MotoGP – Ο Fermin Aldeguer στην Pramac με τον Jorge Martin να κοιτά για νέα στέγη από το 2025!

Το πρώτο μεταγραφικό μπαμ της φετινής χρονιάς στην μεγάλη κατηγορία
motomag MotoGP – Ο Aldeguer στην Pramac με τον Martin να κοιτά για νέα στέγη από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/2/2024

H Prima Pramac Racing πραγματοποίησε την πρώτη μεταγραφική κίνηση της νέας χρονιάς μέσω της Ducati, καθώς απέσπασε την υπογραφή του Fermin Aldeguer όπως αναφέρει το Motorsport.com, με τον αναβάτη της Speed Up ο οποίος αγωνίζεται και φέτος στην Moto2 από το 2025 να μετακομίζει στην μεγάλη κατηγορία του MotoGP.

Είχατε διαβάσει στο MOTO πως η Ducati εδώ και πολύ καιρό ενδιαφερόταν για τον εξαιρετικά ταλαντούχο αναβάτη της Moto2, Fermin Aldeguer. Ο Aldeguer ο οποίος την περσινή χρονιά τερμάτισε τρίτος στην Moto2 είχε ήδη συγκεντρώσει τα βλέμματα αρκετών ομάδων του MotoGP. Μία ομάδα η οποία ήθελε διακαώς τον Ισπανό αναβάτη ήταν αυτή του Valentino Rossi καθώς ήταν γνωστό πως ο Luca Marini θα μετακόμιζε στη Repsol Honda.

MotoGP

Αν δεν υπήρχε μία ρήτρα ποινής η οποία επί της ουσίας απαγόρευε να φύγει ο Aldeguer από την ομάδα της Speed Up προς κάποια άλλη ομάδα, θα βλέπαμε το αστέρι της Moto2 ήδη στο φετινό grid της μεγάλης κατηγορίας ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

O αναβάτης της Moto2 πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Μπολόνια όπου συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή της Ducati, Gigi Dall'Igna ώστε να υπογράψει συμβόλαιο με την ιταλική εταιρεία για να αγωνιστεί στην ομάδα της Pramac από το 2025. Ο Aldeguer μπορεί να χρειαστεί να κάνει ένα χρόνο υπομονή ωστόσο πλέον θα γνωρίζει πως το αγωνιστικό του μέλλον για την επόμενη χρονιά είναι τακτοποιημένο, με τον Ισπανό να μην έχει πλέον το άγχος της μεταγραφής.

Αυτή η συνάντηση είχε διττή σημασία, καθώς αφενός ή Ducati έκανε γνωστό πως ο Ισπανός θα βρεθεί το 2025 στο MotoGP με την ομάδα της Prima Pramac Racing, αφετέρου αποκάλυψε πως μάλλον ο Jorge Martin διανύει την τελευταία του χρονιά με την ομάδα της Pramac! Το θέμα είναι αν ο Martin θα βρεθεί στην Ducati Lenovo Team το 2025 αντικαθιστώντας τον Enea Bastianini ή θα δούμε τον αναβάτη της Pramac να εγκαταλείπει τη στέγη της Ducati για τα μάτια κάποιου άλλου κατασκευαστή.

https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.roadracingworld.com%2Fnews%2Fmoto2-aldeguer-p1-roberts-p6-in-fp2-at-phillip-island%2F&psig=AOvVaw15teo8FkKe5C9Phlxksanv&ust=1709204251276000&source=images&cd=vfe&opi=89978449&ved=0CBIQjRxqFwoTCNiZjJbwzYQDFQAAAAAdAAAAABAt
Ετικέτες

MotoGP Ουγγαρίας - Balaton Park: Νέα δεδομένα στη μάχη του τίτλου

Ο Iker Lecuona θα αντικαταστήσει τον Alex Marquez
Balaton
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/6/2026

Μετά από ένα ιστορικό Σαββατοκύριακο στο Mugello, όπου η Aprilia κυριάρχησε με τον Marco Bezzecchi να πανηγυρίζει τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του μπροστά στο ιταλικό κοινό, τo MotoGP μεταβαίνei στην Ουγγαρία και την πίστα του Balaton Park για τον 8ο γύρο της σεζόν.

Η Aprilia φτάνει στην Ουγγαρία έχοντας πραγματοποιήσει ίσως το πιο επιβλητικό Σαββατοκύριακο της σύγχρονης ιστορίας της. Κατέκτησε τις δύο πρώτες θέσεις στις κατατακτήριες, στο Sprint και στον κυρίως αγώνα του Mugello, με τους Marco Bezzecchi και Jorge Martín να επιβεβαιώνουν πως αποτελούν αυτή τη στιγμή το πιο ισχυρό δίδυμο του πρωταθλήματος.

Ο Bezzecchi προηγείται πλέον στη βαθμολογία με 17 βαθμούς διαφορά από τον ομόσταυλό του, ενώ αμφότεροι είχαν δείξει ανταγωνιστικοί και στο Balaton Park την περασμένη χρονιά, τερματίζοντας στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Με την εξέλιξη της RS-GP και τη φετινή τους φόρμα, συγκαταλέγονται δικαίως στα μεγάλα φαβορί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η παρουσία της δορυφορικής Trackhouse Aprilia. Ο Raul Fernandez έδειξε στο Mugello ότι μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και βάθρο, ενώ ο Ai Ogura έφτασε πολύ κοντά στο πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία. Το ερώτημα είναι αν και οι τέσσερις Aprilia θα μπορέσουν να πρωταγωνιστήσουν ξανά.

Η Ducati ψάχνει απαντήσεις

Η επιστροφή του Marc Márquez στη δράση έφερε χαμόγελα στο στρατόπεδο της Ducati Lenovo Team. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση μετά την επέμβασή του και επιστρέφει σε μια πίστα που του ταιριάζει ιδιαίτερα. Η Balaton Park είναι αριστερόστροφη διαδρομή και πέρυσι ο Ισπανός κυριάρχησε εκεί, στοιχείο που τον καθιστά άμεσα υποψήφιο για τη νίκη.

Από την άλλη πλευρά του γκαράζ, ο Pecco Bagnaia πήρε σημαντική ψυχολογική ώθηση με το εντός έδρας βάθρο, έπειτα από μια έξυπνη και αποφασιστική εμφάνιση απέναντι στον Ogura. Ο Ιταλός θέλει να μετατρέψει αυτό το αποτέλεσμα σε αντεπίθεση, καθώς η ένατη θέση που είχε κατακτήσει στην Ουγγαρία πέρυσι δεν ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες του.

Ο Fabio Di Giannantonio παραμένει τρίτος στη βαθμολογία, ωστόσο έχασε έδαφος από τους αναβάτες της Aprilia. Στόχος του είναι να επιστρέψει άμεσα στη διεκδίκηση του βάθρου, σε μια πίστα όπου είχε ανέβει στο βάθρο του Sprint το 2025. Ο Franco Morbidelli αναζητά επίσης καλύτερη απόδοση μετά το Mugello, ενώ ο Fermin Aldeguer θέλει να επιστρέψει στις πρωταγωνιστικές εμφανίσεις.

Στην ομάδα της Gresini Racing, ο Iker Lecuona θα αντικαταστήσει τον τραυματία Alex Márquez για το ουγγρικό Grand Prix.

Ο Acosta βλέπει ευκαιρία

Ο Pedro Acosta ήταν από τους πιο εντυπωσιακούς αναβάτες στο Mugello, αποσπώντας το μέγιστο δυνατό από την KTM RC16 και τερματίζοντας έκτος ύστερα από συνεχείς μάχες με τον Marc Márquez και άλλους αναβάτες.

Ο Ισπανός είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο Balaton Park πέρυσι και θεωρεί ότι η χάραξη της πίστας ταιριάζει περισσότερο στα χαρακτηριστικά της KTM. Παρόμοια αισιοδοξία εκφράζει και ο Brad Binder, ενώ οι Enea Bastianini και Maverick Viñales ελπίζουν να βρεθούν πιο κοντά στην κορυφή μετά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην Ιταλία.

Πρόοδος για τη Honda

Ο Diogo Moreira πραγματοποίησε το καλύτερο αγωνιστικό του τριήμερο μέχρι σήμερα στα MotoGP. Ο Βραζιλιάνος rookie πέρασε για πρώτη φορά απευθείας στο Q2, σημείωσε την καλύτερη εκκίνηση της καριέρας του και ολοκλήρωσε τον αγώνα μέσα στην πρώτη δεκάδα, αποτελώντας τον κορυφαίο αναβάτη της Honda.

Την ίδια στιγμή, οι Joan Mir και Luca Marini αναζητούν βελτίωση, ενώ ο Cal Crutchlow συνεχίζει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα να αντικαθιστά τον τραυματία Johann Zarco στην LCR Honda.

Η Yamaha θέλει επανεκκίνηση

Το Mugello δεν ήταν η ιδανική πίστα για τη Yamaha, με τη μεγάλη ευθεία και τα χαρακτηριστικά της διαδρομής να αναδεικνύουν τις αδυναμίες της νέας M1. Ο Jack Miller ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της ιαπωνικής εταιρείας, κατακτώντας τον μοναδικό βαθμό για τη Yamaha στην Ιταλία.

Ωστόσο, η Balaton Park αποτελεί μια εντελώς διαφορετική πρόκληση. Η μικρότερη έμφαση στην τελική ταχύτητα και η διαφορετική φιλοσοφία της χάραξης ίσως επιτρέψουν στους Fabio Quartararo, Alex Rins, Jack Miller και Toprak Razgatlıoğlu να εμφανιστούν πιο ανταγωνιστικοί.

Με τον Marco Bezzecchi και τον Jorge Martín να διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία, τον Marc Márquez να επιστρέφει σε μια αγαπημένη του πίστα και τον Pedro Acosta να αναζητά το επόμενο βήμα προς την κορυφή, το Grand Prix Ουγγαρίας προμηνύεται ως ένας ακόμη κομβικός σταθμός στη μάχη του τίτλου του 2026.