EICMA 2023: Segway Super Villain - Ακραίο τετρακύλινδρο sport SSV με 240hp και με υβριδική έκδοση 330hp!

Αντίπαλος των Can-Am Maverick R, Polaris RZR Turbo R και Yamaha YXZ1000R
Segway Super Villain
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/11/2023

Εν αρχή ήταν ο… Κακός (Villain), το πρώτο sport Side by Side όχημα της κινεζικής Segway Powersports με κινητήρα 1.000 κ.εκ. και 105 hp. Τώρα όμως η εταιρεία τραβάει το σχοινί στα άκρα με τον Σούπερ Κακό (Super Villain), ένα θηριώδες σπορ τετράροδο, με υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα 2.000 κ.εκ., απόδοσης 240 hp, και με υβριδική έκδοση που ανεβάζει τη δύναμη στους 330 ίππους!

Σε μια κατηγορία την οποία “λυμαίνονται” μια καναδέζικη εταιρεία (Can-Am), μια αμερικάνικη (Polaris), και μια ιαπωνική (Yamaha), μπαίνει τώρα… με φόρα και μια κινέζικη (Segway) με το Super Villain. Μιλάμε για τα απολύτως κορυφαία sport Side by Side οχήματα, τα οποία συμμετέχουν σε αγώνες ράλι όπως το Dakar, και συνδυάζουν τεράστιες διαδρομές αναρτήσεων, φουτουριστικό design, κορυφαία τεχνολογία και θηριώδεις ιπποδυνάμεις -μην ξεχάσουμε και τις υψηλότατες τιμές αγοράς τους.

Μέχρι πρότινος, η νεότευκτη Segway Powersports, που στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από τον Όμιλο Σαρακάκη, είχε στη γκάμα της το ATV Snarler -που έχουμε δοκιμάσει και στο ΜΟΤΟ- και το Utility SSV Fugleman και το sport SSV Villain.

Segway Super Villain

Το Super Villain του 2024 θα διατίθεται σε δυο εκδόσεις, μια υπερτροφοδοτούμενη βενζινοκίνητη 240 hp και επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 5 δευτερόλεπτα, και μια υβριδική με συνολική απόδοση 330 hp, 58 kgm ροπή και επιτάχυνση 0-100 χλμ.ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα!

Segway Super Villain

Η εταιρεία δεν αναφέρει ποιος κατασκευάζει τον κινητήρα του Super Villain, στη μετάδοση έχουμε ένα κιβώτιο 6 σχέσεων με τις αλλαγές να γίνονται με paddles στο τιμόνι, ενώ υπάρχει και η επιλογή για αυτόματες αλλαγές.

Segway Super Villain

Το υβριδικό Super Villain SX2.0T είναι το πρώτο υβριδικό SSV μαζικής παραγωγής, και το πρώτο sport SSV που ξεπερνά το φράγμα των 300 ίππων.

Segway Super Villain

Η σιλουέτα του Super Villain τώρα είναι μεν αρκούντως σπορ, ξενίζει όμως το ψηλό ύψος του οχήματος, ειδικά αν το συγκρίνουμε με το Maverick, κάτι που θα μπορούσε να το κάνει ασταθές σε ακραία αγωνιστική οδήγηση.

Segway Super Villain

Στον εξοπλισμό του Σούπερ Κακού περιλαμβάνονται αναρτήσεις μεγάλων διαδρομών K-man 3.0 (508 mm και 533 mm εμπρός και πίσω), μπλοκέ διαφορικό, μεγάλη Touchscreen TFT οθόνη οργάνων 10,4 ιντσών, με συνδεσιμότητα, 3 Riding Modes (Normal, Racing, και Climbing), προγραμματιζόμενο EPS, ελάχιστη απόσταση από το έδαφος 370 mm, αλουμινένιες beadlock ζάντες 15 ιντσών, 4 δισκόφρενα, εργονομικά ρυθμιζόμενα καθίσματα με ζώνες ασφαλείας 6 σημείων, roll-bar, εργάτη με δυνατότητα έλξης 2 τόνων, κ.α.

Segway Super Villain

Το βάρος ανακοινώνεται στα 1.449 κιλά, με το ρεζερβουάρ να έχει χωρητικότητα 45 λίτρων, ενώ για την ώρα τουλάχιστον το όχημα θα κυκλοφορεί σε έκδοση 2 ατόμων και μόνο

Ετικέτες

Ducati Scrambler x Van Orton - Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon

Σε 50 μόλις κομμάτια και έρχεται σύντομα και συλλογή ρουχισμού
motomag Ducati Scrambler x Van Orton – Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Είναι πλέον της μόδας οι κατασκευαστές να συνεργάζονται με διάσημους σχεδιαστές ώστε να κάνουν τα μοντέλα τους ακόμη πιο ξεχωριστά δίνοντας τους ταυτόχρονα μια πιο φρέσκια εικόνα. Κάτι τέτοιο θέλησε να κάνει η Ducati με το Scrambler Icon και για τον λόγο αυτό ζήτησε από την Van Orton Design να σχεδιάσει ένα κιτ από πλαστικά και αυτοκόλλητα τα οποία θα πουληθούν σε μόλις 50 κομμάτια.

Πίσω από την Van Orton Design βρίσκονται τα δύο αδέρφια Stefano και Marco από το Τορίνο της Ιταλίας οι οποίοι δανείζονται το ψευδώνυμο "Van Orton", από τον Nicholas Van Orton, τον πρωταγωνιστή της διάσημης ταινίας του David Fincher "The Game" του 1997. Η Ducati θέλοντας φυσικά να στηρίξει τον Made in Italy χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας θέλησε να απευθυνθεί στους δύο Ιταλούς σχεδιαστές οι οποίοι συνδυάζουν την καινοτομία με την ποπ κουλτούρα.

Ducati Scrambler x Van Orton – Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon

Τώρα όσον αφορά το κιτ που ανέλαβαν να σχεδιάσουν για την Ducati αυτό περιλαμβάνει τα πλαστικά που τοποθετούνται πέριξ του ρεζερβουάρ, στα φτερά, στην ουρά της μοτοσυκλέτας, και στα πλαϊνά μέρη της μοτοσυκλέτας. Στα πλαστικά βρίσκουμε γεωμετρικά σχέδια με τα έντονα χρώματα να κυριαρχούν παντού. 

To κιτ πλαστικών θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 50 κομματιών στην τιμή των 690 ευρώ συν φ.π.α. με την τιμή να αλλάζει από χώρα σε χώρα με τους αγοραστές να το παραλαμβάνουν σε ειδικό κουτί μαζί με κάποια αυτοκόλλητα καθώς και πιστοποίηση γνησιότητας. Εκτός όμως από το κιτ πλαστικών η Ducati σε συνεργασία με την Van Orton Design θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και μία σειρά ρουχισμού με την ονομασία Capsule την οποία θα μπορεί κάποιος να την προπαραγγείλει μέσα από το e-shop της Ducati.

Ducati
Ετικέτες