MotoGP – Ο Fermin Aldeguer στην Pramac με τον Jorge Martin να κοιτά για νέα στέγη από το 2025!

Το πρώτο μεταγραφικό μπαμ της φετινής χρονιάς στην μεγάλη κατηγορία
motomag MotoGP – Ο Aldeguer στην Pramac με τον Martin να κοιτά για νέα στέγη από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/2/2024

H Prima Pramac Racing πραγματοποίησε την πρώτη μεταγραφική κίνηση της νέας χρονιάς μέσω της Ducati, καθώς απέσπασε την υπογραφή του Fermin Aldeguer όπως αναφέρει το Motorsport.com, με τον αναβάτη της Speed Up ο οποίος αγωνίζεται και φέτος στην Moto2 από το 2025 να μετακομίζει στην μεγάλη κατηγορία του MotoGP.

Είχατε διαβάσει στο MOTO πως η Ducati εδώ και πολύ καιρό ενδιαφερόταν για τον εξαιρετικά ταλαντούχο αναβάτη της Moto2, Fermin Aldeguer. Ο Aldeguer ο οποίος την περσινή χρονιά τερμάτισε τρίτος στην Moto2 είχε ήδη συγκεντρώσει τα βλέμματα αρκετών ομάδων του MotoGP. Μία ομάδα η οποία ήθελε διακαώς τον Ισπανό αναβάτη ήταν αυτή του Valentino Rossi καθώς ήταν γνωστό πως ο Luca Marini θα μετακόμιζε στη Repsol Honda.

MotoGP

Αν δεν υπήρχε μία ρήτρα ποινής η οποία επί της ουσίας απαγόρευε να φύγει ο Aldeguer από την ομάδα της Speed Up προς κάποια άλλη ομάδα, θα βλέπαμε το αστέρι της Moto2 ήδη στο φετινό grid της μεγάλης κατηγορίας ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

O αναβάτης της Moto2 πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Μπολόνια όπου συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή της Ducati, Gigi Dall'Igna ώστε να υπογράψει συμβόλαιο με την ιταλική εταιρεία για να αγωνιστεί στην ομάδα της Pramac από το 2025. Ο Aldeguer μπορεί να χρειαστεί να κάνει ένα χρόνο υπομονή ωστόσο πλέον θα γνωρίζει πως το αγωνιστικό του μέλλον για την επόμενη χρονιά είναι τακτοποιημένο, με τον Ισπανό να μην έχει πλέον το άγχος της μεταγραφής.

Αυτή η συνάντηση είχε διττή σημασία, καθώς αφενός ή Ducati έκανε γνωστό πως ο Ισπανός θα βρεθεί το 2025 στο MotoGP με την ομάδα της Prima Pramac Racing, αφετέρου αποκάλυψε πως μάλλον ο Jorge Martin διανύει την τελευταία του χρονιά με την ομάδα της Pramac! Το θέμα είναι αν ο Martin θα βρεθεί στην Ducati Lenovo Team το 2025 αντικαθιστώντας τον Enea Bastianini ή θα δούμε τον αναβάτη της Pramac να εγκαταλείπει τη στέγη της Ducati για τα μάτια κάποιου άλλου κατασκευαστή.

https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.roadracingworld.com%2Fnews%2Fmoto2-aldeguer-p1-roberts-p6-in-fp2-at-phillip-island%2F&psig=AOvVaw15teo8FkKe5C9Phlxksanv&ust=1709204251276000&source=images&cd=vfe&opi=89978449&ved=0CBIQjRxqFwoTCNiZjJbwzYQDFQAAAAAdAAAAABAt
Ετικέτες

MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες