EICMA 2023: Φουλ επίθεση της VOGE και στα Scooter!

Χτίζει εκτεταμένη γκάμα κυβισμών και κατηγοριών
Η VOGE στην EICMA 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/11/2023

Η συνέντευξη τύπου της VOGE στο Μιλάνο μπορεί να έχει προγραμματιστεί αυτή την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, όμως το ΜΟΤΟ βρίσκεται ήδη στο περίπτερο της εταιρείας στην EICMA και σας μεταφέρουμε όλα όσα βλέπουμε αυτή τη στιγμή, από τη νέα φουρνιά μοντέλων της εταιρείας που στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει η Mototrend.

Αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα κυκλοφορούν δυο scooter της VOGE, το SR1 και το SR4 MAX, με το τελευταίο να διαθέτει 2 εκδόσεις, με την πιο πλούσια εξοπλισμένη να ακούει στο όνομα SR4 MAX SMART.

VOGE SR16

Τώρα, στο Μιλάνο η κινέζικη εταιρεία παρουσιάζει το SR 16, το πρώτο scooter μεγάλων τροχών 16 ιντσών της εταιρείας, στα πρότυπα των Honda SH, KYMCO Agility και SYM Symphony. Στα ατού του, πέρα από τη μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση των μεγάλων τροχών, το SR 16 διαθέτει μεγάλο επίπεδο πάτωμα για φόρτωμα, αναδιπλούμενο γάντζο, μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από την επίσης γενναιόδωρη σέλα, full-LED φώτα, keyless σύστημα, συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και 2 αμορτισέρ πίσω, δισκόφρενα εμπρός-πίσω με ABS, χούφτες, μεγάλη ζελατίνα και top-box.

VOGE SR16

Από κοντά η ποιότητα κατασκευής φαίνεται πολύ καλή, ενώ ο κινητήρας πιθανώς θα είναι 125 ή 150 κυβικών.

VOGE SR2 ADV

Το SR2 ADV θα διαθέτει 180-200 κυβικά, ώστε να αποτελέσει ένα Α2 μικρό GT Scooter με μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, έχοντας χώρο κάτω από τη σέλα για ένα full-face κράνος και πιθανώς και για ένα jet. Όπως μας συνηθίζει η VOGE, έτσι κι εδώ έχουμε υπέρ-πλούσιο βασικό εξοπλισμό, με κάμερα μπροστά, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, δισκόφρενα και ABS, keyless σύστημα, και full ηλεκτρονικά συστήματα.

SR2 ADV

Το design του SR2 ADV είναι ελαφρώς… Adventure, όσο πατάει η γάτα δηλαδή, για να ικανοποιήσει τους φα αυτής της νεότευκτης κατηγορίας, με ελαστικά ψηλού προφίλ, μεγάλο τιμόνι με εκτεθειμένη τιμονόπλακα, και δυο πίσω αμορτισέρ με piggy-back ρεζερβουάρ. Ουσιαστικά μιλάμε για αντίπαλο των Aprilia SR GT, SYM ADX125, κ.α.

SR3

Το SR3 μάλλον θα φέρει 300άρη κινητήρα, και αποτελεί ένα GT scooter μεσαίου κυβισμού με έμφαση στους χώρους και στην προστασία των επιβαινόντων. Μεγάλος χώρος κάτω από τη σέλα εδώ, μεγάλη οθόνη οργάνων, κι αυτό με κάμερα μπροστά που τραβάει τόσο βίντεο όσο και φωτογραφίες, με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και άψογη συναρμογή, Traction Control, κ.α.

Loncin ATV

Τέλος στο περίπτερο της VOGE είδαμε τόσο το Valico DS900X για το οποίο σας γράψαμε ΕΔΩ, όσο και ένα 300άρι ATV της Loncin (X WOLF 300), που για την ώρα δεν είναι Euro 5, θα παρουσιαστεί όμως σε Euro 5 έκδοση μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, έτοιμο δηλαδή για τον ελληνικό καλοκαίρι. Στην press conferance θα δούμε κι άλλα πράγματα, τόσο από τη VOGE, όσο και από τη LONCIN αλλά και από την ηλεκτρική BICOSE, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

Ετικέτες

Kymco Downtown GT 350i ABS/TCS - Ανανέωση με φόντο την κορυφή [VIDEO]

Εστιάζοντας στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα
motomag Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/5/2024

Το Downtown GT 350i ABS/TCS δέχεται ανανέωση από την Kymco, συνεχίζοντας στην τρίτη του γενιά να αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή scooter της κατηγορίας.

To Downtown 350GT με περισσότερες από 150.000 πωλήσεις στην Ευρώπη συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο χαρακτηριστικά των κατηγοριών Luxury GT και Sport Touring. Στην τρίτη του γενιά αποκτά νέο σχεδιασμό ο οποίος εστιάζει περισσότερο στην άνεση του αναβάτη και του συνεπιβάτη. Ο στόχος των μηχανικών της Kymco όταν κλήθηκαν να σχεδιάσουν το νέο GT 350i ήταν ξεκάθαρος, να κάνουν το scooter πιο αεροδυναμικό, πιο ασφαλές και πιο άνετο στην καθημερινή οδήγηση τόσο εντός όσο και εκτός πόλης.

Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα

Η αεροδυναμική προστασία από τα πλαστικά και τη ζελατίνα πλέον είναι ακόμη καλύτερη, με την νέα σέλα δύο επιπέδων να διαθέτει πλέον αντιολισθητικό κάλυμμα. Οι γωνίες που σχηματίζουν τα άκρα του αναβάτη εγγυώνται άνεση και ευκολία χειρισμού, ενώ και ο συνεπιβάτης έχει στη διάθεση του μπόλικο χώρο. Ταυτόχρονα, οι λαβές που βρίσκονται στην ουρά του νέου GT 350i βοηθούν τον συνεπιβάτη να απολαύσει κάθε διαδρομή με ασφάλεια.

Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ατσάλι προκειμένου να παρέχει την απαιτούμενη στιβαρότητα, ενώ το χωρητικότητας 12,5 λίτρων ρεζερβουάρ είναι τοποθετημένο στο κέντρο για καλύτερη κατανομή βάρους, άρα και καλύτερη οδική συμπεριφορά. Στα φρένα έχουν επιλεγεί δύο υδραυλικά δισκόφρενα με διπίστονες δαγκάνες, ενώ υπάρχει και το τελευταίας γενιάς δικάναλο σύστημα ABS 9.1 της Bosch. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control) το οποίο βοηθά στην ασφαλή οδήγηση, με τους τροχούς να είναι 15” εμπρός και 14” πίσω.

Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα

O υγρόψυκτος τετραβάλβιδος κινητήρας των 321 κ.εκ. αποδίδει 29 ίππους και ανήκει στην οικογένεια G5-SC. Σύμφωνα με την Kymco στον συγκεκριμένο κινητήρα έχει μειωθεί η απώλεια τριβών κατά 20% με 30% σε σχέση με άλλους κινητήρες αυτού του κυβισμού, κάτι που κατά βάση οφείλεται στην επιφανειακή κάλυψη των ελατηρίων του εμβόλου με νιτρίδιο του χρωμίου. Η νέα σχεδίαση στο σύστημα ψύξης βελτιώνει τη ροή αέρα διατηρώντας αναλλοίωτη την απόδοση ακόμα και μετά από πολύωρη οδήγηση.

Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός του νέου GT 350i περιλαμβάνει φωτισμό Full Led με τους δίδυμους προβολείς να διαθέτουν και τεχνολογία DRL (φώτα ημέρας). Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control), το οποίο είναι στον βασικό εξοπλισμό απενεργοποιείται μέσω ενός μπουτόν στην αριστερή πλευρά του τιμονιού. Ακόμη υπάρχει σύστημα keyless, κάτω από το τιμόνι υπάρχουν δύο ντουλαπάκια τα οποία φιλοξενήσουν μικροαντικείμενα, ενώ υπάρχουν και δύο θύρες USB (Α και C). Η έγχρωμη οθόνη LCD 6” προσφέρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο αναβάτης κατά την οδήγηση.

Kymco Downtown GT 350i ABS/TCS – Ανανέωση με φόντο την κορυφή [VIDEO]

Η τιμή αγοράς του νέου GT 350i βρίσκεται στα 5.495 ευρώ και το μοντέλο διατίθεται σε τρεις χρωματισμούς: Golden Grey, Petrol Blue και Abyss Black Matt. Kαλύπτεται από εγγύηση 2 ετών χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων και για την απόκτησή του υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής σε 18 άτοκες δόσεις ή/και μέχρι 72 έντοκες χωρίς προκαταβολή. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα

Βασικός εξοπλισμός Downtown GT 350i

• TCS (σύστημα ελέγχου πρόσφυσης)
• ΑΒS (δικάναλο)
• Full LED φωτισμός

• Προβολείς DRL (φώτα ημέρας)

• Σύστημα προειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος (ESS)

• Keyless (σύστημα εκκίνησης και λειτουργιών χωρίς κλειδί)
• Έγχρωμη οθόνη LCD 6”
• Φωτιζόμενος χώρος κάτω από τη σέλα για 2 κράνη (Fullface)
• Ντουλαπάκια κάτω από το τιμόνι
• Θύρες USB-A και USB-C
• Ρεζερβουάρ χωρητικότητας 12,5Lt

• Ελαστικά tubeless
• Χειρολαβές συνεπιβάτη
• Πλαϊνό και κεντρικό σταντ

Ετικέτες