Triumph Tiger 900 Aragón Edition: δύο νέες εκδόσεις - Οι τιμές τους στην Ελλάδα

Αγωνιστικός φόρος τιμής στην επιτυχία της Triumph στο Baja Aragón
Tiger 900 Aragon Edition
Από το

motomag

18/7/2023

Είχατε διαβάσει στο MOTO πως η Triumph θα παρουσίαζε δύο νέες εκδόσεις οι οποίες θα προστίθονταν στη γκάμα μοντέλων του Tiger 900 και θα είχαν την ονομασία “Aragón Edition”. Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε καθώς σήμερα η βρετανική εταιρεία παρουσίασε τις δύο νέες αυτές εκδόσεις.

Το όνομα “Aragón Edition” όπως φαντάζεστε προέρχεται από τον ισπανικό αγώνα Rally που κέρδισε το 2022 στην κατηγορία για μεγάλες δικύλινδες μοτοσυκλέτες ο Ivan Cervantes, πάνω στη σέλα ενός Tiger 900 Rally Pro. Έτσι ένα χρόνο μετά, με τις νέες δύο αυτές εκδόσεις η Triumph θέλει να γιορτάσει το συγκεκριμένο επίτευγμα. Οι Tiger 900 Rally Aragón και Tiger 900 GT Aragón βασίζονται στις Tiger 900 Rally και Tiger 900 GT, και φέρουν νέα χρώματα και γραφικά αλλά και κάγκελα προστασίας στον βασικό εξοπλισμό τους.

Tiger 900 GT Aragon

Καμία άλλη αλλαγή δεν έχουμε στις δυο νέες εκδόσεις, που μοιράζονται τον γνωστό τρικύλινδρο κινητήρα των 900 κ. εκ. ο οποίος αποδίδει 95 ίππους και 8,87 Kgm μέγιστης ροπής στις 7.250 σ.α.λ., διαθέτοντας και συμπλέκτη ολίσθησης αλλά και quick shifter. Η Tiger 900 Rally Aragón έχει τις μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων, και τους ακτινωτούς τροχούς της μοτοσυκλέτας βάσης της, ενώ η Tiger 900 GT Aragón έχει χυτούς αλουμινένιους τροχούς με μικρότερη διαδρομή αναρτήσεων -όπως η έκδοση βάσης GT. Η GT Aragón Edition εφοδιάζεται με πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι φυσιγγίων Marzocchi 45 χλστ εμπρός και ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω, ενώ η Rally Aragón Edition διαθέτει πιρούνι Showa ρυθμισμένο για καλύτερη απόδοση εκτός δρόμου. Τα κάγκελα προστασίας στον κινητήρα τοποθετούνται ως στάνταρ και στις δύο εκδόσεις Aragón, ενώ η Rally Aragón Edition διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό της κάγκελα προστασίας και στο ρεζερβουάρ. 

Triumph Tiger 900 Rally Aragon Edition

Όσον αφορά στους χρωματικούς συνδυασμούς των δύο εκδόσεων, στην Tiger 900 Rally Aragón έχουμε την τριχρωμία Matt Phantom Black, Matt Graphite και Crystal White, με πινελιές Racing Yellow, ενώ από την άλλη η Tiger 900 GT Aragón έχει την τριχρωμία Diablo Red, Matt Phantom Black και Crystal White. Και στις δύο εκδόσεις υπάρχει νέα σχεδίαση στη σέλα η οποία έρχεται σε διχρωμία γκρι σκούρου και... ανεπαίσθητα πιο ανοιχτόχρωμου γκρι.

Η τιμή της Tiger 900 GT Aragón στην ελληνική αγορά κυμαίνεται στα 16.290€, με την Tiger 900 Rally Aragón να τιμάται στα 16.990€. Και τα δύο μοντέλα θα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα εντός του Ιουλίου ενώ οι συγκεκριμένες εκδόσεις θα υπάρχουν στη γκάμα της βρετανικής εταιρείας μόνο το 2023.

Ετικέτες

BMW - Η μορφή της νέας γυμνής μοτοσυκλέτας με τον boxer των 1.800 κυβικών

Ο θηριώδης κινητήρας παίρνει μεταγραφή από τα cruiser στα super naked
motomagBMW – Αποκαλύφθηκε η μορφή του νέου μοντέλου με τον boxer των 1.800 κυβικών!
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

20/5/2024

Ο ιδιαίτερα ενεργός στα social media και CEO της BMW Motorrad, Markus Flasch, δεν έχει σταματημό με τις teaser φωτογραφίες για το επερχόμενο θηριώδες μοντέλο της γερμανικής εταιρείας, αποκαλύπτοντάς μας την σιλουέτα του. Όπως φαίνεται μιλάμε για ένα roadster / super naked μοντέλο, με τον κτηνώδη boxer να αφήνει το κοστούμι του στην ντουλάπα, για χάρη μίας πιο επιθετικής εμφάνισης.

Ο CEO της BMW μας είχε ήδη προετοιμάσει για το επερχόμενο μοντέλο, αναρτώντας δύο φωτογραφίες στο προφίλ του στο Instagram, όπου είχε φροντίσει να μας δώσει μονάχα λίγα... "κόκκαλα", κρατώντας την "μπριζόλα" στο πιάτο των Βαυαρών. Αναμφίβολα, κατάφερε τον στόχο του, ο οποίος ήταν να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον και να μείνουμε με την απορία, τι στο καλό σκοπεύουν να κάνουν οι Γερμανοί με αυτόν τον τερατώδη σε διαστάσεις κινητήρα.

Μέχρι τώρα πηγαίναμε ψάχνοντας, δια της ατόπου απαγωγής. Λέγαμε ότι σίγουρα δεν μιλάμε για κάποιο σπορ μοντέλο, μιας και ένας boxer με τόσα κυβικά θα ήταν μάλλον δύσχρηστος. Η αερόψυκτη φύση του μας οδηγούσε στο συμπέρασμα, ότι η νέα μοτοσυκλέτα δεν θα έχει ούτε και πλαστικά, αφήνοντας τον αέρα να ψύξει τα μπλοκ του κινητήρα, χωρίς παρεμβολές.

BMW – Αποκαλύφθηκε η μορφή του νέου μοντέλου με τον boxer των 1.800 κυβικών!

Τελικά, ο Markus Flasch, αποφάσισε να τελειώσει τις εικασίες μας, ανεβάζοντας στο προφίλ του στο Instagram μία φωτογραφία, όπου διακρίνεται η σιλουέτα της νέας μοτοσυκλέτας, ενώ με την χρήση ενός δυνατού προβολέα από πίσω, φροντίζει να μας κρύψει άλλες λεπτομέρειες. Αυτό που μπορούμε να διακρίνουμε είναι ο στρογγυλός προβολέας μπροστά, το ίσιο τιμόνι τύπου fatbar, τους τροχούς με ακτίνες και τα δύο δισκόφρενα μπροστά. Το πίσω τμήμα της μοτοσυκλέτας, φαίνεται να αιωρείται, ενώ επιβεβαιώνοντας τις υποψίες που είχαμε όταν είδαμε το κάλυμμα στις πρώτες φωτογραφίες, μιλάμε για μονόσελο.

Κρίνοντας από την σιλουέτα που διαγράφουν οι σκιές και συνδυάζοντάς τα στοιχεία με πληροφορίες που έχουμε ήδη, το πιρούνι μοιάζει να είναι μεγάλο σε διάμετρο, ενώ αναμένουμε ότι θα είναι ανεστραμμένο και όχι συμβατικό. Αντίστοιχα μεγάλων διαστάσεων είναι και ο πίσω τροχός -τον έχουμε δει να αποκαλύπτεται σε προηγούμενο teaser, με τη ζάντα να είναι μασίφ-, ενώ τα ελαστικά έχουν χαμηλό προφίλ. Η σιλουέτα μας εκπλήσσει ευχάριστα καθώς βλέπουμε σπορ γεωμετρία με λογική κάστερ, που θα έχει σαφώς καλύτερες επιδόσεις σε δρόμο με στροφές από ότι οι υπόλοιπες μοτοσυκλέτες με τον ίδιο κινητήρα.

Λίγες μέρες ακόμα υπομονή, μέχρι και τις 24 Μαΐου, όταν και θα δούμε ολοκληρωμένο αυτό που κρύβεται πίσω από την σιλουέτα στην ετήσια διοργάνωση Concorso d’Eleganza. Μοιάζει πάντως πολλά υποσχόμενο…

Ετικέτες