MotoGP – Ο Bagnaia μέχρι το 2026 στην Ducati και τώρα μάχη για τη δεύτερη θέση στην ομάδα

Μετά την μεταγραφή του Fermin Aldeguer η Ducati προχώρησε στην ανανέωση του Bagnaia
motomag MotoGP – Ο Bagnaia μέχρι το 2026 στην Ducati και τώρα μάχη για τη δεύτερη θέση στην ομάδα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/3/2024

H Ducati Lenovo Team ανακοίνωσε αυτό που εδώ και καιρό όλοι γνωρίζαμε, πως ο Pecco Bagnaia θα συνεχίσει με του κόκκινους του Borgo Panigale, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είναι το Νο1 στην ομάδα.

Στις τελευταίες δοκιμές στο Qatar ήταν κοινό μυστικό πως ο Bagnaia βρισκόταν ένα βήμα πριν την υπογραφή του νέου του συμβολαίου με την ομάδα της Ducati Lenovo Team. Από την άλλη οι άνθρωποι της Ducati προσπαθούσαν να ρίξουν στάχτη στα μάτια λέγοντας πως δεν βιάζονται να ανανεώσουν το συμβόλαιο του δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή και πως αυτό θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν.

Τελικά οι Ιταλοί κάθε άλλο παρά βιάζονταν να κρατήσουν στην ομάδα τους τον Bagnaia ανακοινώνοντας λίγες ημέρες πριν τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Qatar πως ο Pecco θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ducati Lenovo Team έως το 2026.

Η υπογραφή του νέου συμβολαίου του Bagnaia παίζει σημαντικό ρόλο στις μεταγραφικές εξελίξεις της χρονιάς καθώς η Ducati Lenovo Team ξεκαθαρίζει πως το Νο1 στην ομάδα θα είναι ο Pecco ενώ μένει να δούμε ποιος θα είναι ο διεκδικητής της θέσης του Enea Bastianini καθώς όπως γνωρίζουμε τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών ολοκληρώνονται στο τέλος του 2024.

MotoGP – Ο Bagnaia μέχρι το 2026 στην Ducati και τώρα μάχη για τη δεύτερη θέση στην ομάδα

O Francesco Bagnaia δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίζω να αγωνίζομαι με την Ducati. Τα επόμενα χρόνια είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό”.

O CEO της Ducati, Claudio Domenicali ανέφερε: "Ο Pecco αντιπροσωπεύει τις αξίες μας, δεν είναι μόνο γρήγορος, αποφασιστικός και επίμονος στην πίστα, αλλά ξεχωρίζει επίσης και εκτός πίστας. Είμαι πολύ χαρούμενος για την ανανέωση του συμβολαίου”.

O Γενικός Διευθυντής του Ducati Corse, Luigi Dall'Igna δήλωσε με τη σειρά του: "Ο Pecco ήταν ο πρώτος Ιταλός αναβάτης που κέρδισε παγκόσμιο τίτλο στο MotoGP με μια ιταλική μοτοσυκλέτα. Έχει αποδείξει την αξία του και ήταν λογικό να συνεχίσουμε μαζί του, ανυπομονούμε για το νέο κεφάλαιο το οποίο ξεκινά από τη φετινή χρονιά”.

Ετικέτες

MotoGP: Λευκός καπνός για συμφωνία διοργανωτών και κατασκευαστών

Στον ερχόμενο αγώνα στο Brno αναμένονται οι ανακοινώσεις και μετά … καταιγίδα μεταγραφών
motogp
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/6/2026

Η περίφημη συμφωνία που θα διέπει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP από το 2027 ως το 2031 έπρεπε κανονικά να έχει υπογραφεί από πέρυσι και, αν δεν είχε προκύψει η εξαγορά του MotoGP από τη Liberty Media, αυτό πιθανότατα θα είχε ήδη συμβεί. Οι νέοι Αμερικανοί ιδιοκτήτες ωστόσο εισέβαλλαν στο πρωτάθλημα ως ταύροι σε υαλοπωλείο και άρχισαν να δείχνουν δείγματα των προθέσεών τους σε όλα τα επίπεδα, από την υποβάθμιση των μικρότερων κατηγοριών ως τις ολοένα και διογκούμενες απαιτήσεις προς τις ομάδες.

Η Concorde Agreement, η συμφωνία που θα διέπει τη συνεργασία διοργανωτών και κατασκευαστών για τα επόμενα πέντε χρόνια ωστόσο δεν έχει υπογραφεί ακόμη, αν και πλέον όλα δείχνουν πως φτάσαμε στο τέλος της διαπραγμάτευσης και όλα δείχνουν πως στη Grand Prix της Τσεχίας το ερχόμενο σαββατοκύριακο (19-21/6) θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Προφανώς ως τότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι έχει συμφωνηθεί, από τις πηγές μας ωστόσο προκύπτουν κάποια δεδομένα. Πρώτον και βασικότερο, το αίτημα των κατασκευαστών για ποσοστά από τα έσοδα του MotoGP μάλλον δεν περνά και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει συμφωνηθεί πάγιο ετήσιο ποσό προς τις ομάδες, όπως ίσχυε ως τώρα, αλλά πιθανότατα λίγο αυξημένο.

Μαθαίνουμε επίσης πως υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες στο ζήτημα της επικοινωνιακής προβολής, όπου η MotoGP Sports Entertainment Group (MGPSEG, πρώην Dorna) θέλει πολύ αυξημένη εμπλοκή από τις ομάδες και τους κατασκευαστές, αλλά μάλλον δεν έχει βρεθεί ακόμη η χρυσή τομή εδώ.

Ακόμη περισσότερο όμως, περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τι άλλο θα αλλάξει στις διαδικασίες του πρωταθλήματος σε ζητήματα που είχαν τεθεί από την MGPSEG, όπως η ύπαρξη τρίτου αναβάτη ως αναπληρωματικού, η επιβολή μιας μοτοσυκλέτας ανά αναβάτη αντί δύο και άλλα τέτοια ζητήματα που αναμένεται να επηρεάσουν την αγωνιστική δράση πολύ πιο άμεσα από το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση.

Πιθανότατα λοιπόν αυτό που θα ανακοινωθεί θα είναι ένα προσχέδιο συμφωνίας με τις βασικές αρχές που θα διέπουν το πρωτάθλημα από το 2027, με αρκετά ανοικτά θέματα να μεταφέρονται σε επόμενες διαβουλεύσεις. Διαβάζουμε επίσης για πρόβλεψη επέκτασης της συμφωνίας αυτής και για μια ακόμη πενταετία, δηλαδή ως και το 2036.

Στο μεταξύ, ενδεχόμενη ανακοίνωση της πολυπόθητης συμφωνίας θα ξεκλειδώσει και τις ανακοινώσεις μεταγραφών, κάτι που μάλλον δεν θα αλλάξει δραστικά τον κόσμο μας ως θεατές του αθλήματος, μιας και η επικαιρότητα πρακτικά έχει ήδη σκιαγραφήσει τις περισσότερες μετακινήσεις που θα γίνουν ενόψει 2027.

Ετικέτες