Honda CBR250RR-R 2024 - Τετρακύλινδρο Supersport μοντέλο, αντίπαλος του Kawasaki ZX-25RR

H Honda μπαίνει και αυτή στο παιχνίδι των τετρακύλινδρων κινητήρων στα 250 κ. εκ.
Honda CBR 250RR-R 2024
Από το

motomag

1/8/2023

Σύμφωνα με φωτογραφίες που διέρρευσαν από την Ασία, η Honda αφήνει πίσω της το δικύλινδρο CBR 250RR το οποίο αποκτά για το 2023 έκδοση SP και ετοιμάζει το νέο CBR250RR-R για το 2024 το οποίο θα είναι τετρακύλινδρο και θα έχει απόδοση 55 ίππων.

Το πετυχημένο μοντέλο της Honda στις αγορές της Ασίας και ιδιαίτερα της Ινδονησίας, το δικύλινδρο CBR250RR στην τρίτη του γενιά αποκτά έκδοση SP η οποία δεν έχει διαφορές όσον αφορά την απόδοση -42 ίππους στις 13.500 στροφές, κόφτη στις 14.000 στροφές και τρεις διαφορετικές χαρτογραφήσεις, Comfort, Sport και Sport+-, ωστόσο αποκτά quickshifter. Η ίδια έκδοση υπάρχει για αγορά και στην Ιαπωνία, αλλά χωρίς τα διακριτικά SP. Η σημαντική είδηση όμως αφορά την πρόθεση της Honda να αλλάξει ρότα καθώς το 2024 θα παρουσιάσει το νέο τετρακύλινδρο CBR 250 RR-R το οποίο θα αποδίδει 55 ίππους. Στόχος της Honda είναι να αντιπαραθέσει το δικό της μοντέλο απέναντι στον ανταγωνισμό που ακούει στο όνομα Ninja ZX-25RR της Kawasaki.

CBR250RRR

Για το νέο CBR 250 RR-R δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ωστόσο βάσει αυτών που βλέπουμε στις φωτογραφίες, η μοτοσυκλέτα αναμένεται να έχει πλαίσιο χωροδικτύωμα, πιρούνι Showa BFF-SP, κάθετα τοποθετημένο πίσω αμορτισέρ, ένα δισκόφρενο εμπρός και ένα πίσω, ρυθμιζόμενο ABS, ride-by-wire,

CBR250RRR

διαφορετικές χαρτογραφήσεις όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας της ιπποδύναμης, Traction Control, ρυθμιζόμενο φρένο κινητήρα, Quickshifter,

CBR250RRR

φώτα LED (με το πίσω σώμα να έχει το σχήμα "H", ήτοι Honda), TFT οθόνη και ελαστικά διαστάσεων 110/70/17 εμπρός και 140/70/17 πίσω. Το βάρος του θα είναι κάτω από τα 170 κιλά -166 έως 168 κιλά ανάλογα με την έκδοση-, με το ύψος της σέλας να βρίσκεται στα 790 χλστ. Άγνωστο ακόμα παραμένει το αν θα δούμε το τετρακύλινδρο CBR 250 να φτάνει στην Ευρώπη.

SK Motorium

Ετικέτες

CFMOTO MT-X - Στην παραγωγή για την αγορά της Κίνας

Στο διαδίκτυο έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της έγκρισης τύπου
CFMOTO MT-X
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/5/2024

Το CFMOTO MT-X Adventure concept που είδαμε στην EICMA 2023 ετοιμάζεται για να βγει στην αγορά της Κίνας, όπως δείχνουν τα έγγραφα πιστοποίησης που κυκλοφόρησαν στον ασιατικό τύπο.

Με βάση τις φωτογραφίες της έγκρισης τύπου, το MT-X διατηρεί σε μεγάλο βαθμό το design του concept. Ελαφρώς διαφορετικά δείχνουν τα πλαϊνά πλαστικά του ψυγείου και εκείνα της ουράς, ενώ η ίσια Rally σέλα αντικαταστάθηκε από μια δυο επιπέδων.

CFMOTO MT-X

Δυο είναι οι εκδόσεις του MT-X, μια με ψηλό φτερό και μια με χαμηλό, ενώ στα φρένα οι ακτινικές δαγκάνες της Brembo του concept μοντέλου έδωσαν τη θέση τους σε πιο οικονομικές -δείχνουν να είναι της J.Juan. Φυσικά η εξάτμιση στην έκδοση παραγωγής δεν θα είναι της Akrapovic, ενώ στα τεχνικά χαρακτηριστικά του MT-X βρίσκουμε το βάρος της μοτοσυκλέτας με υγρά, στα 214 κιλά, και στα 235 με τρεις βαλίτσες. Οι τροχοί έχουν διαστάσεις 21 και 18 ίντσες, ενώ είναι ακτινωτοί, με τα ελαστικά να έχουν διάσταση 90 μπροστά και 150 πίσω και το μεταξόνιο ανακοινώνεται στα 1.530 mm. Η τελική ταχύτητα αναφέρεται στα 192 χλμ/ώρα.

mt-x

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 799 κ.εκ. προέρχεται από την ΚΤΜ, αποδίδοντας 94 hp και 7,85 kgm ροπής, απόδοση ίδια με του CFMOTO 800MT.

Η κάθετα τοποθετημένη ψηφιακή οθόνη οργάνων παραμένει, ενώ θα είναι TFT και θα έχει συνδεσιμότητα.

Στον εξοπλισμό της κορυφαίας έκδοσης της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνεται δικάναλο ABS 9.3MP της Bosch, Cruise Control, IMU μονάδα 6 αξόνων, TCS, αναρτήσεις είναι της KYB, shifter, Riding Modes, θερμαινόμενη σέλα, κ.α..

Καθώς η γκάμα MT της CFMOTO έχει ήδη πολλές εκδόσεις, και κυβισμούς, στην Ευρώπη, κρίνεται αρκετά αμφίβολο να δούμε ΚΑΙ το MT-X να έρχεται προς τα μέρη μας, με πιθανότερη εκδοχή να παραμείνει ασιατικό μοντέλο και μόνο.

Ετικέτες