Felo FW-03: Το πιστό αντίγραφο του Honda Cub EZ-9 - Video

Ακόμη και σήμερα το φουτουριστικό crossover scooter της Honda EZ-9 βρίσκει μιμητές
Felo FW-03: Το πιστό αντίγραφο του Honda Cub EZ-9
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

18/9/2023

Είχαμε έμπνευση όταν θυμόμασταν το EZ-09 της Honda πριν λίγες ημέρες, διότι ορίστε τώρα που έρχεται στην επικαιρότητα. Το EZ-09 γράφαμε πως θα ήταν πρακτικό και διασκεδαστικό ακόμη και σήμερα από την στιγμή που ήταν μπροστά από την εποχή του, αποτελώντας τον γενάρχη της κατηγορίας Adventure scooter. Ορίστε τώρα που αποκτά συνέχεια η προχωρημένη σχεδίαση της εποχής εκείνης αν και με ηλεκτρικό πρόσημο.

Στην έκθεση μοτοσυκλέτας CIMAMOTOR της Κίνας, η ιαπωνική εταιρεία FELO παρουσίασε το ηλεκτρικό scooter FW-03 το οποίο είχαμε δει για πρώτη φορά το 2022, και στην EICMA. Το FW-03 αποτελεί επί της ουσίας ένα πιστό αντίγραφο του EZ-09 της Honda το οποίο παρουσιάστηκε το 1991. Εμφανισιακά το FW-03 δεν έχει καμία διαφορά από το EΖ-09 της Honda, με τους Ιάπωνες να αφήνουν όμοιο και τον χρωματισμό καθώς αν θυμάστε καλά το βασικό χρώμα του EZ-09 ήταν το λευκό.

FW-03

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του FW-03, το crossover scooter της FELO, διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα 6 kW -8 hp-, με την μπαταρία λιθίου 48V 30Ah να χρειάζεται 7-8 ώρες για πλήρη φόρτιση. Η τελική ταχύτητα του FW-03 αγγίζει τα 80 χλμ./ώρα, με την αυτονομία σύμφωνα με τη FELO να φτάνει τα 120 χιλιόμετρα.

Οι τροχοί είναι 12 ιντσών μπροστά και 10 πίσω και εφοδιασμενοι με  ελαστικά με τακούνια, με το crossover scooter να μην λέει όχι για μια βόλτα στο χώμα, όντας και αρκετά ελαφρύ στα 125 κιλά. Για την πέδηση χρησιμοποιείται ένα δισκόφρενο εμπρός και ένα πίσω, ενώ το ABS ολοκληρώνει το πακέτο των φρένων.

FW-03

Το scooter της FELO διαθέτει επίσης LED φωτιστικά σώματα, οθόνη LCD με τις απαραίτητες ενδείξεις, ενώ ο χρήστης έχει στη διάθεση του και smart key. Το FW-03 βγαίνει σε τρεις χρωματισμούς, Vintage, White και Yellow, με την εταιρεία να δίνει 8 χρόνια εγγύηση για την μπαταρία.

Ετικέτες

CFMOTO MT-X - Στην παραγωγή για την αγορά της Κίνας

Στο διαδίκτυο έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της έγκρισης τύπου
CFMOTO MT-X
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/5/2024

Το CFMOTO MT-X Adventure concept που είδαμε στην EICMA 2023 ετοιμάζεται για να βγει στην αγορά της Κίνας, όπως δείχνουν τα έγγραφα πιστοποίησης που κυκλοφόρησαν στον ασιατικό τύπο.

Με βάση τις φωτογραφίες της έγκρισης τύπου, το MT-X διατηρεί σε μεγάλο βαθμό το design του concept. Ελαφρώς διαφορετικά δείχνουν τα πλαϊνά πλαστικά του ψυγείου και εκείνα της ουράς, ενώ η ίσια Rally σέλα αντικαταστάθηκε από μια δυο επιπέδων.

CFMOTO MT-X

Δυο είναι οι εκδόσεις του MT-X, μια με ψηλό φτερό και μια με χαμηλό, ενώ στα φρένα οι ακτινικές δαγκάνες της Brembo του concept μοντέλου έδωσαν τη θέση τους σε πιο οικονομικές -δείχνουν να είναι της J.Juan. Φυσικά η εξάτμιση στην έκδοση παραγωγής δεν θα είναι της Akrapovic, ενώ στα τεχνικά χαρακτηριστικά του MT-X βρίσκουμε το βάρος της μοτοσυκλέτας με υγρά, στα 214 κιλά, και στα 235 με τρεις βαλίτσες. Οι τροχοί έχουν διαστάσεις 21 και 18 ίντσες, ενώ είναι ακτινωτοί, με τα ελαστικά να έχουν διάσταση 90 μπροστά και 150 πίσω και το μεταξόνιο ανακοινώνεται στα 1.530 mm. Η τελική ταχύτητα αναφέρεται στα 192 χλμ/ώρα.

mt-x

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 799 κ.εκ. προέρχεται από την ΚΤΜ, αποδίδοντας 94 hp και 7,85 kgm ροπής, απόδοση ίδια με του CFMOTO 800MT.

Η κάθετα τοποθετημένη ψηφιακή οθόνη οργάνων παραμένει, ενώ θα είναι TFT και θα έχει συνδεσιμότητα.

Στον εξοπλισμό της κορυφαίας έκδοσης της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνεται δικάναλο ABS 9.3MP της Bosch, Cruise Control, IMU μονάδα 6 αξόνων, TCS, αναρτήσεις είναι της KYB, shifter, Riding Modes, θερμαινόμενη σέλα, κ.α..

Καθώς η γκάμα MT της CFMOTO έχει ήδη πολλές εκδόσεις, και κυβισμούς, στην Ευρώπη, κρίνεται αρκετά αμφίβολο να δούμε ΚΑΙ το MT-X να έρχεται προς τα μέρη μας, με πιθανότερη εκδοχή να παραμείνει ασιατικό μοντέλο και μόνο.

Ετικέτες