποτελεί αυτή την στιγμή, το μεγαλύτερο σε κυβισμό Pulsar που έχει παράξει η εταιρεία. Όπως βλέπουμε στις κατασκοπευτικές εικόνες, σχεδιαστικά διατηρεί την επιθετική φιλοσοφία που έχουμε δει και στα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας. Η σέλα δύο επιπέδων, το κομμάτι της ουράς και οι χειρολαβές θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό το NS200. Όπως βλέπουμε, όμως, το ρεζερβουάρ και ειδικότερα οι επεκτάσεις του έχουν νέο σχεδιασμό, χαρίζοντας μία ελαφρώς ξεχωριστή εμφάνιση στον μεγάλο αδερφό.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Μπροστά βλέπουμε έναν LED προβολέα τύπου προτζέκτορα, ο οποίος περιβάλλεται από δύο DRL φωτιστικά σώματα, σε σχήμα κεραυνού, στοιχείο που χαρακτηρίζει και το teaser βίντεο της εταιρείας. Τα γωνιώδη πλαστικά που περικλείουν τον προβολέα, τονίζουν ακόμη περισσότερο την επιθετική σχεδιαστική ταυτότητα του νέου Pulsar NS400, με τα προστατευτικά του ψυγείου να έχουν carbon υφή, θυμίζοντας το εξωτικό υλικό.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά τον κινητήρα, πέραν του ότι μιλάμε για μία υγρόψυκτη, μονοκύλινδρη μονάδα κοντά στα 400 κυβικά. Η συνεργασία της Bajaj με την KTM είναι γνωστή. Επομένως, το θέμα είναι αν θα δανείζεται τον κινητήρα των 399 κυβικών που είδαμε στην πρόσφατη ανανέωση του 390 Duke της KTM για το 2024 ή αν θα πάρει την καρδιά του Dominar 400 των 373 κυβικών, με διαφορετική χαρτογράφηση, προκειμένου η απόδοση να ταιριάζει στον νέο της ρόλο. Κρίνοντας από το αγοραστικό κοινό που στοχεύει η οικογένεια Pulsar γενικότερα, τότε οι πιθανότητες γέρνουν την ζυγαριά περισσότερο στη δεύτερη λύση. Μένει να περιμένουμε μέχρι τις 3 Μαΐου, για να μάθουμε σίγουρα.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Κάτω από τα πλαστικά, βλέπουμε ένα ατσάλινο περιμετρικό πλαίσιο, παρόμοιο με αυτό του NS200. Αυτό, σύμφωνα με τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, θα συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι, το οποίο μοιάζει αρκετά μεγάλο σε διάμετρο. Πίσω, ένα μονό αμορτισέρ αναλαμβάνει να αποσβένει τις ανωμαλίες, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές τυχών ρυθμίσεις στις αναρτήσεις. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο μπροστά και έναν πίσω, με τους τροχούς να είναι χυτοί με μπράτσα – πιθανότατα 17 ιντσών.

Στον βασικό εξοπλισμό, αναμένεται να υπάρχει μία ψηφιακή LCD οθόνη, όμοια με αυτή που δέχτηκαν τα μοντέλα της οικογένειας στην τελευταία τους ανανέωση. Πιθανότατα θα έχει Bluetooth για δυνατότητα συνδεσιμότητας, με τον αναβάτη να μπορεί να διαχειριστεί από εκεί εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα, ενώ θα δίνει και την δυνατότητα turn by turn πλοήγησης. Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, ο κινητήρας θα εξοπλίζεται με μία ποδιά, για μεγαλύτερη προστασία.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ινδικός κολοσσός, Bajaj, το νέο και μεγαλύτερο σε κυβισμό μέχρι σήμερα, Pulsar NS400, αναμένεται να παρουσιαστεί στις 3 Μαΐου. Με γνώμονα ότι στην Ευρώπη έχουμε ήδη τόσο το Dominar 400, όσο και το 390 Duke της KTM, τα οποία συμμορφώνονται με τις Euro5+ προδιαγραφές, δεν είναι απίθανο το Pulsar NS400 να κάνει την εμφάνισή του και προς τα μέρη μας.

Ετικέτες