Triumph Rocket 3 Storm R και Storm GT 2024 – Πιο δυνατά από ποτέ [VIDEO]

17 άλογα περισσότερα και κινητήρας που συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές Euro 5+
Triumph Rocket Storm
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/3/2024

H Triumph γιορτάζοντας την επέτειο των 20 ετών από την παρουσίαση του μοντέλου Rocket 3 παρουσίασε τα Rocket 3 Storm R και Storm GT τα οποία εφοδιάζονται μεν με τον ίδιο τρικύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων όπως πριν, όμως η Triumph κατάφερε να βγάλει 17 ακόμα άλογα από εκείνον, με την ισχύ να φτάνει πλέον τους 182 ίππους!

Εμφανισιακά δεν έχουμε αλλαγές, με τα δύο νέα μοντέλα της Triumph να διατηρούν την ίδια σχεδιαστική ταυτότητα που χάρισε η βρετανική εταιρεία στο power cruiser μοντέλο από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο εμπορικό προσκήνιο.

motomag Triumph Rocket 3 Storm R και Storm GT 2024 – Πιο δυνατά από ποτέ [VIDEO]

Τα Rocket 3 Storm R και Storm GT διατίθενται σε τρεις χρωματικούς συνδυασμούς (Carnival Red, Granite Black και Pacific Blue) με την Triumph να εστιάζει κυρίως στον μαύρο χρωματισμό καθώς αυτός αναδεικνύει την ποιότητα και το φινίρισμα της μοτοσυκλέτας. Όσον αφορά την εμφάνιση η μόνη αλλαγή στα δύο μοντέλα είναι η διχρωμία που συναντάμε στο ρεζερβουάρ καθώς σε αυτό η Triumph έχει επιλέξει την αντίστροφη οδό δηλαδή στο R για παράδειγμα στο χρώμα Black Sapphire το ρεζερβουάρ είναι μαύρο-γκρι ενώ στο GT το ρεζερβουάρ είναι γκρι-μαύρο.

Αφήνοντας πίσω την εμφάνιση η οποία είναι ένα μεγάλο ατού του συγκεκριμένου μοντέλου της Triumph εστιάζουμε στον κινητήρα των 2,5 λίτρων ο οποίος δέχθηκε αναβάθμιση -χωρίς η Triumph να ανακοινώνει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο θηριώδης τρικύλινδρος κινητήρας πλέον συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5+, με την απόδοση να αυξάνεται στους 182 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. Αύξηση έχουμε και στη ροπή η οποία αγγίζει τα 23 κιλά στις 4.000 σ.α.λ.

Triumph Rocket 3 Storm R και Storm GT 2024 – Πιο δυνατά από ποτέ [VIDEO]

Μετά τον κινητήρα αλλαγή έχουμε και στους τροχούς των δύο νέων μοντέλων με τα Rocket 3 Storm R και Storm GT να αποκτούν νέους τροχούς αλουμινίου 17 ιντσών εμπρός και 16 πίσω, οι οποίοι είναι ελαφρύτεροι βελτιώνοντας την ευελιξία. Η Showa είναι υπεύθυνη για τις αναρτήσει,ς με τα Rocket 3 Storm R και Storm GT να χρησιμοποιούν ανεστραμμένο πιρούνι 47 χιλιοστών με ρυθμιζόμενη απόσβεση επαναφοράς και συμπίεσης, ενώ πίσω συναντάμε ένα αμορτισέρ RSU mono-shock με δοχείο piggy-back, με ρύθμιση απόσβεσης και επαναφοράς.

Στην πέδηση εμπρός συναντάμε δύο δαγκάνες Brembo Stylema με δίσκους 320 χιλιοστών, ενώ πίσω υπάρχει μία τετραπίστονη δαγκάνα Brembo M4.32 με δίσκο 300 χιλιοστών! Το πακέτο συμπληρώνεται από το Cornering ABS. Στο ηλεκτρονικό οπλοστάσιο των Rocket 3 Storm R και Storm GT βρίσκουμε εκτός από το Cornering ABS που προαναφέραμε Traction Control, Cruise Control, σύστημα Hill Hold -για την εκκίνηση σε μέρη με μεγάλη κλίση- χάρτες για την ισχύ του κινητήρα (Road, Rain, Sport), συμπλέκτη ολίσθησης με υποβοήθηση, keyless κλειδί και πολλά άλλα.

Triumph Rocket 3 Storm R και Storm GT 2024 – Πιο δυνατά από ποτέ [VIDEO]

Ό αναβάτης των νέων μοντέλων της Triumph θα μπορεί να ελέγχει τις απαραίτητες πληροφορίες στην TFT οθόνη η οποία ρυθμίζεται σε θέση για βέλτιστο οπτικό πεδίο, ενώ μπορεί να προσθέσει το όνομα του αναβάτη κάθε φορά που θα έρχεται σε λειτουργία η οθόνη. Αμφότερα τα δύο μοντέλα μπορεί να ζυγίζουν πάνω από τα 300 κιλά (317 το Storm R και 320 το Storm GT), ωστόσο η Triumph έχει φροντίσει για την εργονομία, η σέλα βρίσκεται στα 750 χιλιοστά κάνοντας τα δύο μοντέλα εύκολα στη χρήση ακόμη και για χαμηλού αναστήματος αναβάτες. Το Storm R έχει πιο σπορ θέση οδήγησης χάρη στην διαφορετική τοποθέτηση του τιμονιού αλλά και των μαρσπιέ που βρίσκονται στο κέντρο της μοτοσυκλέτας, ενώ το μοντέλο Storm GT έχει πιο άνετη θέση τόσο σε τιμόνι όσο και στα μαρσπιέ που βρίσκονται πιο μπροστά ενώ ρυθμίζονται σε τρεις θέσεις.

Triumph Rocket 3 Storm R και Storm GT 2024 – Πιο δυνατά από ποτέ [VIDEO]

Κάθε μοντέλο διαθέτει επίσης το δικό του ειδικό σετ σέλας, το καθένα με φινιρίσματα από χυτό αλουμίνιο με μαύρη βαφή υψηλής ποιότητας. Το Rocket 3 Storm R διαθέτει κάθισμα roadster για τον αναβάτη και τον συνοδηγό με ύψος σέλας 773 χιλιοστών. Το GT από την άλλη διαθέτει σέλα για πιο τουριστική χρήση, ενώ ο συνεπιβάτης έχει και ρυθμιζόμενη πλάτη.

Η Triumph επιπρόσθετα προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές των Rocket 3 Storm R και Storm GT τη δυνατότητα να επιλέξουν περισσότερα από 50 γνήσια αξεσουάρ μέσα από τον κατάλογο της εταιρείας ώστε να φέρουν αυτά τα δύο μοντέλα πιο κοντά σε αυτούς. Η τιμή των Triumph Rocket 3 Storm R και Storm GT στην Ελλάδα αναμένεται σύντομα.

Ετικέτες

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Αλλαγές ουσίας ώστε να διατηρηθεί το Maxsym 400 GT φρέσκο σε μία κατηγορία με αυξημένο ανταγωνισμό
motomag SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η SYM παρουσίασε το αναβαθμισμένο Maxsym 400 GT το οποίο πλέον εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5+.

Οι σχεδιαστές της SYM θέλησαν στο Maxsym 400 GT να βελτιώσουν και άλλο την άνεση του αναβάτη κατά την οδήγηση. Νέα είναι η εργονομία της θέσης οδήγησης, όπως επανασχεδιασμένη είναι η σέλα δύο επιπέδων η οποία δίνει μια περαιτέρω αίσθηση άνεσης και ασφάλειας.

Η ρυθμιζόμενη ζελατίνα προσφέρει πολύ καλή προστασία από τον αέρα ενώ οι νέες μεγαλύτερες χειρολαβές του συνεπιβάτη και τα πτυσσόμενα αλουμινένια μαρσπιέ προσφέρουν κορυφαία άνεση.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, τετράχρονος κινητήρας 399 κυβικών Euro 5+ αποδίδει 34 ίππους στις 6.750 σ.α.λ. και 4 κιλά ροπής στις 5.250 σ.α.λ. Το πλαίσιο είναι σωληνωτού τύπου, ενώ στον τομέα των αναρτήσεων εμπρός συναντάμε τηλεσκοπικό πιρούνι και πίσω δύο αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου.

Αλλαγή έχουμε στον τομέα των φρένων. Το Maxsym 400 GT πλέον έχει ένα δίσκο 288 χλστ. εμπρός με ακτινική δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων -στο προηγούμενο μοντέλο υπήρχαν δύο δίσκοι εμπρός- και πίσω έναν δίσκο 275 χλστ. ενώ την πέδηση ολοκληρώνει το δικάναλο ABS. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει και το Traction Control το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Αναπόσπαστο κομμάτι του Maxsym 400 GT είναι η πρακτικότητα κατά την καθημερινή μετακίνηση. Κάτω από την σέλα υπάρχει μεγάλος αποθηκευτικός χώρος ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει δύο κράνη full face καθώς και κάποια μικροαντικείμενα. Εμπρός στην ποδιά υπάρχουν δύο ντουλαπάκια με θύρα USB ταχείας φόρτισης ενώ η σχάρα στο πίσω μέρος του scooter έχει έτοιμες βάσεις για Top Case.

Στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του Maxsym 400 GT περιλαμβάνονται επίσης το σύστημα keyless, η έγχρωμη οθόνη LCD οργάνων, και οι διπλοί προβολείς Full-Led με φακούς περιμετρικής διάθλασης.

Το νέο SYM Maxsym 400 GT είναι διαθέσιμο εμπορικά με το μονοκύλινδρο scooter των 399 κυβικών να κοστίζει 5.995 ευρώ.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

MAXSYM 400 GT

 

ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

ΥΓΡΟΨΥΚΤΟΣ, 4Τ, 4V, ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟΣ

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

83.0mm Χ 73.8mm

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

10.5:1

ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ

34 PS / 6750 rpm

ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ

38.1 Nm / 5250 rpm

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

KEIHIN E.F.I.

ΚΙΒΩΤΙΟ

V-belt CVT

ΤΕΛΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

ΙΜΑΝΤΑΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

ΜΙΖΑ

ΧΩΡΗΤΙΚ. ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

13.0 lt

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

3.7 lit/100km (EURO 5+)

ΠΛΑΙΣΙΟ

ΔΙΠΛΟ ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΣΩΛΗΝΩΤΟ

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ

1555 mm

ΠΛΑΤΟΣ

820 mm

ΜΗΚΟΣ

2232 mm

ΥΨΟΣ

1417 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

788 mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

215 kg

ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ

27.5 ∘

ΙΧΝΟΣ

103 mm

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

120 / 70 - 15

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

160 / 60 - 14

ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΟ ΠΙΡΟΥΝΙ 41mm – 120mm

ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΔΙΠΛΟ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΟ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ

ΔΙΣΚΟΣ 288 mm +ABS (4ΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ)

ΟΠΙΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ

ΔΙΣΚΟΣ 275 mm +ABS (1ΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ)