EICMA 2023: Vespa Primavera και Vespa Sprint - Ανανέωση, και ηλεκτρικές εκδόσεις

Βελτιώσεις σε εμφάνιση και εξοπλισμό
motomag EICMA 2023: Ανανέωση για τις Vespa Primavera και Vespa Sprint οι οποίες αποκτούν πλέον και ηλεκτρικές εκδόσεις
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/11/2023

Οι Ιταλοί αποφάσισαν να παρουσιάσουν εντός έδρας τις ανανεωμένες Vespa Primavera και Vespa Sprint, με κάθε μία να έχει από δυο εκδόσεις εξοπλισμού (Primavera, Primavera Tech, Sprint, Sprint S) ενώ για το 2024 αποκτούν ταυτόχρονα και δύο ηλεκτρικές εκδόσεις τις Primavera Elettrica και Sprint S Elettrica.

Η Vespa άλλαξε κυριολεκτικά τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως καθώς κατάφερε να καλύψει την ανάγκη που υπήρχε για ένα προσιτό -και εξαιρετικά στιλάτο θα προσθέταμε- μέσο μεταφοράς, ενώ οι εκατομμύρια πωλήσεις που έχει καταφέρει να κάνει όλα αυτά τα χρόνια δείχνουν τη δημοφιλία του. Στην EICMA οι άνθρωποι της ιταλικής εταιρείας παρουσίασαν τις Vespa Primavera και Vespa Sprint του 2024, οι οποίες κυκλοφορούν σε Εuro 5+ εκδόσεις 50, 125 και 150 κυβικών, δεχόμενες φρεσκάρισμα για τη νέα χρονιά αλλά και δύο νέες ηλεκτρικές εκδόσεις.

Την πρώτη αλλαγή την συναντάμε στην εμφάνιση, και συγκεκριμένα στο μπροστινό μέρος. Αμφότερες έχουν νέο εμπρός φτερό ωστόσο οι Vespa Primavera και Primavera Tech έχουν επιπλέον ένα διακοσμητικό στο μέσο του φτερού. Αλλαγή έχουμε στις σέλες οι οποίες έχουν νέα καλύμματα ενώ νέες είναι οι ζάντες και στα δύο μοντέλα. Στην Primavera υπάρχουν ζάντες με πέντε μπράτσα ενώ στη Sprint υπάρχουν ζάντες με το σχέδιο να παραπέμπει στο γράμμα “Y” -αν βάλει κάποιος την φαντασία του να δουλέψει. Οι περισσότερες εκδόσεις αποκτούν την οθόνη LCD 3 ιντσών -οι Primavera Tech 125, Primavera 150 και Primavera Elettrica έχουν την TFT έγχρωμη οθόνη 5 ιντσών- με τον χρήστη του εκάστοτε οχήματος να μπορεί να συνδέσει το κινητό του τηλέφωνο με την πλατφόρμα πολυμέσων Vespa MIA.

Πλέον δίπλα στα μοντέλα Primavera και Sprint με θερμικό κινητήρα θα βρίσκονται από τη νέα χρονιά και τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα Vespa Primavera Elettrica και Vespa Sprint Elettrica. Αμφότερα βασίζονται στη γνωστή μας Elettrica που είχε κάνει ντεμπούτο το 2018, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 45 χλμ./ώρα για την κατηγορία ΑΜ, ενώ θα υπάρχει και η έκδοση Primavera Tech Elettrica με τελική 70χλμ./ώρα για την κατηγορία Α1. Η μεγάλη αλλαγή υπάρχει στις μπαταρίες καθώς πλέον αυτές θα είναι -επιτέλους- αφαιρούμενες ώστε να μπορούν να φορτιστούν στο σπίτι, στο γραφείο ή σε κάποιον άλλον χώρο. Σημειώστε πως οι original Elettrica παραμένουν στην γκάμα της Vespa και το 2024, στην ίδια μορφή, με τις μπαταρίες τους να μην αφαιρούνται.

Τα μοντέλα Vespa Primavera και Vespa Sprint καθώς και οι υπόλοιπες εκδόσεις τους θα προσφέρονται σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς. Συγκεκριμένα θα υπάρχουν τα εξής χρώματα.

  • Vespa Primavera: Bianco Innocente, Nero Convinto, Verde Amabile, Arancio Impulsivo και Blu Energico
  • Primavera Tech: Blu Energico Opaco και Grigio Entusiasta
  • Vespa Sprint S: Bianco Innocente, Nero Convinto Opaco, Verde Ambizioso, Rosso Coraggioso και Blu Eclettico
Ετικέτες

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει [VIDEO]

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας δείχνουν τι να περιμένουμε
motomagBajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/4/2024

Η Bajaj αναμένεται να προσθέσει ένα ακόμα μέλος στην οικογένεια των σπορ γυμνών μοντέλων της, το NS400, διευρύνοντας έτσι τη συγκεκριμένη οικογένεια μοτοσυκλετών της προς τα πάνω, με την παρουσίαση να αναμένεται στις 3 Μαΐου, ενώ νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μας αποκαλύπτουν την τελική μορφή του μοντέλου.

Το Pulsar NS400 αποτελεί αυτή την στιγμή, το μεγαλύτερο σε κυβισμό Pulsar που έχει παράξει η εταιρεία. Όπως βλέπουμε στις κατασκοπευτικές εικόνες, σχεδιαστικά διατηρεί την επιθετική φιλοσοφία που έχουμε δει και στα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας. Η σέλα δύο επιπέδων, το κομμάτι της ουράς και οι χειρολαβές θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό το NS200. Όπως βλέπουμε, όμως, το ρεζερβουάρ και ειδικότερα οι επεκτάσεις του έχουν νέο σχεδιασμό, χαρίζοντας μία ελαφρώς ξεχωριστή εμφάνιση στον μεγάλο αδερφό.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Μπροστά βλέπουμε έναν LED προβολέα τύπου προτζέκτορα, ο οποίος περιβάλλεται από δύο DRL φωτιστικά σώματα, σε σχήμα κεραυνού, στοιχείο που χαρακτηρίζει και το teaser βίντεο της εταιρείας. Τα γωνιώδη πλαστικά που περικλείουν τον προβολέα, τονίζουν ακόμη περισσότερο την επιθετική σχεδιαστική ταυτότητα του νέου Pulsar NS400, με τα προστατευτικά του ψυγείου να έχουν carbon υφή, θυμίζοντας το εξωτικό υλικό.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά τον κινητήρα, πέραν του ότι μιλάμε για μία υγρόψυκτη, μονοκύλινδρη μονάδα κοντά στα 400 κυβικά. Η συνεργασία της Bajaj με την KTM είναι γνωστή. Επομένως, το θέμα είναι αν θα δανείζεται τον κινητήρα των 399 κυβικών που είδαμε στην πρόσφατη ανανέωση του 390 Duke της KTM για το 2024 ή αν θα πάρει την καρδιά του Dominar 400 των 373 κυβικών, με διαφορετική χαρτογράφηση, προκειμένου η απόδοση να ταιριάζει στον νέο της ρόλο. Κρίνοντας από το αγοραστικό κοινό που στοχεύει η οικογένεια Pulsar γενικότερα, τότε οι πιθανότητες γέρνουν την ζυγαριά περισσότερο στη δεύτερη λύση. Μένει να περιμένουμε μέχρι τις 3 Μαΐου, για να μάθουμε σίγουρα.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Κάτω από τα πλαστικά, βλέπουμε ένα ατσάλινο περιμετρικό πλαίσιο, παρόμοιο με αυτό του NS200. Αυτό, σύμφωνα με τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, θα συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι, το οποίο μοιάζει αρκετά μεγάλο σε διάμετρο. Πίσω, ένα μονό αμορτισέρ αναλαμβάνει να αποσβένει τις ανωμαλίες, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές τυχών ρυθμίσεις στις αναρτήσεις. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο μπροστά και έναν πίσω, με τους τροχούς να είναι χυτοί με μπράτσα – πιθανότατα 17 ιντσών.

Στον βασικό εξοπλισμό, αναμένεται να υπάρχει μία ψηφιακή LCD οθόνη, όμοια με αυτή που δέχτηκαν τα μοντέλα της οικογένειας στην τελευταία τους ανανέωση. Πιθανότατα θα έχει Bluetooth για δυνατότητα συνδεσιμότητας, με τον αναβάτη να μπορεί να διαχειριστεί από εκεί εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα, ενώ θα δίνει και την δυνατότητα turn by turn πλοήγησης. Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, ο κινητήρας θα εξοπλίζεται με μία ποδιά, για μεγαλύτερη προστασία.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ινδικός κολοσσός, Bajaj, το νέο και μεγαλύτερο σε κυβισμό μέχρι σήμερα, Pulsar NS400, αναμένεται να παρουσιαστεί στις 3 Μαΐου. Με γνώμονα ότι στην Ευρώπη έχουμε ήδη τόσο το Dominar 400, όσο και το 390 Duke της KTM, τα οποία συμμορφώνονται με τις Euro5+ προδιαγραφές, δεν είναι απίθανο το Pulsar NS400 να κάνει την εμφάνισή του και προς τα μέρη μας.

Ετικέτες