Kymco Micare 125i E5 - Νέα άφιξη στα Scooter της Α1 κατηγορίας

Προσιτή τιμή, αιχμηρό νεανικό design, χαμηλή κατανάλωση, 8,6 ίπποι και τροχοί 14 ιντσών
motomag Kymco Micare 125i E5 – Νέα πρόταση για την Α1 κατηγορία
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

6/2/2024

Το νέο scooter της Kymco στα 125 κυβικά με την ονομασία Micare είναι η φρέσκια πρόταση για την Α1 κατηγορία, με την εταιρεία να ποντάρει στην προσιτή τιμή του, στην χαμηλή κατανάλωση και στον αερόψυκτο κινητήρα απόδοσης 8,6 ίππων.

Το Micare 125 δίνει έμφαση στην καθημερινή συμβίωση θέλοντας να αποτελέσει για τον χρήστη ένα εργαλείο πόλης που θα του λύσει τα χέρια σε όλες τις αστικές διαδρομές.

Kymco Micare 125i E5 – Νέα πρόταση για την Α1 κατηγορία

Η σχεδίαση θυμίζει scooter μεγαλύτερου κυβισμού, με το Micare 125 να απευθύνεται κυρίως στο νεανικό κοινό. Ο διπλός προβολέας με τα ενσωματωμένα φλας, η φιμέ ζελατίνα πάνω από τα όργανα, τα Full Led φωτιστικά σώματα και η μεγάλη οθόνη LCD που υπάρχουν στον εξοπλισμό ολοκληρώνουν τη νεανική εικόνα του νέου scooter.

Το Micare κινείται από έναν αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 124 κ. εκ. που τροφοδοτείται μέσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενου ψεκασμού και καλύπτει τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές Euro5. Η απόδοσή του φτάνει στους 8,6Ηp/7.500rpm, με την τιμή της ροπής να βρίσκεται στα 0,97 kgm/6.000rpm. Ο συγκεκριμένος κινητήρας σύμφωνα με την Kymco είναι και πολύ οικονομικός καθώς η WMTC κατανάλωση κυμαίνεται στα 2.1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Kymco Micare 125i E5 – Νέα πρόταση για την Α1 κατηγορία

Το επίπεδο πάτωμα, η θύρα USB, ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα, ο γάντζος ανάρτησης αντικειμένων και οι θήκες κάτω από το τιμόνι είναι παράγοντες που αυξάνουν στο μάξιμουμ τα επίπεδα χρηστικότητας. Το ύψος της σέλας βρίσκεται στα 760 χλστ. ενώ το βάρος του αγγίζει τα 104 κιλά, κάνοντας το Micare 125 εύκολο στη καθημερινή χρήση. Οι τροχοί των 14 ιντσών, τα δύο δισκόφρενα με τη συνδυασμένη λειτουργία (CBS) και το παράκεντρα τοποθετημένο μονό πίσω αμορτισέρ με το ξεχωριστό δοχείο αζώτου εγγυώνται ασφαλή οδική συμπεριφορά.

H τιμή αγοράς του νέου Micare 125 είναι στα 1.895 ευρώ, με το νέο scooter να είναι άμεσα διαθέσιμο σε δύο χρωματισμούς (Μαύρο/Λευκό, Μπλε/Λευκό). Ταυτόχρονα αυτό καλύπτεται από εγγύηση δύο ετών και για την απόκτησή του υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής σε 18 άτοκες δόσεις ή/και μέχρι 72 έντοκες χωρίς προκαταβολή.

Kymco Micare 125i E5 – Νέα πρόταση για την Α1 κατηγορία

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στη σελίδα του scooter, ΕΔΩ.

Κύρια χαρακτηριστικά Micare 125i E5

  • Απόδοση 8,6 hp/0,97 kgm
  • Κατανάλωση 2,1 λίτρα/100km
  • Επίπεδο πάτωμα
  • Χαμηλό βάρος και ύψος σέλας
  • Οθόνη LCD
  • Φωτιστικά σώματα Full LED
  • Θύρα φόρτισης USB
  • Αλουμινένιες ζάντες 14’’
  • Δύο δισκόφρενα
  • Συνδυασμένα φρένα (CBS)
  • Μονό αμορτισέρ με ξεχωριστό δοχείο αζώτου
  • Ρεζερβουάρ 5lt
  • Θήκες κάτω από το τιμόνι
  • Χώρος για ένα Fullface κράνος κάτω από τη σέλα
  • Γάντζος ανάρτησης αντικειμένων
  • Τιμή 1.895 ευρώ

Ετικέτες

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει [VIDEO]

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας δείχνουν τι να περιμένουμε
motomagBajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/4/2024

Η Bajaj αναμένεται να προσθέσει ένα ακόμα μέλος στην οικογένεια των σπορ γυμνών μοντέλων της, το NS400, διευρύνοντας έτσι τη συγκεκριμένη οικογένεια μοτοσυκλετών της προς τα πάνω, με την παρουσίαση να αναμένεται στις 3 Μαΐου, ενώ νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μας αποκαλύπτουν την τελική μορφή του μοντέλου.

Το Pulsar NS400 αποτελεί αυτή την στιγμή, το μεγαλύτερο σε κυβισμό Pulsar που έχει παράξει η εταιρεία. Όπως βλέπουμε στις κατασκοπευτικές εικόνες, σχεδιαστικά διατηρεί την επιθετική φιλοσοφία που έχουμε δει και στα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας. Η σέλα δύο επιπέδων, το κομμάτι της ουράς και οι χειρολαβές θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό το NS200. Όπως βλέπουμε, όμως, το ρεζερβουάρ και ειδικότερα οι επεκτάσεις του έχουν νέο σχεδιασμό, χαρίζοντας μία ελαφρώς ξεχωριστή εμφάνιση στον μεγάλο αδερφό.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Μπροστά βλέπουμε έναν LED προβολέα τύπου προτζέκτορα, ο οποίος περιβάλλεται από δύο DRL φωτιστικά σώματα, σε σχήμα κεραυνού, στοιχείο που χαρακτηρίζει και το teaser βίντεο της εταιρείας. Τα γωνιώδη πλαστικά που περικλείουν τον προβολέα, τονίζουν ακόμη περισσότερο την επιθετική σχεδιαστική ταυτότητα του νέου Pulsar NS400, με τα προστατευτικά του ψυγείου να έχουν carbon υφή, θυμίζοντας το εξωτικό υλικό.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά τον κινητήρα, πέραν του ότι μιλάμε για μία υγρόψυκτη, μονοκύλινδρη μονάδα κοντά στα 400 κυβικά. Η συνεργασία της Bajaj με την KTM είναι γνωστή. Επομένως, το θέμα είναι αν θα δανείζεται τον κινητήρα των 399 κυβικών που είδαμε στην πρόσφατη ανανέωση του 390 Duke της KTM για το 2024 ή αν θα πάρει την καρδιά του Dominar 400 των 373 κυβικών, με διαφορετική χαρτογράφηση, προκειμένου η απόδοση να ταιριάζει στον νέο της ρόλο. Κρίνοντας από το αγοραστικό κοινό που στοχεύει η οικογένεια Pulsar γενικότερα, τότε οι πιθανότητες γέρνουν την ζυγαριά περισσότερο στη δεύτερη λύση. Μένει να περιμένουμε μέχρι τις 3 Μαΐου, για να μάθουμε σίγουρα.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Κάτω από τα πλαστικά, βλέπουμε ένα ατσάλινο περιμετρικό πλαίσιο, παρόμοιο με αυτό του NS200. Αυτό, σύμφωνα με τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, θα συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι, το οποίο μοιάζει αρκετά μεγάλο σε διάμετρο. Πίσω, ένα μονό αμορτισέρ αναλαμβάνει να αποσβένει τις ανωμαλίες, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές τυχών ρυθμίσεις στις αναρτήσεις. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο μπροστά και έναν πίσω, με τους τροχούς να είναι χυτοί με μπράτσα – πιθανότατα 17 ιντσών.

Στον βασικό εξοπλισμό, αναμένεται να υπάρχει μία ψηφιακή LCD οθόνη, όμοια με αυτή που δέχτηκαν τα μοντέλα της οικογένειας στην τελευταία τους ανανέωση. Πιθανότατα θα έχει Bluetooth για δυνατότητα συνδεσιμότητας, με τον αναβάτη να μπορεί να διαχειριστεί από εκεί εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα, ενώ θα δίνει και την δυνατότητα turn by turn πλοήγησης. Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, ο κινητήρας θα εξοπλίζεται με μία ποδιά, για μεγαλύτερη προστασία.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ινδικός κολοσσός, Bajaj, το νέο και μεγαλύτερο σε κυβισμό μέχρι σήμερα, Pulsar NS400, αναμένεται να παρουσιαστεί στις 3 Μαΐου. Με γνώμονα ότι στην Ευρώπη έχουμε ήδη τόσο το Dominar 400, όσο και το 390 Duke της KTM, τα οποία συμμορφώνονται με τις Euro5+ προδιαγραφές, δεν είναι απίθανο το Pulsar NS400 να κάνει την εμφάνισή του και προς τα μέρη μας.

Ετικέτες