Νέα, BMW F750 GS, F850 GS / Adventure 2021!

Και επετειακή έκδοση για τα 40 χρόνια των GS!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

17/7/2020

Η σειρά των F-GS της BMW δέχθηκε αρκετές αναβαθμίσεις και ανανεωτικές πινελιές για το 2021, τόσο στην εμφάνιση όσο και στον εξοπλισμό. Οι κοινές αλλαγές που αφορούν και τα τρία μοντέλα της γκάμας (F750 GS, F850 GS και F850 GS Adventure) περιλαμβάνουν τον επανασχεδιασμό των γραφικών, την προσθήκη των LED φλας και την θύρα USB στον στάνταρ εξοπλισμό, όπως στάνταρ θα είναι το ABS Pro και το DTC (Dynamic Traction Control). O κινητήρας δεν έχει δεχθεί καμία αλλαγή και διατηρεί τα χαρακτηριστικά και την απόδοση που είχε και στην προηγούμενη γενιά.

Το F750 GS θα διατίθεται και σε λευκό χρώμα, ενώ θα υπάρχει και έκδοση "40 Years GS Edition", ως φόρος τιμής στην σαραντάχρονη ιστορία των GS. Επιπλέον θα υπάρχει η επιλογή για μπλε μεταλλικό χρώμα (με γκρι τροχούς και γκρι σέλα). Στην επετειακή έκδοση, πέρα από το λογότυπο "40 Years GS" στα πλαϊνά τμήματα του φαίρινγκ, θα είναι βαμμένο στον χρωματικό συνδυασμό του μαύρου και του κίτρινου, θυμίζοντας τα αντίστοιχα R100 GS.

Το F850 GS θα έχει για το 2021 μια επιπλέον χρωματική επιλογή, την Racing Red, μαζί με την Rallye και την Racing Blue έκδοση. Αντίστοιχα, όπως και με το 750, θα υπάρχει και για το F850GS η επετειακή έκδοση των 40 χρόνων, στον ίδιο χρωματικό συνδυασμό. Επίσης, στον στάνταρ εξοπλισμό του έχει προστεθεί η δυνατότητα ρύθμισης της ζελατίνας και η TFT οθόνη με επιλογή διασύνδεσης με κινητά τηλέφωνα.

Για το F850 GS Adventure, ενδιαφέρον παρουσιάζει η ονομασία της Kalamata metallic mat βαφής (!), ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι ο συνδυασμός της κοντής ζελατίνας και της μαύρης-γκρι Rallye σέλας με απόσταση 890mm από το έδαφος. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και από εδώ η επετειακή έκδοση των 40 ετών, ενώ και στο Adventure προστέθηκε η TFT οθόνη των οργάνων.

 

Ετικέτες

CFMOTO MT-X - Στην παραγωγή για την αγορά της Κίνας

Στο διαδίκτυο έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της έγκρισης τύπου
CFMOTO MT-X
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/5/2024

Το CFMOTO MT-X Adventure concept που είδαμε στην EICMA 2023 ετοιμάζεται για να βγει στην αγορά της Κίνας, όπως δείχνουν τα έγγραφα πιστοποίησης που κυκλοφόρησαν στον ασιατικό τύπο.

Με βάση τις φωτογραφίες της έγκρισης τύπου, το MT-X διατηρεί σε μεγάλο βαθμό το design του concept. Ελαφρώς διαφορετικά δείχνουν τα πλαϊνά πλαστικά του ψυγείου και εκείνα της ουράς, ενώ η ίσια Rally σέλα αντικαταστάθηκε από μια δυο επιπέδων.

CFMOTO MT-X

Δυο είναι οι εκδόσεις του MT-X, μια με ψηλό φτερό και μια με χαμηλό, ενώ στα φρένα οι ακτινικές δαγκάνες της Brembo του concept μοντέλου έδωσαν τη θέση τους σε πιο οικονομικές -δείχνουν να είναι της J.Juan. Φυσικά η εξάτμιση στην έκδοση παραγωγής δεν θα είναι της Akrapovic, ενώ στα τεχνικά χαρακτηριστικά του MT-X βρίσκουμε το βάρος της μοτοσυκλέτας με υγρά, στα 214 κιλά, και στα 235 με τρεις βαλίτσες. Οι τροχοί έχουν διαστάσεις 21 και 18 ίντσες, ενώ είναι ακτινωτοί, με τα ελαστικά να έχουν διάσταση 90 μπροστά και 150 πίσω και το μεταξόνιο ανακοινώνεται στα 1.530 mm. Η τελική ταχύτητα αναφέρεται στα 192 χλμ/ώρα.

mt-x

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 799 κ.εκ. προέρχεται από την ΚΤΜ, αποδίδοντας 94 hp και 7,85 kgm ροπής, απόδοση ίδια με του CFMOTO 800MT.

Η κάθετα τοποθετημένη ψηφιακή οθόνη οργάνων παραμένει, ενώ θα είναι TFT και θα έχει συνδεσιμότητα.

Στον εξοπλισμό της κορυφαίας έκδοσης της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνεται δικάναλο ABS 9.3MP της Bosch, Cruise Control, IMU μονάδα 6 αξόνων, TCS, αναρτήσεις είναι της KYB, shifter, Riding Modes, θερμαινόμενη σέλα, κ.α..

Καθώς η γκάμα MT της CFMOTO έχει ήδη πολλές εκδόσεις, και κυβισμούς, στην Ευρώπη, κρίνεται αρκετά αμφίβολο να δούμε ΚΑΙ το MT-X να έρχεται προς τα μέρη μας, με πιθανότερη εκδοχή να παραμείνει ασιατικό μοντέλο και μόνο.

Ετικέτες