MotoGP – Ο Fermin Aldeguer στην Pramac με τον Jorge Martin να κοιτά για νέα στέγη από το 2025!

Το πρώτο μεταγραφικό μπαμ της φετινής χρονιάς στην μεγάλη κατηγορία
motomag MotoGP – Ο Aldeguer στην Pramac με τον Martin να κοιτά για νέα στέγη από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/2/2024

H Prima Pramac Racing πραγματοποίησε την πρώτη μεταγραφική κίνηση της νέας χρονιάς μέσω της Ducati, καθώς απέσπασε την υπογραφή του Fermin Aldeguer όπως αναφέρει το Motorsport.com, με τον αναβάτη της Speed Up ο οποίος αγωνίζεται και φέτος στην Moto2 από το 2025 να μετακομίζει στην μεγάλη κατηγορία του MotoGP.

Είχατε διαβάσει στο MOTO πως η Ducati εδώ και πολύ καιρό ενδιαφερόταν για τον εξαιρετικά ταλαντούχο αναβάτη της Moto2, Fermin Aldeguer. Ο Aldeguer ο οποίος την περσινή χρονιά τερμάτισε τρίτος στην Moto2 είχε ήδη συγκεντρώσει τα βλέμματα αρκετών ομάδων του MotoGP. Μία ομάδα η οποία ήθελε διακαώς τον Ισπανό αναβάτη ήταν αυτή του Valentino Rossi καθώς ήταν γνωστό πως ο Luca Marini θα μετακόμιζε στη Repsol Honda.

MotoGP

Αν δεν υπήρχε μία ρήτρα ποινής η οποία επί της ουσίας απαγόρευε να φύγει ο Aldeguer από την ομάδα της Speed Up προς κάποια άλλη ομάδα, θα βλέπαμε το αστέρι της Moto2 ήδη στο φετινό grid της μεγάλης κατηγορίας ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

O αναβάτης της Moto2 πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Μπολόνια όπου συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή της Ducati, Gigi Dall'Igna ώστε να υπογράψει συμβόλαιο με την ιταλική εταιρεία για να αγωνιστεί στην ομάδα της Pramac από το 2025. Ο Aldeguer μπορεί να χρειαστεί να κάνει ένα χρόνο υπομονή ωστόσο πλέον θα γνωρίζει πως το αγωνιστικό του μέλλον για την επόμενη χρονιά είναι τακτοποιημένο, με τον Ισπανό να μην έχει πλέον το άγχος της μεταγραφής.

Αυτή η συνάντηση είχε διττή σημασία, καθώς αφενός ή Ducati έκανε γνωστό πως ο Ισπανός θα βρεθεί το 2025 στο MotoGP με την ομάδα της Prima Pramac Racing, αφετέρου αποκάλυψε πως μάλλον ο Jorge Martin διανύει την τελευταία του χρονιά με την ομάδα της Pramac! Το θέμα είναι αν ο Martin θα βρεθεί στην Ducati Lenovo Team το 2025 αντικαθιστώντας τον Enea Bastianini ή θα δούμε τον αναβάτη της Pramac να εγκαταλείπει τη στέγη της Ducati για τα μάτια κάποιου άλλου κατασκευαστή.

https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.roadracingworld.com%2Fnews%2Fmoto2-aldeguer-p1-roberts-p6-in-fp2-at-phillip-island%2F&psig=AOvVaw15teo8FkKe5C9Phlxksanv&ust=1709204251276000&source=images&cd=vfe&opi=89978449&ved=0CBIQjRxqFwoTCNiZjJbwzYQDFQAAAAAdAAAAABAt
Ετικέτες

MotoGP: Ο Alex Rins σταματά τους αγώνες!

Ο Ισπανός επιβεβαίωσε ότι απέρριψε προσφορές από τα Superbike
rins
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/9/2026

Ο Ισπανός Alex Rins ανακοίνωσε πριν από το GP του Σαν Μαρίνο ότι αποσύρεται από τους αγώνες μετά το πέρας της τρέχουσας σεζόν 2026, αφού απέρριψε δύο καλές προτάσεις για να μεταπηδήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και άφησε να εννοηθεί ότι θα ασχοληθεί με τις τέσσερις ρόδες.

Ο Rins επιβεβαίωσε πως δεν θα μεταπηδήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes, αφότου απέρριψε δύο προσφορές. Ο 30χρονος οδηγός διαβεβαιώνει ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση, αφού έχει αφιερώσει τη ζωή του στο MotoGP, αλλά ότι είναι πολύ ικανοποιημένος με αυτό το νέο μακροπρόθεσμο σχέδιο. “Πρέπει να είμαι ικανοποιημένος με όσα έχω πετύχει. Είμαι εδώ και 14 χρόνια, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Είχα πολλές νίκες, πολλές μάχες, με την καλύτερη έννοια της λέξης. Αγωνίστηκα για τον τίτλο στη Moto3, τη Moto2 και το MotoGP. Δεν κατάφερα να τον κερδίσω, αλλά είχα την ευκαιρία και στις τρεις κατηγορίες”, δήλωσε ο Καταναλός.

Η πορεία του στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα ξεκίνησε στη Moto3 το 2012, όταν συμμετείχε με την ομάδα Estrella Galicia 0,0 ως πρωταθλητής Ισπανίας στην κατηγορία 125GP. Την πρώτη του χρονιά κατάφερε να ανέβει στο βάθρο και τερμάτισε πέμπτος ως καλύτερος rookie, ενώ την επόμενη σεζόν έχασε τον τίτλο από τον Maverick Viñales, τερματίζοντας δεύτερος με έξι νίκες.

Το 2015 ανέβηκε στη Moto2 και τερμάτισε δεύτερος, ενώ την επόμενη χρονιά βγήκε τρίτος, κάτι που του έδωσε το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία. Η καλύτερή του σεζόν ήταν το 2020, όταν με την ομάδα της Suzuki πήρε την 3η θέση στη χρονιά που ο ομόσταυλός του, Joan Mir, κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Συνολικά o Rins σημείωσε 18 νίκες, 58 βάθρα και 17 pole position σε όλες τις κατηγορίες.

Ετικέτες