Indian Scout 2025 - Εκτενής αναβάθμιση για το best-selling μοντέλο της εταιρείας - Οι τιμές του στην Ελλάδα

Σε 5 εκδόσεις - Scout Bobber, Sport Scout, Scout Classic, Super Scout, 101 Scout
Indian Scout 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/4/2024

Η Indian Motorcycle παρουσίασε το νέο Scout -που σύμφωνα με τα αμερικάνικα στάνταρ θεωρείται μοντέλο 2025-, το οποίο έχει ανανεωθεί εκ βάθρων, σε κινητήρα, πλαίσιο, περιφερειακά και εμφάνιση, ενώ θα κυκλοφορήσει σε 5 εκδόσεις, 3 επίπεδα εξοπλισμού για κάθε μια από αυτές και περισσότερα από 100 αξεσουάρ.

Το Scout είναι το best-selling μοντέλο της Indian στη σύγχρονη εποχή της, και τώρα η αμερικάνικη εταιρεία αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα, βελτιώνοντας την cruiser μοτοσυκλέτα της σε όλα τα σημεία.

Οι τρεις άξονες βελτίωσης στους οποίους κινήθηκε η σχεδιαστική ομάδα της Indian για το νέο Scout ήταν να θυμίζει το ένδοξο παρελθόν της εταιρείας, να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού συμπεριλαμβανομένων και των αναβατών χαμηλότερου ύψους, και να φέρει ακόμα περισσότερη τεχνολογία από προηγουμένως.

Indian Scout

Στην καρδιά του νέου Scout βρίσκουμε τον νέο υγρόψυκτο V2 κινητήρα SpeedPlus 1250, με 1250 κ.εκ. και απόδοση 105-111 hp (αναλόγως το μοντέλο) και 11,1 kgm ροπής, ανεβασμένα νούμερα σε σχέση με εκείνα από το προηγούμενο μοτέρ των 1.133 κ.εκ.

Η Indian διατείνεται πως η νέα της μοτοσυκλέτα διαθέτει τη χαμηλότερη σέλα της κατηγορίας στα 680 mm, κάνοντας την προσβάσιμη σε όλα τα ύψη, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων δικάναλο ABS, Traction Control, Ride Modes και ψηφιακή TFT στρογγυλή οθόνη οργάνων με συνδεσιμότητα (στο ψηλότερο spec εξοπλισμού).

Νέο είναι το υβριδικό πλαίσιο, από ατσάλι και αλουμίνιο, νέο και το υποπλαίσιο σχεδιασμένο για να σηκώσει μια σειρά από αξεσουάρ.

Το βασικό μοντέλο στη σειρά Scout είναι τώρα 4,5 κιλά ελαφρύτερο από πριν, με την πιο ελαφριά έκδοση να είναι το Scout Bobber στα 237 κιλά και την πιο βαριά το Super Scout στα 260 κιλά.

Indian Scout

Οι 5 εκδόσεις της μοτοσυκλέτας για το 2025 έχουν ως εξής:

  1. Scout Classic: Χρώμιο, φουσκωμένα φτερά και τροχοί με ακτίνες σε συνδυασμό με χαμηλό ύψος σέλας και relaxed εργονομία.
  2. Super Scout: Η ελαφριά τουριστική επιλογή της Indian, το Super Scout ακολουθεί τα ίχνη του Scout Classic, και προσθέτει πλαϊνές μαλακές βαλίτσες, ζελατίνα και χειρολαβές για τον συνεπιβάτη.
  3. Scout Bobber: Μαυρισμένο από εμπρός έως πίσω με ψαλιδισμένα φτερά bobber και κάλυμμα προβολέα, το Scout Bobber κλίνει προς το στιλ των παραδοσιακών bobbers "μόνο τα απαραίτητα". Οι μεγάλες αλλαγές από άποψη εργονομίας και επιδόσεων περιλαμβάνουν μια σέλα τύπου bobber και νέες αναρτήσεις.
  4. Sport Scout: Ο αντικαταστάτης του Scout Rogue της Indian, το Sport Scout είναι εμπνευσμένο από τη σκηνή της Δυτικής Ακτής και διαθέτει riser τιμονιού και τριπλή τιμονόπλακα. Ψηλότερη είναι η σέλα, με τη μοτοσυκλέτα να έχει μικρό φαίρινγκ και μεγαλύτερο μπροστινό τροχό 19 ιντσών.
  5. 101 Scout: Ένας φόρος τιμής στο αρχικό 101 Scout, η κορυφαία έκδοση της σειράς έχει και ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις (111 hp αντί για 105 της υπόλοιπης σειράς) με ειδική ρύθμιση ECU, καθώς και πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι, ρυθμιζόμενα πίσω αμορτισέρ piggyback και δυο μπροστινούς δίσκους Brembo. Άλλες premium πινελιές περιλαμβάνουν σπέσιαλ σέλα και αποκλειστική βαφή. Όπως και το Sport Scout, το 101 αποκτά έναν μπροστινό τροχό 19 ιντσών, καθώς και riser στο τιμόνι με κατεργασμένες λεπτομέρειες.
Scout Bobber

Διαφορές ανάλογα την έκδοση έχουμε και στους τροχούς, με τα Scout Classic, Super Scout, και Scout Bobber να φέρουν τροχούς 16 ιντσών εμπρός-πίσω και με τα 101 Scout και Sport Scout να φέρουν μεγαλύτερο μπροστινό τροχό 19 ιντσών. Όλες οι μοτοσυκλέτες φέρουν μονό μπροστινό δίσκο 298 mm, εκτός του κορυφαίου 101 Scout που φέρει δυο δισκόφρενα 320 mm.

Indian Scout

Οι διαφορές συνεχίζονται και στις αναρτήσεις με τα Scout Classic, Sport Scout και Super Scout να εφοδιάζονται με πιρούνι 41 mm με 120 mm διαδρομής και δυο πίσω αμορτισέρ με 76,2 mm διαδρομής. Ίδιο είναι το πιρούνι στο Scout Bobber, αλλά τα πίσω αμορτισέρ έχουν μικρότερη διαδρομή, ενώ το 101 Scout διαθέτει ένα πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 43 mm με 150 mm διαδρομής και πλήρως ρυθμιζόμενα piggyback πίσω αμορτισέρ με διαδρομή 76,2 mm.

Στο φρεσκάρισμα στην εμφάνιση του νέου Scout μεγάλο ρόλο παίζουν το νέο ρεζερβουάρ και τα νέα φτερά, ενώ οι σχεδιαστές της Indian έδωσαν τεράστια προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, ενώ όλα τα καλώδια και οι ντίζες έχουν κρυφτεί επιμελώς.

Scout

Ανάλογα την έκδοση τώρα, θα βρείτε διαφορές στο look κυρίως στα αξεσουάρ με τα οποία έρχονται εφοδιασμένες οι μοτοσυκλέτες, όπως μισά φαίρινγκ, μαλακές βαλίτσες, ζελατίνα, κ.α.

TFT

Τα τρία επίπεδα εξοπλισμού είναι τα Standard, Limited, και Limited+Tech. Στο πρώτο περιλαμβάνονται το ABS, τα νέα LED φώτα και αναλογικά όργανα. Στο δεύτερο προστίθενται Traction Control, Cruise Control, USB φορτιστής, και 3 Ride Modes, και στο τρίτο η TFT στρογγυλή οθόνη οργάνων των 101 mm με RIDE COMMAND, πλοήγηση, μουσική και τηλεφωνία, αλλά και με ένδειξη θέσης μοτοσυκλέτας, κ.α.

accessories

Στα αξεσουάρ θα βρει κανείς τα πάντα, από βαλίτσες και τσάντες, τιμόνια, μαρσπιέ στο κέντρο της μοτοσυκλέτας αντί για μπροστά, σέλες, ζελατίνες, adaptive LED προβολείς, βάσεις για smartphone, καθρέπτες, floordboards, κ.α

Σημειώστε πως η ελληνική αντιπροσωπεία της Indian έχει ήδη ανακοινώσει τις τιμές των Scout 2025 στο site της, τιμές που ακολουθούν:

  • Scout Classic 16 950 €
  • Scout Classic Limited 17 350 €
  • Scout Classic Limited + Tech 18 600 €
  • Scout Bobber 16 950 €
  • Scout Bobber Limited 17 350 €
  • Scout Bobber Limited + Tech 18 600 €
  • Sport Scout 16 950 €
  • Sport Scout Limited 17 350 €
  • Sport Scout Limited + Tech 18 600 €
  • Super Scout Limited + Tech 19 850 €
  • Scout 101 Limited + Tech 19 850 €

Ετικέτες

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Αλλαγές ουσίας ώστε να διατηρηθεί το Maxsym 400 GT φρέσκο σε μία κατηγορία με αυξημένο ανταγωνισμό
motomag SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η SYM παρουσίασε το αναβαθμισμένο Maxsym 400 GT το οποίο πλέον εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5+.

Οι σχεδιαστές της SYM θέλησαν στο Maxsym 400 GT να βελτιώσουν και άλλο την άνεση του αναβάτη κατά την οδήγηση. Νέα είναι η εργονομία της θέσης οδήγησης, όπως επανασχεδιασμένη είναι η σέλα δύο επιπέδων η οποία δίνει μια περαιτέρω αίσθηση άνεσης και ασφάλειας.

Η ρυθμιζόμενη ζελατίνα προσφέρει πολύ καλή προστασία από τον αέρα ενώ οι νέες μεγαλύτερες χειρολαβές του συνεπιβάτη και τα πτυσσόμενα αλουμινένια μαρσπιέ προσφέρουν κορυφαία άνεση.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, τετράχρονος κινητήρας 399 κυβικών Euro 5+ αποδίδει 34 ίππους στις 6.750 σ.α.λ. και 4 κιλά ροπής στις 5.250 σ.α.λ. Το πλαίσιο είναι σωληνωτού τύπου, ενώ στον τομέα των αναρτήσεων εμπρός συναντάμε τηλεσκοπικό πιρούνι και πίσω δύο αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου.

Αλλαγή έχουμε στον τομέα των φρένων. Το Maxsym 400 GT πλέον έχει ένα δίσκο 288 χλστ. εμπρός με ακτινική δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων -στο προηγούμενο μοντέλο υπήρχαν δύο δίσκοι εμπρός- και πίσω έναν δίσκο 275 χλστ. ενώ την πέδηση ολοκληρώνει το δικάναλο ABS. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει και το Traction Control το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Αναπόσπαστο κομμάτι του Maxsym 400 GT είναι η πρακτικότητα κατά την καθημερινή μετακίνηση. Κάτω από την σέλα υπάρχει μεγάλος αποθηκευτικός χώρος ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει δύο κράνη full face καθώς και κάποια μικροαντικείμενα. Εμπρός στην ποδιά υπάρχουν δύο ντουλαπάκια με θύρα USB ταχείας φόρτισης ενώ η σχάρα στο πίσω μέρος του scooter έχει έτοιμες βάσεις για Top Case.

Στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του Maxsym 400 GT περιλαμβάνονται επίσης το σύστημα keyless, η έγχρωμη οθόνη LCD οργάνων, και οι διπλοί προβολείς Full-Led με φακούς περιμετρικής διάθλασης.

Το νέο SYM Maxsym 400 GT είναι διαθέσιμο εμπορικά με το μονοκύλινδρο scooter των 399 κυβικών να κοστίζει 5.995 ευρώ.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

MAXSYM 400 GT

 

ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

ΥΓΡΟΨΥΚΤΟΣ, 4Τ, 4V, ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟΣ

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

83.0mm Χ 73.8mm

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

10.5:1

ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ

34 PS / 6750 rpm

ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ

38.1 Nm / 5250 rpm

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

KEIHIN E.F.I.

ΚΙΒΩΤΙΟ

V-belt CVT

ΤΕΛΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

ΙΜΑΝΤΑΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

ΜΙΖΑ

ΧΩΡΗΤΙΚ. ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

13.0 lt

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

3.7 lit/100km (EURO 5+)

ΠΛΑΙΣΙΟ

ΔΙΠΛΟ ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΣΩΛΗΝΩΤΟ

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ

1555 mm

ΠΛΑΤΟΣ

820 mm

ΜΗΚΟΣ

2232 mm

ΥΨΟΣ

1417 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

788 mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

215 kg

ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ

27.5 ∘

ΙΧΝΟΣ

103 mm

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

120 / 70 - 15

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

160 / 60 - 14

ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΟ ΠΙΡΟΥΝΙ 41mm – 120mm

ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΔΙΠΛΟ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΟ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ

ΔΙΣΚΟΣ 288 mm +ABS (4ΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ)

ΟΠΙΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ

ΔΙΣΚΟΣ 275 mm +ABS (1ΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ)