MotoGP – Αμφίβολο το μέλλον της Prima Pramac με την Ducati

KTM και Yamaha έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με την δορυφορική ομάδα
motomagMotoGP – Αμφίβολο το μέλλον της Prima Pramac με την Ducati
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

27/3/2024

Η δορυφορική ομάδα της Ducati, Prima Pramac, θα μπορούσε να τερματίσει την συνεργασία με το ιταλικό εργοστάσιο στα τέλη της σεζόν του 2024, χάρη σε μία ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιό της, με τις KTM και Yamaha να έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τους υπεύθυνους της ομάδας, με στόχο να αυξήσουν την παρουσία τους στο grid.

Λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου γύρου των MotoGP στην Πορτογαλία, η Ducati ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίου με τον νεαρό Fermin Aldeguer, ο οποίος το 2025 θα ανέβει από την Moto2 στην MotoGP κατηγορία. Η είδηση αυτή ήρθε λίγες μέρες μετά την δήλωση του Team Manager της Prima Pramac, Gino Borsoi, ότι το τέλος του 2024 σημαίνει και τη ολοκλήρωση της συνεργασίας του Jorge Martin με την δορυφορική ομάδα.

MotoGP – Αμφίβολο το μέλλον της Prima Pramac με την Ducati​

Συνδέοντας τις δύο αυτές ειδήσεις, οι πιθανότητες δείχνουν ότι ο Aldeguer προορίζεται για την σέλα της Pramac. Όπως όμως ξεκαθάρισε το εργοστάσιο του Borgo Panigale, η απόφαση για το αν ο Ισπανός αναβάτης της Moto2 θα πάρει ή όχι την θέση του Martin το 2025, επαφίεται αποκλειστικά στην Pramac.

Σύμφωνα με το ιταλικό εργοστάσιο, η ομάδα του Paolo Campinoti έχει αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου για τις δύο επόμενες χρονιές. Στα τέλη του 2024, ωστόσο, ένας όρος που υπάρχει στο ισχύον συμβόλαιο, δίνει την δυνατότητα στην Pramac να τερματίσει την συνεργασία της με την Ducati. Σε αυτή την περίπτωση, το μέλλον του Aldeguer στην μεγάλη κατηγορία μένει μετέωρο μέχρι και τα τέλη της φετινής σεζόν.

MotoGP – Αμφίβολο το μέλλον της Prima Pramac με την Ducati

Αυτή την στιγμή, η Pramac έχει καταφέρει να αποκτήσει υψηλό κύρος στους κόλπους του MotoGP, Φτάνοντας πέρυσι να διεκδικήσει μέχρι και τον τίτλο με τον Jorge Martin. Την φετινή σεζόν οι δύο αναβάτες της, Jorge Martin και Franco Morbidelli τρέχουν με τις ανανεωμένες GP24, όπως και οι εργοστασιακοί αναβάτες της Ducati. Όπως είναι λογικό, λοιπόν, οι υπόλοιποι κατασκευαστές δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν μία ευκαιρία για συνεργασία μαζί της να πάει χαμένη.

Οι δύο που ξεκίνησαν πρώτοι επαφές είναι η KTM και η Yamaha. Από την μία οι Αυστριακοί έχουν ήδη συνάψει συμφωνία με την Tech3, όμως έχουν σχέδια να επεκταθούν ακόμη περισσότερο, με την Prima Pramac να αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για τον στόχο τους. Από την άλλη, η Yamaha αυτή την στιγμή δεν έχει κάποια δορυφορική ομάδα στο grid, με τους δύο εργοστασιακούς αναβάτες της, Fabio Quartararo και Alex Rins να είναι οι μόνοι που συλλέγουν δεδομένα για το εργοστάσιο της Iwata.

MotoGP – Αμφίβολο το μέλλον της Prima Pramac με την Ducati

Το 2024 φέρνει επίσης και την λήξη του συμβολαίου για την Pertamina Enduro VR46, η οποία αγωνίζεται φέτος με το περσινό πρωτότυπο της Ducati, με τα φετινά αποτελέσματα να μην ανταποκρίνονται μέχρι στιγμής στις επιθυμίες της ομάδας. Κρίνοντας από την στενή συνεργασία της Yamaha με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Valentino Rossi, ο οποίος είναι και ambassador για το ιαπωνικό εργοστάσιο, η Yamaha θα μπορούσε να κοιτάξει και προς τα εκεί, προκειμένου το 2025 να έχει τουλάχιστον μία δορυφορική ομάδα με μοτοσυκλέτες της.

MotoGP – Αμφίβολο το μέλλον της Prima Pramac με την Ducati

Πηγές μέσα από την Pramac, βέβαια, διαψεύδουν τις φήμες, δηλώνοντας ότι είναι σχεδόν 100% βέβαιο ότι θα μείνουν με την Ducati. Σύμφωνα με τις ίδιες μένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση.

Η αλήθεια είναι ότι το 2025 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την συνεργασία του ιταλικού εργοστασίου με την Prima Pramac, καθώς συμπληρώνουν 20 χρόνια κοινής πορείας, από το 2005. Αρχικά, η Pramac μπήκε στα MotoGP το 2002, την πρώτη χρονιά της τετράχρονης εποχής, με την Honda. Τρία χρόνια αργότερα όμως, υπέγραψε με την Ducati, ξεκινώντας μία μακροχρόνια συνεργασία. Το 2018, έγινε η καλύτερη δορυφορική ομάδα με αναβάτες τους Jack Miller και Danilo Petrucci. Από το 2020, η Pramac εξοπλίζεται με μοτοσυκλέτες παρόμοιες με αυτές των εργοστασιακών αναβατών, με στόχο την συλλογή περισσότερων δεδομένων για το εργοστάσιο του Borgo Panigale. Ενδεικτικό των στενών σχέσεων που έχουν αναπτύξει Ducati και Prima Pramac είναι ότι οι Bagnaia, Miller, Jorge Martin, Johann Zarco και Franco Morbidelli έχουν υπογράψει απευθείας με το εργοστάσιο για να βρεθούν στις σέλες τις δορυφορικής ομάδας.

Σίγουρα το συναισθηματικό κομμάτι θα παίξει τον ρόλο του, όμως δεν θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που κατά κύριο λόγο θα κρίνουν την τελική απόφαση της Pramac, με την Ducati να περιμένει μέχρι και το καλοκαιρινό διάλειμμα για το τι θα γίνει με την δορυφορική της ομάδα από την επόμενη χρονιά και μετά.

Ετικέτες

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος - Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου!

Η αυλαία του BMU 2024 άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο
motomagΚωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/4/2024

Η έναρξη του Βαλκανικού Πρωταθλήματος 2024 στις Σέρρες, είδε τον δις Πρωταθλητή Βαλκανίων Κωσταντίνο Μαυρόπουλο να σημειώνει νέο ρεκόρ γύρου στην κατηγορία SSP300, ενώ ο Έλληνας Πρωταθλητής είδε πρώτος την καρό σημαία και στους δύο αγώνες, ανοίγοντας με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική του σεζόν.

Ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος, ο οποίος φέτος αγωνίζεται και στο ιταλικό Πρωτάθλημα Yamaha R3 Cup, κατάφερε να δώσει το παρόν στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, όπου στις 12-14 Απριλίου διεξήχθη ο πρώτος γύρος του BMU 2024. Εκεί συμμετείχε με μία Yamaha R3 στην κατηγορία SSP300, όπου με το εντυπωσιακό οδηγικό του στυλ κατάφερε να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ γύρου της κατηγορίας, το οποίο είχε κάνει ο ίδιος τη σεζόν του 2023.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου

Αν και τα πρώτα χρονομετρημένα δοκιμαστικά είχαν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 12/4, ένα απρόοπτο συμβάν με λάδια που είχαν χυθεί στην πίστα ανάγκασε σε μεταφορά τους για το Σάββατο 13/4. Εκεί ο Dinos31, κατά κόσμον Κωσταντίνος Μαυρόπουλος, σημείωσε χρόνο 1:23.699, 0,133 δέκατα πιο κάτω από το 1:23.832 στα δεύτερα χρονομετρημένα δοκιμαστικά πέρυσι, βάζοντας το όνομά του για δεύτερη φορά στην λίστα των ταχύτερων γύρων στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου

Ο εντυπωσιακός του χρόνος, για τα δεδομένα της κατηγορίας κυβισμού στην οποία αγωνίζεται, τον έφερε με άνεση στην pole position για τον πρώτο αγώνα που ακολούθησε το Σάββατο. Εκεί, μετά από μία δυνατή μάχη με τον Mert Konuk, ο οποίος έλαβε μάλιστα και προειδοποίηση για επικίνδυνη οδήγηση, ο Ντίνος κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία. Τρίτος ήρθε ο Voinea Mihai Alexandru. Ίδιο το σκηνικό και στον δεύτερο αγώνα, την Κυριακή, με τον Konuk να μένει πίσω από τον Μαυρόπουλο, ο οποίος κατάφερε να κάνει το απόλυτο 2 στα 2.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου

Ο ίδιος ο Ντίνος δεν παρέλειψε μετά την επιτυχία του αυτή να ευχαριστήσει τόσο την ομάδα του @arpacademy, αλλά και τους χορηγούς του @dimosthenismavropoulos, @motodynamicsgr, @yamahamotorgreece @yamaha_racing_hellas, @sambacoffeeroasters, @motoholicsgr, @motodiktio, @motod1rect, @yamaha_spiliotis1_official, @pirelli, @intramoto, @motoaccessgr, @extraproducts.tasoulis, @rider.graphics, @mouratisgp, @almoraplus και @chocomaxcroissant.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρουΚωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου