Gino Borsoi: “Είτε μας αρέσει είτε όχι η πορεία του Jorge Martin στην Pramac έφτασε στο τέλος της”

Ξεκάθαρα τα πράγματα για τον Ισπανό - Ή στην εργοστασιακή Ducati ή κοιτάμε αλλού, στην Pramac θέση δεν έχει...
motomag MotoGP – Gino Borsoi “Είτε μας αρέσει είτε όχι η πορεία του Martin στην Pramac έφτασε στο τέλος της”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/3/2024

Ο Gino Borsoi, Team Manager της Prima Pramac Racing μετά τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Qatar μίλησε για όλους και για όλα ενώ ξεκαθάρισε πως αυτή είναι η τελευταία χρονιά του Jorge Martin στην ομάδα.

Ο πρώην αναβάτης και νυν Team Manager της Prima Pramac Racing, Gino Borsoi στην πρώτη του χρονιά στο τιμόνι της ομάδας πανηγύρισε τον τίτλο των κατασκευαστών ενώ φέτος όπως ο ίδιος λέει θέλει να κατακτήσει τον τίτλο των αναβατών. Το εγχείρημα αυτό ξεκίνησε με το δεξί καθώς ο Jorge Martin κέρδισε τον Sprint Race αγώνα στο Qatar ωστόσο στον κυρίως αγώνα έμεινε πίσω από τον νικητή Pecco Bagnaia της Ducati Lenovo Team.

Μιλώντας στο Motosport.com μετά το Qatar ο Borsoi ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον Martin και το μέλλον του αναβάτη, για τη σχέση μεταξύ της Pramac και της Ducati, για την έλευση του Marc Marquez στην Ducati καθώς και για το νέο big thing του MotoGP, τον Pedro Acosta.

MotoGP – Gino Borsoi “Είτε μας αρέσει είτε όχι η πορεία του Martin στην Pramac έφτασε στο τέλος της”

Ποια είναι η αξιολόγηση της Prima Pramac Racing για τον αγώνα του Qatar σε σχέση με τον Jorge Martin;

"Το Σαββατοκύριακο ήταν πολύ καλό, ξεκινώντας από τις κατατακτήριες δοκιμές, οι οποίες ήταν τέλειες για εμάς. Δεδομένου ότι το απόγευμα του Σαββάτου δεν είχαμε ακόμα τη μοτοσυκλέτα έτοιμη, ο Martin κατάφερε να κερδίσει κόντρα σε όλες τις πιθανότητες. Την Κυριακή είχαμε πολύ λιγότερα προβλήματα σε σχέση με το Σάββατο, αλλά ο Martin επέλεξε να μην επιτεθεί αμέσως για να προστατέψει τα ελαστικά του. Ο Pecco ξεκίνησε δυνατά χωρίς να ανησυχεί πολύ για τα ελαστικά του ενώ εμείς ήμασταν πολύ προσεκτικοί. Νομίζω ότι γι' αυτό χάσαμε την ευκαιρία να παλέψουμε για τη νίκη".

MotoGP – Gino Borsoi “Είτε μας αρέσει είτε όχι η πορεία του Martin στην Pramac έφτασε στο τέλος της”

Ήταν συντηρητική η απόφαση που λάβατε ή ήταν μέρος της στρατηγικής της ομάδας;

"Είναι απόφαση της ομάδας, την αξιολογούμε τόσο από τα δεδομένα του Σαββάτου όσο και από το warm up της Κυριακής και στη συνέχεια επιλέγουμε. Γνωρίζαμε ότι αν διατηρούσαμε τον ίδιο ρυθμό με τον Sprint Race αγώνα, το ελαστικό δεν θα άντεχε. Οι αγώνες που προηγήθηκαν στις κατηγορίες Moto2 και Moto2 άλλαξαν επίσης τα δεδομένα όσον αφορά την φθορά των ελαστικών στον αγώνα της Κυριακής και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λάβουμε υπόψιν στο μέλλον”.

O Martin κατέκτησε δύο βάθρα όμως την Κυριακή η εντύπωση που άφησε περιείχε και μία μικρή απογοήτευση. Μήπως σας ασκείται υπερβολική πίεση;

"Ο Jorge δεν έχει καμία πίεση όπως δεν υπάρχει πίεση στην ομάδα. Τη φετινή χρονιά έχει βελτιωθεί ακόμη περισσότερο σε όλους τους τομείς -σωματικά και πνευματικά- και μένει να βρούμε κάποιες μικρές λεπτομέρειες”.

MotoGP – Gino Borsoi “Είτε μας αρέσει είτε όχι η πορεία του Martin στην Pramac έφτασε στο τέλος της”

O Pecco Bagnaia μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε "Δουλεύουμε σιωπηλά", πως το αντιλαμβάνεται αυτό η Pramac σε σχέση με την Ducati;

"Δεν υπάρχει καμία διαμάχη με τον Pecco ή με την ομάδα της Ducati. Αυτή είναι μια πτυχή που πρέπει να μελετήσουμε και να μάθουμε. Τις περισσότερες φορές ξεκινούν το Σαββατοκύριακο με πολλές δυσκολίες και όσο πλησιάζει ο αγώνας βελτιώνονται όλο και περισσότερο. Είναι κάτι που πρέπει να καταλάβουμε γιατί στο τέλος καταφέρνουν να κερδίσουν. Η άλλη επιλογή είναι να ζητήσουμε από την Dorna να... εξαλείψει την Κυριακή”.

MotoGP – Gino Borsoi “Είτε μας αρέσει είτε όχι η πορεία του Martin στην Pramac έφτασε στο τέλος της”

Η στρατηγική της Ducati είναι η Prima Pramac Racing να γίνει επί της ουσίας μία ομάδα φυτώριο νέων αναβατών ενώ έγινε γνωστό πως αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά του Martin στην ομάδα. Η Pramac δεν έχει λόγο;

"Προφανώς είμαστε μέρος ενός σχεδίου της Ducati. Η Pramac γεννήθηκε για να είναι η ομάδα junior, ώστε νέοι αναβάτες να εξελίσσονται και να μεταπηδούν στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati. Αυτό είναι το πρότζεκτ με το οποίο ξεκίνησε η Pramac.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο χρόνος του Jorge με την ομάδα της Pramac, είτε του αρέσει είτε όχι, έχει φτάσει στο τέλος του. Είναι πολλά χρόνια μαζί μας, ξεκίνησε από την πρώτη χρονιά στο MotoGP και βρισκόμαστε στον τέταρτο χρόνο. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι με μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, είτε της Ducati είτε κάποιας άλλης εταιρείας.

Συνεχίζει να αποδεικνύει ότι είναι ένας από τους ταχύτερους, ή ίσως ο ταχύτερος μαζί με τον Pecco, και αξίζει εκτός από μια σπουδαία σεζόν μαζί μας φέτος, να έχει μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα του χρόνου”.

MotoGP – Gino Borsoi “Είτε μας αρέσει είτε όχι η πορεία του Martin στην Pramac έφτασε στο τέλος της”

O Franco Morbidelli μετά τον τραυματισμό του επέστρεψε πως κύλησαν τα πράγματα στο ντεμπούτο του με την ομάδα;

“Το ντεμπούτο του Franco ήταν πέρα από τις προσδοκίες μας. Κάθε φορά που έβγαινε στην πίστα βελτιωνόταν όλο και περισσότερο, χρειάζεται ακόμη χρόνος για να μάθει τι μπορεί να κάνει με την νέα μοτοσυκλέτα”.

Η Ducati υπέγραψε με τον Fermin Aldeguer θα θέλατε να τον έχετε μαζί σας του χρόνου;

"Ναι η Ducati υπέγραψε τον Aldeguer, μένει να δούμε σε ποια ομάδα θα τον τοποθετήσουν. Προφανώς και θα θέλαμε να τον έχουμε μαζί μας”.

MotoGP – Gino Borsoi “Είτε μας αρέσει είτε όχι η πορεία του Martin στην Pramac έφτασε στο τέλος της”

Τι γνώμη έχετε για το ντεμπούτο του Pedro Acosta στο MotoGP;

"Γνωρίζαμε πως είναι πολύ καλός αναβάτης. Με το καλημέρα κατάφερε να είναι μαζί με τους ταχύτερους αναβάτες και να μάθει πως οδηγούν αυτοί. Χρειάζεται ακόμη χρόνος για να συνηθίσει το βάρος των μοτοσυκλετών καθώς και το πως να διαχειρίζεται τα ελαστικά. Για μένα έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, να επιτεθεί και να διασκεδάσει. Νομίζω ότι σύντομα θα τον δούμε να παλεύει για κάτι περισσότερο".

MotoGP – Gino Borsoi “Είτε μας αρέσει είτε όχι η πορεία του Martin στην Pramac έφτασε στο τέλος της”

Τι γίνεται με τον Marc Marquez με την Ducati;

"Νομίζω ότι ο Marc πραγματοποίησε ένα “έξυπνο Σαββατοκύριακο” καθώς θέλησε να μάθει σιγά σιγά την μοτοσυκλέτα χωρίς να κάνει λάθη. Δεν μπορώ να πω τίποτα για αυτόν ξέρει απείρως καλύτερα από εμένα πώς να χειριστεί αυτή την κατάσταση. Ξέρω ότι έχει ως στόχο να μάθει σταδιακά τα μυστικά της Ducati καθώς είναι μία διαφορετική μοτοσυκλέτα από αυτήν που είχε συνηθίσει. Αλλά, επιμένω, κανείς δεν ξέρει καλύτερα από τον ίδιο πώς να χειριστεί αυτή την κατάσταση".

Πιο ξεκάθαρος δεν γινόταν να γίνει ο Gino Borsoi, Team Manager της Prima Pramac Racing και όπως φαντάζεστε το μεταγραφικό παζάρι του 2024 στο MotoGP κάθε μέρα που περνάει θα γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες