MotoGP - O Fermin Aldeguer ο πρώτος μεταγραφικός στόχος της Ducati για το 2024

Ακόμη δεν ξεκίνησε το 2024 και η μεταγραφική σεζόν έχει πάρει ήδη φωτιά
MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/1/2024

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλετών ξεκινά στις αρχές Μαρτίου με τον αγώνα του Qatar, ωστόσο αυτό που απασχολεί άπαντες εκτός από το αν ο Marc Marquez θα είναι ανταγωνιστικός με την ομάδα της Gresini, είναι τι θα γίνει στο μεταγραφικό παζάρι καθώς πολλά συμβόλαια αναβατών του grid λήγουν στο τέλος της χρονιάς.

Ένα όνομα το οποίο μας απασχόλησε την περσινή χρονιά ήταν αυτό του Fermin Aldeguer, ειδικότερα μετά από τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες που πέτυχε ο Ισπανός με την ομάδα της Speed Up στην Moto2 κατηγορία. Το όνομα του Aldeguer είχε προταθεί σύμφωνα με τα πηγαδάκια των paddock στις ομάδες που είχαν κενές θέσεις -Repsol Honda, Mooney VR46 Racing Team κ.α.- ώστε να κάνει το μεγάλο βήμα και να βρεθεί στην κορυφαία κατηγορία. Αυτό τελικά δεν συνέβη ποτέ καθώς το αφεντικό της ομάδας Luca Boscuscuro δεν αποδέσμευσε τον 18χρονο αναβάτη με αποτέλεσμα και το 2024 να οδηγεί για την ομάδα της Speed Up στην Moto2 κατηγορία καθώς ο Ισπανός έχει συμβόλαιο έως το τέλος της φετινής αγωνιστικής χρονιάς.

MotoGP

Ωστόσο το όνομα του Aldeguer σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Periodico έρχεται πάλι στο προσκήνιο πριν ακόμη πάρουν μπροστά οι κινητήρες των μοτοσυκλετών του MotoGP για τη νέα σεζόν. O Ισπανός δημοσιογράφος Emilio Perez αναφέρει σε κείμενο του πως πριν από μερικές ημέρες ο Fermin Aldeguer βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία της Ducati στην Μπολόνια ώστε να υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την ιταλική εταιρεία για την επόμενη χρονιά. Προς το παρών δεν υπάρχει κάποια επιβεβαίωση από την Ducati ωστόσο ο Ισπανός αναβάτης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί είχε ανακοινώσει πως στο Qatar θα υπάρξουν εξελίξεις όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες