Harley Davidson 2011: Superlow

Από το

Μαύρο Σκύλο

1/9/2010

Η Harley Davidson, όπως συνηθίζει, παρουσίασε ήδη τη γκάμα της με τα μοντέλα του 2011. Είκοσι επτά είναι τα μοντέλα του 2011 και παρά τις έντονες δυσκολίες που αντιμετώπισε η αμερικανική εταιρεία, επιμένει στο ίδιο μήκος κύματος που έχει συνηθίσει να εκπέμπει. Το μοντέλο που προστέθηκε στη γκάμα της είναι το Superlow. Πρόκειται για μέλος της οικογένειας των Sportster με τον αερόψυκτο κινητήρα των 883 κυβικών. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της XL883L Superlow, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, είναι βέβαια το πολύ χαμηλό ύψος της. Από την άσφαλτο απέχει μόνο δέκα εκατοστά ενώ η σέλα βρίσκεται στα 695 χιλιοστά από το έδαφος, εξήντα πέντε λιγότερα από ότι στην στάνταρ έκδοση της 883. Οι ζάντες με τις πέντε διπλές ακτίνες έχουν διάμετρο 18'' εμπρός και 17'' πίσω, ενώ τα τελειώματά τους έχουν κατεργαστεί μηχανουργικά. Η χαμηλή μοτοσυκλέτα έχει και χαμηλή τιμή κοστίζοντας 6.150 στερλίνες (περίπου 7.500 ευρώ), σύμφωνα με την ιστοσελίδα της HD, στην φθηνότερη έκδοσή της με το μαύρο χρώμα. Η σειρά των Softail, εκτός από το Cross Bones, δηλαδή η Heritage Softail Classic, το Fat Boy, η Softail Deluxe και η Rocker C του 2011 θα έχουν στάνταρ το ABS.

Monster Senna - Φόρος τιμής της Ducati στον θρυλικό αγωνιζόμενο [VIDEO]

Σε 341 μοτοσυκλέτες, με έμπνευση από το κράνος του Βραζιλιάνου
Ducati Monster Senna
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/5/2024

Η Ducati παρουσίασε μια συλλεκτική έκδοση του Monster, στα χρώματα του κράνους του θρύλου της F1 Ayrton Senna, το οποίο ήταν βαμμένο στα χρώματα της βραζιλιάνικης σημαίας, κίτρινο, πράσινο και μπλε. Η μοτοσυκλέτα θα παραχθεί σε 341 αντίτυπα.

Η παρουσίαση του Ducati Monster Senna έγινε στο GP της F1 στην Ιμολα, την πίστα στην οποία έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του ο Βραζιλιάνος άσος των αγώνων. Ο αριθμός 341 συμβολίζει τους 3 Παγκόσμιους Τίτλους και τις 41 νίκες του Senna, ενώ η ειδική έκδοση Monster Senna έρχεται φορτωμένη με σειρά επίσημων αξεσουάρ που το βελτιώνουν, το κάνουν πιο όμορφο και του κόβουν 4 κιλά βάρους. Συγκεκριμένα εκτός από τον χρωματισμό, η μοτοσυκλέτα φέρει τελικά εξατμίσεων από ανθρακόνημα της Termignoni, διαφορετική σέλα, προστατευτικά κινητήρα, μαρσπιέ Rizoma, κίτρινες δαγκάνες, κάλυμα σέλας συνεπιβάτη, special animation στα όργανα, πλακέτα με αρίθμηση στην τιμονόπλακα, κ.α. Κάθε Ducati Monster Senna συνοδεύεται από πιστοποιητικό γνησιότητας και ειδική κουκούλα φύλαξης.

Ayrton Senna

Η ειδική έκδοση Monster Senna στόχο έχει να αποτελέσει έναν εορτασμό της σχέσης που είχε δημιουργηθεί μεταξύ Ducati και Senna, όταν ο Βραζιλιάνος ήταν εν ζωή, σχέση που το Borgo Panigale εξακολουθεί να καλλιεργεί μέχρι σήμερα, μέσω της σχέσης με την οικογένεια του Ayrton και με τη Senna Brands.

Senna

Η επιλογή του Monster ως μοντέλου για τη δημιουργία αυτής της περιορισμένης έκδοσης συνδέεται επίσης με την ιστορία του Ayrton, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους ιδιοκτήτες του Monster 900, το οποίο χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του στο Μόντε Κάρλο και με το οποίο εμφανίστηκε στην επίσημη βραδιά του Grand Prix F1 του Μονακό το 1993. Στον Ayrton άρεσε η λιτότητα του Monster και ο χαρακτήρας που έβαζε τη διασκεδαστική οδήγηση σε πρώτο πλάνο.

Ducati Ayrton Senna

Claudio Domenicali, CEO της Ducati Motor Holding: "Ο Ayrton Senna ήταν και θα παραμείνει για πάντα ένα είδωλο. Ένας θρύλος του αθλητισμού, ένας εξαιρετικός άνθρωπος, αλλά και ένας παθιασμένος μοτοσυκλετιστής, τον οποίο θέλουμε να τιμήσουμε με μια ειδική έκδοση ενός από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της γκάμας μας: το Monster. Ο Senna ήταν ένας από τους πρώτους ιδιοκτήτες του Monster 900 και αντιπροσώπευε τέλεια τις αξίες αυτής της μοτοσυκλέτας: στυλ, τόλμη και διασκέδαση. Το Monster Senna είναι μια απόδειξη του πόσο μας τιμά να ορίζουμε έναν πρωταθλητή αυτού του απίστευτου επιπέδου έναν πραγματικό Ducatista".

Ducati Ayrton Senna

Bianca Senna, Διευθύνων Σύμβουλος της Senna Brands: "Η συνεργασία με την Ducati είναι ιστορική και πολύ επίκαιρη μέχρι σήμερα. Το Monster είναι μια μοτοσυκλέτα που θυμίζει τον τρόπο ζωής του Ayrton, με τις υψηλές επιδόσεις αλλά και με τη δυνατότητα να απολαμβάνει την οδήγηση και εκτός πίστας. Οι οπαδοί σε όλο τον κόσμο που θαυμάζουν τον Ayrton θα βρουν αυτή τη συνεργασία έναν πραγματικό φόρο τιμής στην κληρονομιά του".

916 Senna

Οι δρόμοι της Ducati και του Ayrton Senna διασταυρώθηκαν για πρώτη φορά το 1990, όταν ο Claudio Castiglioni, τότε ιδιοκτήτης της Ducati και παθιασμένος θαυμαστής του Senna και του έμφυτου ταλέντου του, χάρισε στον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή μια 851 SP. Τα επόμενα χρόνια ο Senna και η Ducati συνειδητοποίησαν ότι είχαν πολλές κοινές αξίες, και όταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής είδε από κοντά τη νέα Ducati 916 ενθουσιάστηκε, δίνοντας το έναυσμα για την ιδέα μιας συνεργασίας σε ένα ιδιαίτερο project ικανό να ενώσει τη μάρκα Ducati και τη μάρκα Senna. Έτσι γεννήθηκε η Ducati 916 Senna, μια μοτοσυκλέτα που χαρακτηρίζεται από ένα χρώμα που επέλεξε προσωπικά ο Βραζιλιάνος οδηγός, επιλέγοντας ένα γραφικό contrast μεταξύ ανθρακί γκρι, μαύρου ματ και κόκκινου, το οποίο έγινε εμβληματικό τα επόμενα χρόνια. Η ειδική σειρά, περιορισμένη σε μόλις 300 μοτοσυκλέτες, ανακοινώθηκε από την Ducati τον Μάρτιο του 1994.

Το τραγικό ατύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Ayrton Senna συνέβη λίγους μήνες πριν από την έναρξη της παραγωγής της Ducati 916 Senna και σταμάτησε κάθε επιχείρηση που σχετιζόταν με τον Ayrton, αλλά η συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ της Ducati και της οικογένειας του Senna έπεισε τα μέρη να προχωρήσουν στην υλοποίηση του έργου στη μνήμη του Ayrton, με την παρουσίαση να πραγματοποιείται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του 1994. Η πρώτη σειρά εξαντλήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια ακολούθησαν άλλες δύο το 1997 και το 1998 με χρώματα που επέλεξε ο αδελφός του Ayrton, Leonardo Senna.

Η συνεργασία με τη Senna Brands επαναλήφθηκε το 2014 με την 1199 Panigale, βάσει της οποίας δημιουργήθηκε μια περιορισμένη σειρά 161 μοτοσυκλετών -όσων και ο αριθμός των Grands Prix που αγωνίστηκε ο Ayrton- που προοριζόταν για την αγορά της Βραζιλίας. Όλες οι Ducati Sennas είναι ιδιαίτερα περιζήτητες από συλλέκτες σε όλο τον κόσμο

Ετικέτες