MotoGP – Ο Fermin Aldeguer στην Pramac με τον Jorge Martin να κοιτά για νέα στέγη από το 2025!

Το πρώτο μεταγραφικό μπαμ της φετινής χρονιάς στην μεγάλη κατηγορία
motomag MotoGP – Ο Aldeguer στην Pramac με τον Martin να κοιτά για νέα στέγη από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/2/2024

H Prima Pramac Racing πραγματοποίησε την πρώτη μεταγραφική κίνηση της νέας χρονιάς μέσω της Ducati, καθώς απέσπασε την υπογραφή του Fermin Aldeguer όπως αναφέρει το Motorsport.com, με τον αναβάτη της Speed Up ο οποίος αγωνίζεται και φέτος στην Moto2 από το 2025 να μετακομίζει στην μεγάλη κατηγορία του MotoGP.

Είχατε διαβάσει στο MOTO πως η Ducati εδώ και πολύ καιρό ενδιαφερόταν για τον εξαιρετικά ταλαντούχο αναβάτη της Moto2, Fermin Aldeguer. Ο Aldeguer ο οποίος την περσινή χρονιά τερμάτισε τρίτος στην Moto2 είχε ήδη συγκεντρώσει τα βλέμματα αρκετών ομάδων του MotoGP. Μία ομάδα η οποία ήθελε διακαώς τον Ισπανό αναβάτη ήταν αυτή του Valentino Rossi καθώς ήταν γνωστό πως ο Luca Marini θα μετακόμιζε στη Repsol Honda.

MotoGP

Αν δεν υπήρχε μία ρήτρα ποινής η οποία επί της ουσίας απαγόρευε να φύγει ο Aldeguer από την ομάδα της Speed Up προς κάποια άλλη ομάδα, θα βλέπαμε το αστέρι της Moto2 ήδη στο φετινό grid της μεγάλης κατηγορίας ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

O αναβάτης της Moto2 πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Μπολόνια όπου συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή της Ducati, Gigi Dall'Igna ώστε να υπογράψει συμβόλαιο με την ιταλική εταιρεία για να αγωνιστεί στην ομάδα της Pramac από το 2025. Ο Aldeguer μπορεί να χρειαστεί να κάνει ένα χρόνο υπομονή ωστόσο πλέον θα γνωρίζει πως το αγωνιστικό του μέλλον για την επόμενη χρονιά είναι τακτοποιημένο, με τον Ισπανό να μην έχει πλέον το άγχος της μεταγραφής.

Αυτή η συνάντηση είχε διττή σημασία, καθώς αφενός ή Ducati έκανε γνωστό πως ο Ισπανός θα βρεθεί το 2025 στο MotoGP με την ομάδα της Prima Pramac Racing, αφετέρου αποκάλυψε πως μάλλον ο Jorge Martin διανύει την τελευταία του χρονιά με την ομάδα της Pramac! Το θέμα είναι αν ο Martin θα βρεθεί στην Ducati Lenovo Team το 2025 αντικαθιστώντας τον Enea Bastianini ή θα δούμε τον αναβάτη της Pramac να εγκαταλείπει τη στέγη της Ducati για τα μάτια κάποιου άλλου κατασκευαστή.

https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.roadracingworld.com%2Fnews%2Fmoto2-aldeguer-p1-roberts-p6-in-fp2-at-phillip-island%2F&psig=AOvVaw15teo8FkKe5C9Phlxksanv&ust=1709204251276000&source=images&cd=vfe&opi=89978449&ved=0CBIQjRxqFwoTCNiZjJbwzYQDFQAAAAAdAAAAABAt
Ετικέτες

Manuel Gonzalez: MotoGP, WSBK γυρνούν την πλάτη στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή WSSP300

Η επιτυχία των Ισπανών στο MotoGP η αιτία που θα παραμένει στη Moto2!
Manuel
Από τον

Παύλο Καρατζά

4/9/2026

Ο Manuel Gonzalez, είναι αδιαμφησβήτητα ένας από τους πιο ταλαντούχους αναβάτες της γενιάς του. Έχει ήδη στεφθεί μία φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής και φέτος είναι το φαβορί στη Moto2, όμως απ’ ότι φαίνεται καμία ομάδα στο MotoGP δεν θα τον κάνει δικό της "παίρνοντας" άλλους από τη 2η πιο σημαντική κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Είναι γεγονός ότι οι Ισπανοί έχουν κατακλύσει τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ταχύτητας με τη χώρα τους να δουλεύει συστηματικά στην παραγωγή και ανάδειξη νέων ταλέντων με τέτοια ένταση και σχέδιο που δεν το κάνει καμία άλλη χώρα αυτή τη στιγμή. Αυτό δεν γίνεται φυσικά μόνο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου που έχει την αθλητική κουλτούρα στο αίμα της και σε αυτό παίζουν φυσικά σημαντικό ρόλο και οι υποδομές της χώρας -σκεφτείτε μόνο πόσες πίστες έχει- όπως και η παιδεία που προωθείται συστηματικά γύρω από τον αθλητισμό.

Θύμα εντός εισαγωγικών αυτής της επιτυχίας των Ισπανών φαίνεται πως θα πέσει ο εξαιρετικός Manuel Gonzalez. Ο Μαδριλένος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή της γενικής κατάταξης της Moto2, μπροστά από τους Izan Guevara και Senna Agius και αγωνίζεται στη Moto2 από το 2021 έχοντας κατακτήσει 9 νίκες, 23 βάθρα και 9 pole positions. Το 2024, ο Manu τερμάτισε 3ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πέρυσι ήταν δεύτερος, ενώ φέτος είναι πρωτοπόρος μέχρι στιγμής και όλα δείχνουν ότι πηγαίνει για τον 2ο παγκόσμιο τίτλο στη σύντομη μέχρι στιγμής καριέρα του, έπειτα από εκείνων στα Supersport 300 το 2019.

Όλα καλά μέχρι εδώ για τον Ισπανό που βλέπει όμως ήδη τρεις ανταγωνιστές του στην Moto2 (Daniel Holgado, Izan Guevara και David Alonso) να έχουν κλείσει συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν στην κορυφαία κατηγορία ενώ ένας ακόμη, ο Senna Agius από την Αυστραλία, αναμένεται σύντομα να ανακοινωθεί. Το παράδοξο είναι πως ο Gonzalez είναι μπροστά απ’ όλους τους παραπάνω στη βαθμολογία και ηγείται του πρωταθλήματος, όμως όλα δείχνουν ότι θα αγωνίζεται στην Moto2 και την επόμενη χρονιά, καθώς δεν υπάρχει χειροπιαστή πρόταση από το MotoGP και οι συζητήσεις με τις ομάδες της Ducati και BMW από τα Superbikes δεν φαίνεται να καταλήγουν κάπου.

Ο Edoardo Rovelli, μάνατζερ του Ισπανού, δήλωσε: “Κατά τη γνώμη μου, όλοι ψάχνουν τον επόμενο Marc Marquez αυτές τις μέρες. Υπάρχει αυτή η συνεχής αναζήτηση για εξαιρετικό ταλέντο, ίσως ρισκάροντας με έναν αναβάτη χωρίς να γνωρίζουν πραγματικά πώς θα αποδώσει. Και αυτά είναι πράγματα που, σε κάθε περίπτωση, ο Manu έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει. Ίσως, όμως, επειδή είναι ένας πιο καθαρός και σταθερός αναβάτης, λαμβάνει λιγότερη αναγνώριση για αυτό που πραγματικά κάνει.

Είναι αλήθεια ότι ο Manu αγωνίζεται στη Moto2 εδώ και πέντε χρόνια, αλλά τα δύο πρώτα τα πέρασε σε ένα πρόγραμμα που δεν είχε σχεδιαστεί με στόχο την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Κάθε διαπραγμάτευση που έχω διεξάγει εκ μέρους του Manu έχει αποτύχει για διαφορετικό λόγο. Στην περίπτωση της Aruba [WSBK], από ό,τι μου είπαν, η Ducati χρειαζόταν έναν Ιταλό αναβάτη. Μιλάμε για μια ιταλική εργοστασιακή ομάδα που, λαμβάνοντας υπόψη τις τέσσερις εργοστασιακές μοτοσικλέτες στο MotoGP και το Superbike, είχε ήδη δύο Ισπανούς στο MotoGP και τον Iker Lecuona στο Superbike. Σε εκείνο το σημείο, δεν μπορούσαν να δεχτούν έναν τέταρτο Ισπανό αναβάτη, οπότε επέλεξαν να πάνε με έναν Ιταλό. Αυτός ήταν ο λόγος.

Ο Rovelli δήλωσε επίσης ότι η εξήγηση που του δόθηκε από την BMW είναι ότι η μοτοσυκλέτα, εκείνη την εποχή, δεν ανταποκρινόταν ακόμα στα πρότυπα του Manuel Gonzalez. Έπρεπε πρώτα να την εξελίξουν και στη συνέχεια, να την παραδώσουν στον Manuμ, όταν η μοτοσυκλέτα θα είναι πιο ανταγωνιστική, με ορίζοντα επικοινωνίας την επόμενη χρονιά.

Ο μάνατζερ του Gonzalez πρόσθεσε ότι ακόμη προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν με την οριστική απόφαση για τον μέλλον του να μην έχει ληφθεί ακόμη: "Το MotoGP μοιάζει με ένα κλειστό κεφάλαιο, αλλά μέχρι να κατανεμηθούν επίσημα όλες οι θέσεις για το 2027, θα συνεχίσουμε να περιμένουμε. Η πιθανότερη απόφασή μας είναι να μείνουμε στη Moto2.”

Είναι κρίμα ένας τόσο ικανός αναβάτης να πέφτει θύμα της επιτυχίας της ίδιας του της χώρας και να μην μπορέσει να δείξει την αξία του στη μεγάλη κατηγορία. Θα είναι απορίας άξιο τι κίνητρο θα έχει ο Gonzalez την επόμενη σεζόν σε περίπτωση που κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Moto2 και παραμείνει εκεί.