Jorge Martin – Προτεραιότητά του η Ducati και όχι η Pramac

Αφορμή για τις δηλώσεις του στάθηκαν οι συζητήσεις της Prima Pramac με άλλους κατασκευαστές
motomagJorge Martin – Προτεραιότητά του η Ducati και όχι η Pramac
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

12/4/2024

Σε συνέντευξη που έδωσε λίγο πριν την εκκίνηση του αγωνιστικού τριημέρου στην COTA, για τον τρίτο γύρο των MotoGP, ο Jorge Martin δήλωσε με αφορμή τις φήμες που θέλουν την Pramac να φεύγει από την Ducati, ότι για τον ίδιο προτεραιότητα έχει το εργοστάσιο του Borgo Panigale και όχι η δορυφορική ομάδα με την οποία βρέθηκε μία ανάσα από τον τίτλο πέρυσι.

Ήδη ο Gino Borsoi, Team Manager της Prima Pramac Racing έχει δηλώσει ότι αυτή η σεζόν είναι και η τελευταία που ο Jorge Martin θα βρίσκεται στην ομάδα. Από την άλλη, όπως φαίνεται, η Pramac βρίσκεται στην αναζήτηση για αλλαγή στρατοπέδου, με τις Yamaha και KTM να είναι οι πρώτες που πήραν το βήμα των διαπραγματεύσεων. Όπως ήταν λοιπόν φυσικό, η ερώτηση θα ερχόταν και για τον ίδιο τον Martin για το αν θα ήθελε να παραμείνει στην ομάδα, ακόμα και αν αυτό σήμαινε ότι θα πρέπει να τρέξει στην σέλα διαφορετικού κατασκευαστή.

​Jorge Martin – Προτεραιότητά του η Ducati και όχι η Pramac

Ο Jorge Martin, χωρίς κανένα δισταγμό, ξεκαθάρισε την θέση του, βάζοντας ως προτεραιότητά του την Ducati και όχι την Pramac. Πολύ λογική η κίνηση του Ισπανού αν κανείς σκεφτεί ότι ο Team Manager της ομάδας του έχει ήδη ξεκαθαρίσει την δική του θέση του για την νέα χρονιά, όσον αφορά την συνεργασία με τον Martin.

Σύμφωνα με τον “martinator”, στόχος του είναι μία θέση στην σέλα της εργοστασιακής Ducati. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγο πριν την εκκίνηση του τρίτου γύρου των MotoGP και με τον Ισπανό να βρίσκεται αυτή την στιγμή στην κορυφή της γενικής βαθμολογίας, έχοντας δείξει μεγαλύτερη συνέπεια από τους δύο βασικούς αντιπάλους του για την εργοστασιακή σέλα, Marc Marquez και Enea Bastianini.

Jorge Martin – Προτεραιότητά του η Ducati και όχι η Pramac

Όπως είναι φυσικό λοιπόν, οι συζητήσεις της Prima Pramac με άλλους κατασκευαστές αλλά και οι δηλώσεις του Gino Borgoi, δεν θα επηρεάσουν την πορεία του Martin. Σίγουρα θέλει να πιέσει καταστάσεις, σε μία χρονιά που βρίσκει και τους τρεις βασικούς διεκδικητές της τελευταίας εργοστασιακής θέσης, μετά την ανανέωση του Bagnaia, στην λήξη του συμβολαίου τους, με τα αποτελέσματα να είναι αυτά που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν τις αποφάσεις του ιταλικού εργοστασίου.

Jorge Martin – Προτεραιότητά του η Ducati και όχι η Pramac

Οι πιέσεις του Martin δεν σταματούν εκεί, καθώς ήδη έχει αρχίσει να ακούγεται ότι η Aprilia έχει βάλει στο στόχαστρό της τον Ισπανό. Ο Aleix Espargaro, πάνω στον οποίο έχει βασίσει το εργοστάσιο του Noale την επιστροφή του στο υψηλότερο σκαλί των αγώνων μοτοσυκλέτας, είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία αυτή την στιγμή στο grid. Με το σενάριο της απόσυρσής του να γίνεται όλο και πιο πιθανό στα τέλη της σεζόν του 2024, είναι λογικό ότι η Aprilia ψάχνει τον αντικαταστάτη του. Ο Martin, έχοντας επιδείξει ταχύτητα και συνέπεια, αλλά και γνωρίζοντας ορισμένα από τα μυστικά της Ducati θα μπορούσε να αποτελέσει μία πολύ καλή επιλογή για το δεύτερο ιταλικό εργοστάσιο που συμμετέχει στα MotoGP. Ειδικά μετά και την απώλεια του Quartararo, ο οποίος ανανέωσε με την Yamaha μέχρι και το 2026.

Αναμφίβολα, η Ducati έχει μέχρι και σήμερα την καλύτερη μοτοσυκλέτα στην σχάρα εκκίνησης, με πολλούς αναβάτες να θέλουν να βρεθούν στην σέλα μίας Desmosedici GP και ο Martin έχει ξεκαθαρίσει τους στόχους του. Οι συνομιλίες του με την Aprilia θα μπορούσαν να αποτελέσουν απλώς έναν ακόμα μοχλό πίεσης, όμως ταυτόχρονα ανοίγει και έναν ακόμα δρόμο για τον ίδιο, στην περίπτωση που η Ducati αποφασίσει ότι δεν τον θέλει στην εργοστασιακή της ομάδα.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες